27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fafni 21.8.2006 17:33

Re: ODS dosud nepochopila, v čem je hodnota politického spojenectví

ano,on pan Lux delal Zemanovi prededu vlady nebo snim uzavrel oposmlouvu,on pan Kalousek porusil koalicni dohodu sODS azacal vyjednavat s KCSSD

Fredy 21.8.2006 7:57

ODS zachrání už jen palácový stranický převrat

briza 21.8.2006 8:27

Re: ODS zachrání už jen palácový stranický převrat

Tak to snad aby uz predem zaukolovali Macka aby vymyslel dalsi coververzi a la "Sarajevsky atentat".

jonáš 21.8.2006 7:54

Dneska na jedničku, Tomáši

Akorát je to trochu post festum, protože zrádcům a odpadlíkům, co to samý tvrděj už asi deset let, se v bolšoj partii nenaslouchá .. tak to chodí :-)

Xaver X.X. 21.8.2006 8:53

No napsat tohle Tomáš Haas před rokem,

nevím nevím, jak by se rozcupoval...:-):-):-)

jirka m. 21.8.2006 9:11

Re: No napsat tohle Tomáš Haas před rokem,

R^R^R^

Akorát by mě zajímalo, co na to Tesákové a spol.

Xaver X.X. 21.8.2006 10:21

Já myslím, že jsou v pohodě... :-)

Rockeři „zavalí“ Paroubka 21.8.2006 8:54

Re: Dneska na jedničku, Tomáši

bacha na hratky s certem, cin mu dobre a peklem se ti odmeni

bara 21.8.2006 11:04

Post festum?

Si myslím, že to není žádné prozření. Jsou holt tací, kteří si nechají nakukat kde co a pak pláčou, že "to nechtěli", o nějakém prozření není řeč.   Smutné je, že se to stalo zrovna těm, co měli (dle vlastních slov) představovat  tu progresívní, samostatného úsudku a rozhodování schopnou, odpovědnou, vzdělanou a "já nevím co ještě"  elitu společnosti.  Dovedeš si představit, že by tomu uvěřilo víc lidí a tyto "pevné charaktery"  se dostaly k  vysněné moci  bez jakýchkoliv omezení?!

sim 21.8.2006 7:46

ODS nebyla nikdy seriosni pravicovou stranou.

Tunelari s rovnou dani.  Falesni prorokove pravicove demokracie. Jejich ukol byl v pravy okamzik dokonale selhat - a umoznit plne obraceni vyvoje v republice zpet do leva. Takovy maly unorecek.

zlý kukuč 21.8.2006 7:35

S panem Haasem nesouhlasím velmi často, ale tentokrát 100%

Jedinou vítěznou strategií ODS bylo po prvním neúspěchu trojkoalice  bylo

a) zavázat KDU a SZ k vytvoření předvolební koalice, která by hladce využila vlastností volebního systému a přenechat ČSSD vedení sněmovny a dva pokusy o sestavení vlády

b) pustiti ČSSD do vedení sněmovny a nechat Parobka sestavovat vlády

d) vyvolat nové volby jako jasně formulovaný cíl

Jenomže to chce odvahu, imaginaci a charisma

Winie 21.8.2006 7:54

Re: S panem Haasem nesouhlasím velmi často, ale tentokrát 100%

Ano máte pravdu,stejně jako autor článku.Co však brání tomu,tyto veskrze rozumné možnosti zvážit-představa,že Paroubek zůstane premiérem(i když by si to za trst zasloužil)ze které je nám všem špatně,že?

Fredy 21.8.2006 7:59

Re: Re: S panem Haasem nesouhlasím velmi často, ale tentokrát 100%

Právě, že ještě málo špatně. Špatně je z Paroubka těm, co to chápou. Těch druhých je ještě stále hodně.

Winie 21.8.2006 8:11

Re: Re: S panem Haasem nesouhlasím velmi často, ale tentokrát 100%

Tak mně dodatečně napadlo:Co např.říct ČSSD:my Vaši vládu podpoříme,ale bez Paroubka.Je to vlastně stejný postup v opačném gardu.To by bylo zajímavé!!!Možná cesta,jak se ho konečně zbavit!

VL 21.8.2006 11:01

Re: Re: S panem Haasem nesouhlasím velmi často, ale tentokrát 100%

Ještě víc špatně než z Paroubka premiéra je mi z Paroubka šedé eminence, která řídí vládu jiné strany než jeho.

Ladislav N. :-))) 21.8.2006 7:32

Dobrý den přeji, a nezapomeňte VYKROČIT PRAVOU!

 ;-)R^ ....a rozcvička k rozproudění mízy ;-DR^ Right Here, Right Now!  1 , 2 , 3 , ;-PR^ (originál a 2 remixy).

Ladislav N. :-))) 21.8.2006 7:36

Re: Dobrý den přeji, a nezapomeňte VYKROČIT PRAVOU!

A rozcvička platí i pro kocoura hradního! ;-D

kocour 21.8.2006 7:50

Re: Re: Dobrý den přeji, a nezapomeňte VYKROČIT PRAVOU!

Díky!

Přesně tohle jsem teď potřeboval, třeba se co nevidět stanu kocourem bez přívlastku :-)

Hanyz01 21.8.2006 7:31

autor

jakkoli se dá s jeho příspěvkem souhlasit, se úsměvně pokusil ze skutečné příčiny problémů ODS udělat jen jakousi "drobnost" - mám na mysli ony "vykopávky, fosilie" na kandidátce ODS - ani ne snad fosilie věkem, jako spíš názory, postoji, způsoby jednání, v kterých popravdě nevidím příliš rozdílu mezi činovníky KSČSSD a třeba mistry Tlustým a Langrem...

To je příčina částečné ztráty důvěry voličů, respektive "volby ODS ze zoufalství" jakožto menšího zla a je to zároveň i příčina podivného, řekl bych až hajzlovsky podlézavého, chování této strany při vyjednávání o podpoře s KSČSSD. V této situaci je pro ODS, chce-li dokázat, že ví, co znamená pojem politika, nikoliv politikaření, jen jedno řešení - předčasné volby a urychleně se ještě před nimi zbavit zprofanovaných tváří - já osobně a několik mých přátel jsme nakonec v letošních volbách dali raději hlas menším pravicovým stranám, než abychom podporovali hlupáky a vyžírky kalibru T&L.

Karel 21.8.2006 8:10

Re: autor

Tady jsou kořeny problému v kostce. Lidé jako autor radši dali hlasy  Zielencovi, Kaslovi a spol. a tak je fakticky zahodili. Dost velká cena za osobní nechuť!! Těch pár procent hlasů za "menší pravicové strany" které se ani nedostaly do parlamentu teď dost chybí. Copak ti pitomci postupující stejně jako "autor" nechápuo, že klíčový je program a nad osoby je třeba se někdy povznést. Člověk žasne nad tím, že nechuť k Langrovi, Tlustému (řekněte klidně i Němcové a Nečasovi a budu souhlasit) tady drží a zřejmě i bude u moci držet Paroubka a spol. Mýtus "pravice bez ODS" sem zanesl Havel a jeho kumpáni ve 2. polovině 90-tých let a tahle fikce stále škodí. Jistě, ODS se dopustila fatální chyby v tom, že jejich ikonami jsou stále ti, kteří už předchozí volby prohráli. Stejně tak je touha po  vládnutí zhoubná, při volebním výsledku byl jediný korektní postoj stát si na svém, držet 3 koalici, využít všechny ústavní možnosti a nechat Paroubka vymáchat si v povolebním patu hubu. Ani on by si bez 3 koalice "neumyl ruce". Měl by obrovský problém s veřejnými financemi a dalšími známými otázkami (zdravotnictví). Pak by byla otevřená cesta k mimořádným volbám. Pokud by ovšem pokračovalo hledání "pravice bez ODS", tak to se s Paroubkem smiřme předem.

briza 21.8.2006 8:40

Re: Re: autor

Nekteri si jak vidno stale mysli, ze nazyvat potenciani spojence pitomci je cesta jak pretahnout jejich hlasy na svou stranu. :-/ Program ODS je carem papiru a cela proklamovana pravicovost o nicem pokud za tim nestoji duveryhodni lide. Dukazu pro toto tvrzeni poskytla ODS za leta sve existence pomerne dost. Bohuzel.

Jura Jurax 21.8.2006 9:35

Re: Re: autor

Mýtus "pravice bez ODS"  - když se tak dívám, jak si teď ODS vede a jak zahazuje svůj mandát propůjčený jí pravicovými voliči, tak mne napadá, že to nemusí být mýtus, ale přepovídání budoucího ...

Hanyz01 21.8.2006 11:57

Re: Re: autor

Karle, v prvé řadě si laskavě uvědomte, že politika je o osobnostech, které prosazují program pol. strany - ještě pořád se divíte, že jsem hlas p. Tlustému nedal?

Mluvíte o vyhazování hlasů volbou malých stran - proč probůh? kdyby každý uvažoval jako Vy, je jakákoliv demokracie zbytečná - měli bychom dvě velké strany které by se jen hádaly o koryta a podbízeli těm početným (tzn. sociálně slabším) vrstvám voličů - a přesně sem to směřuje - vzpomeňte si na nesmyslné populistické kroky lidí z ODS před volbami!!!

Z toho důvodu jsem volil jinou pravicovou stranu a hodně lidí co znám udělalo to samé - bohužel nás nebylo dost, ale třeba pokud mě ODS přesvědčí, že  na to má, tak jim příště hlas dám - a vo tom to je;-)

Novák 21.8.2006 7:29

Rozumní voliči od ODS utečou

už jen pro tu squadru, kterou Tupol navrhuje do vlády - Langer, Tlustý, Vondra... to mi bohatě stačí, abych lístek s touto stranou jednou provždy zahodil z mysli.

tony 21.8.2006 8:20

Re: Rozumní voliči od ODS utečou

Co se vám nelíbí na p. Vondrovi?

Ivan 21.8.2006 14:45

Re: Re: Rozumní voliči od ODS utečou

Tak, jak se lustruje jestli někdo nebyl u StB, tak by se taky mělo lustrovat, jestli někdo nebyl, nebo není, na výplatní listině CIA  neb jiné podobné organizace.  Tož tak.

geronimo 21.8.2006 17:46

Re: Re: Re: Rozumní voliči od ODS utečou

CIA lustrovat své nedovolí (a nezastane se ani prolustrovanejch dabl-agentů)

miklik 21.8.2006 7:23

Bingo!!!

R^R^R^,líp by se to ani vyjádřit nešlo.Takto to vnímá určitě pěkných pár set voličů pravice a pokud to bude beze změny pokračovat,tito voliči budou hledat alternativu.Kdo by to byl a kolik by se jich vyrojilo,nechci domyslet.

Rpuť 21.8.2006 7:09

"...Ostatně myslím", že je nejvyšší čas, aby to ODS hodila Paroubkovi na hlavu!

Fredy 21.8.2006 6:53

Pane Haasi, podepisuji. Ale...

co vedení ODS? Co členové ODS z krajů? To se u vás nenajde jediný rozumný člověk, který by Topolánkovi a jeho partě otevřel oči? Slyšel jsem něco o tom, že mu moc a politika ty oči zaslepila. Dodal bych ještě, že mu k tomu pomohla touha porazit Paroubka.

Ano pane Haasi, v současné době je jen jediný vítěz v tomto politickém marasmu, a to je Jiří Paroubek.