27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R 21.8.2006 10:22

ještě to není jasné.

Já myslím, že je příliš brzo na nějaké soudy. Volby sice dopadly početně pro ODS, ale defakto nerozhodně. Takže volební souboj pokračuje pořád dál, Topolánek i Paroubek stojí nahoře na ostré hraně a přetahují se, kdo na ní zůstane a kdo z ní spadne. Kdo bude vládnout a nenechá si do toho kecat druhou stranou nebo bude muset nechat kecat. Koho, až budou nové volby, budou volit aspoň stávající voliči a na koho se už vykašlou, protože je naštvou některé jeho kroky.

matina 21.8.2006 10:20

Ano,

pane Haasi, souhlasím s Vámi.

Lea 21.8.2006 10:17

Počkám si,kdy vyleze návrh na posílení většinových prvků volebního systému

http://www.zvedavec.org/pohledy_1712.htm

i když Topolánek poslední dobou tvrdil pravý opak.On také trval na předčasných volbách a nyní je mu i dvouleté navrhované období krátké.

helena 21.8.2006 10:14

souhlas

Plně souhlasím s tímto článkem ale to je tak jediné s tím mohu dělat

Johny 21.8.2006 10:01

Jen ať si skusí vládnou s Paroubkem

Pokud bude ODS vládnout s Paroubkem - už nikdy jí nebudu volit. A to ne z důvodů nějaké zhrzenosti - to mně nezájímá, ale z důvodu, že tím ODS jasně řekně, že ve vedení má idioty. Paroubek slabou vládu bude vydírat, ta neudělá žádné reformy, naopak se bude muset vypořádat s tím svinstvem po sociálech a nakonec se ekonomika zhroutí. Pak je Paroubek jedním hlasováním vyhodí a vrátí se vítězně k moci.

Jura Jurax 21.8.2006 10:05

Re: Jen ať si skusí vládnou s Paroubkem

Jak se zdá, ODS má ve vedení idioty - ovšem korytchtivé, a ti jsou horší než idioti prostí.

Jenže na pravici si jeden nevybere ... kromě slaboučkých nestabilních, ba neváhám řící účelových pidiseskupení (účelem bylo vytáhnout leadery ke korytu - viz Bobo, Železný, Zieleniec ...) tam nic není ... Zelení půjdou doleva, kam typologicky patří, a zásadoví lidovci opět se přivinou k vitězi - ačkoliv skoro bych zlomyslně řekl, že tentokrát jim to nevyšlo ...

Rudý element 21.8.2006 10:08

Re: Re: Jen ať si skusí vládnou s Paroubkem

Naprosto souhlasím, že ODS má ve vedení idioty. Krom toho má idioty i mezi svými členy a svými (především skalními) voliči. To je pak těžká práce.

otkin 21.8.2006 9:45

V posledních 3 týdnech Topolánek doprohrává volby - a předprohrává ty příští

To, jak se ten člověk v touze vyhrát pokřivil v těchto posledních týdnech, je k pláči. Bohužel, nyní skutečně celému národu ukazují, že jim nejde o nic jiného, než o koryta.

Díky za článek !

Martin 21.8.2006 9:43

díky - pěkný článek

Bohužel je tento článek pravdivý. Škoda jen, že jej asi nečte nido z ODS. Pěkně to napsal i pan Miroslav Macek na www.viditelnymacek.cz

Chování vedení ODS je fackou všem, kdo šli po dlouhé době znechucení politikou k volbám s přáním, aby se konečně něco změnilo. Bohužel pro tuhle zami se našlo dost pitomců, kteří nevidí dál než na vlastní pupek a nejsou schopni pochopit, že současná politika lůzy komsocdem ve skutečnosti ožebračuje nejen nás všechny, ale i příští generace.

loula 21.8.2006 10:31

Re: díky - pěkný článek

Dnešní glosy Macka není nic jiného než krácený opis článku Haase.

Pepino 21.8.2006 9:18

Díky za článek,

lépe to napsat nešlo - snad si to přečte Topolánek a spojí otázku důvěry své vládě se zákonem o rovné dani, který neprojde Parlamentem hlasy levice - to je poslední šance ODS jak si zachovat tvář, poslední šance, kdy ODS může voličům říct, co sám navrhujete - nechceme vládnout za každou cenu, zejména ne za cenu pošlapání předvolebních slibů.

Xaver X.X. 21.8.2006 10:46

No, zatím to vypadá, že chce...

...ale uvidíme.

loula 21.8.2006 10:49

Re: Díky za článek,

Pepino, to je sice pravda, ale Paroubek toto jistě také ví a může do písemných dohod zabudovat obranu proti takovémuto hlasování. V oposiční smlouvě něco takového bylo.

Jura Jurax 21.8.2006 9:18

„ODS svůj osudový okamžik prohandlovala.“

Plný souhlas. :-(

Jura Jurax 21.8.2006 9:03

Co vlastně chce ODS?

Proč se tak pošetile ptáte? Jako každá strana se chce dostat ke korytům a udržet se u nich co možno nejdéle. A nejlíp se u nich za stávajícího stavu udrží, když se sčuchne se socany. Volební progam sem, volební program tam, tady už přestává sranda - když jsme se vyšplhali tak vysoko, přece si to nepokazíme pošetilým lpěním na nějakých zásadách či nedejž bohové volebních slibech - co kdyby z toho byly předčasné volby? Vždyť díky nevyzpytatelnému voliči by mohly nedopadnout - a slibovat už není co, i ten nejblbější volič vida schodek rozpočtu chápe, že sliby nejsou splnitelné ... a proto jsme do politiky nešli, abychom byli v opozici mimo moc a penězovody ... a tohle platí pro všechny strany odleva doprava a zase nazpátek ;-€

Rockeři „zavalí“ Paroubka 21.8.2006 8:53

neverim slovum tvym

Stranicka sebekritika v okamziku, kdy je predseda strany zvolen premierem? Stale plati ono odeesacke:

"Proc menit vedeni nasi strany, kdyz jsme vyhrali volby?"

jasan 21.8.2006 8:41

dockej casu jako husa klasu....

ano, ODS to muze takto zvorat a nebo taky nemusi.....  autor ma pravdu nicmene zapomina na jista rozhodnuti vykonne rady.

Takze uvidime.

princ bajaja 21.8.2006 8:29

“ODS nikdy nehovořila o tom, že zelení a lidovci mají dát jeho vládě důvěru.

Jestli na panu Topolánkovi  něco pozitivně hodnotím, tak výše uvedenou větu. Možná, že konečně, po řadě promarněných týdnů dospěl k názoru, že stovkový trojslepenec s nejčestnějším Kalouskem a velmi skromným, po moci netoužícím Bursíkem by byla pro jeho vládnutí daleko horší alternativa (viz hlasování o Němcové v Parlamentu), než dospět s Paroubkem  k dohodě o toleranci jeho vlády. 

Jura Jurax 21.8.2006 9:14

Re: “ODS nikdy nehovořila o tom, že zelení a lidovci mají dát jeho vládě důvěru.

Kdežto sšuchnutí se se zásadovým, skromným a po moci netoužícím, alébrž nezištně vlasti a národu sloužícím Paroubkem je jistě nejjistější cestou udržení dosažených koryt ... doleva s Topolánkem!

Mirek Šejna 21.8.2006 9:38

Juro,

buďte v klidu. S Kalouskem a Bursíkem to dohromady znamená 19 mandátů, zatímco s Paroubkem to dává 74 mandátů. Nazval bych to "tržní politika", neboli zákon parlamentní nabídky a poptávky. Tyhle tržně-parlamentní počty kupodivu nejlépe umí Paroubek (viz: "bez nás si ani ruce neumyjete").

Jura Jurax 21.8.2006 10:02

Re: Juro,

Ač nerad, musím s Vámi souhlasit. Papaláši se vždycky nějak dohodnou, když jde o koryta. Co na to voliči je jim srdečně jedno ... jak jsem již jednou napsal - doleva s Topolánkem!  A s klasikem mohu zvolat, patře na politickou scénu: Padouch nebo hrdina - všechno jedna rodina! Co le dobré pro Kolaloku, je dobré i pro stát!

jirka.s. 21.8.2006 11:48

Re: Juro,

No, samozřejmě, ty ti "tržní politiku" máš se svým jetelovým strejčkem v malíčku.

Jméno:Ing. Miroslav Šejna Adresa:Praha 10, Moskevská 70Datum narození:02.12.1958Název subjektu:McCall Pattern Company Prague, spol. s r.o.Spisová značka:C  7503  vedená u rejstříkového soudu v  PrazeIČ:45243182Angažmá:Statutární orgán - jednatel

Podrobnosti na www.obchodnirejstrik.cz

Fredy 21.8.2006 9:37

Re: “ODS nikdy nehovořila o tom, že zelení a lidovci mají dát jeho vládě důvěru.

Pro Topolánka to byl, když nic jiného, tak test případných partnérů. Jak se vybarvují zelení se dalo čekat:

http://www.novinky.cz/domaci/cast-zelenych-si-preje-docasnou-vladu-cssd_93593_64ma4.html

zoch 21.8.2006 8:13

JE TO VELKÝ ZÁZRAK !!! ( a zaplaťpánbuh za něj )

Konečně jste prozřel !   Konečně jste Vy a snad díky Vám i mnozí další pochopili,že vedení ( myšleno to současné vedení ) ODS  nestojí za víc,než zlámanou grešli. Touha po moci je to jediné,co je spojuje a co je žene. Touha po ministerských křeslech a po rozdělování brebent.Naprosto přesně jste to dnes konečně zmínil.  A hlavně už konečně někdo jasně řekl,kdo vyhrál volby. Oním  vítězem je Jiří Paroubek. Jednou se také dostanete k tomu,proč to tak je. Chce to čas. Ano,dostanou se nyní do vlády a jak správně říkáte,odkecají se napravo i nalevo.To je to jediné,co jim zbude a nebo se musí modlit,aby Jiří Paroubek dokončil svoji akci závěrečným překlopením situace ve svůj prospěch a sestavil on vládu.  Není to vyloučené,že mu k tomu nakonec i pomohou ve chvíli,kdy si uvědomí realitu.Ten z ODS,kdo by to udělal by zasloužil ocenění,protože pouze takový vývoj zachrání nyní ODS od velké ztráty.

Pane Haasi,máte kuráž a měl byste uvažovat o větším zapojení do politiky. Nemusím s Vámi vždy souhlasit ale  musím si Vás vážit.A to je větší hodnota.   Možná,že jednou také dojdete na to,že pro obsazení pozice na Hradě by býval byl vhodnějším kandidátem např. Vojtěch Cepl.Právě pro takové konstalace,jako je ta dnešní...Vše chce odstup a čas.

Malý Aston 21.8.2006 8:03

Souhlasím, s bolševiky se nemá jednat!

Pokud bude ODS vládnout pod kontrolou a dle příkazů ČSSD a ČSSD dle příkazů a kontroly KSČM,tak tady budeme mít vládu Filipa a Grebeníčka.Tak potom ta komedie je zbytečná.Paroubek říká,já schválím,kdo bude nebo nebude ministrem ve vládě ODS,já schválím nebo neschválím vládní program,já určuji jak dlouho tady bude ODS vládnout. Paroubek sám nemůže,on může jen s pomocí KSČM a nasraných v KDU a Zelených.Nevím,co vede ODS k takovému jednání a nevím jaký to má cíl. Ale vím naprosto jasně a mám to podložené zkušenostmi,že s bolševiky se nejedná. Paroubek bez Filipa má jen 74 poslanců,s Filipem 100 poslanců,co řekne Filip,to Paroubek udělá.Komedie,aby tady vládla pravicová strana řízená bolševikem Filipem,to tady ještě nebylo.Jsem připraven přijmout vládu levice,jsem připraven aby tady vládl Paroubek a Filip ale musí to být rozhodnutí všech občanů,ne handlování a ne korupce sekretariátů politických stran. Než komedie,tak raději nové volby a to co nejdříve.

princ bajaja 21.8.2006 8:31

Re: Souhlasím, s bolševiky se nemá jednat!

Malý Astone, přestaňte kázat, a sestupte z nebe nohama na zem

Jura Jurax 21.8.2006 9:28

Re: Souhlasím, s bolševiky se nemá jednat!

Plný souhlas - jenže nové volby by mohly znamenat rekorytarizaci - a ODS se tak těší na moc a koryta, že je po dlouhém půstu ochotna sčuchnout se s kýmkoliv - a Paroubek ji ke korytům pustí, nechá ji to vyžrat a pak ji smete - protože voliči ODS jsou nasraní už teď - voličům ODS ve zdrcující míře nešlo o to, aby vládl Topolánek, Tlustý, Langr, ale o to, aby se realizovaly reformy, které ODS prosazovala - tedy před volbami prosazovala, teď už slýcháme obvyklé kydy typu volby dopadly jak dopadly, dané rozložení politických sil nám nedovoluje, nebudeme ustupovat ze zásad našeho programu  (ovšem tohle musíme odložit, tohle zrevidovat, s tímhle Paroubek s Filipem nikdy nebudou souhlasit a tak podobně) - ovšem vládnout chceme, neboť naši voliči tak rozhodli ... inu nerozhodli, chtěli reformy, a ODS byla pouze nástrojem - jak vidno fórovým ...

Malý Aston 21.8.2006 9:47

Re: Re: Souhlasím, s bolševiky se nemá jednat!

Souhlasím s Vámi. Pokud nemá ODS v rukou zatykače na členy ČSSD,tak ať to vedou k novým volbám. Jinak jsem přesvědčen,že pravicový volič vládu levice přežije ale levicový volič vládu levice ani náhodou. Reformy musí udělat jak levice,tak i pravice.

jirka m. 21.8.2006 7:59

Já si pořád myslím, že

to Topolánek za nějakou dobu Paroubkovi na hlavu hodí, a ta chvíle že se už blíží. On to totiž nemá vůbec lehké - tu politiku dlouhodobého spojenectví s blízkými stranami, o které sní pan Haas, zlikvidoval v ODS totiž už kdysi nynější pan prezident, který naučil současné vedení ODS, že politika je "o pozicích", a na druhé straně jsou tu voliči ODS, z nichž někteří by to dlouhodobější spojenectví uvítali, a u některých přetrvává páně Klausův "poziční" přístup.

Nepřekročitelnou hranicí by měly být ony dva roky tolerance - má-li vláda ODS něco užitečného udělat, půjdou první dva roky její preference určitě dolů, a to Parub dobře ví. Bude-li myslet jen na to, aby si preference ony dva roky udržela, neudělá nic, a pak tam ani být nemusí.

Na druhou stranu to nemůže Topolánek hodit Paroubkovi na hlavu moc brzo, neboť tento by hodil na něj, že může za případné předčasné volby. Takže myslím že za nějakou dobu by měl Topolánek svolat grémium ODS a k tomu hození na hlavu si vyžádat mandát. V tom případě mu budu dál fandit.

franta 21.8.2006 7:57

ODS dosud nepochopila, v čem je hodnota politického spojenectví

To taková KDU a Kalousek obzvlášť to pochopili už dávno.