3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dara 9.4.2006 17:39

Re: Díky za vyvážený článek

Havel je osoba, ktorá mala svoj životopis nalinajkovaný odo dňa svojho narodenia. Pred alebo po Dáši, to je celkom jedno. Zložil sľub ... verný socialistickej republike a vôbec mu to nevadilo. Jeho prepojenosť s režimom pred aj po je len potvrdením línie Havlovcov - vždy sa o nich vie. A že nemá nijak osobitné myšlienky? Ja si myslím, že má, ale sú pre praktický život nepoužiteľné, pretože Havel skutočne v realite nikdy nežil a tak môže filozofovať iba pre svoje Dáše.

jonáš 9.4.2006 16:23

On pan Exprezident

si je toho vědom, milí přátelé -- a zdálky vám všem mává. http://www.project-syndicate.org/commentary/havel26/Czech ;-)

Andy 9.4.2006 16:25

zlatá slova:)))

Má-li však být tato změna nezvratná, je zapotřebí, aby fungovala skutečně nezávislá a neúplatná justice. Až příliš často nejsou politicky citlivé případy, podezření a obvinění dotaženy včas a rychle do jednoznačného konce. Do jisté míry je to pochopitelné: komunistická justice byla dokonale manipulovaná, sloužila režimu a tisíce soudců se nedají tak rychle vyměnit za jiné.

Starý J. 9.4.2006 16:03

Zuzana W versus Tesák

Nechápu, proč Zuzana W na Tesákovi neustále loudí, aby citoval , co řekl Klaus.Naprosto to není nutné, stačí, co řekl Havel:… "Co mě na celé debatě kolem toho tématu nejvíc zaujalo, byla naprosto absurdní ideologie páně Kalouskovy strany a prezidenta republiky, že rodina má mít výhody, protože plodí děti, na rozdíl od homosexuálních párů. To je pojetí rodiny jako teletníku, jako místa, kde se připouštějí býci ke kravám, aby byla telata,"

Čili, co se Havlovi nelíbí:… rodina má mít výhody, protože plodí děti, na rozdíl od homosexuálních párů…..Každý, kdo jen trochu myslí (a předpokládám, že Klaus ano), nemyslí, že rodina má mít výhody, PROTOŽE PLODÍ. Jen v tom případě by mohla následovat věta o teletníku. Tak ale Kalousek a Klaus primitivní nejsou, to jim jen se zalíbením Havel podsouvá. Každá rodina, která má děti má mít výhody (a pochopili to dokonce i komunisté se svými daňovými výhodami), protože mít děti (pro společnost je to přínos), znamená pro rodiče značná omezení finanční, volného času, starosti, výchovu. Rodičovství se rodiče nezbaví, co jsou živi, naopak dnes již děti za to rodiče živit nemusí. Matka na mateřské (opustit na čas povolání, nižší příjem), nástup po mateřské (ztráta uplatnění, financí), výdaje, spojené s dětmi, o starostech s nimi netřeba mluvit. Proto má mít rodina s dětmi výhody, to snad pochopí i blbec a primitiv nejhrubšího zrna. Rodina je rodinou, pokud má děti, jinak se jedná o manželství, nebo registrované partnerství.  POKRAČOVÁNÍ

Starý J. 9.4.2006 16:04

Re: Zuzana W versus Tesák

POKRAČOVÁNÍ

A zde nastupuje Havlova ZÁMĚRNÁ VULGARITA, vyplývající z patologické nenávisti ke Klausovi a nyní i ke Kalouskovi (po smrti Luxe a odstavení Svobody ztrácí Havel možnost libovolné manipulace s touto stranou, Kalousek mu k „pletichaření již KDU nepůjčuje“). Havel tedy záměrně podsouvá Klausovi a Kalouskovi (z citace to jasně vyplývá), že rodina má mít výhody, protože plodí děti!!! Jen tak mohl plynule přejít k naprosto nechutné vulgarizaci s teletníkem. A to se prosím jedná o „světového dramatika a světového politika“! Kam až může zajít ničím nekorigovaná nenávist. Spolu s autorem článku jsem naprosto přesvědčen, že Olga Havlová (která celý život jeho kroky korigovala) by již dávno těmto výpadům zabránila.

Vy si snad paní Zuzano opravdu myslíte, že Klaus spolu s Kalouskem (oba byli napadeni) se domáhají výhod pro rodinu s dětmi kvůli AKTU PLOZENÍ? Pakliže si to nemyslíte, pak musíte uznat, že řeč o teletníku BYLA ABSOLUTNĚ NEPATŘIČNÁ.

jonáš 9.4.2006 16:25

Re: Re: Zuzana W versus Tesák

V teletníku se ovšem neplodí, jak tady Andy již poznamenala ;-)

Andy 9.4.2006 16:25

Re: Re: Re: Zuzana W versus Tesák

no, a furt mi nikdo neřekl, kde se to ti bejci připouštějí. V bejkárně?

jonáš 9.4.2006 16:28

Re: Re: Re: Re: Zuzana W versus Tesák

Se musíš zeptat nějakýho bejka, kam s tim choděj R^

Andy 9.4.2006 16:29

Re: Re: Re: Re: Re: Zuzana W versus Tesák

mi připadalo, že tady jsou všichni jak rádio 8-o

jepice 9.4.2006 16:32

Re: Re: Re: Re: Zuzana W versus Tesák

Taky mi to není jasné. Asi jsme tu všichni /včetně Havla / totálně odtrženi od dobytka.

míša mýval 9.4.2006 18:38

ty hrozny jsou kyselé

Nezapomenu na to, jak jeli V+D do Alp na dovolenou. Před cestou Dáša tajuplně naznačovala, že by z toho mohlo být děťátko. Bylo to brzy po svatbě. Potom na něj hupla a ždímala z něj spermie, až z něj lezly střeva. Nakonec to skončilo u Dr Bodnera pod kudlou. Chápu, že po těchto zkušenostech má Vašík k plnění manželských povinností a plození dětí aversi a jako ideál vidí teletník, kde to zmákne zdatný inseminátor. Kdyby na mě Dáša hupla, asi bych taky prděl zelenou vodičku. Z příspěvků usuzuji, že Zuzana W bude asi něco podobného

huhu 9.4.2006 18:49

Re: ty hrozny jsou kyselé

ano, býk se na živou krávu v teletníku většinou nedostane, odběr je býkovi prováděn "uměle"..., na to asi zapoměli..

míša mýval 9.4.2006 19:04

zajímalo by mě jak to dělají

Jestli to je pouze mechanická záležitost, nebo jestli při tom bejkům ukazují nějaké kravské porno

huhu 9.4.2006 20:36

Re: zajímalo by mě jak to dělají

volům nepomůže nic...

gakusei 9.4.2006 21:13

Re: ty hrozny jsou kyselé

cheche,jen prď zelenou vodičku, to je tvé poslání.

Marat 9.4.2006 15:22

Havel není komplikovaná osobnost.

Je to zvláštní,ale český národ,především ti co se považují za výkvět a elitu národa,vždy potřebují nějakého vůdčího uctívaného býka,za jehož bučením mohou nadšeně běžet a snažít se bučet jako on. V případě Havla se nejednalo a nejedná o býka,ale jen o vola.A už stačí,jen když občas zabučí.Stádo za ním běží a bůčí a bůčí a přesvědčují,že ten jejích vůl je mimořádně plodný býk..Naštěstí to není celí národ,jak vidno.

Kdyby takkové "moudré řeči" jako Havel pronášel obyčejný člověk,tak by se něm nemluvilo,jako o komlikované osobnosti,ale jen jako o idiotovi.

jepice 9.4.2006 15:37

Re: Havel není komplikovaná osobnost.

Vezmete jako kompliment, když vám prozradím, že vy komplikovaná osobnost opravdu nejste?

Skepticus Maximus 9.4.2006 18:49

Mimořádně musím s Maratem souhlasit

Havel je skutečně impotentní ve všech směrech a čert nám byl takového slizkého tupouna dlužný.:-/

jepice 9.4.2006 19:52

Re: Mimořádně musím s Maratem souhlasit

Proč mimořádně? Vy si jindy nerozumíte?

Zuzana W 9.4.2006 15:07

Marat

prezidentem!

jonáš 9.4.2006 15:28

Re: Marat

Ale vyvážet ho jen přes agentůru, aby byl pod kontrolou :-P

Marat 9.4.2006 14:51

Ctná jepice.

Ještě dodávám.Ano,Havel mohl vyvážet do zahraničí své mizerné zboží jen přes tu monopolní agentůru.Tuším se jmenovala Dalia a šéfoval jí plukovník STB.Vím,že vy velekněží,kněží a věřící kůltu pánbička Havla si nedáte žádnou svou pověru vzít.Prostě jste lidmi,kteří potřebují někoho uctívat a na svého zbožňovaného nedají dopustit. Ale i kdyby Havel byl tak vynikajícím dramatikem,jak tomu někteří věříte,tak nikdy neměl být presidentem.Měl zůstat u divadla stavět kulisy.V kriminále se měl tak dobře,jako nikdy žádný jiný vězeň a nebylo to tím,že byl ve světě známí.Kromě jíného,ti disidenti byli ve velké většinmě komunističtí obřezanci v lidské masce.Sekerníci z let čtyřicátých a padesátých.Je správné,že se jaksi snažili ten svůj socialismus obřezat a nasadit mu lidskou masku.V 68 r. se nestali obřezanci ze svého přesvědčení,ale bylo to jen v zájmu boje a korýtka.To bylo dokonce jejích povinost snažit se o nápravu ničemnosti,které se stali i jejích přičiněním.i.Ale na tu svou povinost si vzpoměli až po několika letech,po vyhožení po r.70,kdy byli hodní a vůbec jím to nepomohlo.Už svá  ztracená postavení zpět získat nemohli.Ani v sociaslismu nikdo neopouští korýtko dobrovolně.Aby svá ztracená korýtka získali zpět,tak to by je museli opustit zase ti,kteří je na úkor těch odstavených získali.Havel by také rád do rodné strany,ale nevzali ho a vzít nemohli.Otázka je,proč se tak bránilo a brání zpřístupnění svazku STB?Proč musí být začerněna jména,což právě postižené zajímá?Mě nezajímájí výmysly těch kteří proti mě křivě svědčili.Mě zajímá kdo mě dostal do kriminálu.A tak asi každého.Nikdo neví kde a v jaké záležitosti se objeví jména křiváku kteří jsou po vymiškované psudorevoluci vydávaní za hrdiny.A aby něco na Havla se provalilo,to nedovolí jeho zbožňovatelé.Prostě,na Havlově minulosti je toho tůze moc podezřelého.

jepice 9.4.2006 15:31

Ta vaše představa

 tvrdošíjně opakovaná,  že o tom, co se bude hrát v divadlech na západě, rozhodovala nějaká naše vývozní agentura, je docela srandovní a silně podceňuje svéprávnost evropských i zámořských dramaturgů.:-D:-D:-D

Jestli tomu doopravdy věříte, pak se nedivím, že věříte i těm ostatním nesmyslům. Já jsem vám napsala hned zkraje, že pro mě Havel žádná polistopadová ikona není. Ale co se týká jeho činnosti před rokem 89, kdy projevil docela velkou osobní statečnost, tady se ho musím před vámi a vám podobnými blabolily zastat.

Andy 9.4.2006 15:47

Re: Ta vaše představa

no, ona o tom ta Dilia poněkud rozhodovala, Jepice. Každý výkonný umělec, který chtěl uvádět něco v zahraničí a chtěl z toho mít nějaké peníze, byl povinně zastupován státní agenturou, přes kterou také šly honoráře.

Moc hezky mechanismus popisuje P. Kohout ve svém Kde je zakopán pes.

Kdo chtěl vozit peníze přes čáru, riskoval minimálně podmínku, v případě peněz pro Havla kriminál natvrdo. Až do roku 1989. Devizový zákon byl sviňa.

Že měli estébáci naprosto jasný přehled, o tom nikdo nepochyboval. Kdyby chtěli, jistě by Havla skřípli mnohem víc, citelně. Ale oni asi nechtěli, nikoliv proto, že by byl Havel nějak oblíbený u komunistů, ale protože ti blbci bolševičtí byli přesvědčeni, že jim vůbec nikdy nic nehrozí. A tak lidem nechávali jejich Havla, o kterém dobře věděli, že následovníky v masovém měřítku mít nebude, nejen proto, že je to komplikovaná osoba, ale i proto, že on o ně nestál. Tohle vyjádřil jasně několikrát a držel se toho, neměl v úmyslu dělat nějakým disidenčím miminům chůvu a vůdce zástupů. Podotýkám, že je to jeho názor, ne můj. Koneckonců nijak nechránil ty, kteří kvůli chartě šli do kriminálu, pokud nepatřili k úzké skupině jeho známých.

Netřeba mu to vyčítat, všichni to věděli dopředu, i když, málokdo z nich asi věřil tomu, že to tak doopravdy bude.  Jsme trochu nesvéprávný stát, pořád se někoho musíme držet za šos.

jepice 9.4.2006 16:01

Re: Re: Ta vaše představa

Andy, já přece netvrdím, že to nešlo přes Dilii. Jenom oponuju Maratovi, který si myslí, že Dilia Havla na západě prosazovala. Dilia akorát občas nezatrhla, když chtěl Havla někdo hrát. Nezatrhla to proto, že z toho šly devizy pro stát a ten a jeho zájmy zastupovala především.

Tu holku, co sem vozila podporu pro disidentské rodiny, fakt znám. Měla tenkrát švédské občanství a občas ji sem pustili za babičkou.

jonáš 9.4.2006 16:27

Re: Re: Ta vaše představa

"Koneckonců nijak nechránil ty, kteří kvůli chartě šli do kriminálu, pokud nepatřili k úzké skupině jeho známých" -- hmm, a to se za bolševika dělalo jak, prosím o stručné vysvětlení ;-D

Andy 9.4.2006 16:29

Re: Re: Re: Ta vaše představa

zeptej se Maňáska, Jonáši.

jonáš 9.4.2006 17:33

Re: Re: Re: Re: Ta vaše představa

Maňásek někoho za bolševika chránil před kriminálem? No nedejmarxi 8-o

Andy 9.4.2006 17:54

Re: Re: Re: Re: Re: Ta vaše představa

když nevíš, o čem je řeč, tak nevstupuj do rozhovoru, to tě maminka nenaučila ?

jonáš 9.4.2006 17:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ta vaše představa

Né, mně říkala, když nevim, tak ať se nestydim zeptat, jinak se ho*no dozvim. Tak jsem se zeptal, a stejně ho*no dozvěděl. A pak jsem byl na kursu asertivity -- tak znova, jak moh Havel někoho z charty za bolševika chránit před kriminálem, když nedokázal zachránit ani sebe? Rádio, pověz. :-D