2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AS Rusko 21.12.2008 15:15

Re: Milá Lampedůso,nediv se podobné rétorice.Vždyť ti hoši jsou dobře připravení již z SSM,těch různých fakultních výborů a vojenských škol...

Jaké jsou problémy Západu z pohledu moderního Ruska?(Solženicynova odpověď) : 

Mohl bych jmenovat mnoho důvodů, ale ty nejzajímavější jsou psychologické. Iluzorní naděje se srazily s realitou, jak u nás, tak na Západě. Když jsem se v roce 1994 vrátil z exilu, Rusové západní svět přímo zbožňovali. Je třeba přiznat, že ne tolik na základě znalostí nebo vědomé volby, ale spíš z přirozeného znechucení bolševickým režimem a jeho protizápadní propagandou.

Tento postoj se začal měnit pod dojmem krutého bombardování Srbska silami NATO. Nepřeháním, když řeknu, že všechny vrstvy ruské společnosti byly tím bombardováním hluboce otřeseny a znechuceny. Situace se ještě zhoršila, když NATO začalo rozšiřovat svůj vliv a vtahovat do své struktury bývalé sovětské republiky. Obzvlášť bolestné to bylo v případě Ukrajiny, země, jejíž blízkost Rusku je definována doslova milióny rodinných vazeb mezi lidmi, žijícími na různých stranách státní hranice. Tyto rodiny by jediným řezem mohly být roztrženy další dělící čárou, hranicí vojenských bloků.

Takže naši zklamaní lidé přestali vidět v Západu "rytíře demokracie". Namísto toho uvěřili, že se západní politika řídí pragmatismem, často cynickým a sobeckým. Pro mnohé Rusy to znamenalo hlubokou deziluzi, zmar ideálů.

Západ si zatím užíval vítězství ve vyčerpávající studené válce a sledoval patnáct let trvající anarchii za vlády Gorbačova a Jelcina. V tomto kontextu si Západ lehce zvykl na pomyšlení, že se z Ruska stala málem země třetího světa a že už to tak zůstane navždycky. Když ruské hospodářství a ruský stát začaly nabývat zpět něco ze své někdejší síly, Západ - možná podvědomě, na základě někdejších obav - propadl panice.

polpo 21.12.2008 17:44

Re: Milá Lampedůso,nediv se podobné rétorice.Vždyť ti hoši jsou dobře připravení již z SSM,těch různých fakultních výborů a vojenských škol...

Díky za připomenutí názoru génia.V

Pasáček koz ve Vermontu 21.12.2008 2:53

Demokratizace Afganistanu jde ztuha

Demokraticky zvolený afgánský president Hamid Karzai v rozhovoru s novináři New York Times (26. dubna 2008) kritizoval vedení války Spojenými státy v Afganistánu. Trvá na tom, aby jeho vláda měla rozhodující slovo v řízení bojových akcí proti povstalcům. Žádá také, aby americká armáda přestala zatýkat členy Talibánu a ty, kteří s ním sympatizují. Americké velení jeho požadavky odmítlo.

Prezident Karzai je naivní. Do toho, co dělá americká okupační armáda v Afganistánu nemá co kecat. Může bý rád, že je doposud naživu.

Vojenská situace demokratizátorů se zhoršuje. Američtí generálové předpovídají v příštích letech rozšíření bojů s afgánskými povstalci.

Mikuláš Dačický z Heslova 21.12.2008 4:49

Dávat více demokracie do amerických pum.... Re: Demokratizace Afganistanu jde ztuha

Demokratizují špatně a hážou na Afghánce málo demokracie. Chce to přidávat do každé americké pumy či bomby alespoň o 2 metráky demokracie víc.

Ivan Soudek 21.12.2008 1:06

Dvě židle

Největší problém v době předsednictví EU bude mít vláda z toho, že mnoho jejích členů sedí (nejméně) na dvou židlích, tedy nejen ve vládě, ale také v parlamentě. Dělba moci na moc výkonnou a zákonodárnou tak dostává na frak. Asi ji naše demokracie nepotřebuje. V Německu by se něco takového nestalo. (místo člena vlády nastupuje po dobu jeho vládní funkce do parlamentu náhradník). Nezapomenuli autoři naší ústavy na něco. A vzpomenul si na to Topolánek ? Nikoliv! To raději už tady několik měsíců chystá malou oposmlouvičku.

Ludva 21.12.2008 10:00

Re: Dvě židle

To je nějaký problém ? Mohou složit mandát a nastoupí náhradník.

Skoroprduch 21.12.2008 13:06

Re: Dvě židle

Jo velký problém zvaný penízky. Kdo by ochotně podříz dojnou krávu když mléko dává.

Jura Jurax 21.12.2008 0:24

No jo,

ale co chcete očekávat rozumného od socanů, resp. KSČSSD s jyrkou a drátem v čele ... :-/ ... oni se vlastně chovají, jak jim přísluší - destruktivně ... ;-)

Vlado Z 20.12.2008 22:45

Hranice slušnosti

Opozice je opozice a má právo jít vládě po krku, zlikvidovat poplatky u lékaře, vyslovit jí nedůvěru a pod.  Neměla by ale, má-li záujem o dobrou pověst tohoto státu, narušovat jeho důvěryhodnost u zahraničních partnerů. Má-li republika nějaké závazky voči spojencům, neměla by jejich plnění sabotovat, zvláště, když je sama kdysi podepisovala. Nebyli to jen američani, kdo přišel vyjednávat s Paroubkem... Mimochodem stejně se chová Klaus - zahleděnost do sebe, povyšování svých partikulárních záujmů nad všecko. Nefandím ČSSD ani ODS a Topolánek je mi ukradený - ať si vedou své žabomyší spory, ale ať nepřipustí, aby to narušovalo naše dobrovolně přijaté mezinárodní závazky. Tady na svém dvorku si klidně můžeme dát do držky, ale neudržíme li jednotný a jasný směr navenek, zůstaneme jenom těmi exoty s postkomunistické evropy, kteří se cpou do lepší společnosti, ale pak při večeři nahlas říhají a diví se, že se nikdo nesměje. Některé věci se prostě nedělají, alespoň v slušné společnosti ne.

jirka.s. 21.12.2008 0:01

Re: Hranice slušnosti

Ale ano, pane Vlado, vše Vám podepíši! Jenže, bohužel, nás reprezentují v té cizině i Škopkovi, co se tam stále ohánějí těmi stovkami s Gottwaldem! ;-(

Jura Jurax 21.12.2008 0:26

Re: Hranice slušnosti

R^R^R^ ale jak jsem psal výše - od socanů vedených jyrkou a drátem by slušnost očekával jen bloud ... ;-)

standa 21.12.2008 13:34

Re: Hranice slušnosti

Přesně!!R^

Kite 20.12.2008 21:33

Volby do EP.

Nosným tématem ČSSD, do volební kampaně ve volbách do Evropského parlamentu, bude současná ekonomická krize - Paroubek nám slíbí, že jí po svém vítězství okamžitě zruší nebo zakáže a levicoví voliči mu to zase sežerou i s navijákem, protože jejich schopnost přemýšlení je blízká bodu mrazu a jejich nejvyvinutější vlastností je závist, nepřejícnost a hlavně nenávist. Přečtěte si svoje příspěvky v diskuzi, soudruzi...

Jura Jurax 21.12.2008 0:26

Re: Volby do EP.

R^R^R^ souhlas - bohužel :-(

Mistr Jan Hus 20.12.2008 21:14

US pátá kolona dělá co může! Ale nějak se ji to nedaří. Lidé už mají dost jejich lží!

A přitom se modrá media tak snaží.:-)

Vlado Z 20.12.2008 22:18

Re: US pátá kolona dělá co může! Ale nějak se ji to nedaří. Lidé už mají dost jejich lží!

Lidé?? Ono proběhlo teďka nějaké referendum??

jirka.s. 20.12.2008 23:56

Re: US pátá kolona dělá co může! Ale nějak se ji to nedaří. Lidé už mají dost jejich lží!

To nic, Vlado, to jenom mistr hnus má záchvat jedinečnosti, na poslední uliční schůzi mu jedna soudružka prý povídala, jaký že je krásný "člověk". A teď mu to nevyvrátí ani Darwin! ;-)

Antonín I. 20.12.2008 19:21

Nemohu uvěřit

že vůbec někdo může spojovat české zdravotnicví a naši povinnost vůči NATO. To i ten koňský handlíř minulosti by pochopil, že jsou věci různé důležitosti - a morálky. Takže ČR je v NATO jenom když by se to snad hodilo. Pokud by snad šlo o nějaký závazek vůči organizaci, která je naší zárukou bezpečnosti, nám se to, soudruzi, tak jaksi ted´ zrovna nehodí, my máme jiné problémy. Je mi smutno z toho, jak hluboko klesla morálka některých našich politiků a hlavně - jaké mají cíle? Jsou snad opravdu tak nevědomí, že nevidí co je pro ČR nejlepší? Jsou někým placeni, aby bojkotovali každou pozitivní akci? Je to jenom jejich touha po moci - a po nás potopa? Na druhé straně, národ je zvolil a tady jsou výsledky.

Důchodce 20.12.2008 20:45

Re: Nemohu uvěřit

Znovu po dvaceti letech pátá kolona,tentokrát komunistická,podporovaná z Ruska,chce zničit republiku.Potom,že se dějiny neopakují. Kolikrát už tu v naši historii bylo?

Daniel 20.12.2008 21:32

Re: Nemohu uvěřit

Prostý Antonínku!Naši politici jsou na svých místech proto,že je voliči zvolili,ne proto,že je nějaká neviditelná ruka platí.A když se nějaká koalice po volbách utvoří a valí zákony s pomocí zrádců jak smyslů zbavená,musí se zatáhnout záchraná brzda.Zrádci nesmí v parlamentu mít možnost zvednout ruku.Mohou nesouhlasit,ale ne přesedlat !Nesouhlasíš?Zabal to a plav! Musíte se držet merita věci a ne plakat na cizím hrobě.Sliboval někdo ve zdravotníctví poplatky,radar,privatizaci zdravotních pojišťoven,nemocnic ,atd?To je ta podlost,která byla skryta za smlouvou s voliči,která dnes válcuje ODS.Politika ČSSD není proti spojencům v NATO, ale proti křivákům ODS a musí se použít všechny možnosti,aby se zastavilo běsnění modrých Farizeů!

Vodák 20.12.2008 22:07

Re: Nemohu uvěřit

Zrádci, farizejové,křiváci, běsnění, pak že se historie nemůže vrátit. Jestliže někdo odmítne souhlasit s prodloužením vojenské mise a jako argument uvádí, že s ním nikdo o tom nejednal, nezaslouží být v parlamentu. Antonínek je podle Vás prostý. Vy jste soudruhu sprostý.

Babča 21.12.2008 14:33

Re: Nemohu uvěřit

Troubíku, ty změny ve zdravotnictví byly pro dobro těch, co jseou těžce nemocní a nechodějí si jen pro neschopenky, aby nemuseli makat. Zákonů se bohužekl valilo moc málo. Zanedlouho nebude na váš důchod, v nemocnici budete v pořadníku nebo žmoulat obáku... Roze.srat všechno, co je k lepšímu, jen pro svoje koryto a nenabízet lepší řešení, to je výsměch voličům. Bohužel ti levicoví jsou tak zaslepení, že to ani nepostřehnou. Proč mám ale za hovadilé ambice Paroubka a Ratha platit i já?

divák 21.12.2008 15:21

Re: Nemohu uvěřit

Reálný kapitalismus systémově vytváří nezaměstnané, chudé, prostitutky a bezdomovce. Lidé ohrožení chudobou : ČR 6 %, Německo 11 %, USA 18 %. 

Neviditelná ruka trhu (spekulativní kapitál) často devastuje mezilidské vztahy .Zvyšuje se potřeba policistů, soudců a nových věznic.

Konec světového liberálního kapitalismu v březnu 2008 - dvě velké, zahraniční, krachující banky byly zachráněny znárodněním.

EU usiluje o solidární společnost (viz Evropská sociální charta) a vychází z reálné ekonomické situace. Bohatší jsou přesto mnohdy zvýhodňováni.

OO7 20.12.2008 23:05

Re: Nemohu uvěřit

ach jo Antonínku,máte pravdu.Ztratili jsme mezinárodní  kredit kvůli 3O Kč.

aut 21.12.2008 0:08

Re: Nemohu uvěřit

Antone, já zase skoro nemohu uvěřit, že vládnoucí ODS než by opustila vládní koryta, raději nechá padnout českou misi v Afganistánu. Opravdu názorný příklad toho o co vlastně jde odznáčkovému Topolovi a jeho modrým "vlastencům" z ODS

Jura Jurax 21.12.2008 0:30

Re: Nemohu uvěřit

Aha - když vláda padne, vítězný Paroubek pošle do Afghánistánu všechno co najde? Že by? No, jako korouhvička se vrtí furt, možné to je ... ;-D 

Myslíte to tak, že zlotřílý topol nechce pustit socany k lizu, tak to odnesou vojáci v Afghánistánu? Tak tohle by na socany sedělo ... ;-D

lerak 20.12.2008 18:53

s estebákem

a otylým paroubkem a dráthem se nejedná. sluné by bylo požádat o důvěru vlády. v negativním případě jsou nezbytné nové volby.

mik 20.12.2008 18:54

Re: s estebákem

Ve slušných zemích se takoví nebezpeční psychopati zavírají do psychiatrických léčeben.

Pája 45 21.12.2008 7:39

Re: MIK

To vám Dr. Chocholoušek povolil serfovat na interneru, "miku".