16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 21.8.2006 9:43

díky - pěkný článek

Bohužel je tento článek pravdivý. Škoda jen, že jej asi nečte nido z ODS. Pěkně to napsal i pan Miroslav Macek na www.viditelnymacek.cz

Chování vedení ODS je fackou všem, kdo šli po dlouhé době znechucení politikou k volbám s přáním, aby se konečně něco změnilo. Bohužel pro tuhle zami se našlo dost pitomců, kteří nevidí dál než na vlastní pupek a nejsou schopni pochopit, že současná politika lůzy komsocdem ve skutečnosti ožebračuje nejen nás všechny, ale i příští generace.

Jura Jurax 21.8.2006 9:39

Re: Re: Je zarážející, že z ODS ještě nezaznělo...

A k tomu omezení výdajů na vzdělání - bude víc blbejch, ergo víc voličů levice ...  :-D

Mirek Šejna 21.8.2006 9:38

Juro,

buďte v klidu. S Kalouskem a Bursíkem to dohromady znamená 19 mandátů, zatímco s Paroubkem to dává 74 mandátů. Nazval bych to "tržní politika", neboli zákon parlamentní nabídky a poptávky. Tyhle tržně-parlamentní počty kupodivu nejlépe umí Paroubek (viz: "bez nás si ani ruce neumyjete").

Fredy 21.8.2006 9:37

Re: “ODS nikdy nehovořila o tom, že zelení a lidovci mají dát jeho vládě důvěru.

Pro Topolánka to byl, když nic jiného, tak test případných partnérů. Jak se vybarvují zelení se dalo čekat:

http://www.novinky.cz/domaci/cast-zelenych-si-preje-docasnou-vladu-cssd_93593_64ma4.html

Jura Jurax 21.8.2006 9:35

Re: Re: autor

Mýtus "pravice bez ODS"  - když se tak dívám, jak si teď ODS vede a jak zahazuje svůj mandát propůjčený jí pravicovými voliči, tak mne napadá, že to nemusí být mýtus, ale přepovídání budoucího ...

Jura Jurax 21.8.2006 9:28

Re: Souhlasím, s bolševiky se nemá jednat!

Plný souhlas - jenže nové volby by mohly znamenat rekorytarizaci - a ODS se tak těší na moc a koryta, že je po dlouhém půstu ochotna sčuchnout se s kýmkoliv - a Paroubek ji ke korytům pustí, nechá ji to vyžrat a pak ji smete - protože voliči ODS jsou nasraní už teď - voličům ODS ve zdrcující míře nešlo o to, aby vládl Topolánek, Tlustý, Langr, ale o to, aby se realizovaly reformy, které ODS prosazovala - tedy před volbami prosazovala, teď už slýcháme obvyklé kydy typu volby dopadly jak dopadly, dané rozložení politických sil nám nedovoluje, nebudeme ustupovat ze zásad našeho programu  (ovšem tohle musíme odložit, tohle zrevidovat, s tímhle Paroubek s Filipem nikdy nebudou souhlasit a tak podobně) - ovšem vládnout chceme, neboť naši voliči tak rozhodli ... inu nerozhodli, chtěli reformy, a ODS byla pouze nástrojem - jak vidno fórovým ...

Pepino 21.8.2006 9:18

Díky za článek,

lépe to napsat nešlo - snad si to přečte Topolánek a spojí otázku důvěry své vládě se zákonem o rovné dani, který neprojde Parlamentem hlasy levice - to je poslední šance ODS jak si zachovat tvář, poslední šance, kdy ODS může voličům říct, co sám navrhujete - nechceme vládnout za každou cenu, zejména ne za cenu pošlapání předvolebních slibů.

Jura Jurax 21.8.2006 9:18

„ODS svůj osudový okamžik prohandlovala.“

Plný souhlas. :-(

Jura Jurax 21.8.2006 9:14

Re: “ODS nikdy nehovořila o tom, že zelení a lidovci mají dát jeho vládě důvěru.

Kdežto sšuchnutí se se zásadovým, skromným a po moci netoužícím, alébrž nezištně vlasti a národu sloužícím Paroubkem je jistě nejjistější cestou udržení dosažených koryt ... doleva s Topolánkem!

jirka m. 21.8.2006 9:11

Re: No napsat tohle Tomáš Haas před rokem,

R^R^R^

Akorát by mě zajímalo, co na to Tesákové a spol.

Jura Jurax 21.8.2006 9:03

Co vlastně chce ODS?

Proč se tak pošetile ptáte? Jako každá strana se chce dostat ke korytům a udržet se u nich co možno nejdéle. A nejlíp se u nich za stávajícího stavu udrží, když se sčuchne se socany. Volební progam sem, volební program tam, tady už přestává sranda - když jsme se vyšplhali tak vysoko, přece si to nepokazíme pošetilým lpěním na nějakých zásadách či nedejž bohové volebních slibech - co kdyby z toho byly předčasné volby? Vždyť díky nevyzpytatelnému voliči by mohly nedopadnout - a slibovat už není co, i ten nejblbější volič vida schodek rozpočtu chápe, že sliby nejsou splnitelné ... a proto jsme do politiky nešli, abychom byli v opozici mimo moc a penězovody ... a tohle platí pro všechny strany odleva doprava a zase nazpátek ;-€

Rockeři „zavalí“ Paroubka 21.8.2006 8:54

Re: Dneska na jedničku, Tomáši

bacha na hratky s certem, cin mu dobre a peklem se ti odmeni

Xaver X.X. 21.8.2006 8:53

No napsat tohle Tomáš Haas před rokem,

nevím nevím, jak by se rozcupoval...:-):-):-)

Rockeři „zavalí“ Paroubka 21.8.2006 8:53

neverim slovum tvym

Stranicka sebekritika v okamziku, kdy je predseda strany zvolen premierem? Stale plati ono odeesacke:

"Proc menit vedeni nasi strany, kdyz jsme vyhrali volby?"

jasan 21.8.2006 8:41

dockej casu jako husa klasu....

ano, ODS to muze takto zvorat a nebo taky nemusi.....  autor ma pravdu nicmene zapomina na jista rozhodnuti vykonne rady.

Takze uvidime.

briza 21.8.2006 8:40

Re: Re: autor

Nekteri si jak vidno stale mysli, ze nazyvat potenciani spojence pitomci je cesta jak pretahnout jejich hlasy na svou stranu. :-/ Program ODS je carem papiru a cela proklamovana pravicovost o nicem pokud za tim nestoji duveryhodni lide. Dukazu pro toto tvrzeni poskytla ODS za leta sve existence pomerne dost. Bohuzel.

princ bajaja 21.8.2006 8:31

Re: Souhlasím, s bolševiky se nemá jednat!

Malý Astone, přestaňte kázat, a sestupte z nebe nohama na zem

princ bajaja 21.8.2006 8:29

“ODS nikdy nehovořila o tom, že zelení a lidovci mají dát jeho vládě důvěru.

Jestli na panu Topolánkovi  něco pozitivně hodnotím, tak výše uvedenou větu. Možná, že konečně, po řadě promarněných týdnů dospěl k názoru, že stovkový trojslepenec s nejčestnějším Kalouskem a velmi skromným, po moci netoužícím Bursíkem by byla pro jeho vládnutí daleko horší alternativa (viz hlasování o Němcové v Parlamentu), než dospět s Paroubkem  k dohodě o toleranci jeho vlády. 

briza 21.8.2006 8:27

Re: ODS zachrání už jen palácový stranický převrat

Tak to snad aby uz predem zaukolovali Macka aby vymyslel dalsi coververzi a la "Sarajevsky atentat".

tony 21.8.2006 8:20

Re: Rozumní voliči od ODS utečou

Co se vám nelíbí na p. Vondrovi?

Aquagenic 21.8.2006 8:19

Re: Nemyslím, Aquagenicu,

Pak by to bylo ještě horší. Protože ty jeho informace se podobají spíš dezinformacím a pokud pocházejí od prezidenta...

zoch 21.8.2006 8:13

JE TO VELKÝ ZÁZRAK !!! ( a zaplaťpánbuh za něj )

Konečně jste prozřel !   Konečně jste Vy a snad díky Vám i mnozí další pochopili,že vedení ( myšleno to současné vedení ) ODS  nestojí za víc,než zlámanou grešli. Touha po moci je to jediné,co je spojuje a co je žene. Touha po ministerských křeslech a po rozdělování brebent.Naprosto přesně jste to dnes konečně zmínil.  A hlavně už konečně někdo jasně řekl,kdo vyhrál volby. Oním  vítězem je Jiří Paroubek. Jednou se také dostanete k tomu,proč to tak je. Chce to čas. Ano,dostanou se nyní do vlády a jak správně říkáte,odkecají se napravo i nalevo.To je to jediné,co jim zbude a nebo se musí modlit,aby Jiří Paroubek dokončil svoji akci závěrečným překlopením situace ve svůj prospěch a sestavil on vládu.  Není to vyloučené,že mu k tomu nakonec i pomohou ve chvíli,kdy si uvědomí realitu.Ten z ODS,kdo by to udělal by zasloužil ocenění,protože pouze takový vývoj zachrání nyní ODS od velké ztráty.

Pane Haasi,máte kuráž a měl byste uvažovat o větším zapojení do politiky. Nemusím s Vámi vždy souhlasit ale  musím si Vás vážit.A to je větší hodnota.   Možná,že jednou také dojdete na to,že pro obsazení pozice na Hradě by býval byl vhodnějším kandidátem např. Vojtěch Cepl.Právě pro takové konstalace,jako je ta dnešní...Vše chce odstup a čas.

Winie 21.8.2006 8:11

Re: Re: S panem Haasem nesouhlasím velmi často, ale tentokrát 100%

Tak mně dodatečně napadlo:Co např.říct ČSSD:my Vaši vládu podpoříme,ale bez Paroubka.Je to vlastně stejný postup v opačném gardu.To by bylo zajímavé!!!Možná cesta,jak se ho konečně zbavit!

Karel 21.8.2006 8:10

Re: autor

Tady jsou kořeny problému v kostce. Lidé jako autor radši dali hlasy  Zielencovi, Kaslovi a spol. a tak je fakticky zahodili. Dost velká cena za osobní nechuť!! Těch pár procent hlasů za "menší pravicové strany" které se ani nedostaly do parlamentu teď dost chybí. Copak ti pitomci postupující stejně jako "autor" nechápuo, že klíčový je program a nad osoby je třeba se někdy povznést. Člověk žasne nad tím, že nechuť k Langrovi, Tlustému (řekněte klidně i Němcové a Nečasovi a budu souhlasit) tady drží a zřejmě i bude u moci držet Paroubka a spol. Mýtus "pravice bez ODS" sem zanesl Havel a jeho kumpáni ve 2. polovině 90-tých let a tahle fikce stále škodí. Jistě, ODS se dopustila fatální chyby v tom, že jejich ikonami jsou stále ti, kteří už předchozí volby prohráli. Stejně tak je touha po  vládnutí zhoubná, při volebním výsledku byl jediný korektní postoj stát si na svém, držet 3 koalici, využít všechny ústavní možnosti a nechat Paroubka vymáchat si v povolebním patu hubu. Ani on by si bez 3 koalice "neumyl ruce". Měl by obrovský problém s veřejnými financemi a dalšími známými otázkami (zdravotnictví). Pak by byla otevřená cesta k mimořádným volbám. Pokud by ovšem pokračovalo hledání "pravice bez ODS", tak to se s Paroubkem smiřme předem.

Malý Aston 21.8.2006 8:03

Souhlasím, s bolševiky se nemá jednat!

Pokud bude ODS vládnout pod kontrolou a dle příkazů ČSSD a ČSSD dle příkazů a kontroly KSČM,tak tady budeme mít vládu Filipa a Grebeníčka.Tak potom ta komedie je zbytečná.Paroubek říká,já schválím,kdo bude nebo nebude ministrem ve vládě ODS,já schválím nebo neschválím vládní program,já určuji jak dlouho tady bude ODS vládnout. Paroubek sám nemůže,on může jen s pomocí KSČM a nasraných v KDU a Zelených.Nevím,co vede ODS k takovému jednání a nevím jaký to má cíl. Ale vím naprosto jasně a mám to podložené zkušenostmi,že s bolševiky se nejedná. Paroubek bez Filipa má jen 74 poslanců,s Filipem 100 poslanců,co řekne Filip,to Paroubek udělá.Komedie,aby tady vládla pravicová strana řízená bolševikem Filipem,to tady ještě nebylo.Jsem připraven přijmout vládu levice,jsem připraven aby tady vládl Paroubek a Filip ale musí to být rozhodnutí všech občanů,ne handlování a ne korupce sekretariátů politických stran. Než komedie,tak raději nové volby a to co nejdříve.

jirka m. 21.8.2006 7:59

Já si pořád myslím, že

to Topolánek za nějakou dobu Paroubkovi na hlavu hodí, a ta chvíle že se už blíží. On to totiž nemá vůbec lehké - tu politiku dlouhodobého spojenectví s blízkými stranami, o které sní pan Haas, zlikvidoval v ODS totiž už kdysi nynější pan prezident, který naučil současné vedení ODS, že politika je "o pozicích", a na druhé straně jsou tu voliči ODS, z nichž někteří by to dlouhodobější spojenectví uvítali, a u některých přetrvává páně Klausův "poziční" přístup.

Nepřekročitelnou hranicí by měly být ony dva roky tolerance - má-li vláda ODS něco užitečného udělat, půjdou první dva roky její preference určitě dolů, a to Parub dobře ví. Bude-li myslet jen na to, aby si preference ony dva roky udržela, neudělá nic, a pak tam ani být nemusí.

Na druhou stranu to nemůže Topolánek hodit Paroubkovi na hlavu moc brzo, neboť tento by hodil na něj, že může za případné předčasné volby. Takže myslím že za nějakou dobu by měl Topolánek svolat grémium ODS a k tomu hození na hlavu si vyžádat mandát. V tom případě mu budu dál fandit.

Fredy 21.8.2006 7:59

Re: Re: S panem Haasem nesouhlasím velmi často, ale tentokrát 100%

Právě, že ještě málo špatně. Špatně je z Paroubka těm, co to chápou. Těch druhých je ještě stále hodně.

Ladislav N. 21.8.2006 7:58

Re: ...do roku 2008... (ne 1998)

Díky za opravu, nějak jsem si na to třetí tisíciletí ještě nezvykl. ;-)

franta 21.8.2006 7:57

ODS dosud nepochopila, v čem je hodnota politického spojenectví

To taková KDU a Kalousek obzvlášť to pochopili už dávno.

Fredy 21.8.2006 7:57

ODS zachrání už jen palácový stranický převrat