29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 21.8.2006 12:12

Re: Re: Topolánek by to asi měl odpískat

Já se domnívám,že nevyhovuje. Jen předpokládám,že uvažuje racionálně. Aby bylo možné uskutečnit nové volby,musí se jít podle Ústavy. Pokud se ČSSD+KSČM+ zaplacení odpadlíci od Zelných dohodnou,bude respektovat rozhodnutí poslanců. Dle Ústavy má skutečně jen právo kladení věnců.

Jap 21.8.2006 12:12

Re: Re: Re: Souhlasim pane Haasi, ale

Netolereovat , myslim netolerovat ty hloupe vypady proti nabozenstvi a lidovcum u svych funkcionaru, presne to co jste tady prave predvedl.  Presne tak jak  to vam , ci vasim rodicum  napumpovali do hlavy  bolsevici, vcetne tech vyrazu jako "pambickari" a  mudrovani o prilis bohatem papezi. Jan Pavel ll. prisel do vatikanu s jednim kufrem , 1/4 stoleti se staral o  miliardu lidi a kdyz  zemrel tak po nem zase zustal jeden kufr .   A vazeny ,  pane neni pochyb, ze Cesi jsou ateisticka velmoc a radi se tim chlubi,  a husitstvi povazuji za nejslavnejsi dobu ceskych dejin, i kdyz znamenalo ztratu preeminentni pozice ceskeho kralovstvi  ve stredni Evrope,  na trvalo, kterou jsme uz nikdy neziskali zpet,  ztratu univezity, / odebrana certefikace v 1417/  znovuotevrena  az za 200 let,  ekonomicky upadek, zniceni pamatek, pokles vzdelanosti , izolaci od Italie a  Rima a tim i  cele renezance,  a s  ceskymi proticirkevnimi  postoji  ve 20. stoleti  ma  mozna hodne spolecneho i popularita komunistu mezi valkami,  vedouci k volebnimu vitezstvi komunistu v 1946  / 42% hlasu/  a  nasledne k unoru 1948.   Myslim, ze s ateizmem souvisi i nizka porodnost a  mozna i narust korupce okamzite jakmile nam komunisti prestali praskat bicem nad hlavou.  Tohle  vsechno muze  povazovat  za  uspech  jenom   sebestredny namysleny  produkt socializmu.  Ale o to mi nejde, jde o to, ze kdyby KDU  v poslednich volbach dostala o 2 mandaty vice , tak jsme tuhle diskuzi vubec nemuseli mit.

Rudý element 21.8.2006 12:11

Re: Re: ODS má veliké štěstí, že to tak dopadlo.

Já si billboardy neprohlížím. ;-P

loula 21.8.2006 12:08

Re: Re: Re: Topolánek by to asi měl odpískat

Víte, každý slib se může něčím pojistit. A myslím, že politici v tom mají nepřeberné zkušenosti. Ale znovu říkám, tuto provokaci sám nemyslím vážně, pouze vo vzoru Sherlocka Holmese jsem chtěl postupně vylučovat jednotlivé možnosti.

Radekh 21.8.2006 12:08

Jsou to naivní pitomosti.

Od okamžiku, kdy volby dopadly 100/100 bylo zjevné, a já to tu mnohokrát tvrdil zastáncům trojkoalice, že jediným řešením je menšinová vláda ODS s podporou Socialistů.

A ten křik, že je to špatné řešení? Ten je založený na zcela mylné, a možná úmyslně mylné úvaze, že ODS bude muset dělat, co jim Soc. Dem. nadiktuje.  Jenomže ono to tak prostě není.  ODS se se Socany dohodne na věcech, kde je možné najít shodu (např. důchodová reforma), a ty bude mít ve vládním pohlášení.  Za to je Soc. Dem. podpoří při schvalování rozpočtu a při hlasování o důvěře.  To ovšem neznamená, že ODS nebude moci zkoušet prohlasovat ve sněmovně na tvrdo úplně cokoliv, včetně rovné daně.  Vlastně je to mnohem průhlednější a poctivější situace, než když by v trojkoalici , která by měla 101 hlasů, znovu a znovu Topolánek s Kalouskem a Bursíkem cosi upekli za zavřenými dveřmi (vzpomeňme na vydírání Klausových vlád ODA a Lidovci) a pak to natvrdo, jako jednotná fronta tlačili sněmovnou. 

jonáš 21.8.2006 12:07

Re: ODS má veliké štěstí, že to tak dopadlo.

Hmm, tušil jsem že ty výprodejní bilbordy zaberou .. ;-)

Malý Aston 21.8.2006 12:06

Re: To je všechno pěkné, ale

Můžu s Vámi souhlasit ale to je vše co mohu udělat. Realita je realita. ČSSD již není důvěryhodná politická strana,je to strana plně ovládaná jedním člověkem.Tento se vždy spojí s KSČM.Pokud něco bylo dobrého na délce vyjednávání je to,že žádný občan v této republice nepochybuje o tom,že bolševik ovládá ČSSD+KSČM. A občané nevolili ČSSD aby volili KSČM. V tomto se Paroubek a jeho ustrašená partaj velmi spletla.Jenže toto poznání,může občan napravit jen ve volbách. Žádný sociální demokrat nebo příznivec ČSSD nevolil Filipa ani Grebeníčka. A kdopak za ně mluví,rozhoduje a jedná? Soudruh Paroubek. Většina občanů si nepřeje vládu složenou s bolševiků. Takže nové volby a uvidíme,zda Paroubek a jeho mlčící a ustrašená partaj vyhraje.

miroslavb 21.8.2006 12:06

Re: Re: Topolánek by to asi měl odpískat

tomuto deji rikam klausovstina. tomuto deji rikam klausovstina. a jeste jednou: tomuto deji rikam klausovstina. lide, probudte se! a pane topolanku, vy s nimi! bezpodminecne predcasne volby - po slouceni ods s cssd+komunisti padne ods jako naprosto nehodnoverna politicka strana, ktera si nedovedla vzit priklad z naprosto negativne pusobici oposicni smlouvy. velky lhar, ktery mobilisoval proti levici, se s ni zkamaradil a zradil cely narod. proc si myslite, ze ods dosahla tak vysokeho procenta hlasu? protoze lide mysleli, ze ten topolanek neni takovy jako klaus. topolanek by si mel uvedomit, ze oposicni smlova = klausovstina, a ze se nevyplati likvidovat duveru obcanu.

jonáš 21.8.2006 12:06

Re: Re: Re: Dolů!

No mně se té cti sice osobně nedostalo, ale co kdy autor psal si docela pamatuju .. proto mě to dneska maličko zaskočilo. A ty spekulace nevedu, ale byl bych jim ochoten přiznat jistý racionální základ .. když už jsme odkázáni jen na pohyb povrchu deky a zvuky které se zpod ní ozývají. Každopádně je-li to náznak obratu k lepšímu, budu jedině rád. :-)

Pitlýk 21.8.2006 12:05

Re: To je všechno pěkné, ale

Pokuste se nám nastínit, jakým způsobem ODS provede Vámi avizované reformy se 100 hlasy v parlamentu?

loula 21.8.2006 12:03

Na seznamu je zpráva,

že se Paroubek s Topolánkem právě dohodli, že se na ničem nedohodnou. To jsem tedy zvědav, co bude dál.

Jarda C. 21.8.2006 12:02

Re: Re: Topolánek by to asi měl odpískat

Nebuďte labuť. Vy byste dal na Paroubkův ev. slib, daný na 2 roky dopředu? Vždyť se nelze spolehnout, že ještě zítra bude platit to, co slavnostně prohlašuje dnes:-( Působí na mne dojmem, že převzal způsoby těch, kterých si "nesmírně váží".

perun 21.8.2006 12:01

Re: nemám rád ODS, ale

oprava: VŠETKY 4 volby , nie 3 (1996,98, 2002,2006) skončili de facto patom. Je ale pravda, že v r.1998 bolo možné zostaviť akú takú stredo-pravú vládu.

Rudý element 21.8.2006 12:01

ODS má veliké štěstí, že to tak dopadlo.

Prý dokonce snad většinu jejích současných voličů tvořili lidé z nejnižší příjmové vrstvy. Až by na ně dopadla blahodárná pěst Modré šance, tak by taky třeba mohlo jít o kejhák. Takhle se dohromady nic neděje, příště se zase vymyslí nějaká mobilizace, spousta lidí to zase sežere a pak zase zavládne klid a mír. Show must go on.

perun 21.8.2006 11:58

nemám rád ODS, ale

čo vlastne p.Haas navrhuje? Nič. Maximálne ak predčasné volby. A ako skončili všetky volby u Vás? Patom de facto (po r.1993) . Je zbytočné to tu rozoberať - 1996 menšiunová vláda, de facto oposmlouva, ktorá sa o rok aj tak rozpadla, r.1998 opozmluva, r.2002 "väčšina" 1 hlasu a faktické víťaztvo ľavice (vetci aj na NP ste vedeli, že je len otázka času 111-ková vláda, r.2006 - pat.

VSETKY 3 volby skončili v pomere 100:100 +-1 hlas. A nikde nie je garancia, že by to neskončilo aj pri povedzme väčšinovom volebnom systéme.Takže predčasné volby sú blbosť (navyše reálne by v parlemente ani neprešiel ústavný zákon).

Zdá sa, že dlhodobo sú iba 2 možnosti u Vás:

1/veľká koalícia ODS+CSSD

2/vláda ľavice CSS+KSCM (+zelení). Inými slovami, bez ČSSD v tradične ľavicových Čechách (husiti!) nie je možné zostaviť vládu. Tak ako u nás nie je možné zostaviť -demokratickú- vládu bez tzv.ľudákov (čo nechápu eurosocialisti v Bruseli, proste to ale nejde, ked ľudácke strany - KDH, SNS, HDZS-LS, SDKU ) majú väčšinu. A v Česku má zas väčšinu ľavica- ČSSD, KSČM, prípadne najnovšie zelení. Ak chce teda ODS byť vo vláde, nemá inú možnosť, ako koalícia s ľavicou (umiernenou, samozrejme nie je ľavica ako ľavica, ani napr. naši ľudaci ie sú rovnakí, je rozdiel medzi Slotom a Dzurindom, iked obaja sa hlásia k Hlinkovi a kreťanstvu).

Hanyz01 21.8.2006 11:57

Re: Re: autor

Karle, v prvé řadě si laskavě uvědomte, že politika je o osobnostech, které prosazují program pol. strany - ještě pořád se divíte, že jsem hlas p. Tlustému nedal?

Mluvíte o vyhazování hlasů volbou malých stran - proč probůh? kdyby každý uvažoval jako Vy, je jakákoliv demokracie zbytečná - měli bychom dvě velké strany které by se jen hádaly o koryta a podbízeli těm početným (tzn. sociálně slabším) vrstvám voličů - a přesně sem to směřuje - vzpomeňte si na nesmyslné populistické kroky lidí z ODS před volbami!!!

Z toho důvodu jsem volil jinou pravicovou stranu a hodně lidí co znám udělalo to samé - bohužel nás nebylo dost, ale třeba pokud mě ODS přesvědčí, že  na to má, tak jim příště hlas dám - a vo tom to je;-)

ťůťa 21.8.2006 11:57

Re: Re: S přeražené páteře si ODS problémy nikdy nedělala, tak vo co GO?

"... Je mi jasné, že státní dluhy, žebračenky a vše co doprovází vládu socanů nebo bolševiků Vám vyhovuje. ..."

Kde berete jistotu, že to není právě naopak, ale kde vzít a nekrást, vážený ...? To, čemu se omylem říká pravicová politika, jež prezentuje ODS od samého počátku je trapnej paskvil, který pomohl bolševikům tam, kde jsme je Vy, ani já nechtěli. ;-( 

Lea- 21.8.2006 11:56

Re: jepice

zatím všechny přenést šly,takže nevím,kde je v tomto případě chyba

Malý Aston 21.8.2006 11:54

Re: Re: A co maji sakra delat

Souhlasím s Vámi,že my tady předvádíme slohová cvičení bez znalosti skutečného stavu věci.Možná,že jsou připraveny zatykače na šibali a šibalky z ČSSD,neznáme které ekonomické skupiny,silové struktury jako jsou tajné služby a policie podporují koho a proč.Neznáme strategii KSČM,zda má zájem o likvidaci ČSSD a získání výhradního postavení na levici. To je skutečnost,kterou neznáme. A ještě musím podotknout,že naše názory nikoho nezajímají a situaci nemohou pomoci řešit.

loula 21.8.2006 11:53

Re: Topolánek by to asi měl odpískat

Nadhodím poněkud provokativní otázku, i když vím, že budu seřván: Co když Klausovi Paroubkův diktátorský styl právě vyhovuje. Jsou tady dvě vrcholové sesle - prezidentská a premierská - a Paroubek svoji razancí - za premierskou sesli - jistě dovede zvůvodnit a zajistit podporu pro tu sesli prezidentskou.

otyly zpatecnik 21.8.2006 11:52

Re: Re: Re: Souhlasim pane Haasi, ale

Jiz dlouho jsem nevidel zebraveho mnicha a navic otyleho snad nikdy. Holt ten vedecky materialismus se u nas doopravdy zazral, jak opsane z hodin obcanske vychovy meho mladi..

martin tamtaky 21.8.2006 11:52

Re: Re: Dolů!

jonáši, já znám autora osobně a jeho články na Psu jsou známy také z dřívějších dob.

To, komu dělá poradce, má svou vypovídací hodnotu - jen zamindrákovaní blbci se obklopují ještě většími hlupáky, aby sami vynikli. Tahle věta se dá i překroutit, ale ty víš, jak jsem ji mínil.

Také bych se těšil, ale kdybych si byl jist, že to tak dopadne, tak bych tu nemusel psát - nenaplněnými osobními ambicemi po osmi letech čekání bohužel mnozí přetékají.

orso 21.8.2006 11:49

To je všechno pěkné, ale

já jsem nevolil ODS proto, aby vyklidila Paroubkovi cestu a pak statečně štěkala za plotem. Měla by se pokusit obhájit program, který jí umožní alespoň částečně napravit to, co tady socialisté nadrobili. To co teď Paroubek a spol. pouštějí do médií, je normální probublávání. Nemá cenu stahovat kalhoty ani z toho dělat  nějaké závěry. Důležitá je pouze ta finální dohoda.

Jestli jediným výsledkem budoucí vlády ODS bude, že se zastaví/sníží to strašné zadlužování, nastartují se potřebné reformy (sociální, penzijní, zdravotní), začne se něco dělat s korupcí atd., voliči ODS to ocení. Na rozdíl od příznivců KSČSSD myslí hlavou a to, že ODS nemůže realizovat nějaký utra-pravicový program, musí být už 2 měsíce jasné snad každému.

Jestli jste to pane Haasi myslel tak, že je lepší zachovat tvář a bez ústupků se odebrat do hrdé opozice, prudce s Vámi nesouhlasím. Všechno bude lepší než Paroubek a – jak jste i Vy správně poznamenal – kdoví, co přijde příště. Jestli si tahle banda koupila letos tolik hlasů, kde je psáno, že si jich příště nekoupí ještě víc...

jirka.s. 21.8.2006 11:48

Re: Juro,

No, samozřejmě, ty ti "tržní politiku" máš se svým jetelovým strejčkem v malíčku.

Jméno:Ing. Miroslav Šejna Adresa:Praha 10, Moskevská 70Datum narození:02.12.1958Název subjektu:McCall Pattern Company Prague, spol. s r.o.Spisová značka:C  7503  vedená u rejstříkového soudu v  PrazeIČ:45243182Angažmá:Statutární orgán - jednatel

Podrobnosti na www.obchodnirejstrik.cz

mirda 21.8.2006 11:47

Re: Bravo !!!

Ano. bravo, ale jestlipak si tento článek přečte někdo z vedení ODS a budou ochotni z něj čerpat???

Jarda C. 21.8.2006 11:46

Topolánek by to asi měl odpískat

S tím, že prezident by pověřil sestavením vlády někoho jiného z ODS. Někoho poněkud razantnějšího, kdo by si dokázal poradit s tím příšerným adeptem na diktátora.

Anka 21.8.2006 11:45

Re: Dolů!

martínku, tak to vidíš. Oni sice vědí starou belu a kombinovat budou i kdyby na sůl nebylo. Je to marný, je to marný, je to marný.

I-Worm 21.8.2006 11:42

Re: Re: S přeražené páteře si ODS problémy nikdy nedělala, tak vo co GO?

jestli to spíš nemyslí dobře... To by bylo nejhorší. Cesta do pekla je dlážděna těmi nejlepšími úmysly.

Takového člověka je pak nejsnazší obalamutit.

Pitlýk 21.8.2006 11:42

Re: A co maji sakra delat

No přece co nejrychleji směřovat k předčasným volbám!

ťůťa 21.8.2006 11:41

Re: Re: S přeražené páteře si ODS problémy nikdy nedělala, tak vo co GO?

... jó, tak u toho splašeného libida jsem nebyl, ale jeho slovům, a slovům paní Pavly, na ono téma jsem rozuměl.