28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Demokracie potřebuje seriozní debaty kandidátů...

Považuji za smutné, abych užil oblíbeného obratu prezidenta Klause, že i dnes, dokonce on a někteří z těch, kteří jako já věří v blahodárnost konkurenčního prostředí, jak na trhu zboží, tak názorů, jednají, jako by volba prezidenta republiky byla předem rozhodnutá, že není o čem a proč diskutovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emil 14.12.2007 8:58

Re: Samozřejmě, že veřejná debata nebude, ale jednu jistot mít budem. Hlava státu je zbabělec, stejně jako jeho vzor Beneš.

Už se vám to z těch čísel asi v hlavě hodně pomotalo. Buďte ale v klidu, nyní už mají v Bohnicích moderní léky, určitě do roka budete v pořádku. Jen to chce se léčit.

Bubik 14.12.2007 9:05

Re: Samozřejmě, že veřejná debata nebude, ale jednu jistot mít budem. Hlava státu je zbabělec, stejně jako jeho vzor Beneš.

vi ví nebo vi neví?

Spíše neví a jen tak plácá. A navíc blbě........

Lájoš B. 14.12.2007 9:11

Re: Samozřejmě, že veřejná debata nebude, ale jednu jistot mít budem. Hlava státu je zbabělec, stejně jako jeho vzor Beneš.

100 000 000 na účtě školy, kde řediteluje V.K. mladší z kapsy ředitele ČEZ - tomu říkám ušlechtilost !

Bubik 14.12.2007 9:16

Re: Re: Samozřejmě, že veřejná debata nebude, ale jednu jistot mít budem. Hlava státu je zbabělec, stejně jako jeho vzor Beneš.

nic Vám nebrání Vaše dítě přihlásit na tu školu taky.....místo vedení závistivých keců na webech

Lájoš B. 14.12.2007 9:24

Re: Re: Re: Samozřejmě, že veřejná debata nebude, ale jednu jistot mít budem. Hlava státu je zbabělec, stejně jako jeho vzor Beneš.

To není o závisti, ale o kapsování Klasovic rodiny.

Saul 14.12.2007 9:30

Re: Re: Re: Samozřejmě, že veřejná debata nebude, ale jednu jistot mít budem. Hlava státu je zbabělec, stejně jako jeho vzor Beneš.

Obávám se, že se mýlíte. Pokud to dítě bude inteligentní po rodiči, nemůže se na žádnou náročnější školu dostat.

eTony 14.12.2007 6:57

Millere, Millere,

především, kdo se snaží o předem dohodnutý výsledek je Švejnar, který dodnes neví jestli kandidovat bude nebo nebude. Konečné jeho rozhodnutí padne, až to bude " v kapse". Takže, jste tchořem, který se ptá, kdo to tu smrdí.

Aleš 14.12.2007 8:01

Re: Millere, Millere,

smysl pro realitu  místo těch plků by neškodil - http://hn.ihned.cz/c1-22617100-svejnar-pujde-proti-klausovi

Sedrman 14.12.2007 6:28

Klaus má tak obrovskou převahu, podporu i od poslanců a příznivců KSČM

touhle větou autore jasně dáváte za pravdu Klausovi. K čemu debaty, když čeští trotlové mají jasno a žádná sviňárna jim není dost hnusná, aby ji nepoužili. Pehe by se od vás mohl učit a to je nějaký expert na demagogické plky.

jan 14.12.2007 6:10

president parlamentu nebo republiky

když pan klaus říká, že ho volí 281 lidí parlamentu, tak ať je presidentem parlamentu a ne presidentem republiky

J.G. Pašek 14.12.2007 6:34

Nebuď línej . . . přečti si Ústavu ČR jak a kdo volí prezidenta ČR . . . . . .

když chceš, aby ulice volila prezidenta, začni petici změnit Ústavu podle tvého gusta  . . . 

Bubik 14.12.2007 9:09

Re: president parlamentu nebo republiky

když volič volí parlament a senát a parlament a senát volí prezidenta, tak je prezident prezidentem voličů parlamentu a senátu.....:-P

Zdá se Vám to nelogické?

martin TT 14.12.2007 5:23

Odkaz

aby nezapadla zmínka o Millerových chvalozpěvech před deseti lety. Je to až před koncem textu, také vyzával k diskusi občanů, aby si někdo proboha všiml, jaký je Švejnar klenot a navrhl ho za premiéra.

http://tinyurl.com/yubrx8

Miroslav Zikmund 14.12.2007 4:42

Zásadní omyl autora

je v tom, že považuje televizní debaty za seriozní. Pokud bude televizní debata kandidátů, bude mít každý kandidát na každý okruh problémů je dvě tři věty. A proto to vždy budou  jen věty líbivé a  laciné, logicky zvlášť od toho , kdo je pro veřejnost  neznámý a může se tak jednoduše předvést.

Pro občana je důležité, aby na funkci prezidenta kandidoval člověk, kterého dobře zná a ví o něm, jak se chová v kritických situacích, jaké má skutečné názory na to či ono, jak je ve svých názorech konzistentní, jak plní slovo, dané svým protivníkům i partnerům. Tato znalost a zkušenost je nenahraditelná a nenahradí ji žádná televizní debata či politické promo před těsně volbami. S každým délesloužícím politikem máte kladné i záporné zkušenosti, nově vytažený kandidát je vždy a nezbytně jenom loutka nějaké politické party.

Ať je protikandidátem Zeman, Havel či někdo  podobný,  ale hlavně ať to není loutka typu Švejnara, který  klidně nablafe názory  lidí, kteří ho vystrčili do popředí.

Televizní debata je jen divadlo.

miron 14.12.2007 6:23

Re: Zásadní omyl autora

A dokud se někdo takový nepřihlásí, měla by se pozastavit ústava a prezidentem jaksi ex offo bude Klaus. Akorát není jasné, který úřad o tom rozhodne. Logické by bylo, kdyby prezidentský. A blb občan, který si nedovede udělat z přímé konfrontace kandidátů obrázek, ať si trhne nohou. Jeho mozek bude z moci úřední ochráněn a všechno za něj vyřídí Šlouf u komunistů.

Miroslav Zikmund 14.12.2007 7:14

Re: Re: Zásadní omyl autora

Ano, naiva občan, který si chce dělat obrázek z televizní debaty. To je jako byste si vybíral manželku podle jednoho večírku. Pět let je jasné, kdy budou volby prezidenta a minimálně půl druhého roku se už mluví o protikandidátech. Dost času na to, aby se výrazná osobnost projevila a veřejnost zásobovala svými názory a postoji. To má smysl, televizní debata dodá jen iluze a to potřebují jen političní králící z klobouku.

Lájoš B. 14.12.2007 9:14

Re: Zásadní omyl autora

Klaus v kritické situaci mezi čtyřma očima s Mečjarem rozdělil republiku a na názor lidí kašlal a kašle dál.

Lájoš 14.12.2007 11:04

Re: Re: Zásadní omyl autora

Rozdělení republiky Klausovi nikdy neodpustím

westík 14.12.2007 12:04

Re: Re: Re: Zásadní omyl autora

No, Lájoši, Klaus je dodnes z toho špatný-tedy z toho, že jste mu neodpustil:-D

Lájoš B. 14.12.2007 13:18

Re: Re: Re: Re: Zásadní omyl autora

Klaus z žádného občana není špatný. Na voliče kašle, sám tvrdí, že mu jde o volitele a to s tím nemá co dělat.

jensina1 14.12.2007 10:56

Re: Zásadní omyl autora

Socani lidovci, nezávisli nám slibovali přímou volbu prezidenta, byl to stěžejní slib voličům na kterém postavili svoji politickou karieru už v předminulém  volebním období. Uběhlo pět let a někteří  spoléhají na špatnou paměť voličů.jen v případě, že by byla přímá volba prezidenta, by televizní debata měla  význam Prezidenským kandidátem by se měl stát člověk který žije v této zëmi,  lidé ho znají,  dlouhodobě mají možnost sledovat názory i jednáni takového člověka. Naši zákonodárci, volitele by měli respektovat veřejné mínění, vždyť prostřednictvím nich se naplňuje zastupitelská demokracie.  Čověk od jinud, který přichází, o kterém nic nevíme, je jako kočka v měchu. Bylo by velmi zajímavé udělat debatu s voliteli, kteří budou volit Švejcara, co něm ví. Skutečnost, že je významným ekonomem není kriteriem, že bude dobrým prezidentem.Člověk od jinud, který má sice naše občanství, ale říká u nás doma v Americe, takovým kandidátem není. .

Houmr 14.12.2007 3:41

A je nějaký jiný kandidát než pan Klaus?

Pan Švejnar stále s kandidaturou ještě váhá, kandidátem na presidenta však není, tak s jakým kandidátem by měl pan Klaus vlastně debatovat?

Jan 14.12.2007 3:02

Je to velmi jednoduche.

Klaus az zase takovy blazen neni, aby sel do souboje (obrazne receno) jako musi vaha proti tezke vaze. Aby se ztrapnil pred miliony divaku v debate se Svejnarem, ktery ho prevysuje ve vsech smerech. Klausovi spise sedi takoveto zakulisni vyjednavani s rudymi komunisty z KSCM, zavazovani si vsech modrokomunistickych poslancu a senatoru podpisy, ze ho vsichni "dobrovolne" budou (a manifestacne, tak jako za casu normalizace) volit. Ale primy souboj, to neni Klausova parketa. Modlim se, at Ceska republika nemusi resit nejakou skutecnou krizi nebo problem s Klausem v cele. Vsadim se, ze by zase kapituloval, tak jako treba kdysi pred Duskem.

Mimochodem, ted je na Bali konference k oteplovani. Dost se o ni pise a hovori i v Australii, stejne jako o globalnim oteplovani. Ale ani jednou jsem neslysel, ze by nekdo nekdy byt jen zminil nejakeho Klause a jeho nazory. To jen par zoufalcu v Cesku veri tomu, ze Klause a jeho nazory snad nekdo ve svete bere vazne. Neni tomu tak, jedinym ceskym (cs.) prezidentem znamym v cizine byl V. Havel blahe pameti.

Emigrant 14.12.2007 3:35

O klausovi se na Americkem kontinente nepise

zato o Alovi a jeho manipulaci s fakty ano. Vsechny politicke strany vcetne zelenych od nej daly ruce pryc. Proc asi? Tema cislo jedna zacina byt globalni znecistovani, nikoliv oteplovani. :-P

68 14.12.2007 4:29

Re: O klausovi se na Americkem kontinente nepise

Myslím, že nedostižný Albert už tohle také zaregistroval a začíná pomalu s manželkou pracovat na své druhé nobelizaci, na poli globálního počištovávní.

Mirek_K 14.12.2007 4:00

Re: Je to velmi jednoduche.

..je až neskutečné,kolik blbosti může vypadnout z jedince. Více nemá cenu tento výblitek komentovat,neboť nejde polemizovat s blbcem !!

Sedrman 14.12.2007 6:32

Re: Je to velmi jednoduche.

to je zvláštní, že ho nikdo na konferenci nezmiňuje, podle lidí s názory jako vy je k smíchu po celé zeměkouli a neustále si ho někdo dobírá, jak je hloupej. A také je vrcholným nebezpečím pro život v souladu s ekologií, jak to dělá, když ho nikdo z těch důležitých hybatelů počasím nezná ?

Ale je škoda, že tenkrát nebyl Švejnar premiérem, mohl být teď nenáviděný on a vy byste škemrali, ať ho Klaus sundá z Hradu.

Jan 14.12.2007 6:50

Re: Re: Je to velmi jednoduche.

Podle lidi jako jsem ja Klause proste ve svete nikdo nezna. Je to pan Nikdo.

pepa 14.12.2007 9:48

Re: Re: Re: Je to velmi jednoduche.

zato ty jses buh Rv

malstoka 14.12.2007 6:52

Re: Je to velmi jednoduche.

Kdybys uměl cizí jazyky tak by ti stačilo vzít zahraniční ( v poslední době německé) noviny a zjistil bys, že Klaus osamělý se svými názory zdaleka není.