28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Moja 18.3.2008 5:37

Re: Pan "kníže" Schwarzenberg.

to však nijak nesráží jeho velikost, soudruhu prletáři Kundaku:-D

Vendy 18.3.2008 5:36

Re: kníže

První by se měl změnit celý národ. Politici jsou jen vzorkem této společnosti. Když tak pořád kritizujete chování politiků , tak se zamyslete jak vy se chováte a zda by jste neměli začít  u sebe.

Moja 18.3.2008 5:35

Pan kníže

je velikánem české politiky a se svým názorem na něho narazil i ten "nejchytřejší" z nás, a velice dlouho trvalo, než se chytil za nos! Čecháček se rád vydává ze to, co není. komunisti tento národ zprznili jak zákon káže. Naučili lidi přetvářce, lhaní a lemplování. Výroky pana knížete o českém národu sedí jako (Y)na nočník:-D

Kanuk 18.3.2008 5:30

Pan "kníže" Schwarzenberg.

Proti panu Schwarzenbergovi nic nemám, a oceňuji ho jako ministra zahraničních věcí České republiky. Ale používání aristokratických titulů bylo zrušeno už na počátku 1. republiky. Jestli to dělají nějací psáči, tak buď neznají dějiny ČSR, nebo by se z nějakého důvodu chtěli vrátit do dob c. a k. - to teda pěkně děkuji. Jestli ten titul používá p. Schwarzenberg, tak by to byla snad jediná věc, která by se mi na něm nelíbila.

Kanuk 18.3.2008 5:23

Re: Re: hele nežvaňte

Volby 1946. Komunisti s nadšením? Svobodné? Je pravda, že komunisti vyšli jako nejsilnější strana, ale s nadšením je volili převážně ti, kteří za flašku rumu a krabičku cigaret točili přesčasy pro německý válečný průmysl jen to svištělo, nebo ti, kteří v pohraničí dostali majetek po odsunutých Němcích. A svobodné? Agrární strana, v první republice nejsilnější v parlamentu (v r. 1937 po henleinovcích), byla zakázána. Já jsem to neviděl, ale traduje se, že přístup k volbám byl znemožněn mnoha lidem, o kterých bylo známo, že by komunisty nevolili.

Kryštof 18.3.2008 5:18

Re: kníže

No, možná úplně nezmění, ale mohl by se stát rozrůstajícím se ostrůvkem pozitivní deviace, ne?

Pamětník I. 18.3.2008 3:11

Re: Kniže

Váš názor lze ovšem otočit i zcela naruby. Právě Schwarzenberg je autoritou, která může Čunka očistit, pokud na základě předložené dokumentace vesměs vypracované policií zcela mimo rozsah původního zadání, dojde k názoru, že mu bylo  křivděno. Podobně to posoudili lidovci,kterým dokumentaci spolu se svědky předložil ( a bylo možno to sledovat na ČT24 celé) a proto má teď jejich důvěru.To pak zůstanete u svého objektivně relevantního přesvědčení a kníže se rázem pro vás stane ze vzácného člověka politickým ksindlem? Nic nepředjímám, ale o zneužití pravomocí policie a státních zástupců v tomto případě nepochybuji ani maličko.

emersonskej 18.3.2008 2:51

Re: Kniže

To není o jednom charakterním člověku, ale o společnosti jako takové. a nezmění se to přez noc, nebo snad za pár let. To je na generace !!!!!:-/

martino 18.3.2008 1:52

Kniže

Kníže je vzácný člověk. Možná poslední mezi současnými žijícími politiky. Kdyby žil Pavel Tigrid, jistě by jeho názor podpořil. Čunek je evidentní týpek ksindla, který může dělat kariéru jen díky zkorumpovanímu systému politické a soudní moci v ČR.Veskrze mafiánský způsob, jakým ho duo Vesecká-Salichov "ochránili" před spravedlností, dává za pravdu  /mně/ jinak  nesympatické M.Benešové. Už proto postoj K. Schwarzenberga vysoce oceňuji a jsem zvědav, kdo se k němu přidá.   

bovrti 18.3.2008 1:37

Nezávislá justice?

Co to je vlastně "nezávislá justice". Vždy bude tvořena množinou soudců, kteří budou toho nebo onoho politického vyznání jako je tomu i doposud. Nemusí jej navenek prezentovat, ale budou je mít. Podle toho budou také v rámci vymezených hranic rozhodovat. Pak je důležité hlavně ty hranice vymezit. Ale dát justici "úplnou nezávislost" je jako vytvořit novou politickou stranu s nebezpečným rozsahem moci.

68 18.3.2008 0:58

Re: kníže

Je to ale dobrý tip, ne?

VLK 18.3.2008 0:47

Dobrý článek

a důležitá pravda, ta o tom nezávislém soudnicví.

Ale jak to s ním chcete zařídit, když v současnosti je to resort snad nejvíc prorostlý "bejvalkama"?

Pavel Pávek 18.3.2008 0:28

Re: to jsem zvědav,

Počkal bych až to prohlásí. Zatím se pohybujete kdesi ve sféře abstraktních úvah. ;-)

A. 18.3.2008 0:25

Re: hele nežvaňte

Než tady budete předvádět další nedostatky své výchovy, zkuste se zamyslet nad tím, jak se tady komunisti dostali k moci. Vzpomeňte jak tu byli s nadšením zvoleni ve svobodných volbách roku 1946.

nosál 18.3.2008 0:20

hele nežvaňte

to co tvrdíte není odpověď na vaši údajnou otázku.Kníže není idiot aby blábolil takovéhle obecné pitomosti.  Kníže odpovídal proč selháváme v politice po 40ti letech bolševismu a ne proč  selháváme POŘÁD. Jste pane lhář .Už proto, že POŘÁD  neselhávbáme. To se nám jen takovíto intoši pokouší namluvit, hnusobo.

orim 18.3.2008 0:20

kníže

naše politiky nezmění jeden zásadový kníže, ale mohl by to být první krůček k té změně, na kterou je potřeba mnohem více lidí

doc 18.3.2008 0:13

to jsem zvědav,

co bude pan autor psát, až ten PEVNÝ člověk prohlásí (bez auditu domácího účetníctví páně Čunka !!! ), že už je vlastně spokojen s "vysvětlováním" a bude dál pospávat .... to ovšem už při projevech místopředsedy vlády p. Čunka  ..... ;-D;-D