2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zuzana W 8.4.2006 21:58

prokop, andy:

Havel se nepovysoval nad lidmi, kteri diky soudruhym museli bydlet v panelakovych kralikarnach ( a to jeste jen ti, kteri meli dobre znamosti nebo kliku), projevil znechuceni nad systemem, ktery takovy druh bydleni produkoval.

Ale pokud si chce nekdo vykladat povysovanim Havla nad pracujici tridu, vykladat si tak bude.

Lze si dobre predstavit, jak lehce se daji ziskat a oblbnout zavistive, nepremyslejici davy k nenavisti, staci porad jenom opakovat, podivejte se, jak se jim vede a jeste se nad nas povysuji - motto clanku pana Krize.

Tesák 8.4.2006 22:01

Re: prokop, andy:

vy snad nechápete psaný text, že ? Kříž hovoří o tom, Václav H se (se re) do všech oborů lidské činnosti a radí.

Andy 8.4.2006 22:10

kteri diky soudruhym museli bydlet v panelakovych kralikarnach ( a to jeste jen ti, kteri meli dobre znamosti nebo kliku), projevil znechuceni nad systemem, ktery takovy druh bydleni produkoval.

vy si snad děláte kozy, jak říká Juřena.

Zaprvé:  mezi těmi lidmi, které zde označujete jako ty, jež měli " dobré známosti nebo kliku" , s největší pravděpodobností žilo pěkných pár tisíc, možná desítek tisíc těch, jimž soudruzi sebrali jejich bydlení. Někde totiž ti lidé žili.

Nedivím se, že si mylsíte, že Havlovi rozumíte. Jste stejné poleno jako on.

Znechucení nad systémem, který takový druh bydlení produkoval, možná měl na mysli. Pak ho měl právě tak vyjádřit, výmluvný je na to dost.  Jelikož se neobtěžoval s lepší stylizací své myšlenky, tak, je mi líto, význam jeho slov zůstal jednoznačný. Pokud budeme přijímat jako možnou variantu, že myslel něco jiného, než řekl, tak je buď nesvéprávný a potřebuje vlastního vykladače, jako potřebovali dřív císařové vlastního ochutnávače jídel ( a že těch vykladačů má:)) , nebo neschopný souvislé věty. Protože ho nepodezírám ani z jednoho, ani z druhého, tak zůstává jako nesporný fakt, že prostě kecnul něco, za co by dostal v hospodě poprávu do čenichu.

prokop 8.4.2006 23:18

Re: prokop, andy:

Já jsem si nevšiml těch uvozovek, takže jsem vlastně reagoval na citát, což mi došlo až následně. Omlouvám se. K těm "králíkárnám", které má spousta lidí Havlovi bůhvíproč za zlé a které u nich přebíjejí daleko důležitější věci - přijdou mi jako hodně trefný výraz. Králíkárna je ryze účelová věc, u níž se na nic jiného nedbá. Slouží jako dočasné místo uskladnění (životnost paneláků se tipovala na 50 let, byla to provisoria), na kvalitu života se tam přirozeně nehledí. V jedné takové králíkárně jsem vyrostl. Je dost rozdíl projít se po Vinohradech a po Lhotce.

Ještě mi připadá, že spousta lidí toho od Havla ani vlastně moc nečetla - kromě pár vět v novinách. Už jsem poznamenal jinde, že jejich často sprosté a ubožácké výpady mi přijdou, jako když houf méněcených myší šlape po zestárlém lvu.

Zuzana W 8.4.2006 23:25

Re: Re: prokop:

Ano, mate pravdu.

prokop 8.4.2006 23:32

Re: Re: Re: prokop:

Díky za tu shodu. A když si pročtu dnešní fórum, musím před Vámi smeknout klobouk za tu výdrž. A trpělivost. Dobrou noc.

Andy 8.4.2006 23:28

Re: Re: prokop, andy:

jo, často si na něm někdo vybíjí frustrace.

Ty králíkárny, ty mne tedy poněkud...nepotěšily. Ač jsem v nich nežila. Trefných výrazů je spousta. Například " lopata" pro dělníka. Tuhle jsem to použila, nikoliv ve zlém, ale se zlou jsem se potázala. A ač sama dlouhé roky manuálně pracující, takže bych mohla říci, že mám nárok, nebo se vymlouvat, že jsem to nemyslela zle, dotyčné už nevymluvím, že jsem plácla netaktní pitomost.

No, a to nejsem prezident. Abych pravdu řekla, taky by mne netěšilo, kdyby mi pan prezident řekl, že bydlím v králíkárně. A to dokonce, ani kdyby v té králíkárně bydlel na stejném patře a jezdil tím samým králičím, pomalovaným výtahem.

To je asi vše k tématu. Kdo chce, ať si Havla zbožnuje, kdo chce, ať ho nesnáší, a kdo chce, ten ať si přes něj fouká vlastní bolístky. Když musí. :-/

prokop 8.4.2006 23:39

Re: Re: Re: prokop, andy:

Já bych "králíkárny" právě nebral jako opovržení nad těmi, kdo tam bydlí. Spíš nad těma, kterým nestálo za námahu postavit něco trvalejšího a hodnotnějšího. (Viděl jsem třeba paneláky v Granadě a klesla mi čelist, fakt byly pěkný, což by mě nikdy nenapadlo, že se může stát.) Ta "lopata" je přeci jen hanlivá k člověku, který nemůže nemůže za to, komu se narodil do jakého prostředí a s jakým talentem. Ale člověku ujede ledasco, rozhodně taky nejsem lilie, ač mě to mrzí. A teď už asi opravdu dobrou noc.

Kajan 8.4.2006 21:50

Ty lidi sou fakt hrozný. Jeden tu napsal Václav Pravdaláska von Teletník. Nevíte o kom mluvil ? Dzp.

vládík 8.4.2006 20:52

Dobré.

Snad až příliš "prohavlovské".

Zuzana W 8.4.2006 20:38

Tesaku:

Zuzano, v kostce. Klaus řekl, že rodina s dětmi je něco víc, než jenom jakési soužití dvou lidí stejného pohlaví. S čímž já stoprocentně souhlasím. Hovorka na to reagoval slovy, že si Klaus plete rodinu s teletníkem. Jestli ve vašem nekritickém obdivu k tomu člověku nevidíte tu zhůvěřilost, nemáme o čem hovořit.

toto (vyse)  neni citat Klausova nazoru, to je Vase interpretace a ze s ni souhlasite, chapu ;-) Stejne tak vas vyklad, ze mam k Havlovi 'nekriticky obdiv'.

A ano, 'nemame o cem hovorit', pokud neuvedete presne zneni. So long.

Tesák 8.4.2006 20:42

Re: Tesaku:

váš nekritický obdiv jste již prokázala nesčetněkrát.

Divana 8.4.2006 20:24

maYdo

mě to funguje ve firefoxu, možná máte vyhledavač, kde to nejde. ono to teď blbne i jinak.

Divana 8.4.2006 20:28

Re: maYdo

jinak teletníkový havel s rostoucím věkem ztratil soudnost. a snad jedině množství léků , které bere, může omluvit jeho stále častější úlety. některé léky (např. proti bolestem) mění psychiku a obnažují temné zákoutí člověka.

Zuzana W 8.4.2006 22:55

Re: Re: maYdo

Zaimco u jinych stale zustava utajeno :-D

jonáš 8.4.2006 23:27

Ale ne,

někteří to zřejmě zmáknou i bez podpůrných prostředků.

maYda 8.4.2006 20:08

Může mi někdo vysvětlit, co mám udělat, abych mohla psát nejen do nadpisu?

Tesák 8.4.2006 20:15

Re: Může mi někdo vysvětlit, co mám udělat, abych mohla psát nejen do nadpisu?

vám nejde kliknou myšákem níže?

maYda 8.4.2006 21:30

Nejde. Už to jednou dělalo, pak se to srovnalo, ale to blbnulo všem.

maYda 8.4.2006 19:39

Zuzano, o on ví líp HAvel, než Klaus, cosi myslí Klaus o rodině? To o tom teletníku vyslovil Havel, jen se snaží tvrdit, že to tak myslí Klaus. Jinak dotaz - nejde mi psát do příspěvku, jen dpo nadpisu. To je nějaký zádrhel u mně nebo nové psí móres

Zuzana W 8.4.2006 19:47

Re: Zuzano, o on ví líp HAvel, než Klaus, cosi myslí Klaus o rodině? To o tom teletníku vyslovil Havel, jen se snaží tvrdit, že to tak myslí Klaus. Jinak dotaz - nejde mi psát do příspěvku, jen dpo nadpisu. To je nějaký zádrhel u mně nebo nové psí m

maYdo, viz nize.

maYda 8.4.2006 20:07

Zuzano, proč mě odkazujete na něco, co jsem už ně+kolikrát četla? O teletníku mluvil HAvel a tvrdí, že si to myslí Klaus. Ale Klaus mluil jen o tom, že v tradiční rodině docází k plození dětí. Že z toho vyplkývá, že rodina je teletník, je HAvlova úva

KOUKÁM 8.4.2006 20:18

Re: Zuzano, proč mě odkazujete na něco, co jsem už ně+kolikrát četla? O teletníku mluvil HAvel a tvrdí, že si to myslí Klaus. Ale Klaus mluil jen o tom, že v tradiční rodině docází k plození dětí. Že z toho vyplkývá, že rodina je teletník, je HAvlova

 JE TO MAJDA ...

KDO CO 8.4.2006 20:20

Re: Re: Zuzano, proč mě odkazujete na něco, co jsem už ně+kolikrát četla? O teletníku mluvil HAvel a tvrdí, že si to myslí Klaus. Ale Klaus mluil jen o tom, že v tradiční rodině docází k plození dětí. Že z toho vyplkývá, že rodina je teletník, je HAv

 Kdo že to hovořil o toaletníku....

ALE NE 8.4.2006 20:21

Re: Re: Re: Zuzano, proč mě odkazujete na něco, co jsem už ně+kolikrát četla? O teletníku mluvil HAvel a tvrdí, že si to myslí Klaus. Ale Klaus mluil jen o tom, že v tradiční rodině docází k plození dětí. Že z toho vyplkývá, že rodina je teletník, je

 Tady někdo vyplkává...

Zuzana W 8.4.2006 20:24

Re: Zuzano, proč mě odkazujete na něco, co jsem už ně+kolikrát četla? O teletníku mluvil HAvel a tvrdí, že si to myslí Klaus. Ale Klaus mluil jen o tom, že v tradiční rodině docází k plození dětí. Že z toho vyplkývá, že rodina je teletník, je HAvlova

MaYdo, tezko rict, proc vam to blbne jeste dnes - tento problem tady byl pred nekolika dny, trval ale jen chvilku - od te doby to funguje normalne a nestezuje si nikdo - tak radu nemam.

Ohledne sporu - jedina moznost je prinest to, co Klaus konkretne rekl. Dukaz byl na Tesakovi, Jonas Havlovu verzi dodal. Tesak zatim ne.

Klausovo konstatovani faktu, ze v radicni rodine dochazi k plozeni deti je sice genialni, :-) ale jde o to, ze Klaus minil rodiny plodici deti zvyhodnovat pred partnery, kteri deti plodit nemohou. Jak jinak si vysvetlit jeho protest proti RP ? Muzu se mylit, proto zadam Tesaka, aby prinesl dukazy.

A rozhodne neni pravda, ze Havel nazval rodinu teletnikem, dokud vsak se tu neobjevi ten Tesakuv dukaz, odchazim za uzitecnejsim.  

Tesák 8.4.2006 20:41

Re: Re: Zuzano, proč mě odkazujete na něco, co jsem už ně+kolikrát četla? O teletníku mluvil HAvel a tvrdí, že si to myslí Klaus. Ale Klaus mluil jen o tom, že v tradiční rodině docází k plození dětí. Že z toho vyplkývá, že rodina je teletník, je HAv

to je jak u blbejch na dvorečku. Klaus řekl, že je špatně stavět RP na roveň normálních manželství. Na to reagoval Hovorka svým bláboilem o tom, jak si Klaus myslí, že manželství je teletník. Já vím , že jste chabrus na hlavu, ale  že by až tak?

Když máte děti, připadáte si ja z teletníku? Samozřejmě, že celá věc se týká RP. Kurňa už.

no podle Váši a Trávníčka 8.4.2006 22:27

Re: Re: Re: Zuzano, proč mě odkazujete na něco, co jsem už ně+kolikrát četla? O teletníku mluvil HAvel a tvrdí, že si to myslí Klaus. Ale Klaus mluil jen o tom, že v tradiční rodině docází k plození dětí. Že z toho vyplkývá, že rodina je teletník, je

Ovšem Havel nezmiňoval, co si o tom Klaus myslí -- neboť do hlav nevidět. Řekl že to považuje za pojetí .. atd, což soudruzi si uvědomme že neni to samé. Howgh.

Zuzana W 8.4.2006 19:35

K predchozimu:

'Jonáš nic necitoval. Havel jenom vložili Klausovi do úst, či myšlenek něco, co si vymyslel sám. hovorka je umanutý člověk a potrhlý vizionář, který se musí vyjádřit ke všemu. '

Tesaku, nic ve zlem, ale vite, co je to citat? Presna kopie mluveneho nebo psaneho textu. Jonas Havla citoval - pokud ovsem nedokazete, ze Jonasem zverejneny citat neni pravy nebo je nepresny.

'Havel jenom vložili Klausovi do úst, či myšlenek něco, co si vymyslel sám...'

To je na vas, Tesaku, abyste toto tvrzeni v konkretnim pripade dokazal.

Tesák 8.4.2006 19:46

Re: K predchozimu:

Zuzano, v kostce. Klaus řekl, že rodina s dětmi je něco víc, než jenom jakési soužití dvou lidí stejného pohlaví. S čímž já stoprocentně souhlasím. Hovorka na to reagoval slovy, že si Klaus plete rodinu s teletníkem. Jestli ve vašem nekritickém obdivu k tomu člověku nevidíte tu zhůvěřilost, nemáme o čem hovořit.