3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 21.12.2008 15:25

Re: Problém je, že politikům ODS již nikdo nevěří.

O jakém definování cílů mluvíte? Nejsou to snad ty cíle, které je běžnou praxí ve válkách definovat až dle toho, kdo zvítězí? Snad proto SSSR ty své cíle zrovna v Afghánistánu definovat nestačil. Válčil tam totiž jako první, vzpomínáte si?

Vaše socialistická rétorika nic nezmění na tom, že z vašeho článku zcela jasně čpí Váš jednoznačný pohled na věc: Není důležité co nám kdo říká, ale kdo nám co říká. Pro Vás je nejdůležitější, že to napsal stoupenec ODS, už jenom z tohoto principu je třeba pokálet vše co napsal jako bludy a nesmysly. O tupém myšlení raději nepište, s čím kdo zachází, s tím také schází, a pojem "myšlení" až příliš vznosný pro tento přízemní pohled na věc zdá se.

Honza 21.12.2008 15:27

Re: Problém je, že politikům ODS již nikdo nevěří.

My v Afghánistánu totiž nebojujeme, mise je mírová. Pravdu však zcela jistě máte v tom, že i kdybyste navštívil všechny apatyky ve svém okolí, stejně Vám to k ničemu dobré nebude.

Pepino 21.12.2008 13:24

Pánové

přiznejme si,že v Afganistánu vedeme nevyhlášenou válku.A to by demokratický stát neměl jinak si musíme přiznat,že ta naše demokracie je poněkud pochybná.Jinak takové ty urážky a nadávky jsou známkou nervové lability a to by se nemělo dávat veřejně na jevo.

111 21.12.2008 12:08

Tupé a zbabělé hovado jako je lampasáček Topolhánek svádí svoji neschopnost

na opozici. Opozice chce, aby čeští žoldáci ve službách USA za peníze českých daňových poplatníků neuplatňovali zájmy USA v Afganistánu. Pokud to předseda vlády neumí v parlamentu prosadit, pak ať zbaběle nefňuká a odstoupí, ať se může Paroubek také znemožnit.

Vilda 21.12.2008 12:12

Re: Tupé a zbabělé hovado jako je lampasáček Topolhánek svádí svoji neschopnost

Pseudoargument dašího bolševickýho hovada!!

standa 21.12.2008 13:28

Re: Tupé a zbabělé hovado jako je lampasáček Topolhánek svádí svoji neschopnost

Hlasitě řvát po dodržování námi uzavřených smluv umíme jen v případě,když je potřebujeme my.Pojmy jako serioznost,solidnost,férovost potom známe velmi dobře.Do té doby neexistují.

Babča 21.12.2008 14:15

Re: Tupé a zbabělé hovado jako je lampasáček Topolhánek svádí svoji neschopnost

Česká armáda není v Afghanistánu ve službách USA, je tam za NATO a za nás, ty chytrolíne.

Honza 21.12.2008 16:23

Re: Tupé a zbabělé hovado jako je lampasáček Topolhánek svádí svoji neschopnost

Promiňte, Vy ale musíte být hodně erudovaný člověk s velikým politickým přehledem. Gratuluji, takhle jasno má málokdo.

Gregory 21.12.2008 11:47

Závazky jsou závazky .

Nejsem žádný velký příznivec zahraničních misí , Ale když se Česká republika angažovala  , bylo by zbabělé utíkat .  A když už nechctějí socani vidět závazky vůči spojencům , zaslepení nenávistí , měli by vidět alespoň závazky vůči Afgáncům , kteří jim věřili .  Pokud teď odejdou tak všichni místní civilní zaměstnanci a spolupracovníci včetně rodin budou viset . Nechtěl bych si to vzít na svědomí .

Pepino 21.12.2008 14:02

Re: Závazky jsou závazky .

Já si teda myslím,že nám věří tak jak my věřili svého času vojskům která nás "osvobodila " v roce 68.

Gregory 21.12.2008 15:02

Re: Závazky jsou závazky .

Myslím , že tam je to trochu jinak . Běžný Afgánec rozhodně není nadšený z fanatických talibanců  a jejich nástup k moci by se dal přibližně přirovnat k únoru 48 u nás .

Honza 21.12.2008 16:21

Re: Závazky jsou závazky .

Jestli se domníváte, že věří více Talibancům, pak  o tom nevíte vůbec nic. Třeba trest smrti ukamenováním je jistě u obyčejných lidí v Afghánistánu velice oblíbený a spravedlivý, a zcela jistě je spravedlivě a uvážlivě aplikován nezávislými soudy. Rozhodně třeba na děti, to je tam fakt super.

louis 21.12.2008 11:31

Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

Dokdy je stáhnou ?Kdo tam chce zůstat  natrvalo ? Jako mrtvolka na hřbitově ?

Vilda 21.12.2008 12:07

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

Tentokrát jste to přehnali. Veškeré argumenty, které teď narychlo vytahujete, nezakryjí fakt, že technicky stáhnutí vojáků ve lhůtě 2měsíců je problém. Kdyby tomu vašemu fuhrerovi nešlo především o vlastní prospěch, tak na odmítavé stanovisko ČSSD upozornil včas dopředu. Ne, on chtěl jen kupčit a vydírat. Přesně takto se chovají bolševický hovada, která jsou ochotny jít i přes mrtvoly. Tomu vašemu fuhrerovi už na rukou začíná ulpívat krev, těch co nasazují teď své životy na vzdáleném východě. Že to není naše věc? Ale holenku je! Následkem neúspěchu mise v Afghanistánu by bylo přenesení džihádu do Evropy. Neřešilo by se jestli ano nebo ne, ale KDY? To už tě velký fuhrer nezachrání a ti kteří teď riskují v Afghanistanu se na tebe z vysoka vyse..ou!!

tatra.mliko 21.12.2008 12:46

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

ty si blbej, jak daleko vidíš a ještě kousek za roh(Y)

Gregory 21.12.2008 12:49

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

Naopak . Blbej není , má naprostou pravdu . Ale Švejkům to nikdy nemůže dojít .

Vilda 21.12.2008 13:18

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

Dojdou-li argumenty, nastupuje sprostota:-(

Pepino 21.12.2008 14:05

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

To mělo být palcovým písmem a tučně.

Pepino 21.12.2008 14:07

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

Koukni se o pár příspěvků výš.

standa 21.12.2008 13:10

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

Máte absolutní pravdu.Je mi moc líto každého zmařeného života v každé válce.Nicméně dnes je armáda profesionální a ten,který tam vstupuje ví o případných rizicích z tohoto plynoucích.Samozřejmě platí také to,že když my nebudeme s Talibanem bojovat tam,bude brzy bojovat Taliban tady.Paroubek tímto svým vyděračským postojem defacto obhajuje terorismus a p ř í m o ohrožuje bezpečí ČR a jejích občanů.A když už jsme u těch občanů-tito vojáci,kteří tam nasazují své životy jsou jedni z mála občanů naší republiky kterých si velmi vážím za to,co pro nás dělají.Politici by si měli vzít příklad.

Babča 21.12.2008 14:23

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

Naprosto správně!!! !!Ale Švejci to, bohužel pro nás všechny, pochopit odmítají.

z 21.12.2008 15:45

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

Vojenská přísaha před rokem 1989.

"Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa. Slibuji, že budu vojákem statečným a disciplinovaným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských pořádků, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství.

Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně svěřené mi pracujícím lidem, a připravovat se na boj, aby jsem mohl na rozkaz prezidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou rodnou vlast a její socialistické zřízení proti každému nepříteli.

Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život za dosažení vítězství.¨

Tak přísahám !"

standa 21.12.2008 16:54

Re: Které státy ještě mají své vojáky v Afg?

Dobře,žes to sem dal.Doufám,že si to přečte co nejvíc lidí a uvědomí si u toho,že toto muselo podepsat 99% všech mužů v ČSSR.Pokud měli tu sílu a neudělali to,byl to paragraf jako hrom a šlo se na pět až osm let sedět.Natvrdo hned z první a mezi nejhorší lumpy do jedničky.Vím to,brácha to udělal.

Ivan Nový 21.12.2008 9:10

Na čí příkaz je to?

Bruselu. Logika tohoto kroku je jasná, znevěrohodnit ČR a tak napomoci protlačení LS.

a. 21.12.2008 7:58

když čert..

když čert nemůže uškodit,aspoň zasmradí,ale u nás je to jiné.Čerti Paroubek,Rath,Zaorálek škodí a Škromach smrdí.

tich@dohoda 21.12.2008 7:26

Milá Lampedůso,nediv se podobné rétorice.Vždyť ti hoši jsou dobře připravení již z SSM,těch různých fakultních výborů a vojenských škol...

to maji pravdu soudruhu Smiku /viz vas titulek/ . Kuprikladu soudruh lampasak s Boulema, nebo horlivy clen SSM soudruh Necas. Poslouchejte modri komanci, kdo vam hurwa brani prihlasit se na misi do Afganistanu, ti aktivnejsi/horlivejsi  pochopitelne za sve :-) . "Dojemne" kecy soudruzky kapitanky v ceskem rozhlase jsem neslysel, ovsem slysel jsem vypraveni a nazory jinych ucastniku mise v Afganistanu, mluvili o porad nastavenych rukach, co chteji vse zadarmo, o hre domacich na obe strany, o neochote hnout prstem pro spolecnou vec, o obrovske moci a zkorumpovanosti mulahu a kmenovych nacelniku, o pravech zen, o pravech a demokracii, ktera je horsi nez byla za okupace SSSR, stejne tak bezpecnost. Za 7 let "demokrtaizace" neni Afganistan ani o milimetr dal nez byl drive. Spojenci/NATO honi po horach povstalce/Taliby , zatimco za kopcem v Pakistanu se za USA/EU/ penize a muslimske petro$, vzdelavaji v madrasach desetitisice novych fanatiku. Tupy, modry komunisticky agitkar soudruh Barton "zapomel" , ze ta mise v Afganistanu uz davno postrada smysl, naprosto miji cile za kterych vznikla , dnes tam NATO drzi u moci loutkovou vladu, ktera by bez spojencu padla do tydne. Navic ta vlada za zady spojencu uz dnes spolupracuje s Taliby. Tak si sbalte pinkle, uzitecni modri IDIO/TI a bezte bojovat. Cest :-)

Milan 21.12.2008 11:40

Re: Milá Lampedůso,nediv se podobné rétorice.Vždyť ti hoši jsou dobře připravení již z SSM,těch různých fakultních výborů a vojenských škol...

Vidim, ze v Cechach vladne stale vice postsocialisticka a postkomunisticka hysterie, dekuji za Vase vyplody. Mijite se ale skutecnosti. 

tatra.mliko 21.12.2008 11:55

Re: Milá Lampedůso,nediv se podobné rétorice.Vždyť ti hoši jsou dobře připravení již z SSM,těch různých fakultních výborů a vojenských škol...

tak napiš v čem nemluví pravdu, kašpare !!!!(Y)

gekko 21.12.2008 13:10

Re: Milá Lampedůso,nediv se podobné rétorice.Vždyť ti hoši jsou dobře připravení již z SSM,těch různých fakultních výborů a vojenských škol...

Ne, prosim napis nam Ty, v cem ma pravdu.

Babča 21.12.2008 14:26

Re: Milá Lampedůso,nediv se podobné rétorice.Vždyť ti hoši jsou dobře připravení již z SSM,těch různých fakultních výborů a vojenských škol...

A je v našem zájmu, aby ta vláda padla? Anebo je v našem zájmu, stavět tam školy a budovat studně, i když je to Sisyfovská práce?