24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sch.glosátor 21.8.2006 13:00

Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Rozumným řešením jsou předčasné volby spolu se senátními. A po volbách výměna předsedy ODS. Je to tak jak to rozdali voliči. Takové to mají. Rychlé dobré a obecné řešení neexistuje, systém je tak nastavený.

Malý Aston 21.8.2006 13:01

Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Stačí odstarnit diktátora Paroubka.:-D

Malý Aston 21.8.2006 13:04

Re: Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Opravuji,rozčílil jsem se " Stačí odstranit diktátora Paroubka" konec opravy.:-D

jonáš 21.8.2006 13:06

Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Ještě by to chtělo nějakej puč, aby to pak moh osvícenej diktátor nařídit .. ale rychle ;-D

huhu 21.8.2006 13:07

Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Toplo zatím vše vyhrál a Paroubek vše prohrál...nedělejte předčasné závěry, zatím je vše otevřeno....

www racek 21.8.2006 13:58

Re: Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

tokeš? ale ne, on připraví ještě nejedno překvapení, moula. nic než moula.

Lea 21.8.2006 14:22

Re: Re: Re: zatím jste se racku trefil

tak jak to vidíte?

Lea 21.8.2006 12:59

autor správně poznamenává

Politika se stala kšeftem s posicemi,přetahováním se o kontrolu veřejných zakázek,handlováním s hlasy a vlivem.Není to jen problém ODS,ale je to i problém ODS.Tohle platí jak na komunální,tak ve vysoké politice.Konec citátu.ODS není schopna zvrátit tento trend,protože tlak zdola může být sebesilnější,na druhou stranu není tento tlak vyvolán především přáním po čistší politice.I za těmi komunálními politiky někdo stojí. A že jde především o soukromý sektor, o tom není pochyby.Nevím,proč ten tlak např. na zrušení minim.mzdy.Hezky se to poslouchá,že by v případě jejího zrušení vytvořili soukromí podnikatelé více pracov.míst. Na druhou stranu -v případě  nižší mzdy než je životní minimum,by stát,tedy  my všichni  ,těmto lidem do životního minima  dopláceli.ODS v devades.létech napřela pozornost na rozvoj soukromého podnikání.Byl to jistě správný krok,ale docházelo i k zneužívání dotací. Jak  v  dotacích  za  vytvořená pracov. místa,tak  přímých při rozjezdu  podnikat.činnosti.Ve vesnici mých rodičů obdržela paní 60 000 s tím,že bude provozovat malý obchůdek min.3 roky. Výsledný efekt- za 60 000 nahozený barák,prodej v chodbě domu. Po roce zkomírající,ale do toho roka do vesnice přestala jezdit pojízdná prodejna. Tři roky paní se  základními potravinami  vydržela,pak šmytec.Jedná se o vesnici převážně starých lidí,pro které se stali dojíždějící příbuzní sesláním s nebes.Zrovna tak jsem nepochopila udělování dotací v rámci  "město krásnější".Nejednalo se pouze o domy restituentů. Přičemž v tak kritizovaných králíkárnách si lidé ,či družstva berou úvěry.Obávám se,že apelem ODS na rozvoj soukromého podnikání si mnozí slibují pravě to,co už zde jednou bylo a soukromé podnikání na nohy stejně nepostavilo.

Ladislav N. 21.8.2006 18:18

Re: 60 000 s tím,že bude provozovat malý obchůdek min.3 roky...

No, to je při "minimální dani" ČSSD z příjmů za 3 roky čistých 30.000. To snad ani nestojí za to takový krámek zakládat.... :-/

cesky lev 21.8.2006 12:52

pro predstavitele ods

predcasne volby co nejdrive jsou jedina moznost pro seriozni demokracii, obsazeni prezidentske kresla je v soucasnosti nepodstatna zalezitost, navic po smesnych sexualnich exhibicich by bylo vhodne abdikovat daleko drive, coz ovsem plati pro vsechny

huhu 21.8.2006 12:36

článek je spíše mementem

článek p. Haase chápu spíše jako varování pro ODS, co by se stalo, kdyby.....zatím Topol musí předvést, že měl snahu se dohodnout. Jinak zatím ODS s čssd do žádné dohody, která by stála za slovo nedospěla. Nenechme se mást tím, co je z různých důvodů různými novináři podsouváno.....zatím vidím vše jako otevřené a je třeba spolehnout na vyjednavače....ale vypadá to na předčasné volby. Podstatný bude postoj ksčm, pokud se k předčasným volbám připojí čssd nemají sílu jim zabránit...

yesbeliever 21.8.2006 12:32

Doufam, ze si predstavitele ODS tento clanek prectou

Myslim, ze toto je velmi vyznamny prispevek, ktery by si meli predstavitele ODS precist.

Nejnovejsi vyvoj, ktery vede k nedohode s CSSD snad jde v tomto smeru. Za sebe jenom kratce: ODS, jdete od podivnych jednani s CSSD a zaridte predcasne volby se zmenou poctu poslancu na 201. Jinak bude vase viteztvi (=vladnuti) ostudnou prohrou, ktera pravici na dlouho poskodi.

huhu 21.8.2006 12:38

Re: Doufam, ze si predstavitele ODS tento clanek prectou

ano, ale i na "schválení" předčasných voleb je třeba vyjednat potřebnou většinu..

M 21.8.2006 13:04

Re: Re: Doufam, ze si predstavitele ODS tento clanek prectou

No je tu ještě ta cesta třetího neúspěšného pokusu schválení vlády.

Pak nastupují nové volby automaticky, ať to s. Paroubek chce nebo né. Jiná věc, jestli by všechna 3 hlasování o vládách dopadla vždy 100:100. Ale i za ten risk, že bude vládnout KSČSSD a SZ, to stojí.

Ťůťa 21.8.2006 12:32

Jednání Topolánek - Paroubek skončilo krachem

Hm, jeden z nich si brzo prožene kulku hlavou, jináč to nevidím.

F. Čech 21.8.2006 12:24

Autor hodně kritizuje, ale recept nemá

Pan Haas zuřivě kritizuje ODS za to, že po dvou měsících vyjednávání s dvěma pidistranami definitivně zjistila, že sto není stojedna a že většinu ve sněmovně potřebuje dojednat buď s ČSSD nebo s KSČM. Vybrala si logicky ČSSD (Haasovi to asi vadí - měla si vybrat snad marťany?). Výsledkem jednání bude tedy kompromis, který se nebude líbit ani ODS ani ČSSD. To už je úděl každého kompromisu.  Servilního Klausova přicmrdávače Haas nezapře, když tvrdí, že v roce 1998 bylo pro dohodu ODS s ČSSD víc důvodů než dnes. Haas dobře ví, že v roce 1998 disponovaly pravostředové strany většinou 102 poslanců a poctivý a naivní Honza Ruml, tehdy zásadně odmítl  Zemanovu nabídku na koalici a tak zcela zhatil Zemanovy možnosti vládnout. Byl to právě Klaus, který , z čisté pomstychtivosti vúči odpadlíkům z US,posadil Zemana znova do sedla a uzavřel s ním oposmlouvu.. Je nutné si připomenout, že ČSSD - právě a jedině Klausovou zásluhou - už v Česku vládne 8 let. A sprostý dokument zvaný oposmlouva odsoudili občané hlavně proto, že to byla kartelová dohoda o spoluvládě sbratřených ODSČSSD " na věčné časy". Byla to smlouva  předpokládající zprznění ústavy i volebního zákona, smlouva apriori likvidující  vše, kromě vedoucí dvoustrany! A byl to znovu Klaus, který svým křečovitým trváním na další platnosti oposmlouvy prohrál ODS i další volby v roce 2002! Špidla překvapivě vyhrál, protože oposmlouvu těsně před volbami vypověděl. Pah Haas sprostě lže, když tvrdí, že důvody pro dohodu mezi ODS a ČSSD v roce 1998 byyl větší než teď. Za dnešního stavu věcí jiná cesta než dohoda není s ČSSD není a nezná ji ani Haas! (A dohoda s ČSSD není žádná oposmlouva. Ať si Haas oposmlouvu znova přečte, aby si připomenul co to byl za humus!) V roce 1998 byla pro ODS snadná cesta k 102 většinové vládě, nebýt pomstychtivosti vrtošivého staříka na Hradě! Dnes je nějaký čestný kompromis ODS s ČSSD, bez kartelové dohody "na věčné časy", nutností. Prosím pana Haase aby nadále nemátl čtenáře Psa svými bláboly!

Malý Aston 21.8.2006 12:32

Re: Autor hodně kritizuje, ale recept nemá

Vy jste se nějak  rozepsal. Jenže má to malinkatou chybičku. Paroubek není Zeman. Zeman byl ekonom,Paroubek jenom diktátor. Zeman věděl,že když se má rozdávat,tak se také musí podpořit ti,co tvoří daně. Nikdy nebyl mluvčím za bolševika. Zeman,když řekl,tak to platilo,soudruh Paroubek podepíše a poruší. V tom je ten rozdíl tehdy a nyní. Zeman se dohodl s ODS,Paroubek s bolševikem.

huhu 21.8.2006 12:39

Re: Re: Autor hodně kritizuje, ale recept nemá

zeman byl stejný demagog jako Paroubek, ale Klaus ho měl sílu držet u huby...

F. Čech 21.8.2006 12:40

Malému Astonovi

No a teď se dohodne ČSSD s ODS a bolševiky pošle do opozice. A Topolánek by dnes jistě s ČSSD nebavil a sestavil pravostředovou vládu, kdyby měl k dispozici 102 hlasů jako měl Klaus v roce 1998! Ale Klaus je pro vás malý Astone něco jako Pán Bůh může všechno - i prohospodařit 102 většinu, ukojit svou touhu po pomstě a podpořit rudého ďábla Zemana", před kterým ještě měsíc před tím MOBILISOVAL. Jen Klaus a nikdo jiný může za osmiletou vládu socanů a byl to také on, kdo KSČM využil ke své volbě prezidentem, pozval je na Hrad a vtáhl do politiky!  

huhu 21.8.2006 12:44

Re: Malému Astonovi

vy žijete nějak v minulosti a ještě v mýtické. O nějaké 102 Klausově většině se nedalo v r. 98 mluvit..vládu pravice zlikvidovali Havlovci v r. 97 a dodnes jsme se z toho nevyhrabali. Dokonce ještě tyto volby ovlivnili posthavlovci v ED, kteří vzali ODS/KDU rozhodující procentíčko....

huhu 21.8.2006 12:45

Re: Malému Astonovi

jo a pokud vám není známo, ksč vtáhl či spíše nechal v politice Havel již r. 1990.....

Malý Aston 21.8.2006 13:00

Re: Malému Astonovi

Musím přiznat,že tady píši různé voloviny ale pana Zemana jsem nikdy nepomlouvat i když jsem s nim v řadě případů nesouhlasil. Socani si mohli zvolit na hrad Zemana,Bureše,Sokola a zemřelou paní senátorku ale z důvodů vnitrostranického boje a píše to i Zeman ve své knize,v kanceláři pana Zaorálka se domluvili,že jej nezvolí.Jména socanů tam pan Zeman uvádí.Pan Klaus bude navždy zapsán na černé listině bolševiků a to z důvodů,že prosadil privatizaci. A pokud jde o toho kdo a kdy využil komunisty,tak to byl nynější mlčící bojovník proti bolševikům pan Havel a jeho heslo " Nejsme jako oni", Jeho zvolení bolševiky na Hrad handlování o Dubčekovi,kterého odsunul jako předsedu Federálního shromáždění a vláda Čalfova. Musíte počítat i s tím,že tu nejsou jen mladí demokraté a komunisté ale i občané,kteří netouží po vládě Jakeše a jeho pohrobků.

trojan 21.8.2006 13:06

Re: Autor hodně kritizuje, ale recept nemá

kdyby nebyl Klaus blbec tek už mohly dávno být předčasné volby ,měly se udělat tři pokusy o sestavení vlády a to pouze z ODS a potom mohly být  předčesnévolby.A ne se  celou dobu dohadovat o kokotinách,když každý ví ,že se nedohodnou.

Malý Aston 21.8.2006 13:23

Re: Re: Autor hodně kritizuje, ale recept nemá

Možná nemám pravdu ale já se domnívám,že bylo napřed nutné občanům jasně ukázat,kdo s kým a proč je ochoten kolaborovat. U ČSSD se to podařilo,jasně vede na body s KSČM.Takže nyní je každému jasné,že ČSSD+KSČM je jedna politická strana. A nyní může být zahájen proces k novým volbám.

Janus 21.8.2006 16:02

Re: Re: Re: Autor hodně kritizuje, ale recept nemá

Mňo, vaše teze by mohla být pravdivá za předpohladu, že lidé volili to, co chtějí. Jenže mám takový pocit, že lidé spíše volili to, co nechtějí - ti, co nechtějí Paroubka & spol., tak ti volili ODS a ti, co nechtějí Modrou šanci apodobné experimenty, tak zase volili Paroubka. A byla spousta těch, kteří všechny poslali do pr**** a věnovali se zábavnějším činnostem ...

LK 21.8.2006 12:21

LK

Vynikající článek.  Kdyby se snad autor článku stal předsedou ODS a držel se těchto zásad, šel bych snad příště i ODS zvolit.  Bohužel pravicové koalice mají nějaký nešťasný osud v našich zemích.  Nadějnou Čtyřkoalici úplně rozboural Cyril a nynější trojka se nechala dobrovolně rozvrátit soustředěnou nenávistí Paroburana.

Malý Aston 21.8.2006 12:24

Re: LK

Nekecej,jseš bolševik a hodláš radit. Pravičák bude vždy volit pravici a levičák ideály Marxe a Lenina. Pravičák práci a levičák podporu a žebračenky. My tvůj hlas nepotřebujeme,schovej si ho,budou volby a počkám,kolik té Vaší lůzy přijde volit bolševika.:-D

Ťůťa 21.8.2006 12:28

Re: Re: LK

Astone, kde berete jistotu, že to není právě naopak, ale kde vzít a nekrást, vážený ...? To, čemu se omylem říká pravicová politika, jež prezentuje ODS od samého počátku je trapnej paskvil, který pomohl bolševikům tam, kde jsme je Vy, ani já, nechtěli. ;-( 

huhu 21.8.2006 12:41

Re: Re: Re: LK

těm bolševikům pomáhají reálně více takoví jako vy.....ostatně nejvíce pomohli vítězství bolševiků v těchto volbách voliči SNK/ED....

Malý Aston 21.8.2006 12:51

Re: Re: Re: LK

Já nemám žádnou jistotu a musím se Vám přiznat,že je mi to jedno,kdo bude vládnout. Jenom ta kombinace ČSSD+KSČM není to po čem toužím.Já chápu a velmi dobře,že většinu občanů nezajímá nějaký státní dluh,je nezajímají ani přímé nebo nepřímé daně.Je nezajímá,kolik kdo platí daní,oni se chtějí mít dobře a levicové strany to umí lépe vysvětlovat. Všechno bude zadarmo,to je dobré heslo. A pak přijde ODS a řekne,starejte se o sebe,když Vám to nepůjde stát Vám cíleně pomůže. Jenže těch občanů,kteří se starají,mají základní vědomosti ekonomické,měli možnost cestovat je stále více a více.Začínají se zajímat,proč je tolik úředníků,proč tyto prostředky nejsou využity pro důchody,proč mají platit daně,když jim stát nezajistí to za co je placen. Od roku 1989 uběhlo 17 let. Jsme na zlomu,máme více občanů,kterým tržní systém vyhovuje nebo více těch,kteří touží po návratu bolševika? Nevím,zřejmě rozhodnou nové volby ihned nebo za 2 roky nebo za 4 roky.Počkáme.