15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Winie 21.8.2006 7:54

Re: S panem Haasem nesouhlasím velmi často, ale tentokrát 100%

Ano máte pravdu,stejně jako autor článku.Co však brání tomu,tyto veskrze rozumné možnosti zvážit-představa,že Paroubek zůstane premiérem(i když by si to za trst zasloužil)ze které je nám všem špatně,že?

jonáš 21.8.2006 7:54

Dneska na jedničku, Tomáši

Akorát je to trochu post festum, protože zrádcům a odpadlíkům, co to samý tvrděj už asi deset let, se v bolšoj partii nenaslouchá .. tak to chodí :-)

kocour 21.8.2006 7:50

Re: Re: Dobrý den přeji, a nezapomeňte VYKROČIT PRAVOU!

Díky!

Přesně tohle jsem teď potřeboval, třeba se co nevidět stanu kocourem bez přívlastku :-)

sim 21.8.2006 7:46

ODS nebyla nikdy seriosni pravicovou stranou.

Tunelari s rovnou dani.  Falesni prorokove pravicove demokracie. Jejich ukol byl v pravy okamzik dokonale selhat - a umoznit plne obraceni vyvoje v republice zpet do leva. Takovy maly unorecek.

Ladislav N. :-))) 21.8.2006 7:36

Re: Dobrý den přeji, a nezapomeňte VYKROČIT PRAVOU!

A rozcvička platí i pro kocoura hradního! ;-D

zlý kukuč 21.8.2006 7:35

S panem Haasem nesouhlasím velmi často, ale tentokrát 100%

Jedinou vítěznou strategií ODS bylo po prvním neúspěchu trojkoalice  bylo

a) zavázat KDU a SZ k vytvoření předvolební koalice, která by hladce využila vlastností volebního systému a přenechat ČSSD vedení sněmovny a dva pokusy o sestavení vlády

b) pustiti ČSSD do vedení sněmovny a nechat Parobka sestavovat vlády

d) vyvolat nové volby jako jasně formulovaný cíl

Jenomže to chce odvahu, imaginaci a charisma

Ladislav N. :-))) 21.8.2006 7:32

Dobrý den přeji, a nezapomeňte VYKROČIT PRAVOU!

 ;-)R^ ....a rozcvička k rozproudění mízy ;-DR^ Right Here, Right Now!  1 , 2 , 3 , ;-PR^ (originál a 2 remixy).

Hanyz01 21.8.2006 7:31

autor

jakkoli se dá s jeho příspěvkem souhlasit, se úsměvně pokusil ze skutečné příčiny problémů ODS udělat jen jakousi "drobnost" - mám na mysli ony "vykopávky, fosilie" na kandidátce ODS - ani ne snad fosilie věkem, jako spíš názory, postoji, způsoby jednání, v kterých popravdě nevidím příliš rozdílu mezi činovníky KSČSSD a třeba mistry Tlustým a Langrem...

To je příčina částečné ztráty důvěry voličů, respektive "volby ODS ze zoufalství" jakožto menšího zla a je to zároveň i příčina podivného, řekl bych až hajzlovsky podlézavého, chování této strany při vyjednávání o podpoře s KSČSSD. V této situaci je pro ODS, chce-li dokázat, že ví, co znamená pojem politika, nikoliv politikaření, jen jedno řešení - předčasné volby a urychleně se ještě před nimi zbavit zprofanovaných tváří - já osobně a několik mých přátel jsme nakonec v letošních volbách dali raději hlas menším pravicovým stranám, než abychom podporovali hlupáky a vyžírky kalibru T&L.

Novák 21.8.2006 7:29

Rozumní voliči od ODS utečou

už jen pro tu squadru, kterou Tupol navrhuje do vlády - Langer, Tlustý, Vondra... to mi bohatě stačí, abych lístek s touto stranou jednou provždy zahodil z mysli.

miklik 21.8.2006 7:23

Bingo!!!

R^R^R^,líp by se to ani vyjádřit nešlo.Takto to vnímá určitě pěkných pár set voličů pravice a pokud to bude beze změny pokračovat,tito voliči budou hledat alternativu.Kdo by to byl a kolik by se jich vyrojilo,nechci domyslet.

Vlali 21.8.2006 7:10

Re: Re: "ODS tu dohodu s Paroubkem ve skutečnosti vůbec nepotřebuje."

Malá oprava do roku 2008. Jinak souhlas místo "boje" o program jsme zase svědky "boje" o koryta. Je 8 let v opozici tak hrozných, že zrada ideálů (menší stát větší občan) stojí za takovou cenu? To snad nové volby budou lepší (i když to samozřejmě něco stojí). Jak bude kdykoliv do budoucnosti OdS věrohodná jak programem tak vizí, když změní směr při vůni plného hrnce.

Rpuť 21.8.2006 7:09

"...Ostatně myslím", že je nejvyšší čas, aby to ODS hodila Paroubkovi na hlavu!

ll 21.8.2006 7:08

Ještě jste zapomněl napsat, že nejen odeesák, ale i poradce prezidenta.

To jen pro doplnění

Ladislav N. 21.8.2006 7:08

Re: v současné době je jen jediný vítěz v tomto politickém marasmu, a to je Jiří Paroubek.

"Vítězství" schválením vlády parlamentem je pro obě strany, ať už ODS či ČSSD, jediné, a to tzv. Pyrrhovo... ;-P

ll 21.8.2006 7:07

A proč ne?

ODS není ČSSD,  kde platí: "Pravdu má velitel"

Ladislav N. :-))) 21.8.2006 7:04

Re: Už prosakují zprávy...

Těch zelených je dohromady 6. ;-P

Fredy 21.8.2006 6:53

Pane Haasi, podepisuji. Ale...

co vedení ODS? Co členové ODS z krajů? To se u vás nenajde jediný rozumný člověk, který by Topolánkovi a jeho partě otevřel oči? Slyšel jsem něco o tom, že mu moc a politika ty oči zaslepila. Dodal bych ještě, že mu k tomu pomohla touha porazit Paroubka.

Ano pane Haasi, v současné době je jen jediný vítěz v tomto politickém marasmu, a to je Jiří Paroubek.

eTony 21.8.2006 6:42

Re: Konečně to někdo řekl naplno

Tak, tak, právo na odvetu - Paroubek, prakticky v předvečer 38. výročí přepadení Československa "spojeneckými" armádami VS, já jen dodávám - odveta ve smyslu pomsty.

Už prosakují zprávy, že někteří Zelení by neměli problém podpořit případnou vládu neobolševika s bolševiky v zádech. Tito Zelení budou mít, asi, problém s podporou vlády ODS.

Smart 21.8.2006 6:40

Re: Konečně to někdo řekl naplno

Naplno to řekl odeesák Haas?

Smart 21.8.2006 6:39

Jak to že odeesáka Haasa nikdo

v ODS zatím nevyslyšel?;-D Na www.ods.cz radí co může a jeho mateřská strana ho jaksi ignoruje.

ll 21.8.2006 6:30

Konečně to někdo řekl naplno

A s politikem, který veřejně řekne: "Mám právo na odvetu" se dohodnout nedá.

Lerak 21.8.2006 6:15

Díky autore

Pokud ODS neprosadí zásadní věci ze svého programu, tak nedělá vládu a přenechá ji těm zkorumpovaným sockám. Ať si vypijí kalich hořkosti až do dna.

EVa 21.8.2006 5:35

Re: Pořád doufám, že se ODS vzpamatuje. Tento článek mi mluví z duše.

Výborná analýza situace. A myslím, že si Topolánek ani neuvědomuje, že tím co dělá právě teď, rychle ztratí spoustu voličů, kteří se bláhově domnívali, že to co říkala ODS před volbami, myslela vážně.  Kdyby nebyli ti Melody Boys tak nedočkaví, aby se rychle dostali ke korytům, měli by za pár měsíců vládu jako na talíři, protože Puchejř by si musel vyžrat všechny ty nereálné a nesmyslné sliby, které připravil pro příští vládu. Ale takhle bude pan Topolánek z milosti páně Paroubka ministerský předseda... Ať slouží, pane Topolánek. Váš bývalý volič.

Ladislav N. 21.8.2006 5:16

Re: Je zarážející, že z ODS ještě nezaznělo...

Ale zaznělo, zaznělo.

Jenomže KSČSSD se drží zásady: My všechno prožerem, investovat nebudem... - viz omezení peněz na opravy silnic a dálnic apod. Že budeme muset častěji měnit pneumatiky a opravovat auta? Ale ano, to přece přinese vládě další daně navíc... 8-o

Petr H 21.8.2006 4:34

Je zarážející,že z ODS ještě nezaznělo

že Rozpočet,tak jak ho navrhl zloděj Sobotka je prvním rozpočtem v historii českého státu,kdy stát bude mít vůbec poprvé na běžný provoz a investice méně než před rokem.A to je růst HDP okolo 6%,zadluženost až to hezký není a o daních škoda mluvit.Tohle je vlak do pekla,jen "sociální výdaje" dělají 53% Rozpočtu.Hrůza všech hrůz.

JAP 21.8.2006 2:31

Re: Souhlasim pane Haasi, ale

treba jen se dvema sazbami. Je jasne, ze CR si nemuze nyni dovolit nizkou sazbu jako Irsko, CR ma jinou politickou a ekonomickou historii nez Irsko, jine potreby na investice a jinou tradici socialnich zabezpeceni. A nekdo jako Tlusty, nezavisle na tom jak mlati do bubnu, je pro stranu, jako byvaly komunista se sklonem ke karierizmu pritezi a nemel by uz vubec byt v jejim vedeni a za ni mluvit. Podnikatele a investori by prijali i trochu vyssi sazbu dane v horni prijmove tride , kdyby za to dostali podnikatele prostredi bez korupce, dodrzovani zakonu, odbourani socializmu pro bohate, jako regulace bytu, a socializmu pro chude jako jsou nektere zbytecne socialni davky ,odbourani nesmyslneho zakoniku prace , uvolneni trhu s byty, propmptni sluzby na statnich uradech pro podnikatele, bez uplatku, a pomoc malym podnikatelum, namisto premanentniho lezeni do zadku velkym cizim firmam, plus lepsi ochrana majetku obcanu, fungujici soudy, posileni pravomoci kraju a mistnich organu atd. A nakonec by ODS mela prestat ve spolecnosti zivit a vubec tolerovat ten hloupy cesky ateizmus a nechat babicky na Morave a ostani verici a cirkevni hierarchii napokoji a radeji si ziskat jejich hlasy a nebo pomoci KDU ziskat jejich hlasy, potom by ODS nebyla v tech sra*kach ve kterych je nyni.

P.S. Pane Haasi ten vas zjevny strach jen zminit KDU a cirkev, mi pripomina postoj vselijakych ekologickych hlupaku v mediich. Ti ani za nic na svete nezmini jedine opravdove a realne reseni ziskani energie, tedy jadro, USA dnes dovazeji kolem 20 milionu braelu ropy denne a plati za to 1,5 miliardy dolaru denne. A tito medialni hlupaci nam radeji vysvetluji , ze jedina cesta k dostatku energie , je cekat u zadku kravy s igelitovym pytlikem a varit z toho raketove palivo pro lety ke hvezdam.

JAP 21.8.2006 2:30

Souhlasim pane Haasi, ale

proc jste tak stydlivy ty potencialni koalicni partnery jmenovat, kdyz uz o tom pisete tak dlouhy clanek. Vlaste jde jen o jednoho partnera a to je KDU a ty co ji voli a chodi do kostela. Politicka strana v CR blizka cirkvi je prirozenym spojencem ODS, alespon mela by byt, proto, ze zahrnuje konzervativni volice casto z venkova, casto lidi s mensimi prijmy, ktere rovna dan nezajima, nevedi presne co to je, a nijak by jim nepomohla a na burze nic investovano nemaji a tak casto voli levici. Pri dobrem spojenectvi s KDU by se s ni ODS doplnovala . A navic volici KDU jsou lide , kteri se drzi sveho presvedceni, sve viry po generace, proc uz jim ODS davno nenabidla pretelskou ruku, dokonce i kdyz byli ve vlade se socialisty. Vzdyt to sam rikate, ODS mela rekordni pocet hlasu a mandatu a stale ma problemy vladnout, ODS muze tezko vladnout sama, tedy udrzet se nad 50% a vladnout se zelenymi je dlouhodobe nesmysl, zeleni na pravici jen neco momentalne dobre pro Bursika, prizpusobene jeho predchozi kariere na pravici, ale dlouhodobe to nemuze fungovat. Zda se ze Paroubek zatim ani spojenectvi se zelenymi verejne nehleda, uz ho presel strach, z toho kdyz zelenym predpovidali 15% volicu, dostali ale jen 6,5 % a mam dojem, ze techto 6,5% povazuje Paroubek za sve hlasy, ktere mu byly odebrany a ktere chce zpatky. Zeleni jsou jen 1,5% nad limitem a spousta jejich volicu je urcite roztrpcena Bursikovym vyletem na pravici a je mozne ze Paroubek pujde v pripadnych predcasnych volbach Bursikovi a cele strane po krku.

Podobne mi pripada, ze vehementni prosazovani rovne dane vedenim ODS, je predevsi dobre k osobni rehabilitaci pana Tlusteho, jako kompenzace za jeho komunistickou minulost. Rovna dan je dobra, pokud je 15%, potom je to parada a ekonomie zeme vyrazi dopredu ale pokud se ta dan blizi 25% , tak je to disastr a ekonomii zeme to pochova a nebude to fungovat. ODS uz mela mit davno nejaky kompromis, zjednoduseny danovy system, treba jen se dvema sazbami.

Echo 21.8.2006 2:27

Re: Occamova břitva

Kouzlo nechtěného, pane Haasi, zkomolit v pěti řádcích třikrát Vaše jméno,tak to je dílo.Omlouvám se a jdu se potrestat spánkem.Dobrou noc všem.

Ladislav N. 21.8.2006 2:17

Re: "ODS tu dohodu s Paroubkem ve skutečnosti vůbec nepotřebuje."

Naprostý souhlas s obsahem článku. Potíž je v tom, že metody "zahození volebních slibů" už si v dostatečné míře vyzkoušel jako předseda ODS V. Klaus, kterého autor tolik obdivuje. Uvádět jej jako dobrý příklad nelze - byla to Klausova "salámová" politika  "pragmatického populismu" druhé poloviny 90. let, která vedla ke ztrátě důvěry rozhodující části voličů a k usídlení ODS v opozici na celé desetiletí.

Současná situace "volebního patu" je ideální k tomu, aby ODS nechala Paroubka vládnout a jeho populismus a nezodpovědnou rozpočtovou politiku ČSSD mu pořádně osolila a donutila sníst a talíř ještě vylízat. ;-) ODS nyní nedokáže/nemůže  prosadit nic a Paroubkovy výkřiky, že nenechá ODS vládnout déle, než do roku 1998, jsou jasným signálem, že Paroubek už se raduje z toho, že mu ODS s Topolánkem strčila hlavu do oprátky. Přitom stačí málo, a Paroubek se udusí ve smyčce přichystané pro ODS a ještě si k tomu nechá zahrát oslavné famfáry. 

Je pravda, že z pochopitelných důvodů máme nedostatek informací přímo od vyjednávačů ODS, resp. máme především ty, které Paroubkova propaganda vytroubí do médií. Na Topolánkovi leží odpovědnost a "utéct" od sestavení vlády, byť v Paroubkově režimu, se z jeho pohledu může jevit jako selhání.

Uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne.  Skutečností však zůstává, že převzetí vlády pod Paroubkovým diktátem a "za každou cenu" by bylo neuvěřitelným hazardem s voličskou podporou, který by se z dlouhodobého hlediska dal vyhodnotit jako hloupost  současného vedení ODS.

Echo 21.8.2006 2:07

Occamova břitva

Klobouk dolů, pan Hass napsal velice zajímavou spíše analyzu.Nechci se odvolávat na obsáhlý rozhovor pana Topolánka pro sobotní Právo, nějaká oslí hlava by mohla pana Hasse zase nařknout, že skočil na špek novinářům. Pan Hass napsal jen přesně to, co chce být čestným předsedou slyšeno. Pan prezident si už určitě poradí. Cesta z křižovatky je jasná, ale radit ODS? Tak to si jako levičák neodvažuji.