25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VLK 18.3.2008 14:31

Re: Ad používání titulu "kníže" v diskusi

Používáním šlechtického titulu já osobně nevyjadřuju svou touhu vracet se do dob stařického mocnářství, ale své uznání tomuto a jiným českým šlechtickým rodům za to, co udělali pro český národ. A taky uznání toho, co pro nás udělat mohli ale neudělali, neboť my jsme je odvrhli. A tím myslím nejen TGM a první republiku, ale spíš už od Palackého tradující přesvědčení, že šlechta a katolická církev se národu českému odcizily. Není to pravda, bez katolického kléru by nebylo národní obrození, bez české zemské šlechty by nebylo Národní divadlo, Národní muzeum ani další národní výdobytky. I v Sokole měli významné slovo Thurn Taxisové. Ba ani ten český štědrovečerní kapr by nebyl bez rybníkářského podnikání české šlechty.

Ač se to nejen komunistická, ale i část ostatní české dějepravy snaží popřít, česká šlechta byla za Habsbursků jedním z prvků, který stál za obranou češství a tradic Českého království a ostatních Zemí koruny české, i když spíš na těchto tradičních územních principech než na principu národním.

Z toho ale neplyne, že bych si nevážil demokratických a republikánských tradic sokolských, masarykovských a prvorepublikových. Naopak. A nejen proto si myslím, že obnova království je zbytečná a zcestná. Ale kdyby k tomu přeci jenom došlo, byl by Schwarzenberg přijatelnějším kandidátem než někdo z Habsburků - kdyby byl ochoten to přijmout, což není.

M. Zima 18.3.2008 8:38

Pane Hvížďala, domorodí Češi

jsou nejspíš větší vyčůránkové, ale zcela určitě jsou  primitivnější, nežli skuteční Evropané. Důvodem je mentální soběstačnost, která často kulminuje v médiích a v činnosti státní správy ve formě vyložené myšlenkové onánie. Bohužel dokládáte Vašim dnešním přístupem k Schwarzenbergovi, že se ani Vám české břídilství nevyhnulo. Jak to, že Vám není nápadné:

Jestli je Schwarzenberg takový etik, že mu vadí neprokázané pochyby ohledně 4 milionů a oprávněné dávky u Čunka, jak si potom vysvětlit, že sedí ve vládě s typy, jejichž minulost a výkony se velmi trefně promítají do osoby jimi dosazeného presidenta, který nejenom že zavinil nesrovnatelně vyšší ztráty, přijímá úplatky v řádu i 25 krát vyšším, předvedl s darem daňovou machinaci, nechal si koupit volitele za státní miliardy, atd. atd., který jednoduše úřad presidenta zprivatisoval? Jak to, že ten Vámi opěvovaný etik, pan kníže Schwarzenberg sedí a sedí za zelený spolek, který v rekordním čase ztratil jakýkoli kredit a už taky jenom lepí na korytu?

Jura Jurax 18.3.2008 11:56

Re: Pane Hvížďala, domorodí Češi

Ano, Zimo, jste plnohodnotný Čech ve smyslu svého příspěvku ... (Y)

PROKOP BUBEN 18.3.2008 8:36

MÁM ZA TO

Že Čunek je pouhý jeden z vrcholků ledovce, který ovšem září v paprscích obecného zájmu více než obvykle, protože způsob, jakým se oním vrcholkem stal je i na naše poměry Absurdistánu kuriozní......Podobně jako opět podivná a tentokrát viditelně mafiální volba kLause, může i kauza Čunek odhalit mnohé záhyby naší nastolené postbolševické - prýdemokracie.....

Jura Jurax 18.3.2008 11:56

Re: MÁM ZA TO

No, Vy račte mít vskutku prokopnutý buben Rv

Šnek 18.3.2008 8:23

Vážím si Schwarzenberg.

Hvížďaly ani náhodou.

Jura Jurax 18.3.2008 11:57

Re: Vážím si Schwarzenberg.

Nevážím si Šnek! :-D

Emem 18.3.2008 8:22

Jsem idealista

Názory pana Schwarzenberga i tento článek pana Hvížďaly se mi moc líbí!

Šnek 18.3.2008 8:19

Stanovit priority.

Čunek nemusí vést žádné zvláštní účetnictví, jen ročně odevzdávat daňová přiznání jako každý jiný. Škrabálkové všech zemí, pardon, všech okresů českých, se zaměřili na ubohých čunkových půl miliónu, nebo možná o něco víc.

Aféra Diag Human, nebo jak se to jmenuje, kde jde o milióny a která stojí vedení státu zato, aby hrubě omezil svobodu projevu, ta je nezajímá.

Je mi z toho na zvracení. Nemyslím z těch švindlířů, ale z těch, kteří se sami pasovali na ztrážce demokracie a dobrých mravů. Myslím tím Hvížďalu a jemu podobné "spisovatele a novináře".

Babča 18.3.2008 8:33

Re: Stanovit priority.

Klidně zvracejte. Čunek si z platu bezpečáka ušetřil asi milion (ani neví kolik a jak), pak asi 3 nebo tak nějak uložil příbuzným - to dělá přece ze všech kolem voly, ani se nenamáhá vymyslet pravděpodobnou výmluvu!

A Diag Human podělali už Stráský a spol., že přistoupili na snahu o vyrovnání  a netrvali na soudu. Je chyba, že nenesli odpovědnoust. Tu ovšem u nás nenese nikdo z politiků, co rozházejí mraky peněz. Chyba.

Šnek 18.3.2008 10:03

Re: Re: Stanovit priority.

JÁ JENOM, Z ČEHO MÁM ZVRACET VÍC.

mlg 18.3.2008 12:31

Re: Re: Stanovit priority.

k Stráskému: prý dobrý úředník a slušný člověk, hledal bych pod ním. A v penězích to je o řád výš ...

ales 18.3.2008 8:07

fakt jo?

Autorovy články již déle nečtu, on byl takové malé intelektuální Pehe. Teď jsem omylem kliknul, mea culpa. Vážený pane, celá politika je o kroucení pravdy - lhal Clinton a lže Bush, lhal Blair a Chirac, lhal Khol a Mitterand, to nemluvím o Putinovi a těch dále tím směrem, to jen tak namátkou. Tak proč Vy byste si nemohl vzít spravedlivého pana knížete do své z odpuštěním (jak říká náš lid) huby a vymáchat půlkou pravdy po ránu tak nějak po pravdoláskovsku nějakého svého neoblíbeného politika. Hezký den.

Šnek 18.3.2008 8:20

Re: fakt jo?

Malé intelektuální Pehe, to je správné ohodnocení.

Ašek 18.3.2008 8:27

Re: fakt jo?

Plný souhlas.Panové pravdy a lásky jen kecaj,kecaj a pak je s toho blbá nálada,ale lhát se nemá,to je fakt.Podívejte se na Jirku.Ještě jsem neslyšel že by někdo s pravdy a lásky poukázal na jeho kydy.;-D

PROKOP BUBEN 18.3.2008 8:44

Re: Re: fakt jo?

Kydy stávajícího šéfa strany, zcela pochopitelně přehlušují případné kydy šéfa opozice.....Na blbou náladu jsou tu rozhodně a bohužel setrvale jiní....Ti vyhlašují za zvuků prezidentských fanfár občanské studené války, rozdělení společnosti jim zatím velmi vyhovuje a prostřednictvím svých nohsledů, jakým je na př. jistý Zahradil vyhrocují obrazy - prý nepřátel - polistopadového vývoje, což jsou samozřejmě všichni, kdož se odvaží kritizovat zcela zjevné nešvary.....

NP 18.3.2008 8:05

Proč se autor schovává za Schwarzenberga

Vlastní autorita se mu zdá asi nedostatečná. Naše justice pracuje tak jak pracuje. Očištěný kolega p. Hvížďaly p. Mlynář bude asi očišťován znovu. Možná by stačilo, aby si nechal prověřit svoje finance nezávislým auditorem a p. Hvížďala by výsledek pověsil na svůj web.  Možná by nebylo špatné ,aby tak učinil každý, kdo byl z něčeho obviněn.  A vůbec od věci by nebylo, kdyby tak učinil každý občan. Tak se spolehlivě odpoutáme od toho Ulanbátoru ,směrem na východ.    

Šnek 18.3.2008 8:02

Podvádí Hvížďala.

Tento novinář zde užívá své údajné zahraniční zkušenosti, aby nám namlouval, že jsme jiní, větší podrazníci a lháři, než lidé v ostatní Evropě.

To je lež. Autor se jen zuby nehty snaží zviditelnit.

Heinz Guderian 18.3.2008 7:50

Kníže a plebejec

Nějak mi unikl jeden drobný detail ... tu auditorskou firmu má zaplatit Čunek nebo pan kníže z výnosů svého léna?

Kromě toho účetnictví té firmy, co koupila od města domy, by mohlo být podstatně zajímavější.

Vocílka 18.3.2008 8:23

Re: Kníže a plebejec

Firma která potřebuje dávat úplatky,musí mít účetnictví v perfektním pořádku a naprosto průhledné. Peníze na úplatky je nutno vyprat pokud možno mimo firmu.

Heinz Guderian 18.3.2008 10:10

Re: Re: Kníže a plebejec

Jó, taková je teorie ... v praxi to bývá mnohem zajímavější.

Veselý 18.3.2008 7:28

Jsem v rozpacích

tady si někdo přisvojuje právo krále (knížete) ve státě, který má republikovou strukturu. Pro občany by mělo být závazné rozhodnutí soudu, či jiného státního orgánu (státního zastupitelství). Pokud občané nedůvěřují orgánům státu, měli by s tím poslanci něco dělat.

F..A.Kekule 18.3.2008 8:30

Re: Jsem v rozpacích

!Pokud občané nedůvěřují orgánům státu, měli by s tím poslanci něco dělat. " Pane, vy jste srandista. Poslanci, pokud vím jsou také orgán státu. A už je všechny vidím, jak s tím něco dělají. Pokud vím, pan Schwarzemberg jen odmítá sedět ve společné vládě s člověkem, kterého právem považuje za nemorálního. Nebo se Vám zdá v pořádku, mít v bance miliony, navíc velice podezřelé a přitom žádat (a to musel, jen tak mu ti peníze nikdo nedal) od státu padesátikorunovou podporu? Alespoň on tvrdil, že to bylo padesét korun. Zdá se Vám to normální a morální?

A. 18.3.2008 12:49

Re: Jsem v rozpacích

"Pokud občané nedůvěřují orgánům státu, měli by s tím poslanci něco dělat:"

Zlatá slova! Nejlépe vyměnit lid!

třetí 18.3.2008 7:21

Nic se nestane.

Čunek bude dál trvat na svém, pan KS podá demisi, za čas se na všechno zapomene. Vsadím tisíc na tento scénář.

Vocílka 18.3.2008 8:00

Re: Nic se nestane.

Já si myslím,že to bude poněkud jinak. Pan Čunek předloží účetnictví,auditorská firma nenajde nic špatného a ve vládě budou zasedat svorně oba pánové. Proč si někdo myslí,že v účetnictní se najdou úplatky nebo peníze svěřené do úschovy.? Mimo to silně pochybuji,že v inkriminované době byl pan Čunek povinnen vést účetnictví. Pokud ho vytváří dodatečně bude jistě křištálově čisté. To co píši však neznamená,že oba pány podezřívám z něčeho nekalého. Pana Čunka prohlásilo nevinným nezávislé státní zastupitelství a pan KS asi na účasti ve vládě až tak nezáleží.

jirka.s. 18.3.2008 9:34

Re: Nic se nestane.

Pochopitelně! Vždyť lidoví milicionáři jako jsi ty, také už zapoměli(či by rádi zapoměli) na brněnské vraždy Danuše Muzikářové a Standy Valehracha, že soudruhu? (Y)

Prazak 18.3.2008 10:24

Re: Re: Nic se nestane.

Co to sem pletete. Kdo je to Valihrach a kdo Muzikarova?

jirka.s. 18.3.2008 11:20

Re: Re: Re: Nic se nestane.

Klidně si dál plácej bábovičky a nepleť se mezi dospělé! On už soudruh lidový milicionář "třetí" ví, o čem je řeč!

P.S.: Smutné na tom tvém výkřiku je, že nevíš, pokud ti je alespoň více než dvacet, kdo to byli Danuše Muzikářová a Standa Valehrach! ;-(;-(;-(

Jura Jurax 18.3.2008 11:59

Re: Re: Re: Re: Nic se nestane.

Ale přesto mi to vzhledem k tématu přijde jaksi mimo mísu :-/