3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 21.12.2008 17:58

Re: My v Afghánistánu totiž nebojujeme, mise je mírová.

Fakta, jen fakta. Nadávky nepomůžou, ty jsou od modrých fandů očekávány. Vždycky, když modrá straka narazí na nějaký nepříjemný fakt, začne křičet.

Ivan 21.12.2008 17:57

Re: My v Afghánistánu totiž nebojujeme, mise je mírová.

Přesně tak. Kdyby se USA nemíchaly do sovětské okupace v Afghanistánu, byla by z něho republika jako je Kirgystán. A SSSR by se rozpadl tak o pět let dříve, protože pohromadě už ho držel jen strach z nevypočitatelnosti a agrese USA.

Gregory 21.12.2008 18:04

Re: My v Afghánistánu totiž nebojujeme, mise je mírová.

Pokud jsem si všiml , silné výrazy používáte Vy . Ale argument jsem ještě nezaznamenal ani jeden , Pouze snůška demagogie .

zíralek 21.12.2008 14:54

Tohle prostě příznivci vypelichaných jestřábů nikdy nepochopí.

Pokud jsem v cizí zemi těžce vyzbrojen, navzdory vší rétorice o obraně a humanitě jsem dobyvatel a okupant.;-P

Gregory 21.12.2008 15:09

Re: Tohle prostě příznivci vypelichaných jestřábů nikdy nepochopí.

No , kdyby takhle uvažovali všichni tak by například v Kambodži byl stále u moci Pol Pot a jeho rudí khmerové . Vaše názory jsou hodně zjednodušené a zmatené .

polpo 21.12.2008 17:21

Re: Tohle prostě příznivci vypelichaných jestřábů nikdy nepochopí.

Kambodžu jak víte zachránil komunistický Vietnam...?:-)

Gregory 21.12.2008 17:58

Re: Tohle prostě příznivci vypelichaných jestřábů nikdy nepochopí.

No a? To byl jen příklad a nemá to  s ideologií nic společného . Stejně dobře jsem mohl použít i jiné příklady .

Honza 21.12.2008 16:38

Re: Tohle prostě příznivci vypelichaných jestřábů nikdy nepochopí.

Takže v roce 1945 nás dobyla a okupovala spojenecká vojska? Vysvětlete mi to prosím, jsem z té Vaší definice vážně velice zmatený.

Ivan 21.12.2008 17:29

Re: Tohle prostě příznivci vypelichaných jestřábů nikdy nepochopí.

Samozřejmě, spojenecká vojska v roce 1945 Československo opravdu dobyla a okupovala, okupace naštěstí netrvala dlouho, vojska se poměrně brzy stáhla. Další bezpečnost si Československo muselo zajistit samo a nebylo to vždy jednoduché v situaci, kdy tady po němcích zůstalo bezvládí.

jirka.s. 21.12.2008 17:54

Re: "Další bezpečnost si Československo muselo zajistit samo ..."

Ano, ano, soudruhu ivane sergejeviči! Bylo to celé tři roky s naší bezpečností velmi vachrlaté! Za to ovšem po únoru 1948 jsme měli té sichrovky hned plné kecky! A od 14.5.1955 už jsme pak byli "bezpeční" na věčné časy! Od té doby jsme mohli dokonce zajistit svou bezpečnost až na březích Atlantiku! ;-D

http://armada.vojenstvi.cz/povalecna/studie/8.htm#poznamka25%23poznamka25

Ivan 21.12.2008 18:06

Re: "Další bezpečnost si Československo muselo zajistit samo ..."

Milý naivko. Ministři, kteří v únoru 1948 zcela nesmyslně prohráli svůj zápas o moc by za tu prohru zasloužili doživotní vězení. Sověti s tím nijak nesouvisí. V Rakousku, kde přitom byla okupační sovětská armáda, se v roce 1948 rakouští bolševici o něco později pokusili o stejné uchopení moci, ale ostatní politické strany se jim rázně postavily a pokus nevyšel. SSSR se nevměšoval stejně jako se nevměšoval v ČSR. Důležité ovšem bylo, že ty ostatní politické strany měly podporu obyvatel a tu  měly kvůli své slušné politice. A to v ČSR nebylo. Podporu měla KSČ, proto neměla problém s vytvořením milic o mnoha tisících členů. Politika buržoasních stran byla "co nejvíce si nakrást po odsunu". A na to dojeli. Nepřipomíná to něco v souvislosti s privatizací?

Gregory 21.12.2008 18:15

Re: "Další bezpečnost si Československo muselo zajistit samo ..."

Pojem " Jaltská konference a rozdělení Evropy " Vám zjevně neříká vůbec nic  . Jak už jsem psal , mezery ve vzdělání , naprosto katastrofální . Celý přechod k diktatuře proletariátu se odehrál pod pečlivým dozorem sovětských poradců . Bez SSSR v zádech neměl u nás bolševik šanci . Ale ani tak už si nikdy netroufl na normální volby .

jirka.s. 21.12.2008 18:20

Re: "Další bezpečnost si Československo muselo zajistit samo ..."

No to je nádhera! Soudruh ivan sergejevič vyčítá nekomunistickým ministrům předúnorové vlády, že nesmyslně prohráli svůj zápas o moc a přál by jim prý doživotní vězení! Při tom stačilo, aby sralbotka Beneš jejich demisi nepodepsal! Sice by se tehdy národ poněkud vytřídil, ale bylo by to jasné zrovna jako v tom Rakousku! Rozdíl tady ovšem byl, v Rakousku nebylo tolik komunistických Rabovacích gard, nebylo tam totiž co rabovat! Nějak mě uniklo, že by se toho rabování v pohraničí zúčastňovali i zmiňovaní ministři!

Gregory 21.12.2008 18:09

Re: Tohle prostě příznivci vypelichaných jestřábů nikdy nepochopí.

Věčná škoda , že ta " okupace " nevydržela . Mohli jsme si ušetřit tisíce obětí komunistického budování té Vaší bezpečnosti .  48. až 89 . nejtemnější období našich dějin , a to bezvýhrady .

pavouk 21.12.2008 14:11

Buran

Strasna predstava pro Cesko mit burana Paroubka jako premiera s tou jeho partou noshledĹŻ

zíralek 21.12.2008 14:50

Re: Buran

Že s ukájíte představama je Váš probém. On nám ve skutečnosti buran vládne;-D;-D;-D

Jarda 21.12.2008 14:04

K NATO

Bláhově jsem se domníval, že NATO není Varš.smlouva. Neměly by členské státy zasahovat pouze v případě napadení člena a nenapomáhat mocenským choutkám velmocí? (Vojska Varš. smlouy v ČSSR, Maďarsko a jinde, o NATO ani nemluvě). Od kdy, proč a kdo a všechno bojoval v Afganistánu ? Nemohou se ohánět nedodržováním lidských práv, vždyť lidská práva v mnoha zemích 3.světa jsou jim ukradená (tam nemají co vykrást).Jak si může někdo myslet, že převálcuje svět k obraz svému ? A proč při tom poáhat ?

Babča 21.12.2008 14:13

Re: K NATO

Když nebudeme s teroristy bojovat v Afghanistánu, bude s nimi zanedlouho bojovat u nás doma. Co je lepší, pochopíte možná i vy, i když...asi ne. Ale ten fanatik se samopalem nebo bombou se vás nebude ptát, jestli jste kámoš USA nebo ne, pro ně jsme západ všichni. To jenom naši trubíci mají dojem, že nečinnost je k něšemu dobrá. Leda k tomu, povzbudit ty ke všemu ohodlané, že jsme lehké sousto.

Jarda 21.12.2008 16:12

Re: K NATO

Babče a Davidovi.

Promiňte, nevěděl jsem, že fanatici a teroristi jsou soustředěni v Afganistanu. Já si myslím, že jsou všude kde na mapě světa není zapíchnuta vlaječka USA, ať to tam již zkoušeli, nebo ještě ne. Tím, že vyhubíte muslimy (což si snad nepřejete ani vy), nevyhubíte fanatiky.

Zkrátka nevěřím že válka a násilí je jediné řešení. Násilí zplodí opět násilí. Jiné řešení  vážená(ý) není nečinnost ! S úctou váš trubík, babčo válečnice.

A 21.12.2008 16:44

Re: K NATO

Jen mne tak někdy napadá, zda nezaměňujeme příčiny a následky. nemohlo ono to také být tak, že ti teroristé reagují právě na to vojenské převálcování velmocemi. Protože nemají k dispozici stejné Hitler ostatně také označoval partyzány jako bandity. Pokud by tomu tak náhodou bylo, je jakýkoli vojenský zásah v Afganistánu hašení ohně pomocí benzinu. USA tudy potřebují vést ropovody. To se dá pochopit. Ale co tam pohledáváme my?

jirka.s. 21.12.2008 17:45

Re: K NATO

No třeba aby z těch ropovodů něco ukáplo i pro nás a nemuseli se strachem koukat na ty kohoutky na Ukrajině! Došlo ??? ;-P

drevo 21.12.2008 19:24

Re: K NATO

 Co to plácáte o ropovodech přes afgánistán ? jste opilí?

David 21.12.2008 14:46

Re: K NATO

    Všechny členské státy NATO, včetně ČR, a to za vlády socanů, deklarovali že USA v podobě útoků 911 byla napadena z Afganistánu. 

   A zbytek je prostě o tom, chceme-li se ve vláčku "NATO" jenom vést pro případ našich přímých potíží, nebo chceme-li pomoc. Ostatně, "přímé" potíže píši proto, že již teď v podobě rizika teroristických útoků méme potíže nepřímé. Ne kvůli zahraničním misím či Svobodné Evropě, ale protože jsme nemuslimové.

Ivan 21.12.2008 17:42

Re: K NATO

A v tom je ten problém. Teď už je všem jasné, že útok 9.11 byl organizován nějakou organizací z USA a to s vědomím a možná i na příkaz Bushe. Bushova rodina má čilé obchodní i společenské styky s rodinou Ladinů v Saudské Arabii. Ta asi dala typ na vhodné fanatiky, kterým pak bylo dovoleno naučit se řídit Boeing.  Všichni se to naučili v USA a upozorňování instruktorů, že je divné, když žáka nezajímá start nebo přistání, ale výhradně řízení za letu, FBI ignorovala. Pak bylo zařízeno cvičení protiletcké obrany, kdy byly vypnuty klíčové radary, letadla odvelena na západní pobřeží a jediná hlídka, která chtěla zasáhnout proti únoscům byla "mylně" navedena jinam. Jak se unisono shodují odborníci na destrukci železobetonových budov, zřícení mrakodrapů se dá vysvětlit bez p orušení fyzikálních zákonů jedině řízeným odstřelem. Náraz letadel podle odborníků budovy nijak podstatně nepoškodil.

Ještě dříve, než se objevilo slovo Ladin, dostala na přímý rozkaz presidenta jediná dvě letadla povolení k odletu z USA a to byla letadla odvážející na čtyři desítky příslušníků rozvětvené rodiny Ládinů, aby je žádný vyšetřovatel nemohl vyslechnout. Pak se zázračně našly ve spáleništi pasy únosců. Únosci ale byli hlavně ze Saudské Arabie, ne z Afghanistánu. NATO jen uvěřilo americké lži. Teď přichází čas tvrdého procitnutí.

jirka.s. 21.12.2008 18:09

Re: " Teď už je všem jasné, že útok 9.11 byl organizován nějakou organizací z USA a to s vědomím a možná i na příkaz Bushe."

Do prd/ele, Chocholoušku, kde se flákáš??? Máš tady spoustu práce !!!8-o8-o8-o 

Huaskaran 21.12.2008 21:25

Re: K NATO

Tedy to je síla. Z které léčebny Vás vypustili? A na jak dlouho? Nebo jste jim utekl? Potěš nás pánbůh...

Dušan Polanský 21.12.2008 13:24

Problém je, že politikům ODS již nikdo nevěří.

Nikdy nedodrželi žádný slib. Lavírují, zatemňují, jasně nevysvětlují. Mám obavy, že z misí se stává postupně jen a jen kšeft. Točí se v něm veliké peníze. Nikdo nikdy nedefinoval jasně cíle mise v Afghanistánu, ani v Iráku. Kosovo to je úplná katastrofa, přispěli jsem ke vzniku muslimského státu a na druhé straně křičíme, že v Afghanistanu bojujeme  proti fundamentalistům. Na jakých základech vznikl  Kosovský stát? Házet věci na ČSSD je právě ukázkou ODSáckého tupého myšlení. Dnes ODS chybí politik, jenž by uměl něco zdůvodnit. Dnes se argumentuje tím, že NATO to chce, Brusel to chce. Tento ODSácký článek je toho jasným dokladem.  Chybí invence, inteligence, kreativita. Bohužel to v apatéce nekoupíš.  

standa 21.12.2008 13:30

Re: Problém je, že politikům ODS již nikdo nevěří.

V apatyce,inteligente.

Pepino 21.12.2008 13:32

Re: Problém je, že politikům ODS již nikdo nevěří.

U nás se také říká epetéka.

H.K. 21.12.2008 13:52

Re: Problém je, že politikům ODS již nikdo nevěří.

.  Chybí invence, inteligence, kreativita. Bohužel to v apatéce nekoupíš.Dušan Polanský IP: 62.245.99

To je pravda. To nekoupíte nikde.