25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
inspektor Trachta 18.3.2008 16:17

Re: Pane Hvížďalo ,kéž by to tak bylo jednoduché jak popisujete.......

Ne není to pravděpodobnější :-)

jirka.s. 18.3.2008 16:26

Re: Pane Hvížďalo ,kéž by to tak bylo jednoduché jak popisujete.......

Fajn, gerontosaure! Zkus ten scénář udat v ČT! Určitě uspěješ! Podobné pitomosti se tam natáčejí jak na běžícím páse! ;-D

Sam Křepelka 18.3.2008 13:47

Schwarzenberg je slušný člověk

Schwarzenberg je slušný člověk. Proto se bojím, že podlehne tlaku a z důvodu záchrany koalice nakonec ve vládě zůstane, byť mu Čunek nic nukáže.

Buvol 18.3.2008 14:04

Re: Schwarzenberg je slušný člověk

To snad ne! To by právě tím slušným člověkem přestal být!

kpt 18.3.2008 13:33

z Vámi řečeného mi jaksi vychází

že pan ministr nedůvěřuje státním institucím, neboť svým postojem říká, že jej neuspokokuje nález příslušného soudu. To je na pováženou. Člověk může zabřednout, maje ty nejlepší úmysly.

Haf 18.3.2008 13:53

Re: z Vámi řečeného mi jaksi vychází

Divíte se mu ? Vy máte ke státním institucím bezmeznou důvěru ?  ;-)8-o

kpt 19.3.2008 9:07

Re: Re: z Vámi řečeného mi jaksi vychází

Já vystupuji vždy a jen za sebe, to je přeci významný rozdíl, že ano. Veřejný činitel si nesmí dovolit to, co si mohu dovolit já nebo Vy. Jistě se mnou budete v tomto bodě souhlasit. Nezkoumám, co řekne jako soukromá osoba v uzavřené společnosti, ale jakou drží pozici jako Ministr.

VLK 18.3.2008 14:39

Re: z Vámi řečeného mi jaksi vychází

Ne soudu ale prokuratury či jak se to vlastně jmenuje. A ne obecně, nýbrž v jednom konkrétním případě na základě poměrně silných argumentů. O jeho důvěře v jiné státní instituce i v jiná rozhodnutí té dotyčné instituce v tom není řečeno nic. A kromě toho je to jeho právo, pochybovat o státních institucích, právo jako občana. A zajdu ještě dál, povinnost jako ministra. Neboť jak by mohl z pozice ministra kontrolovat pod něj spadající státní instituce, kdyby nesměl či nebyl ochoten pochybovat o jejich dobré funkci?

kpt 19.3.2008 9:21

Re: Re: z Vámi řečeného mi jaksi vychází

Aby bylo jasno, proti panu ministrovi nic nemám, všichni jsme omylní. Zákon je ovšem třeba ctít,  nelíbí-li se nám nějaký, můžeme, ba musíme se snažit o to, aby byl změněn. Do doby však, než bude změněn, je třeba jej respektovat. Nic míň, nic víc. Pokud má někdo dojem, podložený třebas indiciemi že nebyl naplněn Zákon, je třeba příslušné rozhodnutí napadnout zákonnými prostředky, nikoli nechat si vysvětliovat soukromě něco, co by měli vědět všichni.

František 18.3.2008 12:55

Ale Schwarzenberg není Bůh

Jsou ještě tady pořád Moravané a možná někdo v Čechách, kdo nelže a nekrade. Hodně je takových katolíků na moravském venkově i na Valašsku atd. Vím, jak nás "dobře všemu učili" komunisti, ale ne všichni jsme byli v jejich školách. A ta naše víra, to není jen  Plojhar, kterého všem tak rádi komunisté ukazovali.

Jinak problém pana Jiřího Čunka je skutečně problém. Důkladně pošpinit, to je velice snadné. Ale potom to očistit, vrátit mu čest, to je přímo jako hledat kámen mudrců. Že by to dokázal fenomém Schwarzenberg, já bych byl skutečně velice rád.

Zastánce pana Jiřího Čunka: učitel Mgr. František Žůrek

Abonent 18.3.2008 13:17

Panu učiteli se srdečným pozdravem

Milý pane učiteli, já též pocházím z Moravy.

Moje babička, když mluvila o Češích, říkala "falešní čížci". Kdo zpronevěřil (dvakrát !) peníze určené (zaplacené českou částí mojí rodiny) na vysekání jejího jména do náhrobního kamene ?  Moravan.

Kdo mne ošidil o peníze (též dvakrát) ? Moravani jako Brno.

Kdo si myslí, že je lepší, protože se někde narodil ? Primitivní nacionalista.

Pan Schwarzenberg je věřící; ví dobře, že není Bůh ani bůh. Pan Čunek si na věřícího hraje; je bohorovný.

František 18.3.2008 14:39

Re: Panu učiteli se srdečným pozdravem

Když si hraje pan Jiří Čunek na věřícího, tak potom máte pravdu, že my si všichni na pravdu jen hrajeme. Život je takové divadlo a podle Vás hra. Může se to také tak brát. Ale pořád jsou různí herci. Já se vždy přidávám na stranu herce Radovana Lukavského, jsou skutečně takoví herci jeho charakteru. Takový jsem já a takový je také pan Jiří Čunek. Věřte si anebo nevěřte.

Abonent 18.3.2008 15:28

Re: Re: Panu učiteli se srdečným pozdravem

To mne dost mrzí.

Právě vy (mn.č.), kdož si na věřící hrajete, kdož si na pravdu jen hrajete, opravdovým věřícím děláte ostudu.

Kdejaký hejhula potom může (může !) ječet : "No jen se na ně podivejte ! Sou prej věřicí ! A přitom lžou a kradou ! To sou voni a ten jejich bůch ! "

Pokud nerozpoznáte mravní rozdíl mezi pány Schwarzenbergem a Čunkem, tak... Tak Vás potěš Bůh, pane učiteli. A též Vaše žáky.

Učíte doufám nějaký technický předmět, že ?

Archetyp 18.3.2008 15:34

Re: Re: Panu učiteli se srdečným pozdravem

blahořečit, ale sv František už je. Moje matka byla neokázala křesťanka, já jsem křesťan podle papíru, ale jdu po jejich cestách. Moralní stav společnosti je proto tak nedůvěryhodný, že ty neokazale není vididět. Když jsme matku chovali, napadlo mě, zanechala na tomto světě "přebytetkový životní " odcházela šťastná ,spokojená.  pro mě  memento mori. Někdy se k této myšlence vracím, když mě přepadne marnost tohoto světa, pomáhá to.

Karla 18.3.2008 13:18

Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

máte pravdu. Pan SchwarzenbergJe  především slušný člověk. To nemá nic dočinění s náboženstvím. A na adresu pana Čunka jen to jediné. Tohoto pána nemusel nikdo pošpinit. To udělal sám. Vypadá to totiž na nový zázrak. Kdysi padala z nebe Mana a teď jak se zdá panu Čunkovi peníze.Jinak se ho klidně zastávejte, možná to bude váš nový svatořečený.

Jarda 18.3.2008 14:35

Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Pane Žůrek, jestli jste učitel, tak Vaše žáky lituji. Nemáte vůbec intuici. Čunkova slova "půl mega" mu jistě vylezla z huby. O katolících raději nemluvte.Ježíš ustanovil večeři Páně jako chléb a víno. Kněží vypijí kalich spásy a mančaftu dají pouze 1/2večeře Páně.Jestli se Vám má slova nelíbí, tak si to z bible vyškrkněte. O dogmatech a celibátu raději nemluvím. Čunek si snad myslí, že když byl u zpovědi tak je čistý.;-D

František 18.3.2008 14:48

Re: Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Máte asi své zkušenosti, já je mám však jiné. Žáci jsou také různí: někteří se chtějí učit a někteří raději ne. Tak je to vždy v životě. Já jsem raději učil ty žáky, kteří mi chtěli rozumět, a s těmi jsem si vždy dobře rozuměl. Já učím matematiku: to je nejsnazší a nejjednodušší věda. Jedna a jedna jsou dvě a je to. Pro někoho je to však velice málo a mnohý se ani zde ničeho nedopočítá.

Tak je to i panem Jiřím Čunkem. On je pracovitý člověk, on si dokáže také peníze našetřit. Nás to ve Zlíně již velice dávno učil Tomáš Baťa. Já to také umím, proto se nemám špatně ani v důchodu. Ale mnozí mladší než já to asi nepochopí. Co s tím? Nevím? Takové žáky raději nechci učit.

Archetyp 18.3.2008 15:37

Re: Re: Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Šetřeme. abycho neschudli!

Jarda 18.3.2008 17:19

Re: Re: Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Pane Františku, povídáte o koze a já ovoze. Byl by z Vás dobrý pouťový řečník, ale to bude asi všecko. To duchovní, intuice a vhled Vám chybí. Navrhuji dát čunka na detektor lži a nebo přísahat na bibli jak v USA.;-(

Kelner 18.3.2008 15:26

Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Vážený pane učiteli, nejsem asi dobrý katolík ani dobrý Moravan. Pokud bych ale bral sociální přídavky a měl na kontě několik milionů, styděl bych se vyjít mezi lidi. Hlavně mezi Moraváky. Katolíkům to asi nevadí.

Abonent 18.3.2008 15:35

Pro "Kelner" : Podle jednotlivců nelze odsoudit miliony

Vážený (pane ?) Kelnere, prosím : nesuďte miliony podle jednotlivců.

Většina katolíků i Moravanů se nijak zvlášť neodlišuje od Vás a Vašich blízkých.

A naopak : neznáte snad osobně nějakého Čecha (a bezvěrce), který by se měl stydět, a přitom se řídí dle pořekadla "Drzé čelo lepší než poplužní dvůr" ?

ja 18.3.2008 15:47

Proč lžete?

Tedy jaksi v tom máte časový guláš. Čunek v době, kdy bral drobné od sociálky, tak milióny na kontě neměl. Ale to je Vám asi fuk, Vy jste placen za kopání, tak kopete.

jirka.s. 18.3.2008 16:31

Re: Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Pingl z RaJe? :-(

Abonent 18.3.2008 18:17

Schwarzenberg není Bůh, Čunek je BOHOROVNÝ

Řekl bych, že bohorovný pan Čunek osobně.

Neměnil snad své výpovědi (před veřejností) každých pár dní ?

Naposledy (nebo předposledně ? - kdo to má sledovat) přece říkal haha, že, hahaha, ty miliony nebyly jeho, hahahaha, tak tedy dávky mohl zcela klidně pobírat, hahahahaha.

Nyní třeba jen přišel s novou verzí. Rozpory mu nevadí.

Neboť očividně nevadí jeho apologetům.

Kanuk 18.3.2008 18:48

Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Pane učiteli, znám Bibli jen velmi málo, ale pokud vím, tak lhát není hřích. Pouze "Nepodáš křivého svědectví proti bližnímu svému", nebo tak nějak. To s tím lhaním si vymysleli až nějací páni fráteři, aby mohli ovečkami líp orat. Krást se sice nemá, na to snad je nějaké přikázání, ale ono okrádat stát je taky něco jiného, než kradení. Takže všichni současní politikové jsou nevinní jako jehňátka.

Tůček 18.3.2008 22:36

Re: Ale Schwarzenberg není Bůh

Pane učiteli Žurku, záměrně jsem vynechal Váš titul protože  učitel by měl být něco více, Vám musím říci, že jestliže jste zastánce Čunka  a věříte v jeho solidní a věrohodné obhajování své čestnosti, potom jsem velmi rád, že jste nebyl učitelem mým.

Mirek Marek Olomouc;-(

Karel 18.3.2008 12:49

No, ja to vidim jinak

Podotykam, ze nejsem ekonom, nicmene nekolik poznamek: za 40 let vlady komunistu se u nas vytvoril ekonomicky system, ktery fungoval podle jistych pravidel (nekdy hure, jindy lepe; napriklad nektere formy dnes caste ekonomicke trestne cinnosti byly apriorne vylouceny). No a pak se najednou a bez vyjimky melo zacit hrat na cizim hristi podle cizich pravidel, ktera jsme neovladali. Jen malokdo, s vyjimkou podniku zahranicniho obchodu, mel prakticke zkusenosti s funkci ekonomiky na Zapade. Pritom jsme v rade oblasti predstavovali nezanedbatelnou konkurenci s vlastnim know-how a vyvojovymi, projekcnimi, vyrobnimi a obchodnimi kapacitami (a to hlavne pro velke nadnarodni koncerny). Mam schovane nektere clanky z roku 1990, Ceskoslovensko rozhodne nebylo hodnoceno spatne a dodnes ma dobre jmeno. Tehdy vladnouci garnitura, tedy alespon jeji odborna cast, si toho vseho musela byt vedoma. Nicmene lakadlo obrovskych osobnich zisku (jinymi slovy rozkradeni narodni ekonomiky) nejspise prevazilo. Za vrchol povazuji tzv. privatizaci bankovniho sektoru, ve skutecnosti totalni vydani se vsanc cizim zajmum - o tom snad ani nemluvit. Nikdo mi nevysvetli, ze by Ceska sporitelna nebyla schopna poskytovat stejne dobre sluzby jako Erste.

A tak jsme byli a jsme masirovani v tom, ze nic neumime a ze vse delame blbe atd. Nejvice pak sociology, politology, "nezavislymi" novinari, dramatiky ci teoretickymi ekonomy, pripadne vselijakymi legracnimi knizatky, majicimi tu vyhodu, ze nikoho a nic neridi a za zadne hospodarske vysledky osobne nezodpovidaji. To se to pak radi :-).

Nemyslim, ze by treba mezi kvalitami generalniho reditele Vitkovickych zelezaren, Skody Plzen, Siemensu ci Westinghouse byval zasadni rozdil.

No a posledni priklad je nase zemedelstvi, ktere bylo potreba umele rozbit a znicit, protoze by jinak znicilo to zapadoevropske.

Toz tak.

František 18.3.2008 13:00

Re: No, ja to vidim jinak

A já se rád k Vám přidám.

Karla 18.3.2008 13:35

Re: No, ja to vidim jinak

ale mněli jsme prostě smůlu. Najednou jsme chtěli za výrobky peníze,  naše zboží které fabriky odesílaly do SSSR byly po přeznačení prodávány pod jinou značkou (viz. Sigma) ale i jiné jako Made In SSSR.  Východní trhy socialistického tábora včetně Kuby neměly čím platit a navíc nám dlužily veliké peníze. Na západ až na malé výjimky jsme neměli co nabídnout. A to co umí bývalí ekonomové a tím se nechci dotknout těch pár dobrých, nám před nedávnem předvedl pan Grégr se společností ČEZ která nás bezostyšně dojí ovšem za tichého přihlížení vlád. A to, že vám fandí pan František mně už vůbec nepřekvapuje.

k 18.3.2008 14:11

Re: No, ja to vidim jinak

Je to tak, chtěli jsme komunizmus bez komunistů, bohužel vyhráli soudruzi z prognostického ústavu, kteří chtěli kapitalizmus pro komunisty.