28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 18.3.2008 8:38

Pane Hvížďala, domorodí Češi

jsou nejspíš větší vyčůránkové, ale zcela určitě jsou  primitivnější, nežli skuteční Evropané. Důvodem je mentální soběstačnost, která často kulminuje v médiích a v činnosti státní správy ve formě vyložené myšlenkové onánie. Bohužel dokládáte Vašim dnešním přístupem k Schwarzenbergovi, že se ani Vám české břídilství nevyhnulo. Jak to, že Vám není nápadné:

Jestli je Schwarzenberg takový etik, že mu vadí neprokázané pochyby ohledně 4 milionů a oprávněné dávky u Čunka, jak si potom vysvětlit, že sedí ve vládě s typy, jejichž minulost a výkony se velmi trefně promítají do osoby jimi dosazeného presidenta, který nejenom že zavinil nesrovnatelně vyšší ztráty, přijímá úplatky v řádu i 25 krát vyšším, předvedl s darem daňovou machinaci, nechal si koupit volitele za státní miliardy, atd. atd., který jednoduše úřad presidenta zprivatisoval? Jak to, že ten Vámi opěvovaný etik, pan kníže Schwarzenberg sedí a sedí za zelený spolek, který v rekordním čase ztratil jakýkoli kredit a už taky jenom lepí na korytu?

PROKOP BUBEN 18.3.2008 8:36

MÁM ZA TO

Že Čunek je pouhý jeden z vrcholků ledovce, který ovšem září v paprscích obecného zájmu více než obvykle, protože způsob, jakým se oním vrcholkem stal je i na naše poměry Absurdistánu kuriozní......Podobně jako opět podivná a tentokrát viditelně mafiální volba kLause, může i kauza Čunek odhalit mnohé záhyby naší nastolené postbolševické - prýdemokracie.....

Babča 18.3.2008 8:33

Re: Stanovit priority.

Klidně zvracejte. Čunek si z platu bezpečáka ušetřil asi milion (ani neví kolik a jak), pak asi 3 nebo tak nějak uložil příbuzným - to dělá přece ze všech kolem voly, ani se nenamáhá vymyslet pravděpodobnou výmluvu!

A Diag Human podělali už Stráský a spol., že přistoupili na snahu o vyrovnání  a netrvali na soudu. Je chyba, že nenesli odpovědnoust. Tu ovšem u nás nenese nikdo z politiků, co rozházejí mraky peněz. Chyba.

F..A.Kekule 18.3.2008 8:30

Re: Jsem v rozpacích

!Pokud občané nedůvěřují orgánům státu, měli by s tím poslanci něco dělat. " Pane, vy jste srandista. Poslanci, pokud vím jsou také orgán státu. A už je všechny vidím, jak s tím něco dělají. Pokud vím, pan Schwarzemberg jen odmítá sedět ve společné vládě s člověkem, kterého právem považuje za nemorálního. Nebo se Vám zdá v pořádku, mít v bance miliony, navíc velice podezřelé a přitom žádat (a to musel, jen tak mu ti peníze nikdo nedal) od státu padesátikorunovou podporu? Alespoň on tvrdil, že to bylo padesét korun. Zdá se Vám to normální a morální?

Vocílka 18.3.2008 8:30

Re: Re: Nenechte se vysmát, pane autore...

Ano to by bylo zajímavé a volby by byly podstatně jednodušší. na příklad za sto tisíc daně z příjmu jwden hlas. ale byly dz i jiná možnost - každému občanovi dát třeba tisíc korun a kdo by šel volit odevzal by  je. i to by  řadu lidí z voleb vyloučilo. 

John 18.3.2008 8:28

Re: Re: Nenechte se vysmát, pane autore...

Před časem jsem navrhl, (z legrace), aby každý volič spolu s volebním lístkem obdržel malý dotazníček, v němž by musel zatrhnout pár odpovědí z minima občanských znalostí - jako například co je to populismus a p. No a ten by pak sloužil jako váha jeho hlasu. (Je to ovšem pitomost, nikdy by to nemohlo projít, ale dovedu si to představit.)

Ašek 18.3.2008 8:27

Re: fakt jo?

Plný souhlas.Panové pravdy a lásky jen kecaj,kecaj a pak je s toho blbá nálada,ale lhát se nemá,to je fakt.Podívejte se na Jirku.Ještě jsem neslyšel že by někdo s pravdy a lásky poukázal na jeho kydy.;-D

Vocílka 18.3.2008 8:23

Re: Kníže a plebejec

Firma která potřebuje dávat úplatky,musí mít účetnictví v perfektním pořádku a naprosto průhledné. Peníze na úplatky je nutno vyprat pokud možno mimo firmu.

Šnek 18.3.2008 8:23

Vážím si Schwarzenberg.

Hvížďaly ani náhodou.

Emem 18.3.2008 8:22

Jsem idealista

Názory pana Schwarzenberga i tento článek pana Hvížďaly se mi moc líbí!

Šnek 18.3.2008 8:20

Re: fakt jo?

Malé intelektuální Pehe, to je správné ohodnocení.

Šnek 18.3.2008 8:19

Stanovit priority.

Čunek nemusí vést žádné zvláštní účetnictví, jen ročně odevzdávat daňová přiznání jako každý jiný. Škrabálkové všech zemí, pardon, všech okresů českých, se zaměřili na ubohých čunkových půl miliónu, nebo možná o něco víc.

Aféra Diag Human, nebo jak se to jmenuje, kde jde o milióny a která stojí vedení státu zato, aby hrubě omezil svobodu projevu, ta je nezajímá.

Je mi z toho na zvracení. Nemyslím z těch švindlířů, ale z těch, kteří se sami pasovali na ztrážce demokracie a dobrých mravů. Myslím tím Hvížďalu a jemu podobné "spisovatele a novináře".

ales 18.3.2008 8:07

fakt jo?

Autorovy články již déle nečtu, on byl takové malé intelektuální Pehe. Teď jsem omylem kliknul, mea culpa. Vážený pane, celá politika je o kroucení pravdy - lhal Clinton a lže Bush, lhal Blair a Chirac, lhal Khol a Mitterand, to nemluvím o Putinovi a těch dále tím směrem, to jen tak namátkou. Tak proč Vy byste si nemohl vzít spravedlivého pana knížete do své z odpuštěním (jak říká náš lid) huby a vymáchat půlkou pravdy po ránu tak nějak po pravdoláskovsku nějakého svého neoblíbeného politika. Hezký den.

vajan 18.3.2008 8:06

Re: Pan kníže

Samozřejmě historie naší přetvářky je daleko starší. Pokud ne od Slavníkovců, tak určitě od Libuše, husitství, obrození etc.etc. Prý jen vyčůraný národ dokázal přežít mezi východem a západem. Asi je to pravda.

NP 18.3.2008 8:05

Proč se autor schovává za Schwarzenberga

Vlastní autorita se mu zdá asi nedostatečná. Naše justice pracuje tak jak pracuje. Očištěný kolega p. Hvížďaly p. Mlynář bude asi očišťován znovu. Možná by stačilo, aby si nechal prověřit svoje finance nezávislým auditorem a p. Hvížďala by výsledek pověsil na svůj web.  Možná by nebylo špatné ,aby tak učinil každý, kdo byl z něčeho obviněn.  A vůbec od věci by nebylo, kdyby tak učinil každý občan. Tak se spolehlivě odpoutáme od toho Ulanbátoru ,směrem na východ.    

Šnek 18.3.2008 8:02

Podvádí Hvížďala.

Tento novinář zde užívá své údajné zahraniční zkušenosti, aby nám namlouval, že jsme jiní, větší podrazníci a lháři, než lidé v ostatní Evropě.

To je lež. Autor se jen zuby nehty snaží zviditelnit.

Vocílka 18.3.2008 8:00

Re: Nic se nestane.

Já si myslím,že to bude poněkud jinak. Pan Čunek předloží účetnictví,auditorská firma nenajde nic špatného a ve vládě budou zasedat svorně oba pánové. Proč si někdo myslí,že v účetnictní se najdou úplatky nebo peníze svěřené do úschovy.? Mimo to silně pochybuji,že v inkriminované době byl pan Čunek povinnen vést účetnictví. Pokud ho vytváří dodatečně bude jistě křištálově čisté. To co píši však neznamená,že oba pány podezřívám z něčeho nekalého. Pana Čunka prohlásilo nevinným nezávislé státní zastupitelství a pan KS asi na účasti ve vládě až tak nezáleží.

Heinz Guderian 18.3.2008 7:50

Kníže a plebejec

Nějak mi unikl jeden drobný detail ... tu auditorskou firmu má zaplatit Čunek nebo pan kníže z výnosů svého léna?

Kromě toho účetnictví té firmy, co koupila od města domy, by mohlo být podstatně zajímavější.

Bartas 18.3.2008 7:48

Re: Re: Re: Pan "kníže" Schwarzenberg.

Panu Šternberkovi komunisti nedali pokoj a on odešel do Rakouska a po revoluci se vrátil, Lobkovic, o kterém píšete, byl z "nemajetné" větve. Není pravda, že majetek byl zabaven jen šlechtě, která měla techtle mechtle s Němci. Byl zabaven všem. Než napíšete takovou pitomost, tak si o tom alespoň něco přečtěte!!

Jinak souhlasím, že šlechtic zůstane šlechticem i bez titulu. A k užívání titulu: za totáče jsem si navařila pěknou kašíi když jsem zatvrzele o své kolegyni mluvila jako o paní a ne o soudružce!

Ona byla nejdřív paní a teprve potom možná soudružka - tedy alespoň podle mého soudu.

Servác 18.3.2008 7:40

Re: Re: Kniže

Ano, je stále možné, že je pan Čunek nevinný, jak autor píše. Ale KS má pravdu, že protlačení podezřelého člověka zpět do postu ještě snižuje už tak mizernou úroveň naší politiky. Proto se domáhá auditu. Já osobně budu rád, pokud se Čunkova nevina potvrdí.

Veselý 18.3.2008 7:28

Jsem v rozpacích

tady si někdo přisvojuje právo krále (knížete) ve státě, který má republikovou strukturu. Pro občany by mělo být závazné rozhodnutí soudu, či jiného státního orgánu (státního zastupitelství). Pokud občané nedůvěřují orgánům státu, měli by s tím poslanci něco dělat.

třetí 18.3.2008 7:21

Nic se nestane.

Čunek bude dál trvat na svém, pan KS podá demisi, za čas se na všechno zapomene. Vsadím tisíc na tento scénář.

BuBu 18.3.2008 7:11

Čunka neočistí nic a nikdo !

Ten se tak vyválel ve svých vlastních lejnech, že žádná pračka na světě nedokáže -  ty jeho nesmyslné kydy . . . to jeho trapné vysvětlování - "vyprat" !

A to nemluvím o tom faktu, že Čunek je svým přehledem . . . svým politickým myšlením - že je to politik maximálně tak okresního formátu !

A to mu ještě silně lichotím !

Kanuk 18.3.2008 6:45

Re: Re: Re: Pan "kníže" Schwarzenberg.

... a ti nejzuřivější komunisti jsou dnes nejzuřivější rudobijci.

Kanuk 18.3.2008 6:34

Re: Re: Pan "kníže" Schwarzenberg.

...nejde zrušit něco, co trvalo staletí... Byla zrušena Svatá říše římská, bylo zrušeno Rakousko-Uhersko, tak proč by nemohly být zrušeny tituly?

...ˇ´šlechta byla vypráskána ze země...Byl jim zabaven majetek (po WW2), to je pravda, ale pokud vím, na př. pan Šternberk zůstal v ČSSR, a i když neměl na růžích ustláno, komunisté ho nechali celkem na pokoji. Pan Jiří Lobkovic dokonce vystudoval medicinu. Takže vypráskáni byli šlechtici, kteří měli nějaké techtle s Němci, a nebylo jich málo, mnoho jich odešlo dobrovolně, a někteří zůstali a komunismus přežili. Je možné, že někteří byli zavřeni, ale to bylo mnoho lidí, kteří šlechtici nebyli.

...šlechtic zůstane šlechticem i bez titulu... To jen svině, které narostly rohy, nejvíc trká.

Luboš z venkova 18.3.2008 6:18

Re: Nenechte se vysmát, pane autore...

Absolutní souhlas. Částečně by to šlo ovšem řešit váhou hlasů ve volbách dle zaplacených daní - kdo neplatí daně, nevolí, kdo platí např. dvojnásobek průměru, jeho hlas má dvojnásobnou váhu. Takto by se alespoň vyloučila ta nejhorší lůza, která nás vyžírá, žije z našich peněz - samozřejmě volí socany, kteří si je pak různými dávkami "kupují".

AndyO 18.3.2008 5:47

Re: Pan "kníže" Schwarzenberg.

nepoužívá ho, můžete být v klidu.

Pokud se o něm hovoří, titul zpravidla nechybí, ale ne jako vyjádření nějaké poddanosti k KS, ale protože to je výrazná součást KS image v očích lidí, kteří o něm jinak nic moc nevědí a protože jen tak zrušit něco, co trvalo staletí prostě nejde. V ČR byla šlechta po válce vesměs vypráskána ze země a tak jsme neměli moc možností ji poznat jako občany a také ji tak brát.

Osobně vůbec v řeči o KS ten titul nepoužívám, přesto mu ho neberu- ono když přestanete říkat blondýnce blondýnko, tak jí vlasy neztmavnou.

Moja 18.3.2008 5:47

Re: kníže

Já myslím, že od komunistických odchovanců ani jiné chování nelze očekávat. Vždyť krádeže, lhaní a pkrytectví jsou hlavními atributy komunismu!;-€(Y)

Loki_F 18.3.2008 5:43

Nenechte se vysmát, pane autore...

Politika selhává (v celé známé historii lidstva) všude tam, kde je uzákoněno, zavedeno a přijato všeobecné volební právo, tj. v okamžiku, kdy lůza začne mít vliv na politiku, účastní se politiky a je sama sebou volena...

};D)

Ostatní jsou jenom řečičky. "Politicky korektní."

Moja 18.3.2008 5:43

Re: Re: Re: hele nežvaňte

Těch pitomců co volili komouše a vstupovali houfně do KSČ bylo mnoho, ovšem je také pravda, že po nějakém čase také houfně tuto bordel stranu opustili. Holt naletěli na Klémovy kecy a pak prohlédli;-P