2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zuzana W 8.4.2006 18:25

Re: Re: Andy:

No jo, Tesaku, kdy ona Andy ma prece jenom o malinko navic, vy se toho klidne drzte ;-)

Tesák 8.4.2006 18:37

Re: Re: Re: Andy:

Zuzano, vy byste si měla dávat víc pozor na čárku, ne Andy;-)

Andy 8.4.2006 20:20

Re: Re: Re: Re: Andy:

;-)tyhle vlákna, jsem kontrolovala všechny čárky;-D

Vole;-P

Andy 8.4.2006 20:17

Tesáku

to si už ani nemůžu dělat srandu, kruci ? :-/

ACHJO 8.4.2006 17:05

Havel

je nešťastník ve vleku manželek a kamarádů.Kdo mu co našeptá,to bez rozmyšlení provádí,i když někdy s katastrofálním dopadem na jeho vážnost.

kljhdtr 8.4.2006 16:51

nenene

Pro všechny, kteří tvrdí, že se exprezident změnil, nejspíše asi pod vlivem druhé ženy:

Kdo je schopen vlastního úsudku, musí vidět, že jedná neustále stejně, stejné finty, stejná taktika. Nějaká proměna je to poslední, za co by  bylo možno bývalého prezidenta kritizovat. Změnili se jen pochlebovači, protože pochlebovat již není tak nutné - hvězda pomalu zapadá, a ti, co by rádi kritizovali, se již tolik nebojí - mírná kritika v mezích zákona taktéž, zejména pokud je spojena s oceněním zásluh nebo vyzdvižením kvalit dramatické tvorby dnes již neznamená společenské znemožnění odvážlivce. Naopak taková "prohlédnutí" mohou vést k dojmu, že autor kritiky je schopen vlastního úsudku a dokonce se ho nebojí dát najevo. To ovšem znamená, že modla již není modlou a místo je volné pro někoho dalšího.

Andy 8.4.2006 16:41

kdo nadává

Havlovi, je stejný zakomplexovaný ubožák, jako ten, kdo vyžaduje, aby byl Havel pokládán na ztělesněného Boha, nedotknutelného a nepostižitelného. Takže nadávky, stejně jako " když ho nepokládáte za velkého dramatika a filosofa, tak jste... dosaďte ( komunista, estébák, debil, nácek, žid atd.) si, milánkové, strčte za klobouček.

Petr Brodský 8.4.2006 15:41

O politickém významu Václava Havla svědčí především Ti, kdo ho nenávidí.

Havlův názor na registrované partnerství mě také neokouzlil, nicméně o jeho velkém politickém významu lze stěží pochybovat. Svědčí o něm, mimo jiné i to, jak se o něj vášnivě přete.   A pokud jde o to, je-li ten velký význam pozitivní či negativní myslím, že zde nám může být dobrým vodítkem vášnivá nenávist, kterou V.Havel spolehlivě vyvolává u našich malých českých, "levicových i pravicových" NACI.

Poznámka:Současný malý český naci sice Židy také moc nemiluje, většinou si ale na ně již příliš netroufá.

Za to hrdě, směle a otevřeně nenávidí především Cikány, Němce, černochy, "rákosníky", Araby, muslimy, multikulturní Brusel a také emigranty bývalé i současné a samozřejmě především bývalé disidenty.      

Emigranti zbaběle opustili svou vlast, při čemž někteří při svém útěku, jako bratři Mašínové, dokonce vraždili nevinné státní zaměstnance, kteří pouze plnili svou povinnost..       Disidenti zase fakticky kolaborovali s bývalým režimem, který jejich předákům umožňoval pohodlný život v privilegovaných fešáckých kriminálech, kde tyli ze sympatií světové veřejnosti, zatímco poctiví řadoví občané trpěli na svých nezajímavých pracovištích a konali (jako Václav Klaus) záslužnou práci drobnou, anebo se snažili zreformovat režim zevnitř KSČ, jako Miroslav Grebeníček.                    

Petr Brodský 8.4.2006 15:45

Re: O politickém významu Václava Havla svědčí především Ti, kdo ho nenávidí.

Podle těchto postojů lze naše NACI poznat naprosto spolehlivě a byl bych ochoten se vsadit, že nikdo z lidí s těmito názory nemůže Havlovi přijít na jméno.

G. Pašek 8.4.2006 15:52

Re: Re: O politickém významu Václava Havla svědčí především Ti, kdo ho nenávidí.

Chodí sem chytří a vtipní lidé diskutovat, Petře B.,  ty nejsi jedním z nich . . . . 

ACHJO 8.4.2006 17:06

Re: Re: Re: O politickém významu Václava Havla svědčí především Ti, kdo ho nenávidí.

bylo to hloupé Petře.

Tesák 8.4.2006 15:52

Re: Re: O politickém významu Václava Havla svědčí především Ti, kdo ho nenávidí.

vážený pane, hovorkovy nápady jsou kloasický trockismus.

Jimmi 8.4.2006 15:40

Myslím....

...že díky Havlovi se povedlo vstoupit do NATO a do EU tak o pět až deset let dříve (i když mnohým zde to jako výhoda nepřipadá ale to nebudu komentovat). Je to jistě tvrzení odvážné, přesto na něm trvám. Měl prostě v zahraničí dost velkou váhu a vliv.

Tesák 8.4.2006 15:53

Re: Myslím....

Jimmi,l to není díky havlovi. Jak to, že jsou tam i jiní? Taky Havel?

Forby 8.4.2006 16:52

Re: Myslím....

Aha takze, SLovensko, Polsko, Madarsko, pobaltske staty a jini si jeste, nemajic o velkeho Havla, musi na vstup chvilinku pockat :-)

prokop 9.4.2006 0:28

Rozhodně to první navrhl

Je to fakt - pokud si pamatuju dobře, byl Havel první člověk, kdo na mezinárodním poli prohlásil, že je nutné rozšířit NATO na východ o země, které v té době právě přestaly být sovětskými satelity. Málokomu dneska přijde, jak to tehdy znělo nepředstavitelně.

Bla 8.4.2006 14:45

Havel ma velkou zasluhu

Provedl nas celkem umne, bez krve,  z ruskeho imperia do zapadni Evropy. At si rika kdo chce co chce, tuto zasluhu mu nikdo nemuze uprit. Ze si jinak slinta na kravatu, souhlas, po Moci bezmocnych uz nema co rict a je to panak NWO, ale je to pozitivni postava ceske historie.

ACHJO 8.4.2006 17:08

Re: Havel ma velkou zasluhu

on??ebuď zaslepený,on jen mluvil a mluvil,podepsal,co mu strčili pod ruku,ani kolikrát nečetl co podepisuje.

Bla 8.4.2006 18:34

Re: Re: Havel ma velkou zasluhu

on??ebuď zaslepený,on jen mluvil a mluvil,podepsal,co mu strčili pod ruku,ani kolikrát nečetl co podepisuje.

Ale byl tam, my mu za to vdecime.

huhu 8.4.2006 21:47

Re: Havel ma velkou zasluhu

tak nevím, převedl nás Havel nebo Kocáb, úplně jste mi popletl   (Y)

Zuzana W 8.4.2006 14:30

Mily autore:

'Tím, co je na Václavu Havlovi nadčasové a co dle mého názoru zůstane jeho pozitivním příspěvkem do českých dějin, je jeho role disidenta v socialistickém Československu. Pro většinu z nás, kteří jsme neměli odvahu pustit se do konfliktu s totalitním režimem, se stal symbolem "vykoupení se" z naší různé míry kolaborace s totalitním režimem. Sami jsme si mohli v klidu žít životem "dvojí morálky", tj. konformity s režimem a večer u poslechu Svobodné Evropy se cítit hrdiny z užívání "zakázaného ovoce". Havel byl tedy jakýmsi "beránkem vykupujícím naše hříchy" a dával nám veskrze falešný pocit odporu vůči totalitě. Po pádu totalitního režimu se logicky stal naším reprezentantem. Nebyl u nás člověk, který toho v odporu vůči totalitě udělal tolik jako on.'

Ano.

Ale rekla bych, pane Bartoni, aby ti,  kteri nemeli odvahu pustit se do konfliktu s byvalym rezimem a zili zivotem dvoji moralky, radeji  - co do pomluv Havla -  drzeli usta.

Zejmena, kdyz si jeho prohlaseni vysvetluji zcela mylne, stizeni paranoiou a predsudky vuci kritizovanemu. Kdyz Havel  projevil znechuceni nad tim, jak nekvalitni bydleni lidem poskytoval minuly rezim, spustili zamindrakovy povyk jak ten 'odtrzeny intelektual',  'ofrneny floutek' a 'elitar' nechape pracujici tridu a jeji starosti.

Kdyz se zminil o tom, ze rodine NENI teletnik, zamindrakovani si to vysvetlili obracene. Mate pravdu v tom, pane Bartoni, ze Havel je komplikovana osobnost a ti jednodussi maji zrejme potize jeho vyroky pochopit.  (Nechci je podezirat, ze jeho slova prekrucuji zamerne ve snaze stavet Havla do nejhorsiho svetla).

Zuzana W 8.4.2006 14:32

Re: Mily autore:

Oprava preklepu: rodina neni teletnik.

Šnek 8.4.2006 13:29

Nesouhlas

Měli jsme prezidenta osvoboditele, nadrobitele, syfilitika, normalizátora a pak přišel prezident Kondelík. Málo na koho tak krásně platí slova písně, kterou zpívala Ljuba Hermanová. "Vždyť my jsme Kondelíci, my máme vždy co říci,...... to pívečko je boží dar.....a proto pivu zdar, zdar, zdar!" Jen tak na okraj. Nevím jak dnes, ale v sedmdesátých letech se člověk v Turecku ani nedozvěděl, kdo je právě prezidentem. K vidění byl všude jen Atatürk, zakladatel moderního Turecka. Mimochodem, byl to právě on, kdo zavedl v Turecku volební právo pro ženy - o dobrých čtyřicet let dříve, než poslední švýcarský kanton, tuším Appenzell. Atatürk byl, čtyřicet let po své smrti, na známkách, visel ve školách, na úřadech, na hraničních přechodech, kam oko pohlédlo, samý Atatürk. Co takhle vrátit se k jedné modle i u nás? Ušetřilo by se a Atačech (otec Čechů) nezní také špatně.

Honza 8.4.2006 13:45

O jednom co by o to moc stál bych věděl

www.paroubek.eu

jepice 8.4.2006 17:55

Re: Nesouhlas

Vynechal jste měnového reformátora, největšího krasavce světa, alzheimera a Havla.

dvd 8.4.2006 13:17

Je zatraceně komplikovaný

- už tím, jak něco hlásá a něco jiného koná. Nejspíš se nevyzná sám v sobě.

Adi 8.4.2006 13:16

Vesmír je super časopis, ale Havluv teletník nikoliv

Článek je dobrý, díky

Pana Havla si doposud vážím, avšak poklesl hodně v mých očích díky svému "teletníku". To jest, když se vyjadřoval ke sporům ohledně registrovanému partnerství. Takže, když mám více děti než jedno a vychovávám je v normální rodině to jest otec a matka a 3 potomci, mám teletník. ;-€

možná to až tak pan exprezident nemyslel, avšak míníl tím zcela normální reprodukci, což je  neomluvitelné. ;-€

Tesák 8.4.2006 13:17

Re: Vesmír je super časopis, ale Havluv teletník nikoliv

ale myslel.

jonáš 8.4.2006 13:31

Re: Vesmír je super časopis, ale Havluv teletník nikoliv

Jistě, on přece řekl, že normální rodina není teletník, takže tim určitě myslel že teletník je. To je přímo dialektickej doublethink s dvojitym odpíchnutym  vajglem, šest celých devět :-P

Honza 8.4.2006 13:47

Re: Re: Vesmír je super časopis, ale Havluv teletník nikoliv

Cibulka měl pravdu,když ho nazval prasetem,dnes s tím souhlasím