28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Radekh 21.8.2006 12:08

Jsou to naivní pitomosti.

Od okamžiku, kdy volby dopadly 100/100 bylo zjevné, a já to tu mnohokrát tvrdil zastáncům trojkoalice, že jediným řešením je menšinová vláda ODS s podporou Socialistů.

A ten křik, že je to špatné řešení? Ten je založený na zcela mylné, a možná úmyslně mylné úvaze, že ODS bude muset dělat, co jim Soc. Dem. nadiktuje.  Jenomže ono to tak prostě není.  ODS se se Socany dohodne na věcech, kde je možné najít shodu (např. důchodová reforma), a ty bude mít ve vládním pohlášení.  Za to je Soc. Dem. podpoří při schvalování rozpočtu a při hlasování o důvěře.  To ovšem neznamená, že ODS nebude moci zkoušet prohlasovat ve sněmovně na tvrdo úplně cokoliv, včetně rovné daně.  Vlastně je to mnohem průhlednější a poctivější situace, než když by v trojkoalici , která by měla 101 hlasů, znovu a znovu Topolánek s Kalouskem a Bursíkem cosi upekli za zavřenými dveřmi (vzpomeňme na vydírání Klausových vlád ODA a Lidovci) a pak to natvrdo, jako jednotná fronta tlačili sněmovnou. 

Malý Aston 21.8.2006 12:18

Re: Jsou to naivní pitomosti.

Nemáte pravdu, ČSSD je nedůvěryhodná politická strana a pan Paroubek není sociální demokrat ale diktátor,opojený mocí. Vždy se spojí,kdykoliv s KSČM a tím je krajně nebezpečný pro demokracii.Neuznává ani dohody,ani pravidla slušného chování,ani nepsaný zákon o zákazu demokratických stran v zásadních otázkách nespolupracovat s bolševiky v KSČM. Ve věcných zákonech si může každý hlasovat jak si zamane. Je mluvčím KSČM,opírá se o jejich hlasy a bez nich má jen 74 ustrašených mlčících socanů.

Jarda C. 21.8.2006 12:30

Re: Re: Uhodil jste hřebík na hlavičku

74 ustrašených mlčících socanů;-€

Radekh 21.8.2006 12:32

Re: Re: Jsou to naivní pitomosti.

Ale to co bude ve smlouvě mezi ODS a Socany bude obsahem vládního prohlášení ODS a tím to bude zcela transparentní.  A vše ostatní se bude hlasovat natvrdo v parlamentu v hlasováních, kde se mačká knoflík a je tedy anonymní.  Kde tu vidíte prostor pro nedodržování dohody či pro Paroubkovy podrazy? 

Z Vaší repliky vystupuje obava, že v parlamentu je více levicově než pravicově orientovaných poslanců a v tajném hlasování tak bude mít navrch Soc. Dem. nad ODS.  Pokud to tak bude, tak je to výsledek voleb a já jsem připravený to respektovat.  I když narozdíl od Vás si nemyslím, že to tak dopadne.

F. Čech 21.8.2006 12:32

malému Astonovi

Charakternímu Špidlovi. který se komunistů štítil a vládl proto s riskantní 101 podporou jste vy, skalní odéesáci, přezdívali Vladimír Iljič a Rudý Špidla. Mezitím se ODS paktovala s komunisty - tu o volbě Klause na Hrad, tu o vyslovení nedůvěry koaliční vládě ČSSD! Chtěli jste mít monopol na jednání s, dříve odstrčenými, komunisty! Na to musela ČSSD nějak reagovat - a výsledkem je počínání ČSSD poté, co jste vy odéesáci vzali KSČM do hry!

huhu 21.8.2006 12:48

Re: malému Astonovi

špidla především nebyl v situaci/pozici jako Havel, který nechal komunisty přežít a udělal Čálfu premierem a Vacka ministrem. Ani nebyl v situaci jako Paroubek, který dnes již bez obav může deklarovat ksčssd jako jeden blok...

Luděk 21.8.2006 12:51

Re: malému Astonovi

Tak to je přesné. Špidla byl na českou politickou žumpu příliš čestný a příliš inteligentní.Škoda karambolu při prezidentské volbě,Zeman se pak přičinil o rozštěpení ČSSD a její propad .Kdyby byl zvolen v 1.kole prezidentem Petr Pithart,mohli jsme mít prezidenta s jasnou proevropskou orientací a premiéra Špidlu,politika blairovského střihu .Mohli jsme se vyhnout dnešnímu politickému Kocourkovu.

huhu 21.8.2006 13:03

Re: Re: malému Astonovi

čestný a inteligentní Špidla :-D:-D..myslíte toho trafikanta v Bruselu ? Už umí anglicky slovem i písmem...:-P

loula 21.8.2006 12:03

Na seznamu je zpráva,

že se Paroubek s Topolánkem právě dohodli, že se na ničem nedohodnou. To jsem tedy zvědav, co bude dál.

Jarda C. 21.8.2006 12:15

Re: Na seznamu je zpráva,

To se dalo čekat. V ODS by asi nastalo pozdvižení, kdyby Topolánek oznámil, že tedy bude "vládnout" s exponenty ČSSD.  Vždyť to by z jeho strany byla sebevražda.

Xaver X.X. 21.8.2006 12:16

Hlavně, že je všechno při starým, hlavně žádný novoty.

Proboha, vždyť ten výsledek voleb byl zřejmý - bez dohody s Paroubem nepůjde nic. Za stávající situace jde o to, aby tahle agónie trvala co nejkratší dobu a nebo sbohem ideály, nějak to spolu vykšeftujem...Takže kupř. když se Paroub zabejčí, že vláda jen 2 roky, tak přes to vlak nejede, ledaže by dostal nabídku, která se neodmítá...

Malý Aston 21.8.2006 12:21

Re: Hlavně, že je všechno při starým, hlavně žádný novoty.

Možná pomůže malilinkatá defenestrace Paroubka z nejnižšího okna Strakovky.

Rudý element 21.8.2006 12:01

ODS má veliké štěstí, že to tak dopadlo.

Prý dokonce snad většinu jejích současných voličů tvořili lidé z nejnižší příjmové vrstvy. Až by na ně dopadla blahodárná pěst Modré šance, tak by taky třeba mohlo jít o kejhák. Takhle se dohromady nic neděje, příště se zase vymyslí nějaká mobilizace, spousta lidí to zase sežere a pak zase zavládne klid a mír. Show must go on.

jonáš 21.8.2006 12:07

Re: ODS má veliké štěstí, že to tak dopadlo.

Hmm, tušil jsem že ty výprodejní bilbordy zaberou .. ;-)

Rudý element 21.8.2006 12:11

Re: Re: ODS má veliké štěstí, že to tak dopadlo.

Já si billboardy neprohlížím. ;-P

jonáš 21.8.2006 12:44

Re: Re: Re: ODS má veliké štěstí, že to tak dopadlo.

Nevadí, stačí když to udělá podstatná část "nejnižší přijmové vrstvy" -- ta neni zvyklá "výhodné nabídky" s podezřenim odmítat ;-)

Rudý element 21.8.2006 13:06

Re: Re: Re: Re: ODS má veliké štěstí, že to tak dopadlo.

Tak tak. Docela by mě zajímalo, co by postižení udělali až by zjistili, že tahle výhodná nabídka opravdu, ale opravdu výhodná nebyla. Naštěstí se to asi v dohledné době nedozvím.

perun 21.8.2006 11:58

nemám rád ODS, ale

čo vlastne p.Haas navrhuje? Nič. Maximálne ak predčasné volby. A ako skončili všetky volby u Vás? Patom de facto (po r.1993) . Je zbytočné to tu rozoberať - 1996 menšiunová vláda, de facto oposmlouva, ktorá sa o rok aj tak rozpadla, r.1998 opozmluva, r.2002 "väčšina" 1 hlasu a faktické víťaztvo ľavice (vetci aj na NP ste vedeli, že je len otázka času 111-ková vláda, r.2006 - pat.

VSETKY 3 volby skončili v pomere 100:100 +-1 hlas. A nikde nie je garancia, že by to neskončilo aj pri povedzme väčšinovom volebnom systéme.Takže predčasné volby sú blbosť (navyše reálne by v parlemente ani neprešiel ústavný zákon).

Zdá sa, že dlhodobo sú iba 2 možnosti u Vás:

1/veľká koalícia ODS+CSSD

2/vláda ľavice CSS+KSCM (+zelení). Inými slovami, bez ČSSD v tradične ľavicových Čechách (husiti!) nie je možné zostaviť vládu. Tak ako u nás nie je možné zostaviť -demokratickú- vládu bez tzv.ľudákov (čo nechápu eurosocialisti v Bruseli, proste to ale nejde, ked ľudácke strany - KDH, SNS, HDZS-LS, SDKU ) majú väčšinu. A v Česku má zas väčšinu ľavica- ČSSD, KSČM, prípadne najnovšie zelení. Ak chce teda ODS byť vo vláde, nemá inú možnosť, ako koalícia s ľavicou (umiernenou, samozrejme nie je ľavica ako ľavica, ani napr. naši ľudaci ie sú rovnakí, je rozdiel medzi Slotom a Dzurindom, iked obaja sa hlásia k Hlinkovi a kreťanstvu).

perun 21.8.2006 12:01

Re: nemám rád ODS, ale

oprava: VŠETKY 4 volby , nie 3 (1996,98, 2002,2006) skončili de facto patom. Je ale pravda, že v r.1998 bolo možné zostaviť akú takú stredo-pravú vládu.

orso 21.8.2006 11:49

To je všechno pěkné, ale

já jsem nevolil ODS proto, aby vyklidila Paroubkovi cestu a pak statečně štěkala za plotem. Měla by se pokusit obhájit program, který jí umožní alespoň částečně napravit to, co tady socialisté nadrobili. To co teď Paroubek a spol. pouštějí do médií, je normální probublávání. Nemá cenu stahovat kalhoty ani z toho dělat  nějaké závěry. Důležitá je pouze ta finální dohoda.

Jestli jediným výsledkem budoucí vlády ODS bude, že se zastaví/sníží to strašné zadlužování, nastartují se potřebné reformy (sociální, penzijní, zdravotní), začne se něco dělat s korupcí atd., voliči ODS to ocení. Na rozdíl od příznivců KSČSSD myslí hlavou a to, že ODS nemůže realizovat nějaký utra-pravicový program, musí být už 2 měsíce jasné snad každému.

Jestli jste to pane Haasi myslel tak, že je lepší zachovat tvář a bez ústupků se odebrat do hrdé opozice, prudce s Vámi nesouhlasím. Všechno bude lepší než Paroubek a – jak jste i Vy správně poznamenal – kdoví, co přijde příště. Jestli si tahle banda koupila letos tolik hlasů, kde je psáno, že si jich příště nekoupí ještě víc...

Pitlýk 21.8.2006 12:05

Re: To je všechno pěkné, ale

Pokuste se nám nastínit, jakým způsobem ODS provede Vámi avizované reformy se 100 hlasy v parlamentu?

orso 21.8.2006 12:40

Re: Re: To je všechno pěkné, ale

Když už se nenajde podpora ani jednoho ze 100 levých kusů (upřímně doufám, že tam alespoň pár myslících jedinců bude), zaznamenal jsem, že se to dá dělat skrze většinu v senátu. Do Senátu jde zákon-hrůza1 a Senát pošle zpátky zákon-hrůza2 s pravicovými pozměňujícími návrhy, které sněmovna musí přehlasovat více než 100 levými poslanci, které nemá...

Malý Aston 21.8.2006 12:06

Re: To je všechno pěkné, ale

Můžu s Vámi souhlasit ale to je vše co mohu udělat. Realita je realita. ČSSD již není důvěryhodná politická strana,je to strana plně ovládaná jedním člověkem.Tento se vždy spojí s KSČM.Pokud něco bylo dobrého na délce vyjednávání je to,že žádný občan v této republice nepochybuje o tom,že bolševik ovládá ČSSD+KSČM. A občané nevolili ČSSD aby volili KSČM. V tomto se Paroubek a jeho ustrašená partaj velmi spletla.Jenže toto poznání,může občan napravit jen ve volbách. Žádný sociální demokrat nebo příznivec ČSSD nevolil Filipa ani Grebeníčka. A kdopak za ně mluví,rozhoduje a jedná? Soudruh Paroubek. Většina občanů si nepřeje vládu složenou s bolševiků. Takže nové volby a uvidíme,zda Paroubek a jeho mlčící a ustrašená partaj vyhraje.

Jarda C. 21.8.2006 11:46

Topolánek by to asi měl odpískat

S tím, že prezident by pověřil sestavením vlády někoho jiného z ODS. Někoho poněkud razantnějšího, kdo by si dokázal poradit s tím příšerným adeptem na diktátora.

loula 21.8.2006 11:53

Re: Topolánek by to asi měl odpískat

Nadhodím poněkud provokativní otázku, i když vím, že budu seřván: Co když Klausovi Paroubkův diktátorský styl právě vyhovuje. Jsou tady dvě vrcholové sesle - prezidentská a premierská - a Paroubek svoji razancí - za premierskou sesli - jistě dovede zvůvodnit a zajistit podporu pro tu sesli prezidentskou.

Jarda C. 21.8.2006 12:02

Re: Re: Topolánek by to asi měl odpískat

Nebuďte labuť. Vy byste dal na Paroubkův ev. slib, daný na 2 roky dopředu? Vždyť se nelze spolehnout, že ještě zítra bude platit to, co slavnostně prohlašuje dnes:-( Působí na mne dojmem, že převzal způsoby těch, kterých si "nesmírně váží".

loula 21.8.2006 12:08

Re: Re: Re: Topolánek by to asi měl odpískat

Víte, každý slib se může něčím pojistit. A myslím, že politici v tom mají nepřeberné zkušenosti. Ale znovu říkám, tuto provokaci sám nemyslím vážně, pouze vo vzoru Sherlocka Holmese jsem chtěl postupně vylučovat jednotlivé možnosti.

Jarda C. 21.8.2006 12:26

Re: Re: Re: Re: Topolánek by to asi měl odpískat

Ještě jste si nevšiml, že Paroubek je schopný všeho? Třeba obratem se vysmát té tzv. "pojistce" s tím, že nezáleží na metodě použité k dosažení cíle, ale na výsledku? Vždyť jste to mohl slyšet přímo od něj, chlubil se tím do TV po tom povinném hlasování-nehlasování poslanců ČSSD (při volbě předsedy PS).

miroslavb 21.8.2006 12:06

Re: Re: Topolánek by to asi měl odpískat

tomuto deji rikam klausovstina. tomuto deji rikam klausovstina. a jeste jednou: tomuto deji rikam klausovstina. lide, probudte se! a pane topolanku, vy s nimi! bezpodminecne predcasne volby - po slouceni ods s cssd+komunisti padne ods jako naprosto nehodnoverna politicka strana, ktera si nedovedla vzit priklad z naprosto negativne pusobici oposicni smlouvy. velky lhar, ktery mobilisoval proti levici, se s ni zkamaradil a zradil cely narod. proc si myslite, ze ods dosahla tak vysokeho procenta hlasu? protoze lide mysleli, ze ten topolanek neni takovy jako klaus. topolanek by si mel uvedomit, ze oposicni smlova = klausovstina, a ze se nevyplati likvidovat duveru obcanu.

Melein 21.8.2006 21:17

Re: Re: Re: Topolánek by to asi měl odpískat

Ano, souhlasím. Bohužel jsem se nechala odradit oposmlouvou a v dalších volbách dala hlas US-DEU, která se projevila pro mne velice problematicky hned v několika týdnech po usednutí do polsaneckých a vládních křesel. Proto jsem letos volila tak jak jsem volila pro ODS v domnění, že se poučila z následků této proklaté oposmlouvy. Doufám, že pan Topolánek si to buď již uvědomuje také nebo že k témuž dospěje. nová opoziční smlouva ať už veřejně proklamovaná nebo tajná bude pro ODS hrobem, z kterého se jen těžko bude hrabat na svět zpátky.