25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kpt 19.3.2008 9:21

Re: Re: z Vámi řečeného mi jaksi vychází

Aby bylo jasno, proti panu ministrovi nic nemám, všichni jsme omylní. Zákon je ovšem třeba ctít,  nelíbí-li se nám nějaký, můžeme, ba musíme se snažit o to, aby byl změněn. Do doby však, než bude změněn, je třeba jej respektovat. Nic míň, nic víc. Pokud má někdo dojem, podložený třebas indiciemi že nebyl naplněn Zákon, je třeba příslušné rozhodnutí napadnout zákonnými prostředky, nikoli nechat si vysvětliovat soukromě něco, co by měli vědět všichni.

kpt 19.3.2008 9:07

Re: Re: z Vámi řečeného mi jaksi vychází

Já vystupuji vždy a jen za sebe, to je přeci významný rozdíl, že ano. Veřejný činitel si nesmí dovolit to, co si mohu dovolit já nebo Vy. Jistě se mnou budete v tomto bodě souhlasit. Nezkoumám, co řekne jako soukromá osoba v uzavřené společnosti, ale jakou drží pozici jako Ministr.

Vlad 18.3.2008 23:55

Prof. Sedláček by napsal Švarcnberk,

protože to byli čeští páni. Mimochodem.

Tady to Švarcnberk přehnal. Jak jsem bydlel pár let v Africe a další v USA, tak rozhodně nejsme takoví zaostalí blbci. To podlehl rakouské nabubřelosti.

Přesto, pokud by se volil český král (a že je ho tu třeba jako soli), váhal bych jen mezi ním a žďárským hrabětem Kinským. Slušnější lidi tu neznám.

AndyO 18.3.2008 23:51

I v Československu existovaly tzv.penzijní úspory, které měly svou peněžní hodnotu, třebaže je vlády nezveřejňovaly. Bylo to nějakých 2 biliony korun, které si polistopadové vlády ponechaly ve svých hamižných rukou.

já samozřejmě nevím, zda v ČSSR byly nějaké dva biliony a nevím, zda Bubeník kecá nebo hovoří pravdu, ale pokud budu pokládat jeho slova za pravdivá a komunisti skutečně zadržovali v jakýchkoli fondech dva biliony korun ( v jaké hodnotě ku dnešní, to pan Bubeník jistě upřesní) a přitom nechávali chcípat lidi na banální nemoce, přidělovali dializační programy jak Mengele a nechávali rozpadat republiku, fabriky, domovy důchodců nechávali zařízené jak koncentráky a nedali prachy ( notabene ne jejich) ani na vozejk invalidovi, tak si zaslouží viset na všech kandelábrech v ČR.

Sugpa@seznam.cz 18.3.2008 23:24

Etika

Dobrý článek, každá společnost stojí na etice,morálce, kde se tato rozpadá, upadá s ní i celá společnost  v každé době, přes všecky aktuální nosné myšlenky, v tomto případě ekonomickou "všespasitelnost volného trhu", prostě proto, že základem  společnosti  je člověk-jedinec a jeho společenské vztahy.Pan Schwarzenberg je po dlouhé době po panu Václavu Havlovi  výrazně charakterní postavou v naší politice a jsem si jist, že je si velmi dobře vědom těchto základních pravidel fungování lidské společnosti, jak dokazuje svými postoji.Velmi mu fandím, přes počateční nedůvěru občanů a předsudky skrze jeho šlechtický původ dokázal a ukázal velmi jasně v čem spočívá skutečné šlechtictví, totiž v důrazu na lidskou důstojnost, jak vlastní tak i všech ostatních.Konečně někdo pro koho slova jako pravda, poctivost, lidskost , čest a další nejsou prázdnými pojmy a pokryteckým žvaněním.Hodně štestí.

WC 18.3.2008 23:11

Re: Pan "kníže" Schwarzenberg.

Pane Kanuku,Vy jste opravdu ducha mdlého;je-li někdo prokazatelně šlechtic,tak ho tohoto rodokmenu žádný lidový osel nemůže žádným zákonem zbavit.To Vás zřejmě prokazatelně deptá a zřejmě žárlíte i na jeho inteligenci a přehled.Tak se na to radši vykašlete,utřete si sopel u nosu,řekněte rodičům,že vychovali kastrovaného býka s oslí hlavou,požádejte stát o vrácení školného a začněte studovat ty správné světové dějiny,ne ty bolševické.  

Kanuk 18.3.2008 22:51

Re: Re: Re: Knížecí kraviny

Hm, o tom nejsem tak úplně přesvědčen. To, že v ČR nebyli absolventi Harvard Business School neznamená, že nebyli schopní "manažeři". I když za komančů jmenovitými řediteli podniků byli šaškové, kteří uměli tlouct hubou a někdy ani to ne.

Kanuk 18.3.2008 22:42

Re: Re: Re: Re: Pan "kníže" Schwarzenberg.

Podívejte, krystalická formo, nikdo nepsal o zakázání šlechtictví, pouze o zrušení titulů. Podle mne to jsou nebe a dudy. Podle vás je to asi to samé.

woka 18.3.2008 22:39

Re: Ta myšlenková zkratka od nezávislého soudce

R^

woka 18.3.2008 22:37

Re: Nicméně

Naopak, i tento text je povrchní až hloupý,  takové slohové cvičení by snad prošlo jako maturitní písemka, ale ne článek zkušeného novináře.

P.S. fascinuje mě, jak zelení vždycky přesně vědí a neváhají to sdělovat do všech médií, co kdo z ostatních má udělat a jak se má správně zachovat a navíc kdy přesně to má udělat. Mistr v tom je mladík Liška (je tam čtrnáct dní a už uděluje rady na všechny strany ), Kaťuška a přidal se bohužel i Schwanzerberg. Ať se nám to líbí nebo ne, o tom, kdo je bez viny, rozhodují soudy, posléze možná Bůh, ale nikoliv strana zelených       

Tůček 18.3.2008 22:36

Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Pane učiteli Žurku, záměrně jsem vynechal Váš titul protože  učitel by měl být něco více, Vám musím říci, že jestliže jste zastánce Čunka  a věříte v jeho solidní a věrohodné obhajování své čestnosti, potom jsem velmi rád, že jste nebyl učitelem mým.

Mirek Marek Olomouc;-(

mik 18.3.2008 22:22

Re: Re: Re: To snad ani není možné

Profitující ? :-D:-D:-D (Y)

mik 18.3.2008 22:20

Re: je to podvodník

jdi si dál studovat marx-debilismus a nevotravuj s bláboly Rv

mik 18.3.2008 22:19

Re: Nicméně

Souhlas R^

mik 18.3.2008 22:19

Re: Re: Knížecí kraviny

Jenže na to by žádná banka nepřistoupila protože světové trhy jsou rozebrané a protlačit se na ně chce víc než jen výrobky na světové úrovni. Na to nestačí "zlaté české ručičky" to chce i manažery na světové úrovni. A ty, narozdíl od techniků, nemáme.

Honyk33 18.3.2008 22:11

Re: Tak tak, soudruhu Hvížďalo. Soudci vynalelzy automobily, penicilin i žárovku, prostě soudci jsou vždy nositelem pokroku.

jeje přijmi alespoň chudáky soudce mezi živá stvoření :-/

Honyk33 18.3.2008 22:03

Nicméně

Nicméně tento článek je velmi dobrý.

Honyk33 18.3.2008 21:59

Njn

Njn články pana Hvížďaly jsou pro mne již dlouhou dobu bezcenné.Velmi často píše o tématech ve kterých mu chybí přehled a hlubší znalost věci.Jinak nic proti němu..sympatický pán.

Kanuk 18.3.2008 21:08

Re: Knížecí kraviny

Pane Bubeníku, je sice možné, že v posametovém Česku kapitál byl, jak vy píšete, ale zase to byl kapitál státní, nebo přinejmenším státem kontrolovaný. A páni privátizátoři chtěli mermomocí kapitál soukromý. A ten asi v tehdejším Česku (Československu) nebyl.

Ovšem podle mého laického názoru nebylo nutno podniky jako Škoda prodávat, ale bylo  snad možné zajistit pro ně finanční podporu od zahraničních bank, kterým na krytí půjčky by sloužil majetek firem, a aby peníze nebyly prošustrovány, mohla jim být nabídnuta místa ve správních radách. Je dost pravděpodobné, že čeští technici by dokázali svoje výrobky rychle přivést na západní úroveň, kdyby jim na to byly dány peníze. Ovšem, to je jen část problemu.

Vojtěch 18.3.2008 20:55

Kapitál vs. know-how

> Prostě vědění, jak se vyrábí, jak se prodává, jak se organizuje, u nás vymizelo, a že naše výrobky jsou zastaralé, že se z toho musí hned vyvodit patřičné důsledky, to nikdo na rovinu neřekl.

Toto tvrzení je pravdivé, ovšem "vědění" není kapitál, ale know-how. Faktem je, že ve světě často chodí ruku v ruce, kdo má kapitál, má i know-how a často samotné peníze nedá, než i s tím know-how, ovšem zároveň minimálně s podílem.

dd 18.3.2008 20:19

Re: A ještě k případu Čunek

přidala bych mrtvýho Maďara, Pepu z HongKongu, Poldovku, obchody p. Salzmanna  (KB) s Barakem Alonem a stovky dalších příkladů ze začátku 90. let

Prazak 18.3.2008 20:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nic se nestane.

Ale Jirko. Ty to vidis moc cerne. Jinak dekuji za pouceni. Ale ta moje neznalost neni vyjimecna. Ptal jsem se svych deti i svych vnuku, ale nikdo ta jmena nezna. Jinak preji prijemny vecer.  

Bubeník 18.3.2008 19:57

Re: Re: To snad ani není možné

nové podniky, to máte na mysli Škodu MB nebo třeba BArum? Pak jste padlý na hlavu jako KLaus. Když jsme tyto profitující podniky prodali za hubičku Němcům, není divu, že nemáme na penze, zdravotnictví atd. PAne Starý, vy máte v hlavě sečku. 

Bubeník 18.3.2008 19:51

Knížecí kraviny

To, že zde údajně kapitál nebyl, papouškuje kníže a ministr po dalším moudrém muži, Klausovi. I v Československu existovaly tzv.penzijní úspory, které měly svou peněžní hodnotu,  třebaže je vlády nezveřejňovaly. Bylo to nějakých 2 biliony korun, které si polistopadové vlády ponechaly ve svých hamižných rukou. Jinak řečeno, důchodový systém nebyl odstátněn a byly to nevyplacené penzíjní závazky státu. Ještě dnes je tato lež rozšiřována bankovními a jinými experty.

Kovanda 18.3.2008 19:36

Cokoliv tu autore tvrdíte, nezapře fakt,

že pán ze  Šwarcwaldek je na straně těch, co u soudu lhali - a zrovna ta lež mu nevadí? -  na straně těch, co falešně Čuňka zažalovali, ale ani to mu   nestačí, ještě využívá své pozice jako blackmail.   Chce-li odstupit, ať jde, ale ať se nesnižuje do role vyděrače1.

jirka.s. 18.3.2008 18:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nic se nestane.

Ty budeš asi pěkný Rambo, když si troufáš se prostřílet přes dráty na hranicích jako bratři Mašínové! A tedy pro tvou informaci! Danuše Muzikářová a Standa Valehrach byli mladí lidé z Brna, které zavraždili 21. srpna 1969 v Brně soudruzi lidoví milicionáři, prostě podobný ksindl jako je soudruh "třetí"! ;-€;-€;-€

Kanuk 18.3.2008 18:48

Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Pane učiteli, znám Bibli jen velmi málo, ale pokud vím, tak lhát není hřích. Pouze "Nepodáš křivého svědectví proti bližnímu svému", nebo tak nějak. To s tím lhaním si vymysleli až nějací páni fráteři, aby mohli ovečkami líp orat. Krást se sice nemá, na to snad je nějaké přikázání, ale ono okrádat stát je taky něco jiného, než kradení. Takže všichni současní politikové jsou nevinní jako jehňátka.

Kanuk 18.3.2008 18:39

Re: Karel IP: 89.102.26.xxx

Na Západě se prodávaly i komunistické Škodovky, protože byly podstatně levnější, než vozy západní. Někomu stačila plechovka na čtyřech kolech, hlavně, že byla levná. Nakonec, ony nebyly tak špatné, jak dokazuje jejich počet stále na silnicích. Ovšem, posametovou Škodovku (VW)jsem zatím v Kanadě neviděl (i když vím, že v Evropě se prodávají dobře).

gh 18.3.2008 18:35

Re: Zelení i černí se jistě dohodnou!

zelení jsou strana doslova vyrobená schwarzernbergem z ničeho,do které havel a kníže nacpali všechny parazity a protičeské xenofoby co kde sehnali a propagandou eurokorporátních medií protlačená do parlamentu - swarzenberg je mafián  ,nic víc

Starý J. 18.3.2008 18:34

Re: Vrcholem ekonomiky byl jistý Salzman, senátor za ODS...... byl schopen na západních trzích po revoluci prodávat, aby mohl platit své zaměstnance a nemusel si na platy půjčovat od bank!

???