3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
thx 8.4.2006 3:12

Re: Václav Havel

co rika tvuj psychiatr ? lecba zjevne nezabira ...

Muki 8.4.2006 4:36

Re: Václav Havel

"Havla také nezvolili komunisti jasko V.Klause.." No a jak te pak mam brat vazne? Kdo ho tedy volil?

KLAUN Z HRADU 8.4.2006 7:48

Re: Re: Václav Havel

 A nepozval bolševiky do svého sídla  - heč.....Já nosím radost a dobrý rozmar- koukněte na mě....Dětičky mi zaplní náměstí a m,é super populistické tahy na blbečky pořád platí....

Optimista 10.4.2006 14:07

Re: Re: Václav Havel

MUKI, plná pravda. Když se poprvé stal VH prezidentem byl volen federálním zhromážděním, kde poslancovala Národní fronta v čele s komunisty. Mimo jiné přísaha prezidenta byla na podmínky ČSSR, takže VH přísahal, že bude budovat socialistickou vlast a pod. Národe - máš krátkou paměť!!!

kolemjdoucí 8.4.2006 8:36

Re: Václav Havel

Havel není egoista a narcista

prosím vezměte do ruky slovník cizích slov a poučte se. Zcela zjevně vám jejich smysl nedochází

* 8.4.2006 9:12

je, ale ještě mnohem víc trpí vírou v jedinečnost svého hlediska na život a svět.

Olga ho stahovala na zem

kolemjdoucímu 8.4.2006 10:01

Re: Re: Václav Havel

A z čeho soudíte? Proč si tedy psychiatr Poněšický myslí, že Havel je typický narcista. Pan doktor tomu nejspíš nerozumí, protože kdyby žil mezi českými intelektuály, tak by tohle určitě neřekl:

http://vikend.ihned.cz/2-16882330-v00000_d-46

kolemjdoucímu 8.4.2006 10:02

Re: Re: Re: Václav Havel

Co to je, ta mesiášská snaha být politikem, abych mohl spasit svět, nebo něco napravovat?

To může být různé. Všichni se to tak snaží tvrdit, včetně Václava Havla. Je zajímavá otázka, jestli to člověk, který se chová narcisticky, už měl v sobě, často na základě pocitu méněcennosti, jako kompenzaci za to, že nebyl dostatečně milován a uznáván. Nebo jestli se jeho zdravý narcismus obdivem okolí přemění v narcismus bezedný. Zdravý narcismus je důležitý k tomu, aby se člověk měl rád, byl hrdý na to, na co může být hrdý, a měl přiměřené sebevědomí. Ta mesiášská snaha, dávná a snad nikdy nepřekonaná touha po světě dobra a lásky, po splnění všech přání bez frustrací, je snad v každém z nás. Je možné, že když se Václav Havel stal prezidentem, všeobecný obdiv v něm vzkřísil něco z dřívějška.

kolemjdoucímu 8.4.2006 10:03

Re: Re: Re: Re: Václav Havel

A co tolikrát přetřásaný narcismus Václava Klause?

Spíš než za narcistu ho považuji za typického soutěživého člověka, který všude rivalizuje a láká ho překonávání překážek. To narcista nedělá, ten to chce mít bez práce, jen na základě toho, jaký je. Klaus dokonce hledá výzvy k soupeření. Když se zdálo, že je naprosto nepravděpodobné, že by se mohl stát prezidentem, tak kandidoval. Chová se jako tenista, který ví, že když chce vyhrát, musí strašně moc trénovat. Narcista by nesnesl prohru, ba ani pomyšlení na prohru, a proto by do žádného boje nešel.

Renata Janeckova 8.4.2006 2:22

Tatka rikal, ze prej v tomhle

"Tím, co je na Václavu Havlovi nadčasové a co dle mého názoru zůstane jeho pozitivním příspěvkem do českých dějin, je jeho role disidenta v socialistickém Československu. Pro většinu z nás, kteří jsme neměli odvahu pustit se do konfliktu s totalitním režimem, se stal symbolem "vykoupení se" z naší různé míry kolaborace s totalitním režimem. Sami jsme si mohli v klidu žít životem "dvojí morálky", tj. konformity s režimem a večer u poslechu Svobodné Evropy se cítit hrdiny z užívání "zakázaného ovoce". Havel byl tedy jakýmsi "beránkem vykupujícím naše hříchy" a dával nám veskrze falešný pocit odporu vůči totalitě. Po pádu totalitního režimu se logicky stal naším reprezentantem."

je hodne pravdy i kdyz se nam to mozna nelibi a ostatni uz pak slo jak to slo s tim dobrym i spatnym prej jako kdyz je nekdo dlouho na navsteve a nevi kdy se zvednout a jit domu.

68 8.4.2006 3:58

Re: Tatka rikal, ze prej v tomhle

Renátko, jestli s Vámi oběma ještě bydlí i mamka, tak co říká ona? Něco přece také říká?

Andy 8.4.2006 9:54

Re: Tatka rikal, ze prej v tomhle

necítím potřebu nadávat Havlovi, ale to, co píšeš, Renatko, je víc než cokoli jiného děsná manipulace a pan Havel dělá co může, aby ji pevně usadil v posluchačských uších.

Zuzana W 8.4.2006 14:07

Re: Re: Tatka rikal, ze prej v tomhle

Renatka cituje pana Bartone.

Joska 8.4.2006 0:36

Tak nevím

Lidovky jsem také četl a pak přestal, ale zdá se mi, že to nebylo kvůli servilitě k Havlovi, ale servilitě ke Klausovi. Jestli si dobře pamatuju, začal jsem proto číst Český deník, který to bohužel neustál. S autorem tak docela nesouhlasím. Mohu si vzpomenout na rozhodnutí, která se mi nelíbila:, příliš velkorysá amnestie, jmenování ˇ(komunisty) Špačka mluvčím, prodej Lucerny estébákovi Junkovi a v poslední době koketování s Paroubkem, CZechtecem, zákonem o RP....nevím na moc víc si nevzpomínám. Takže ani nedokážu usoudit, jestli D. Veškrnová měla nějaký vliv. Přijde mi to trochu pavlačové. Čekal bych od autora větší odsudek K. Kříže, kterej se ukázal jako hňup.

thx 8.4.2006 3:11

Re: Tak nevím

jako hnup ses ukazal a ne Kriz

KVAKIN 8.4.2006 7:53

Re: Re: Tak nevím

 Joska mluví rozumně,ale Ty se jevíš být nádobou plnou svinstva....