3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tesák 8.4.2006 19:29

osobní otázka Zuzano

máte děti a jste vdaná.

Zuzana W 8.4.2006 19:38

Re: osobní otázka Zuzano

Ano, ale  to do toho sporu neplette, Tesaku, Drzte se veci. A ta neni ted o RP, nybrz o tom, co rekl Klaus a nasledne Havel v reakci na Klause.

Zuzana W 8.4.2006 19:25

Tesaku, tvrdite, ze tohle neni presny citat Havlova vyroku?

"Co mě na celé debatě kolem toho tématu nejvíc zaujalo, byla naprosto

absurdní ideologie páně Kalouskovy strany a prezidenta republiky, že

rodina má mít výhody, protože plodí děti, na rozdíl od homosexuálních

párů. To je pojetí rodiny jako teletníku, jako místa, kde se

připouštějí býci ke kravám, aby byla telata,"

Tesák 8.4.2006 19:28

Re: Tesaku, tvrdite, ze tohle neni presny citat Havlova vyroku?

takže, vy myslíte, že když dva homíci žijí spolu, je to rodina?

Zuzana W 8.4.2006 19:40

Re: Re: Tesaku, tvrdite, ze tohle neni presny citat Havlova vyroku?

To je citat Havlova vyroku, nikoliv toho, co si ja myslim o RP.

Andy 8.4.2006 20:06

Re: Tesaku, tvrdite, ze tohle neni presny citat Havlova vyroku?

tedy nevím, zemědělec nejsem, ale není teletník budova, kde žijou telata ?  Nepřipouštějí se náááhodou bejci ke kravám někde jinde? Když už tedy pomineme fakt, že v posledním století se spíš připouští ke kravám inseminátor.

no podle Váši a Trávníčka 8.4.2006 22:25

Re: Re: Tesaku, tvrdite, ze tohle neni presny citat Havlova vyroku?

může mít souřadné souvětí i sémantický význam spojky "nebo", tak si to tam, milí lingvisti z teletníku, před tu čárku doplňte. V teletníku se navíc telata vychovávaj, což trvá o něco déle než zájezd obecního býka na motorce.;-P

klkdrz 8.4.2006 19:13

Co se týče teletníku

Já bych tedy rodinu schopnou plodit děti preferoval. Myslím, že rodina je k tomuto i určena. Také bych preferoval např. auto, které má kola nebo dům, která má střechu. Myslím dokonce, že slovní základ bude stejný jako u slovesa rodit.  Něco jiného je to ovšem, pokud se jedná o jednotlivce. Někomu vyčítat že nemá děti lze asi těžko.

Kajan 8.4.2006 19:06

Havlovým osobním průserem je občanská, tedy pletichářská socialistická společnost ! Musím uznat, že když s odsudkem Havlových nápadů přišel Václav Klaus,

moc jsem mu v začátcích nerozuměl.  Pracoval jsem, jak pro Václava Havla, tak pro Václava Klause a bylo mi docela líto, že jsou v takovém rozporu. Ale pak mi to došlo. Občanská společnost, kterou Václav Havel tak vehementně prosazuje, není opravdu ničím jiným, než válkou a vládou kolektivů ! Tedy tím samým, co podporují komunisté a socialisté. Vždyť jemu o svobodu jednotlivce vůbec nejde. Jemu jde o nadvládu menšin, spolků, neziskových organizací a vůbec všech kolektivních entit. Václav Havel je velmi nebezpeřným člověkem. Protože pro lidskou svobodu !!!  Dzp.

Zuzana W 8.4.2006 18:47

A Tesaku, vi prece vite, co Klaus rekl, tak kde je citat?

je na Vas, abyste Klausovo vyjadreni to v tomto sporu, (ktery ostatne nevedu ja), ocitoval. Jonas ocitoval Havla a tak dokazal, ze Vase tvrzeni je nepravdive. Havel nerekl, ze 'rodina je teletnik', ohrazuje se proti Klausove pojeti rodiny coby teletniku. Pokud se vam presnou citaci povede dokazat, ze Klaus v jeho reci nepreferoval rodinu schopnou plodit deti pred partnery, kteri plodit deti nemohou, budu se tesit.

Takze ted jen, co presne rekl Klaus.

zíralek 8.4.2006 18:57

Re: A Tesaku, vi prece vite, co Klaus rekl, tak kde je citat?

Od Tesáka argument?

Není jeho instrument.

Ještě tak nějaký pokřik,

to zvládl by lotřík.

Tesák 8.4.2006 19:05

Re: Re: A Tesaku, vi prece vite, co Klaus rekl, tak kde je citat?

to tak je tam rytmicky navíc. dost pádný argument.;-D

zíralek 8.4.2006 19:06

Re: Re: A Tesaku, vi prece vite, co Klaus rekl, tak kde je citat?

Sakra kdo vymyslel ty blbí sloupky, ježí se mi z toho chloupky.:-/

Tesák 8.4.2006 19:04

Re: A Tesaku, vi prece vite, co Klaus rekl, tak kde je citat?

 takže , Klaus řekl poměrně obsáhlou věc o rodině. Přesný citát bych musel hledat, ale stotožnil jsem se s tím.  A Véna Hovorka, který nesplodil ani veverku prohlásil, že si Klaus představuje rodinu jako jakýsi teletník. Bylo ve spojitosti s regisztrovaným partnerstvím. Ani mně se RP nelíbí. Je to šaškárna a v budoucnu nepřinese nic dobrého. Nic víc a nic míň. Možná byste si ten projev Klause mohla vygůglovat. Ale vím , že vy jste velká tolerantitka, tak se prostě neshodneme. Myslím , že skoro v ničem. To se nedá nic dělat. Navíc, když píšete, že jonáš citoval, tak jste kouzelnice. Jonáš nic necitoval. Havel jenom vložili Klausovi do úst, či myšlenek něco, co si vymyslel sám. hovorka je umanutý člověk a potrhlý vizionář, který se musí vyjádřit ke všemu. Dokonce i s tou cabassou potřáseal vedle Clintona jako trouba, ale potřásal.:-P

zíralek 8.4.2006 19:10

Re: Re: A Tesaku, vi prece vite, co Klaus rekl, tak kde je citat?

A hele Tesák diskutující. Já se furt učím a zírám.:-D

no podle Váši a Trávníčka 8.4.2006 22:32

Re: Re: Re: A Tesaku, vi prece vite, co Klaus rekl, tak kde je citat?

Copak to, ale dokonce si myslí že myslim, že jsem něco vymyslel 8-o8-o když jen pastuju jak Havla citovaly noviny. Bohužel jsem s nim osobně od tý doby nemluvil, tak se na ně musim spolehnout :-/

klkdrz 8.4.2006 19:07

Re: A Tesaku, vi prece vite, co Klaus rekl, tak kde je citat?

Nezlobte se, že vstupuji do Vaší diskuse. Já bych tedy rodinu schopnou plodit děti preferoval. Myslím, že rodina je i k tomu určena. Také bych preferoval např. auto, které má kola nebo dům, která má střechu. Myslím dokonce, že slovní základ bude stejný jako u slovesa rodit.  Něco jiného je to ovšem, pokud se jedná o jednotlivce. Někomu vyčítat že nemá děti lze asi těžko.

JAB 8.4.2006 18:45

Havel je universální genius

To jste zapomenuli, že dokázal i fotbalistům před mistrovstvím světa poradit, že mají hrát na bránu ? No a cvidíte, díky tomu to tenkrát vyhráli.

Zuzana W 8.4.2006 18:43

Tady mate Andy priklad, cituji z debaty pod Krizovym clankem:

'při vší úctě k odpůrci bolševického režimu a prvnímu prezidentovi po plyšáku, z Václava Havla se vyklubal povýšený snob. Nezávidím mu, že je relativně bohat, ale mám mu velice za zlé to jeho povýšené ofrňování nad těmi, kdož tak bohatí nejsou. Neboť ta sídliště domků hrajících si na vilky - inu patrně jeden každý obyvatel z těch domků by jistě raději bydlel ve skutečné vile, neřkuli zámku, ale nemá holt momentálně volných 10 až 20 melounů, aby si tu vilu pořídil - o zámku nemluvě. Totéž v modrém o panelových králíkárnách - i to je pro někoho střecha nad hlavou a domov, nad nímž si žádný povýšený panák nemá co ohrnovat nos, najmě když tam nebydlí, případně když nekritizuje z odborné pozice architekta či urbanisty.'

Vypada pisatel na to, ze trpi paranoiou a predsudky vuci kritizovanemu, nebo  je az tak jednoduchy, ze neni schopen pochopit Havlovy 'komplikovane' vyroky?

I kdyz jsou mezi nami jiste i taci, kterym bych verila, ze je pochopit nedokazou.

Doplnuji tedy: nekteri zamerne predstiraji, ze nerozumi, protoze chteji Havla videt a prezentovat jenom ve spatnem svetle, jini jsou snadno manipulovatelni a manipulatorum jejich interpretaci Havlovych vyroku uveri. 

prokop 8.4.2006 20:07

Re: Tady mate Andy priklad, cituji z debaty pod Krizovym clankem:

Souhlasim naprosto s druhou polovinou příspěvku. K té první - to, že někomu přijdou příšerná satelitní městečka, bych ještě za povýšenost neměl. Ani bych neřekl, že tím Havel mířil do řad jejich obyvatel, spíš mu asi přijde odpudivé, že jejich stavitelé nabízejí lidem pod značkou levného luxusu něco, co je jen zčásti funkční - zastavěný kus země bez života (tj. obchodů, kaváren, společenských center). Koneckonců - pojem "zelená vdova" je obecně znám. I ten výraz "sídliště hrající si na vilky" mi v tomhle kontextu přijde poměrně přiléhavý -  pozlátko vilek a skutečnost  panelákového sídliště z té horší stránky.

Andy 8.4.2006 20:14

Re: Tady mate Andy priklad, cituji z debaty pod Krizovym clankem:

no vidíte, Wendy, to je pěkný příklad. Já tedy, ač se za jednoduchou ve vašem slova smyslu nepokládám, a nejsem sama, takže to snad bude pravda, nechápu Havlovo výroky o králíkárnách za něco, čím by se měl dotyčný chlubit. Můj názor je, že to bylo hloupé, netaktní a zbytečné. Stejně, jako např. Klausovo výroky o levičáckých baťůžkářích.

A pokud někdo je ochoten výše zmíněný Havlův hloupý výrok obhajovat a pracně vysvětlovat, povyšuje autora na Vyšší bytost.

Jisté je, že všichni, včetně těch jednoduchých ví, jak to Havel myslel. To ale nemění nic na podstatě, tedy důvodech obhajování neobhajitelného.

Pokud je nepřijatelné veřejně vyjádřit, že královna má nohy, pak zde máme Božstvo. A popravdě- i já si Boha představuji jinak.

zíralek 8.4.2006 17:49

Havel je jako vždy svůj.

Můžete k tomu říct cokoli, nic tím nezměníte. Časem z něj udělají legendu, pak už to žádná sranda nebude. Tak nadávejte, zbožnujte, ignorujte jemu je to stejně jedno, máte jedinečnou příležitost.:-P

Tesák 8.4.2006 18:18

Re: Havel je jako vždy svůj.

jedno mu to není, to si pište.;-D

zíralek 8.4.2006 18:38

Re: Re: Havel je jako vždy svůj.

No nevím, osobně ho neznám:-D

Tesák 8.4.2006 18:55

Re: Re: Re: Havel je jako vždy svůj.

já jo;-P

Bla 9.4.2006 4:32

Re: Re: Re: Re: Havel je jako vždy svůj.

Ja vas tak obdivuju.

klkdrz 8.4.2006 18:57

Re: Re: Re: Havel je jako vždy svůj.

Žádná legenda nebude. To si myslíte v tuto chvíli, ale mediální tlak již ustává a po čase zbudou jen činy, kterých, ač to tak vypadá není zas tolik. Bude to jen několik řádek v učebnici dějepisu, tak jako o každém z bývalých prezidentů. Zbývá jen otázka, zda zmínka vyzní negativně nebo pozitivně. To ale záleží na tom, kdo bude momentálně naším Velkým bratrem.

Zuzana W 8.4.2006 17:22

Andy:

...'jako ten, kdo vyžaduje, aby byl Havel pokládán na ztělesněného Boha, nedotknutelného a nepostižitelného..'

Kdo vyzaduje aby byl Havel povazovan za za ztelesneho Boha? To jsem tady nikde necetla.

'Emigranti zbaběle opustili svou vlast, při čemž někteří při svém útěku, jako bratři Mašínové, dokonce vraždili nevinné státní zaměstnance, kteří pouze plnili svou povinnost..       Disidenti zase fakticky kolaborovali s bývalým režimem, který jejich předákům umožňoval pohodlný život v privilegovaných fešáckých kriminálech, kde tyli ze sympatií světové veřejnosti, zatímco poctiví řadoví občané trpěli na svých nezajímavých pracovištích a konali (jako Václav Klaus) záslužnou práci drobnou, anebo se snažili zreformovat režim zevnitř KSČ, jako Miroslav Grebeníček.  '    

Ano a emigranti kteri pisi do ceskych for trpi 'socialni izolaci, protoze to v exilu nikam nedotahli' a 'je dobre, ze takove tu uz nemame a ze jsme se jich zbavili'. Takova moudra ( + vse, co je uvedeno v citatu vyse) tady skutecne ctu jenom od silne konzervativnich soudruhu, obracenych na viru pravou.

Andy 8.4.2006 17:36

nemanipulujte, Wendy

je to nefér.

Viz: Zejmena, kdyz si jeho prohlaseni vysvetluji zcela mylne, stizeni paranoiou a predsudky vuci kritizovanemu.

Takže, pokud nepochopí dotyčný komplikovanost výroku, který zní zcela jinak než byl komplikovanou osobou  míněn ( osoba je a priori komplikovaná ve smyslu ne jednoduchá jako prosťáčci, kteří osobu komplikovanou nechápou, nikoliv osoba, která si občas nevidí do úst a plácne něco, co by moudrý člověk neřekl), tak jsou stiženi paranoiou a předsudky vůči kritizivanému. Tedy to znamená, že nemůže takový nechápající prostě jen nechápat nebo být nenadšen výroky komplikované osoby, ale je neschopen pochopit, ať už pro duševní poruchu nebo nedostatek ochoty být objektivní), co komplikovaná osoba chtěla vyjádřit.

No, to, řekla bych, je zatraceně evidentní neobjektivnost a přímo evokuje myšlenku, že komplikovaná osoba je něco více blízkého Bohu než běžní smrtelníci.

Nekritickým obdivem ke komplikované osobě, vyšší bytosti, se doufají obdivovatelé přiblížit Vyšší bytosti, být s ní spojováni, hodnoceni stejně vysoko jako Vyšší bytost. Komplikovaná osoba vždy bude hodnocena, neb je osobou veřejnou. Sprosťáci jí budou nadávat, kritici kritizovat a obdivovatelé obdivovat.  Existuje úzká skupina lidí, kteří nechovají ke komplikované osobě žádné zvláštní city, něco jim připadá na komplikované osobě obdivuhodné, něco zavrženíhodné, něco chytré a něco hloupé. Takoví musí být bryskně zařazeni mezi odpudivce, nejlépe paranoidní soudruhy se sklonem ke zbabělosti, kradení drobných předmětů v obchoďácích a kolaborantství.

Tesák 8.4.2006 18:21

Re: Andy:

myslím, že byste si měla vbíc dávat pozor na čárku a méně se trýznit úvahami.;-P