26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 21.8.2006 11:18

Re: Pokud Topolánek (že by to byl opravdu Tupolánek?) nyní sestaví vládu s "pomocí a podporou" ČSSD,

nikoliv nutně - v těch komunálních lidé obvykla kandidují za obvod, ve kterém žijí.

Buvol 21.8.2006 11:04

Spíš co chce Topolánek!

Mně to připadá, že Topolánek chce být premiérem, aby mohl mít ještě víc ženských!

Bokonon 21.8.2006 11:03

Předčasné hodnocení

1) si myslím, že článek velmi předčasně hodnotí výsledky dosavadní činnosti pana Topolánka. Dosud Topolánek musel dosahnout jmenování premiérem a jiný postup by k cíli nevedl (také díky prezidentovi). Neústupnost může být na programu až nyní.

2) by mne zajímalo, zda by předmětný článeček byl napsán, kdyby Topolánka po neúspěšných pokusech vystřídal Bém. Mám podezření, že nikoli.

Dirigent 21.8.2006 10:47

Vidim jen dve moznosti ...

Mne z toho vychazeji jen dve moznosti:

1) Topolanek je politicky sebevrah.

nebo

2) Topolanek vi neco, co my nevime. Napr. muze mit neco na Paroubka a dalsi potentaty CSSD ale to neco muze odhalit a dotahnout do konce jen pokud bude vladnout. Potom by mohl byt scenar takovy, ze novy ministr vnitra odhali zlociny uvnitr CSSD. Vedeni CSSD se pod jejich tihou zhrouti, nekteri pujdou sedet a to bude ten pravy okamzik pro predcasne volby.

Nic dalsiho mi nedava smysl ... Bude zajimave sledovat jak se bude CSSD bit za to, kdo bude ministrem vnitra ...

jasan 21.8.2006 11:04

Re: Vidim jen dve moznosti ...

vec muze byt prece daleko jednodussi...  proste se jedna.  A nikde neni receno, ze ODS ustoupi ze sveho programu.

Takze spise cesta k predcasnym volbam. Doporucoval bych nestahovat kalhoty kdyz je k brodu daleko.

loula 21.8.2006 11:17

Re: Re: Vidim jen dve moznosti ...

jeden dosti zásadní krok již ODS učinila, totiž že hodila KDU a Zelené přes palubu. Takže těch 100 mandátů je dosti problematických, řekl bych, že 100 mandátů pravice již není tak silných jako 100 mandátů levice. On to již řekl před časem Klaus, ale toto určitě na mysli neměl.

Bokonon 21.8.2006 11:09

Re: Vidim jen dve moznosti ...

Dlohodobě mám pocit, že existuje významná klika, napříč ČSSD a ODS, která Topolánka (nikoli ODS) prostě v čele vlády nechce. To je moje vysvětlení. Článek je kampaňovitě dobře načasovaný, ovšem argumentačně velmi předčasný.

jkotek 21.8.2006 11:24

Re: Re: Vidim jen dve moznosti ...

No me, jakozto dosavadnimu volici ODS ten clanek mluvi z duse.

I-Worm 21.8.2006 11:17

Re: Vidim jen dve moznosti ...

ono je to spíš tak, že leckdo ví ledaco na ledaskoho. Jenomže, jak praví stará pravda, čím více se do lejna št'árá, tím více to smrdí. A proto se tyto informace vytahují jen tehdy, když je naděje na bezprostřední zisk a minimální hrozba ztráty. Takže "zločiny se budou odhalovat" nejspíše až před volbami (pokud se nějaký všetečný novinář něčeho nedopídí). A nedělejte si iluze, že musí být právě uvnitř soc.dem.

Jarda C. 21.8.2006 11:38

Re: však on už pan Paroubek vhodného adepta na vnitro vybere...

Musí být až za hrob věrný ČSSD, stejně jako Topolánkovi dodaný osobní strážce;-€. Upřímný Staník jistě s výběrem pomůže, tuhle oblast má stále  v malíku.

maca 21.8.2006 10:45

souhlasim

je to presne tak

Frankfr. 21.8.2006 10:41

Poslední věta je bohužel pravdivá,

tak jako celý článek. Jedině slušné a poctivé řešení mělo být společné směřování trojkoalice k předčasným volbám. Do voleb potom jít jako volební trojkoalice. Tak by nebyly ztraceny přepočítané hlasy, o které přišly obě menší strany. Navíc v předčasných volbách by ubylo několik do sebe zahleděných figur typu pana Želience, které narušily jednotu pravice.

Nyní situace směřuje k tomu, že levice nám bude vládnout ( po odchodu Topolánka ) minimálně 2 volební období. Nastane údobí zvýšeného rozhazování, zejména ve prospěch lenochů, následné inflaci a znehodnocení úspor , čili i úspor v pensijních fondech. Jestli to někdo dá po delším období dohromady ví jen Pánbůh. Jediná naděje pro naši zemi je, že snad bude přibývat lidí vzdělaných, kteří budou vytěsnovat socany typu Paroubka a třebíčského soc. podkuřovače , jinak starosty, soudruha Maška.

Jirka 21.8.2006 10:40

Dobrý, výstižný ikdyž deprimující článek.

Bohužel je situace taková, jak popsáno v pčlánku. Ani já nevím, koho budu příště volit, když ODS se právě prodává za pár křesel ve vládě a platit za to bude realizací politiky CSSD.

Uhuhu 21.8.2006 11:12

Re: Dobrý, výstižný ikdyž deprimující článek.

Právě na to Paroubkovci hrají. Využijí své blokační možnosti, aby zdiskreditovali ODS a její voliče Vašeho typu odradili od volby v předčasných volách. ODS se neprodává, ale bojuje o možné minimum. A pak, co zabrání Topolánkovi, až ( pokud vůbec, spíš bych tipoval na Paroubkovu touhu vládnout ) dostane důvěru pro tu zkombuinovanou vládu ty ministry vyměnit ? Nejvýše  vyslovenínedůvěry vládě a předčasné volby do 3 měsíců !

Rik 21.8.2006 10:38

Co se děje?

Vláda s odpovědností ODS, s částí ministrů nominovaných ČSSD, uvedená do funkce pouze na 2 roky (tedy do doby kdy neudělá vůbec nic, nebo jen kroky které budou voliče bolet). Pokud o tomhle scénáři někdo z ODS vůbec uvažuje musí být buď totální blázen, nebo zanícený příznivec ČSSD. Co se to sakra děje? Jsou snad Topolánek a především jeho poradci postižení šílenstvím? Podařilo se vyjednat 3koaliční projekt. To je úspěch od kterého je třeba se odpíchnout. Není pro něj většinová podpora. Pokud nemá ODS spadnout do nastražené pasti velké koalice s ČSSD, musí najít odvahu dát Paroubkovi jeho šanci na sestavení vlády. Až Paroubek začne hledat podporu u komunistů a představí svůj program (spolusestavený s hlavním podporovatelem KSČ), bude situace zase o něco jasnější. Pak bude moci veřejnost porovnávat programy, do této doby může porovnávat jen snahy o obsazení ministerstva a názory na volební systém – to je dost málo. Mediální iniciativa je bohužel nyní na straně Jiřího Paroubka. Snaha o změnu volebního systému je psychologický tah, který oddaluje Zelené od ODS. Pokud Topolánek Zelené neuklidní, může to dopadnout špatně. Proč ODS například nejde do jednání s požadavkem , že ČSSD pomůže v parlamentu odsouhlasit zákaz KSČM? Lidovci i Zelení by patrně tento bod podpořili a veřejnost by zase jasně viděla jak situace stojí. Samozřejmě, že by to neprošlo, ale v jednáních je třeba přicházet s návrhy, která jsou soupeři nepříjemné. Doufám, že ODS najde odvahu stát si pevně za svým a to i za cenu odchodu do opozice, nebo předčasných voleb. Pokud ne, bude to na hodně dlouhou dobu „její“ poslední vláda. A rozštěpení strany bude patrně neodvratné.

Ivan 21.8.2006 14:57

Re: Co se děje?

Koho dalšího by bylo třeba zakázat?  Lid této země?  Lidi, kteří vytvářejí svou prací veškeré bohatství a které tady  nějací úchylové titulují tu lůzou, tu sockami, tu nemakačenky? Když ti podnikatelé vytvářejí takové hodnoty, tak k čemu potřebují své zaměstnance? Mohou to přece všechno dělat sami.  Zaplacená banda žvanilů v tisku a TV, placená za svoje lži (i ten server má peníze na provoz ne od čtenářů, ale od zbohatlíků, kteří ho potřebují) je ochotna lhát cokoliv o čemkoli. Není náhodou, že ti nejprolhanější komunističtí novináři teď tvoří jádro "pravicových" redakcí. (A když ne přímo oni, tak jejich dětičky.)

Martin 21.8.2006 16:16

Re: Re: Co se děje?

To je opravdový projev  pravého komunisty v reáliích před 20-30 lety. Kam si dal rozum, nevíš že dobrej nápad jednoho chytrýho člověka předčí tisíce těch kteří podle tebe vytvářejí ty hodnoty. Většina našich zákazníků si teď pořizuje výrobní technologie, které jim umožňují propustit většinu těch lopaťáků (kteří pořád remcají že mají malej plat, nechce se jim moc dělat, jsou pořád nemocní a často něco zkazí) aby na nich nemuseli být závislí. Tak potom zlevní výrazně výrobu a můžou víc konkurovat. Lopaťáci si pak musejí najít něco jinýho a nebo se něco naučit (aby je někdo chtěl). Většinou ale dou na pracák pro dávky a proto se jim říká socky.

jepice 21.8.2006 11:07

A co takhle nastudovat

pár zásad o uveřejňování odkazů?

Lea- 21.8.2006 11:56

Re: jepice

zatím všechny přenést šly,takže nevím,kde je v tomto případě chyba

Ladislav N. 21.8.2006 17:45

Re: Lea- odkazy

Chyba je ve hranaté závorce v odkazu - musíte najít jiný odkaz na stejný článek, aby neobsahoval hranatou závorku. A dlouhé odkazy nevkládat jako text, ale do kratšího názvu.

mig 21.8.2006 10:28

Předčasné volby

A já se ptám, co se tak velmi změnilo, že najednou propadáte trudomyslným náladám ? Jsme pořád na začátku nelehké cesty k předčasným volbám. Předvolební kampaň probíhá. A hraje se o to, kdy předčasné volby budou a kdo bude vnímám, jako jejich vyvolavatel. Taktické úkroky snad není třeba komentovat.

Lada 21.8.2006 10:40

Re: Předčasné volby

Ano, přesně tak to cítím i já, i když musím přiznat, že zrovna veselou náladu nemám.

XxX 21.8.2006 10:27

Topolánek před volbami uzavřel "smlouvu" s voliči ?

Jestli ně neklame paměť, pan Topolánek veřejně uzavřel před volbami smlouvu s voliči v níž tvrdil, že bude po volbách, vyhraje-li je, "neochvějně" hájit naplnění volebního programu ODS. Kdyby to tenkrát myslel skutečně vážně a nešlo mu pouze o získání moci, měl by za současného poměru sil v parlamentu spěchat první kosmickou rychlostí k předčasným volbám, protože za současného stavu nebude nikdy schopen splnit svoji předvolební smlouvu s voliči. Toto ale může vyřešit pouze výměna celého vedení ODS.

Moc pěkně sepsaný článek. Děkuji. 

Xaver X.X. 21.8.2006 11:33

To já nepsal... :-)

odborar 21.8.2006 10:22

Proč jste tedy prezidentovi neporadil....

Váš článek je jakýsi souhrn mravokárectví zaměřené na vámi blízkého politického partnera, kterého jste ještě nedávno oslavně popisoval. Jenže já s ním nemohu souhlasit. Ba co více v určitém kontextu se  musím ODS i zastat, ač mi nyní jako pravicovému voliči leží hluboko v žaludku za squeeze out v režii Doležala a schváleného jeho slepými straníky a návrh Bendy na úpravu TRZ § 128. Do situace poslušného žáčka ČSSD vmanipuloval ODS prezident se svou nesmyslnou intervencí do odblokování sněmovny. On se totiž bál převzít tu nejvyšší odpovědnost za voliče a rozpuštěním sněmovny,což mu ústava umožňuje ve svém čl.35, která byla nejen neusnášeníschopná bez předsedy a za nedemoktatické tajné hlasování, kdy poslanci ČSSD nesměli k urnám a museli vracet volební lístky svým lídrům. Tehdy byla ODS pevná s koalicí Strana zelených a KDU ČSL . Neměli ustoupit Paroubkovým nátlakům a drzému vydírání a vést svou jednotu až do finále, kdy prezidentovi by nezbylo nic jiného než vyhlásit předčasné volby a nechat voliče znova rozdat karty.Už scházelo jennom měsíc. Kdyby druhým pokusem opět pověřil Topolánka, mohlo být rozhodnuto. Jistě, ohrozil by svůj mandát do budoucna. Bohužel takto ukázal jak na své volbě v dalším období zatraceně lpí a že není schopen jistých obětí pro svou stranu, jejíž je četným předsedou a to i za cenu, že Topolánek se občas pohyboval jak slon v porcelánu. Že svou intervencí tuto jednotu značně oslabil setrvávajíc v mýtu, že předčasné volby jsou zlem, padá na jeho hlavu. Výsledek předčasných voleb mohl být jedině velkým ziskem pro ODS a velkou výhrou. Paroubek se jich bál jako čert kříže, protože dobře věděl, že by mu lidé naúčtovali jak jeho povolební projev, tak jeho blokování předsedy sněmovny a vzniku vlády, pokud mu nedají pojistku sněmovního předsedy, aby mohl setavovat vládu.

odborar 21.8.2006 10:23

pokračování

Takhle se taktizováním prezidenta politici z ODS dostali do role lokajů, kterým Paroubek odsouhlasuje ministry, dobu vlády, obsazení náměstků a podobně se vměšuje do role vítěze voleb, která mu prohrou 150000 hlasů vůbec nepřísluší a nekonec to stejně dopadne předčasnými volbami, kde bohužel zisk pro ODS již nebude zdaleka jistý. Takže jako poradce prezidenta by jste mu měl opravdu občas poradit, jak nestahovat kalhoty před brodem a ve snaze vlastního dalšího zvolení neměnit morální hodnoty v další skrytou opoziční smlouvu. Váš návrh pustit k vládě Paroubka a rezignovat tak na volební výsledek, je zahráváním si s hlasy voličů více, než kdyby vytrvali v jednotném šiku do voleb předčasných. Role Paroubkových lokajů do které byla ODS prezidentským taktizováním vmanipulována může být pro celou pravici do budoucna značně oslabující. Vše se dá ale ještě napravit. Po odsouhlasení vlády ODS Paroubkem utužit  tiché spojenectví se stranou Zelených a KDU-ČSL , zachovat si svých 100 mandátů, aby nemohl Paroubek odvolat nedůvěrou vládu, vymést všechny jeho pohrobky ze všech funkcí a při případné jeho pomstě neschválení jakýchkoli zákonů a dění ve sněmovně dovést urychleně zemi k přečasným volbám, přes nesouhlas prezidenta a se zachováním si vlastní pravicové tváře. Protože to co by Paroubek pak dělal by mu pouze uškodilo o tom více v předčasných volbách. Jeho slova o nějakém vrácení do Strakovky a kontroly napáchání škod od ODS by pak byla naprosto lichá. On by se totiž už nedostal vůbec nikam.

Bokonon 21.8.2006 11:12

Re: Proč jste tedy prezidentovi neporadil....

Druhým pokusem by byl pověřen Bém, nebo někdo jiný z ODS. Stav by byl stejný jako dnes, pouze figury a komentáře v médiích jiné!

miroslavb 21.8.2006 12:15

Re: Proč jste tedy prezidentovi neporadil....

klausovstina = opakovana zrada na volicich