3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jonáš 9.4.2006 19:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ta vaše představa

Rádio má přestávku v programu 8-o

Andy 9.4.2006 19:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ta vaše představa

chlapečku, například tak, že by okolo něj dělal stejný cirkus ve světovém měřítku, jako okolo Plastikových chlapců. Nechránit před kriminálem, ale zaznamenat ten drobný fakt, že  ho někdo podpořil a šel za to do kriminálu ( a ze školy těsně před státnicemi, mimochodem).

Ale tenhle Ivan holt nebyl Magor, tak se nehodil.  

jonáš 9.4.2006 19:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ta vaše představa

Nojo, spasitel nestih spasit všechny -- on ani ten novozákonnej už nezmák to co Mojžíš se třema chlebama. Svět je prostě v neustálym úpadku, ale někdo za to může a MY víme KDO 8-o

jonáš 9.4.2006 19:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ta vaše představa

-- děvenko :-/

Andy 9.4.2006 20:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ta vaše představa

rádio má i jiné povinnosti, než školit zastydlého disidenta. Spasitel  nestihl spasit všechny,  holt to asi nebyl spasitel.Ale to se nesmí říkat nahlas,  neboť je to SVATOKRÁDEŽ.

 

dvd 9.4.2006 12:06

Citát

V.Havel o sobě: "Jen si to vezměte: pletu se do všeho možného - a v ničem nejsem vlastně odborníkem. Průběhem let jsem se například dostal do postavení jakéhosi politického činitele - a přitom jsem nikdy politikem nebyl, být nechtěl a ani k tomu žádné vhodné předpoklady nemám."

Marat 9.4.2006 12:00

Kéž by se už o Havlovi vůbec nepsalo.

Nikdy jsem nebyl věřícím kůtu V. Havla.Kritický k Chartě jsme byl už téměř od jejího záčátku.Vzpomínal jsem "Akci Kámen" a srovnával ji s Chartou.Prosím zjistě si něco o té tehdejší Akci STB.Podívejte,kdyby STB se zachtělo,tak by s Havlem zametlo,tak jako zametlo s jinými a proslulejšími literáty.Vždyť to bylo STB,kdo udělal Havlovi jméno.Nikdo jiný.Což nevíte,že ze zahraničí nemohl dostávat peníze přímo a zrovna tak ty jeho "veledíla" mohl na západ posílat jen přes státní agentůru řízenou vysokým dustojníkem STB a zase jen přes tu agentůru mohl dostávat peníze ze západu?Ostatně byl to Tigrid,kdo po prvé psal o Havlovi jako o možném budoucím presidentu a to už v polovině sedmdesátých let.Tehdy prvně naznačil, komu by bylo dobré se klanět. Jako vynikájícího dramatika začali svět upozorňopvat zřejmě agenti STB,kteří byli poslání s vlnou emigrantu na západ a uchytili se díky svým známostem na spoustě universit..A ti se snažili.Jeho zásluhy byly po tom paskvilu revoluce sílně přehnané.Jistě,rodil se jeho kůlt a češi vždy potřebovali někomu se klanět.Proboha,nedělejte z vysokých funkcionářu STB blbce.Ti moc dobře věděli že to jde se socialismem s kopce a vybrali si Havla za svého zachránce.Nic víc.Proto mu také dělali reklamu.Možná,že v prvních dnech a týdnech toho hektického listopadu bylo třeba takového člověka jakým byl Havel, aby zachránil bolševiky před větvemi stromu a kandelábry..Ale opravdu byl dobrý jen pro první týdny.Po roce byl už škodnou.Nebyl a není žádnou morální autoritou.Tu z něj dělají jen ti velekněží a kněží jeho božského kůltu.Havel by měl zalézt na Hrádeček a obdivovat ohambí Dáší a být ticho. Sakra,což vy věříci v jeho božství nevidíte jeho pokrytectví a lhavost? Proč se pořád musíte někomu klanět? Vždyť všechno co řekne,nebo napíše tak jen proto, aby se mu dostalo potlesku levičáckých intelektuálu,ten ješita.

jepice 9.4.2006 13:15

Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru uvádí:

1. Je pravda, že kdyby se STB zachtělo s Havlem zamést, tak by tak udělala. Však taky udělala.

2. Není pravda, že disidenti dostávali peníze ze zahraničí pouze přes agentury. Jezdili sem odvážní lidé, kteří tajně vozili peníze i jinou podporu, zejména rodinám těch, co byli v base. Jednu holku /dnes vlastně už paní/, co to dělala, znám osobně.

3. Není pravda, že jeho hrám dělala reklamu STB, jinak by je nikdo neznal. Znali jsme jeho hry už v šedesátých letech a věděli jsme moc dobře, že jsou výborné. Pochybuju, že by STB měla tu moc, aby je protlačila na západní scény.

4. Není pravda, že  Havel nikdy nebyl morální autoritou. Jeho předlistopadové eseje skvěle vystihovaly podstatu komunistického systému a ukazovaly, jak je možné tu žít a nenechat se režimem potupně deptat. /K tomu dodávám, že mnoho lidí život za komunistů nevnímalo tak, že by pociťovali ponížení a potupu. Těm se pak Havlovo působení těžko vysvětluje. Možná, že právě z nich se rekrutují dnešní Havlovi největší kritici/

Chápu, že na Havlovu polistopadou činnost mohou být různé názory, ani já jsem s mnoha jeho kroky nesouhlasila. Chápu, že jde mnoha lidem na nervy. To ale neomlouvá sprostotu, s jakou tu na něho mnoho lidí včetně vás útočí.

Marat 9.4.2006 14:26

Re: Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru uvádí:

Každý "umělec" který by vyvážel své výrobky do zahraničí mimo monopolní státní agentůru a dostaval za to peníze zase mimo tu  agentůru,by se dopouštěl trestného činu dle komunistických zákonu a smrděl by hodně roku v šeredě a to nikoliv chován jako v bavlnce.I Havel vyvážel své zboží opřes tu agentůru a přes ni mohl dostávát peníze. Ctná jepice,kdyby s Havlem chtěli zamést,tak by také nemusel ten kriminál přežít a rozhodně by s ním v kriminále nezacházeli jako se vzácnou květinou,jak se to dělo.Kromě toho drahá jepice,každý by měl vědět,že když někdo chce nepříteli podstrčit svého člověka,tak ho musí nejdříve tak zdiskreditovat,aby takoví jejích agent měl nepřítelovu důvěru.Kdyby Havel to své zboží pašoval mimo tu agentůru,tak by rovněž bručel v kriminále po dlouhou dobu.Setkával jsem se v kriminálech s lidmi,kteří získávali valuty mimo státní banku,tím obcházeli komunistické zákony a dostávali za to velice velké palety za spekulaci s valutami.Rovněž trestého činu spekulace by se dopuštěli ti,kteří by ty valuty Havlovi pašovali.To mohli dělat jen veksláci pod ochranou všech složek MV..To nevíte? Ty jeho dramata jsou k zblití a lze je číst jen po třidením  stoprocentním půstu.Proč se ty jeho přebáječné hry dnes v podlézavích lokajských Čechách nepředvádí,když jsou tak úžasné? Pokusili se o to hned po vymiškované pseudorevoluci a byl to obrovský propadák.Tak vynikajíci veledíla by přece měli mít obrovský úspěch.Nebo né?Havel nebyl žádnou morální autoritou,jako ji není dodnes.To všechno z něj dělají velekněží a kněží jeho božského kůltu.Když jsem jezdil po ČR,zajímal jsem se o názory lidi na Havla,všichni s kterými jsem mluvil,si málem odplivovali.Ptám se jako to,když tisk ho tak vynáší.Odpověď zněla: To jen ti blbí pražáci! Jepice,snado je vyvracet vaší argumenatci.Ale zatím to stačí. Všechny čtyři body vaší obhajoby Havla, jsou bludy.

jepice 9.4.2006 15:16

Re: Re: Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru uvádí:

Marate, zřejmě jste se stýkal s lidmi, kteří vám vyhovovali. To si nenechte vzít. Jenom ale vezměte na vědomí, že těžko můžete jejich a svůj názor vydávat za jedině platný a povinný pro všechny. Proč pro tyto lidi Havel nebyl morální autoritou, jsem se vám pokusila naznačit.

Že sem šla podpora i neoficiální cestou, je pravda. Riskovali ti dovozci i příjemci, to je jasné. Já jsem si to nevymyslela. Kromě toho literáti i jiní umělci samozřejmě dostávali peníze z vydávání knih a hraní her v cizině, i když se to režimu pochopitelně nelíbilo.

STB nasazovala na disidenty své lidi. Nasazovala je pochopitelně i na Havla. A co jako má být?

Tvrdíte, že s ním v kriminále zacházeli jako s květinkou. Pravda je taková, že neměl k tomu, aby v kriminále zemřel, moc daleko. Ale to asi víte, i když to zasklíváte.

Ke kvalitě jeho dramatické tvorby se můžete vyjadřovat jako každý. A každý se na oplátku může vyjadřovat ke kvalitě vaší kritiky. Většina jeho her se vztahuje k době totality a postihuje velmi dobře její absurditu. Mne i většinu lidí, které mám ráda a se kterými se ráda stýkám, Havlovy hry bavily a těšily /a to přesto, že nejsme Pražáci/.:-D Chápu, že byli a jsou lidé, kterým nic neříkaly. Je to asi obdobná skupina, o které zmiňuji v souvislosti s Havlovou morální autoritou a o které se domnívám, že jí komunistický režim vpodstatě vyhovoval. Dnešní doba a její absurdita na svého autora stále  čeká. Chopte se příležitosti a staňte se světovým dramatikem.

Andy 9.4.2006 11:34

spíš to vypadá,

že absolutní adorace VH je doménou právě těch, kteří museli bleskurychle, po 89, změnit kabát.

Vzpomínám na svou tehdejší kolegyni, MI, která celá dlouhá léta chodila poctivě na schůze KSČ, dělala určitou dobu kádrovačku, nesmělo se před ní ani ceknout o tom, že komunismus není ideál každého žijícího pozemšťana. Děsná baba. Čtrnáct dní po 17.11. 1991 nalepila Havlovy fotky na nastěnku, doma v kuchyni na zdi, do peněženky malou fotečku, s trikolorou chodila 24 hodin denně a brečela dojetím nad znovanabytou svobodou, broukala si Hutkovu   Co je nejkrásnější, čímž mi ji zcela znechutila a každému vykládala, jak Havla je nutno pochopit a že už před mnoha a mnoha lety, když četla jeho dramata (:-D), věděla, že TAHLE CHVÍLE JEDNOU PŘIJDE.

A můj šéf mi tenkrát výslovně zakázal ji zabít, čímž mne dost naštval.

Možná že dnes tu bojuje za osmdesátý výklad komplikované osobnosti, která nemyslí to, co říká, a neříká to, co myslí, ale rozhodně nás má všechny ráda a nikdy nelže.

Zuzana W 9.4.2006 14:50

Re: Andy,

Pribeh o  vasi kolegyni jste tu zverejnila jiz nekolikrat. Verim Vam.

Ja zase vim o soudruzich, kteri Havla zurive nenavideli a nenavidi a nedaji dopustit na Klause. Rada doktoru a profesoru z fakult, napriklad. Vsichni ti drive docenti na medicine na veterine (napr.) dnes 'velkouzenari, bohati majitele retezu obchodu, nekteri z nich byli nejen u soudruhu, ale obavanymi predsedy fakultni partaje. Svorne dnes prohlasuji, ze pomahali nabouravat stranu zevnitr a Klause si nemohou vynachvalit, zatimco o Havlovi mluvi s despektem.

  

Marat 9.4.2006 15:09

Re: Re: Andy,

Zuzanko,nejsem ani ctitelem Klause,ale ten se mě jeví férovější jak Havel. Už před několika léty,ještě za socialismu jsem napsal,že ti kdo uctívají některého politika,nebo státníka jako posvátnou osobu,se sami degradují na dobytčata a zaslouží si,aby s ními jako s dobytčaty zacházelo.I v ČR by už konečně presidenti měli být považovaní za obyčejné lidi a mělo by se přestat s jejích uctíváním.Čeští výkvěti a elity velice rádí pěstují legendy o božství některých presidentu a vyrábějí ságy o jejích božské dokonalosti a udržují národ v neznalosti.O Havlovi jsem psal s despektem už v sedmdesátcýh létech a to nikoliv v ČSSR,neboť už od 68 žijí v USA.Po vzniku té Charty,vždy exil jásal,píštěl blahem:  "Chara vydala další úžasný dokument."Jen  ten exil otiskl snad jen setinu s těch dokumentu Charty.Proč,protože ty dokumenty byly bezzubé,bezrohé,hnáty měli chromé,byly vykastrované a i ocas měli uťatý.Takže i exil měl věřit že ti Chartisté a jejích spisky jsou něco,co zalouží obdiv ač nevěděli proč,tak jako lidé v ČSSR zase podepisovali antichartu o které také nic nevěděli. Nu,Tigrid udělal hodně pro spopularisování toho Havla.I ti které vyslalo do zahraničí  STB.

Andy 9.4.2006 15:13

jo, Wendy

kolegyně byla nezapomenutelná a hlavně, je to PŘÍKLAD. Příklad dnes nekritického obdivovatele Havla ( i když, možná, v poslední době třeba stejně fandí Grebeníčkovi nebo Uhlovi, co já vím, Klausovi určitě ne, ovšem kdyby chtěla, jistě by byla jeho příkladnou fanynkou).

Asi se stále  nemůžeme shodnout na definici despektu. Nemáte tam něco anglicky? :-P

Je projevem despektu to, že vidím na Havlovi i jeho chyby, nenadávám mu, ale nepokládám ho za, například, morálně kvalitního člověka? Smí se to? A co je respekt ? Pokud uznávám roli Havla ve společnosti, nic víc. Stačí to ?

Vygůglujte mi nějaké info, Wendy, prosííííím.

Zuzana W 9.4.2006 15:22

Re: jo, Wendy

Zbytecne se potrefene hajite, ja jsem vam despekt vuci Havlovi nevytykala, Andy. 

Napiste tedy vasi definici despektu. Pomuzu Vam, patri k nemu nadavky?

Andy 9.4.2006 15:48

Re: Re: jo, Wendy

mně ho taky vyčítat nemůžete, neb ho necítím ani neprojevuji. Respekt také ne.

Zuzana W 9.4.2006 15:16

Re: Re: Andy,

a doufam, ze tento vas pribeh nepovazujete za dukaz, ze

'že absolutní adorace VH je doménou právě těch, kteří museli bleskurychle, po 89, změnit kabát.'

Pokud to takv cesku u nekterych chodilo po 89 (nevim, nebyla jsem tam ), davno se se na predstiranou adoraci vybodli a dneska vykladaji, jak se v Havlovi straslive zmylili. Zase in, jak jinak.  

Andy 9.4.2006 15:28

Re: Re: Re: Andy,

no, já ten příběh považuji za důkaz. Máte nějaký podobný, který by dokazoval, že kdo neadoruje Havla, je estébák a ble ble...všechno to, co tady kdo smolí?

Souhlasím s tím, že nadávky neeee. A kdo mu tak zběsile nadává, ten má zcela jistě nějaký závažný problém sám se sebou.

To jsou jen všechno takový kecy v kleci. Nechám toho, nemá to smysl.

Karel 9.4.2006 11:19

Pane Bartoni.

Kde jste vzal to neuveritelne chucpe, hovorit za nas svym jmenem o kolaboraci a komousama. Bylo hodne tech, nejen chartistu, kteri jim neprolezali zazivaci trakt. Tak prosim, mluvte za sebe.

JoskaZoceli 9.4.2006 11:15

Pěkný překlep - opravdu chybí J?

"Havel [se] zařadí ... mezi naše neúspěšnější představitele... "

P.S. "...Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy..." - tak proč je nabízena tato (Y) ikonka?

Rpuť 9.4.2006 11:26

Josko, čistému vše čisté! Ta ikonka může se zváti i zadek, nejenom pr/del.

Krom toho, co počal by si ministr gultůry?;-P

Kardiak 9.4.2006 14:11

Re: Josko, čistému vše čisté! Ta ikonka může se zváti i zadek, nejenom pr/del.

No mohl by zase začít hrát tlusté lampasáky a tak;-PRv

Renata D. 9.4.2006 10:12

Modrásci, ahoj.

Vážený fanklube VK, ať říkáte co říkáte, Havel zůstane ve světě navždy symbolem boje proti komunistům, po Klausovi neštěkne ani pes, když tak maximálně někde v encyklopedii zůstane u hesla tunelování jeho jméno pro připomenutí.  Můžete proti tomu protestovat, nesouhlasit, ale to je tak jediné co s tím můžete dělat.  hahaha:-P:-P:-P 

Andy 9.4.2006 10:25

Re: Modrásci, ahoj.

vážená ruďoško ( když už vás ty barvy tak berou), fankkub VK není totožný s těmi, co zbožňují VH. Takže nevím, proč  vůbec ten prsk tady. Baník baník . Snižujete se na úroveň těch, co tu VH nadávají. Tedy, vy možná ani nemusíte moc dolů;-P;-D

Andy 9.4.2006 10:38

Re: Re: Modrásci, ahoj.

teda, doprčic, totožný s těmi, co nezbožňují VH. Už se mi ti dědci pletou. ;-)

Raději jdu ven, je fakt pěkně.

Jan 9.4.2006 10:54

Re: Modrásci, ahoj.

Renato, vy jste s odpuštěním kráva blbá

Rpuť 9.4.2006 11:16

Renato, Vám ušlo, že o to tady vůbec nejde.

Symbol sem, symbol tam, historie kecala už tolikrát, že na jednom Havlovi nesejde.

Máte pravdu, na to že pletichařil, prudil s blbou náladou a žvanil hlouposti o věcech, kterým nerozuměl, se zapomene - časem - ale to my už tady nebudeme. Ovšem řeč je o době současné.

Kajan 9.4.2006 9:34

Václav Havel je jedním z největších pragátorů socialismu, tedy občanské společnosti, na světě vůbec. Občanská společnost je totiž vládou kolektivů !!! Ať jde do hajzlu ! Dzp.

Zak 9.4.2006 9:17

možná

Když budete brát v potaz odúmírání mozkových buněk tak prostě je to strejda z mladou manželkou.

Hynek 9.4.2006 9:30

Re: možná

...anebo teta se starým manželem :-D