28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stachanov 21.8.2006 14:08

autor taky nepochopil výsledek voleb

100 levice, 94 pravice, 6 zelených

Jáchym 21.8.2006 14:06

Re: dobrá analýza

Opravdu dobra analyza - jsem sice nezamestnanej, ale davky mi stacej i na internet. Volim dycinky levici.

Mirek Topolánek 21.8.2006 14:06

krátká reakce

S analýzou v podstatě souhlasím a právě proto nemíním ustoupit v zásadních aspektech případné dohody. Nikdy jsem neudělal nic, co by mělo vést k oslabení koaličního, a to i budoucího potenciálu směrem ke KDU-ČSL a SZ. Paní redaktorka Zlámalová v HN (na základě rozhovoru s ní jsou v analýze činěny dalekosáhlé závěry) pojala rozhovor po svém a vyvolala ve veřejnosti neoprávněný dojem, že jsme obětovali obě strany své mocichtivosti a bezskrupulóznosti. Opak je pravdou, a to navzdory mediálnímu obrazu. Obě strany na posledních jednáních jasně deklarovaly, že důvěru menšinové vládě nevysloví a jsou ochotny se bavit o korektních, deklarovaných, či nedeklarovaných dobrých vztazích pro futuro. Hlavní body analýzy podepisuji a vždy jsem se choval podle nich. V tom je závěr příspěvku příliš apokalyptický a neodpovídá ani realitě v ODS, ani mým preferencím osobním. Neúčastním se podobných diskuzí často, tak se omlouvám, pokud nudím. M.T.

Kajan 21.8.2006 14:04

Re: vítězný Topolánek a lúzr Paroubek

Kdyby bylo Topolánkovo počínání taktikou, jak vyvolat velmi vítězné pro ODS předčasné volby, pak všechna čest. Ale já znám své "pamnhajmské" a nic tomuto velkému mistrování nenasvědčuje ! Dzp.

huhu 21.8.2006 13:59

vítězný Topolánek a lúzr Paroubek

Paroubek je pro ODS požehnáním. Jasně ukázal že je jednotná ksčssd a kdo jej podporuje podporuje sockomunisty. Tím náhnal do náruče ODS mnoho dosud váhajících. Topol nabídl ODS/kdu a sz jako jedinou alternativu dostatečně silnou sockomunistům čelit. Eliminoval tím různé ty pravdoláskové pidistraničky ala ED.

 Ted může Topolánek nastoupit přímou cestu k předčasným volbám...

www racek 21.8.2006 13:59

Re: Re: Re: Topolanek nema gule

no, alespoň chvilku, chviličku být předsedou vlády ... o víc tokešovi nešlo. je to moula.

Shob 21.8.2006 13:59

Re: Dobrá, ale úplně blbá analýza

To neni ani material na vnitrostranickou diskusi. Autor je evidentne mimo. Fakt vzdycky pobavi, kdyz nekdo predhazuje tuto krizi ODS, i kdyz je naprosto evidentni, ze jediny, kdo ji zpusobil a kdo ji prodluzuj, je Paroubek.

ODS se chova naopak velice vecne a verne vuci svemu programu a volicum. Coz musim uznat i u KDU a Zelenych.

Kajan 21.8.2006 13:58

Všichni posuzujete situaci pod dojmem toho, že se Vám jeví česká společnost organizací.

 

Není tomu tak. Je to spontánní řád lidské lidské interakce a žádného šéfa v podobě vlády nepotřebuje. Potřebuje pravidlovou revoluci.A tu nemůže zavést nikdo jiný, než ODS ! Ale s plným mandátem. Nemá-li ho, musí do opozice, aby neztratila kredit reformátora !!! Dzp.

www racek 21.8.2006 13:58

Re: Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

tokeš? ale ne, on připraví ještě nejedno překvapení, moula. nic než moula.

jonáš 21.8.2006 13:56

Re: Re: Re: Topolanek nema gule

Tvar dobrej, akorát už neni sme federácia ;-)

Klogína 21.8.2006 13:45

Re: Re: Topolanek nema gule

To jsem to vymňoukla. Tvar "gule" už jsem viděla mnohokrát, tak mi přišel správný. A už přestanu psát komentáře do Psa. Jednak jsou přiblblé (ty moje samozřejmě) a jednak to Mirka od politiky neodradí. Ale ještě naposledy: ty kule jsem myslela obrazně. Pořádný chlap by ponížení, které Mirkovi připravili pánové Klaus a Paroubek, nesnesl.

orso 21.8.2006 13:44

Dobrá, ale úplně blbá analýza

Tento materiál má hodnotu pro vnitrostranickou diskuzi ODS, ale pro veřejnou je IMHO k ničemu. Respektive téměř se vším se dá souhlasit, ale – koho to zajímá? Politické strany by se neměly chovat stylem "co je dobré pro stranu, musí být dobré pro občany a po nás potopa". Na to tu už experty máme...

Malý Aston 21.8.2006 13:23

Re: Re: Autor hodně kritizuje, ale recept nemá

Možná nemám pravdu ale já se domnívám,že bylo napřed nutné občanům jasně ukázat,kdo s kým a proč je ochoten kolaborovat. U ČSSD se to podařilo,jasně vede na body s KSČM.Takže nyní je každému jasné,že ČSSD+KSČM je jedna politická strana. A nyní může být zahájen proces k novým volbám.

Petr 21.8.2006 13:19

Re: Topolanek nema gule

Neříká se gule. Ani na ostravsku! Říká se "kule", a Ty on zcela jistě má!! 

Klogína 21.8.2006 13:17

Topolanek nema gule

Topolanek nema gule Zato je ma baba Topolankova.

občan z kraje města 21.8.2006 13:15

dobrá analýza

Myslím si to samé. Je tu však jedna velice vážná skutečnost: Počet voličů levice bude narůstat bez ohledu na chování politiků. Geometrickou řadou přibývá lidí, kteří zjistili, že je jednodušší dostávat něco zadarmo, než sa snažit něco dělat. Je docela možné, že letos byla poslední šance mít nelevicovou vládu. I když i ODS v závěru kampaně také výrazně zahnula doleva. Teď už je jasné, že nás, kteří to všechno platíme budou státní byrokrati okrádat stále více a tempo neustálého zatěžování  se nezpomalí. Myslím, že nám nezbývá než počkat až ten socialismus zkrachuje v celé Evropě. Je však nebezpečí, že dřív než nás, ta námi vydržovaná většina demokraticky vyžere, přijdou nám ukázat pořádek imámové.

Fredy 21.8.2006 13:14

Tak teď už jsem pochopil, jak se po socdemácku říká - beztrestnost:-)

Šéfovi ČSSD vadí zejména kandidát na ministra vnitra Ivan Langer a uchazeč o funkci ministra zahraničí Alexandr Vondra.

Sociální demokracie by tato dvě jména mohla akceptovat v případě, že dostane záruky, že koncepce obou ministrů nebude v přímém rozporu s programem ČSSD.

Nebo-li přeloženo: Langera vám povolíme, ale nesmí se policie hrabat v ničem u našich šibalů.;-D

http://zpravy.idnes.cz/paroubek-s-topolankem-se-na-nicem-nedohodli-fk4-/domaci.asp?c=A060821_105937_domaci_nel

jerry 21.8.2006 13:07

Re: Re: Po konci dnešních jednání by se měl autor...

Naprostý souhlas

huhu 21.8.2006 13:07

Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Toplo zatím vše vyhrál a Paroubek vše prohrál...nedělejte předčasné závěry, zatím je vše otevřeno....

jonáš 21.8.2006 13:06

Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Ještě by to chtělo nějakej puč, aby to pak moh osvícenej diktátor nařídit .. ale rychle ;-D

Rudý element 21.8.2006 13:06

Re: Re: Re: Re: ODS má veliké štěstí, že to tak dopadlo.

Tak tak. Docela by mě zajímalo, co by postižení udělali až by zjistili, že tahle výhodná nabídka opravdu, ale opravdu výhodná nebyla. Naštěstí se to asi v dohledné době nedozvím.

trojan 21.8.2006 13:06

Re: Autor hodně kritizuje, ale recept nemá

kdyby nebyl Klaus blbec tek už mohly dávno být předčasné volby ,měly se udělat tři pokusy o sestavení vlády a to pouze z ODS a potom mohly být  předčesnévolby.A ne se  celou dobu dohadovat o kokotinách,když každý ví ,že se nedohodnou.

huhu 21.8.2006 13:05

Re: Po konci dnešních jednání by se měl autor...

Topol zatím vždy vyhrál a jednal čestně jak řekl...tedy mě nepřekvapuje...Domnívám se, že jeho taktika je ukázat, že měl dobrou vůli se dododnout a pak co nejdříve předčasné volby, Je mu jistě jasné, že jinak by stejně vládl velice krátce, fakticky bez moci a jen by zdiskreditoval sebe na vždy a ODS podobně....

M 21.8.2006 13:04

Re: Re: Doufam, ze si predstavitele ODS tento clanek prectou

No je tu ještě ta cesta třetího neúspěšného pokusu schválení vlády.

Pak nastupují nové volby automaticky, ať to s. Paroubek chce nebo né. Jiná věc, jestli by všechna 3 hlasování o vládách dopadla vždy 100:100. Ale i za ten risk, že bude vládnout KSČSSD a SZ, to stojí.

Malý Aston 21.8.2006 13:04

Re: Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Opravuji,rozčílil jsem se " Stačí odstranit diktátora Paroubka" konec opravy.:-D

huhu 21.8.2006 13:03

Re: Re: malému Astonovi

čestný a inteligentní Špidla :-D:-D..myslíte toho trafikanta v Bruselu ? Už umí anglicky slovem i písmem...:-P

Malý Aston 21.8.2006 13:01

Re: Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Stačí odstarnit diktátora Paroubka.:-D

ou_heretik 21.8.2006 13:00

Po konci dnešních jednání by se měl autor...

...poněkud chytit za nos, na jehož špičku si nevidí. Mám dojem, že mnoho lidí Topola podceňuje, ale on všechny překvapí!!;-O

Malý Aston 21.8.2006 13:00

Re: Malému Astonovi

Musím přiznat,že tady píši různé voloviny ale pana Zemana jsem nikdy nepomlouvat i když jsem s nim v řadě případů nesouhlasil. Socani si mohli zvolit na hrad Zemana,Bureše,Sokola a zemřelou paní senátorku ale z důvodů vnitrostranického boje a píše to i Zeman ve své knize,v kanceláři pana Zaorálka se domluvili,že jej nezvolí.Jména socanů tam pan Zeman uvádí.Pan Klaus bude navždy zapsán na černé listině bolševiků a to z důvodů,že prosadil privatizaci. A pokud jde o toho kdo a kdy využil komunisty,tak to byl nynější mlčící bojovník proti bolševikům pan Havel a jeho heslo " Nejsme jako oni", Jeho zvolení bolševiky na Hrad handlování o Dubčekovi,kterého odsunul jako předsedu Federálního shromáždění a vláda Čalfova. Musíte počítat i s tím,že tu nejsou jen mladí demokraté a komunisté ale i občané,kteří netouží po vládě Jakeše a jeho pohrobků.

Sch.glosátor 21.8.2006 13:00

Všechno špatně, Topolánek prohrává na celé čáře.

Rozumným řešením jsou předčasné volby spolu se senátními. A po volbách výměna předsedy ODS. Je to tak jak to rozdali voliči. Takové to mají. Rychlé dobré a obecné řešení neexistuje, systém je tak nastavený.