3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zlý kukuč 9.4.2006 8:29

Havel je samozřejmě snandným terčem pro kritiku.

Dokonce ta kritika je namnoze prevdivá. Má to ale háček.

Tak jako problémem sdělitelnosti  pravdy je fakt, že poprvé bývá pronesena téměř vždy ústy někoho, kdo je širokou veřejností považován za cvoka, problémem kritiky morálních autorit bývá fakt, že ji záhájí téměř vždy někdo, kdo je širokou veřejností považován za hajzla.

Rpuť 9.4.2006 5:59

"Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí", pravil Havel na konci r. 89.

A pak pletichařil a nenáviděl....a  pletichařil a nenáviděl....a pletichaří a nenávidí. Dodnes!

"To je, oč tu běží..."

Tony 9.4.2006 3:49

Havel je zlocinec.

Jestlize zakonem c.198/1993 Sb. Parlament konstatuje, ze KSC a jeji rezim byl org. zlocinnou, nelegitimni a zavrzenihodnou a jestlize Havel jmenoval  do cela vlady na pr. Tosovskeho, byvaleho komunistu se stal vlastizradcem. A kazda civilizovana zeme by ho postavila pred vojensky soud. Tecka

Tony 9.4.2006 4:40

Re: Havel je zlocinec.

 Nejen zlocinec ale i vlastizradce.

KVAKIN 9.4.2006 7:28

Re: Re: Havel je zlocinec.

 Mohu mít k V.Havlovi své výhrady a určitě by měl ledacos národu blíže vysvětlit,hodlá li nadále hrát roli určitého morálního předáka........

POZVAL OVŠEM ON NĚKDY BOLŠEVICKÉHO PŘEDÁKA A SYNA BOLŠEVICKÉHO KATANA K SOBĚ DO SÍDLA NA OBĚD.............

Hynek 9.4.2006 8:25

Re: Re: Re: Havel je zlocinec.

Ne, Václav Havel se otevřeně nikdy k bolševickým katanům nehlásil. V zacházení s podobnými záležitostmi dával, jak vidno, přednost spíše neokázalému způsobu v šetrném soukromí své presidentské kanceláře.

 http://www.fragmenty.cz/j0499.htm

KVAKIN 9.4.2006 9:09

Re: Re: Re: Re: Havel je zlocinec.

 Zesnulého pana Anděla je třeba si vážit a osobně s ním souhlasím....Ovšem ty další agitky ODS jsou většinou otřesné obsahem i jejími tvůrci....

Zak 9.4.2006 9:13

Re: Re: Re: Havel je zlocinec.

 Nepozval na oběd ale velmi dobře spolupracoval(Čalfa a pod.)

moker 9.4.2006 9:08

Re: Havel je zlocinec.

Zájímalo by mne kolik je ti let a věřím že jsi se narodil až po revoluci a nedivil bych se kdyby jsi byl synáček komunistického papaláše.

Hynek 9.4.2006 3:01

Václav Havel byl

skleníkovým disidentem. Charta77 byla skleníkem, kde mezi zahradníky byla pro potřeby budoucnosti v dostatečné míře zastoupená STB. Ať se to komu líbí, nebo ne.

Určité (značné?) ztrátě popularity může V. Havel poděkovat (okrom jiného) i známé skutečnosti, že revoluce požírá své děti. Jak vidno, platí to u revolucí skutečných zrovna tak, jako u revolucí neskutečných.

68 9.4.2006 2:54

Tak Wendy! Už zase!

Celé hodiny dnes utterujete něco, co sice je zcela určitě humorné a  vyjadřuje to také něco úplně jiného, až opačného, než máte možná na mysli jak psáno ve slovníku, ale nikdo Vám to přece nezazlívá. Tak si zbytečně nezhoršujte situaci a svoje počínání si trucovitě nedefinujte z odborných knížek. Ještě to zdůraznovat!  ... Ale co jinak, jak pokračuje tvorba?

Ferdinand 9.4.2006 5:59

Re: Urcite lip nez tobe,

ty stara kysela syrovatko.

Zuzana W 9.4.2006 1:19

Na nekoho ironii radsi nezkouset:

Andy zrejme neumi cesky, zkusime anglicky:

Irony: a: the use of words to express something other than and especially the opposite of the literal meaning b : a usually humorous or sardonic literary style or form characterized by irony c : an ironic expression or utterance

Andy 9.4.2006 10:26

Re: Na nekoho ironii radsi nezkouset:

jo tak ona to byla ironie ?  Tak to je jiná, my můžeme být ironické? Nedostane Wendy záchvat, když budeme ? Výborně. Budu si to pamatovat:)))

Zuzana W 9.4.2006 14:54

Re: Re: Na nekoho ironii radsi nezkouset:

Kdo si to bude pamatovat? My soudruzi? Mluvte za sebe, nebo chcete jit s bolsevikem 68 za rucicku? Priste tu pracujici tridu sam do uvozovek, dolozim vam.

Zuzana W 9.4.2006 15:07

Re: Re: Re: Na nekoho ironii radsi nezkouset:

Krom toho, Andy, vy na ironii nemate. Na to je ve vas prilis mnoho hysterie a zloby.

Andy 10.4.2006 0:01

Re: Re: Re: Re: Na nekoho ironii radsi nezkouset:

no hlavně že to víte:-D

Zuzana W 8.4.2006 23:57

Pateticke!

 'A budete se k nim muset chovat s úctou, kterou si zaslouží. Obzvlášť, když tuto úctu budete bez problémů projevovat těm, kteří si ji zcela jistě, podle všech morálních zásad obecně přijímaných, nezaslouží. '

Ja v jeho slovech projev neucty k pracujici tride nevidim, vy ano, na tom se asi nedomluvime.

Andy 9.4.2006 1:05

Re: Pateticke!

jaké pracující třídě ?  V králíkárnách bydlí s výjimkou rolníků dělníci a pracující inteligence ? Tedy, některé věci, koukám, má člověk ze školy fakt zažraný:-D

Zuzana W 8.4.2006 23:44

Mily Hitlere ;-)

S Havlovou kritikou systému to má společné to, že vy, zcela bez skrupulí, hodíte všechny králíky do jednoho pytle "dobrých známostí nebo klik", se zjevným despektem.

Znovu:Havel se nepovysoval nad lidmi, kteri diky soudruhym museli bydlet v panelakovych kralikarnach ( a to jeste jen ti, kteri meli dobre znamosti nebo kliku), projevil znechuceni nad systemem, ktery takovy druh bydleni produkoval.

Nikam nikoho nehazu, projektujete sva podezreni na mne a obracite naruby, co jsem napsala. Napsala jsem: Treba to pochopite ted:

Bydleni to bylo spatne a provizorni, ale presto ani na takove spatne bydleni nedostali vsichni sanci. Byli v poradi, ale mohl je predbehnout nekdo se znamostmi, kdo byl na rade az po nich, stavalo se tak prece.  Ti mene stastni cekali v byte u rodicu nebo v podnajmu. Muj despekt si tam dosadila sama.

Zuzana W 8.4.2006 23:47

Re: Mily Hitlere ;-)

Muj 'despekt'  jste si tam dosadila vy sama, presneji receno.

Zuzana W 8.4.2006 22:43

Diplomatickym stylistum :-)

Zaprvé:  mezi těmi lidmi, které zde označujete jako ty, jež měli " dobré známosti nebo kliku" , s největší pravděpodobností žilo pěkných pár tisíc, možná desítek tisíc těch, jimž soudruzi sebrali jejich bydlení. Někde totiž ti lidé žili.'

A co ma to co delat s Havlovou kritikou systemu, ktery toto zpusobil? Cele roky za totality (a coz terpve po ni) lidi svorne nadavali na kralikarny, nescislne vtipu a stiznosti, nadavalo se vsude i v hospodach, ale jak jim zacal nekdo naseptavat podivejte se, jak se ten elitar pracujici tride vysmiva, pracujici trida v hospode povstane v jeden sik a na neho.

No jo, holt,  mel si najat vas, nebo Tesaka,  vy byste to urcite vyjadrili diplomaticteji. Vy se obtezujete se lepsi stylizaci sve myslenky primo overtime. :-) 

huhu 8.4.2006 23:01

Re: Diplomatickym stylistum :-)

jo to přiřazení havla k nadávajícím po hospodách sedne....:-D

Adofl Hitler 8.4.2006 23:19

Re: Diplomatickym stylistum :-)

potřebujete nepřítele, Wendy? Poslužte si. Šema Jisrael.

S Havlovou kritikou systému to má společné to, že vy, zcela bez skrupulí, hodíte všechny králíky do jednoho pytle "dobrých známostí nebo klik", se zjevným despektem.

Problém je, že když budete hlásat něco o králíkárnách vy, tak je to jedno, zajímat to bude maximálně nějaké vaše známé, možná. Když budete prezidentkou, notabene s pověstí takřka Otce Zachránce, tak si na pusu budete muset dávat trochu pozor, zejména proto, že nebudete prezidentka pouze komplikovaných osobností, ale všech obyvatel, i těch jednoduchých. A budete se k nim muset chovat s úctou, kterou si zaslouží. Obzvlášť, když tuto úctu budete bez problémů projevovat těm, kteří si ji zcela jistě, podle všech morálních zásad obecně přijímaných, nezaslouží.

Andy 8.4.2006 23:20

Re: Re: Diplomatickym stylistum :-)

:-D:-D zůstal mi tam nick pro oslavu H. za jeho obrat o 180 stupńů, čímž jistě udělám SVÝM nepřátelům velikou radost, ale proč ne, smích nikdy nezaškodí.

Sch.glosátor 8.4.2006 22:35

No a ?

jonáš 8.4.2006 22:38

Re: No a ?

Některý jednodušší osobnosti to prostě nemůžou vydejchat ;-)

AtamanJermak 8.4.2006 22:31

Proč má Havel tolik vyjladačů i dnes?

Inu, je to jako s Goethovým Faustem:

Nikdo ho nečetl, nikdo na něm nebyl v divadle. Kdo si s tím dal práci, stejně mu nerozumí.

Ale když už běkdo investoval tolik intelektuálního potu, tváří se, že ho obdivuje a chápe.

Havel se stal českou značkou jako plzeňské pívo, nechme ho jako značku u jeho píva!

huhu 8.4.2006 22:25

problém ?

Havel může být už problémem jen pro ty, kteří se těžce vyrovnávají s vlastní "minulostí", s rozchodem s bývalou "láskou", když poznali co je zač.  Ostatní mají jasno - jak jeho fanoušci, tak oponenti.

havlovi je věnována zbytečná pozornost, je vyčpělá sodovka a je to dobře.

PRASÍ DENT 9.4.2006 7:33

Re: problém ?

 NO- KDYŽ UŽ MÁME ZKVAŠENÉ VÍNO NA HRADĚ....