29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Melein 21.8.2006 20:21

Re: Re: Re: Re: Souhlasim pane Haasi, ale

Nevím, co má společného ateismus s tím, že KDU dostala ve volbách o 2% méně hlasů. Tím chcete říct, že to je vina ODS, která tuto stranu (KDU) ve své volební kampani nepreferovala? To snad nemyslíte vážně.

huhu 21.8.2006 20:04

Re: Re: Re: Hrozd: "...volby dopadly tak, jak dopadly - nevyhrál nikdo..."

jako plichtu může volby vidět jen ten, kdo považuje čssd/ksčm za jeden blok 100 hlasů. Je jasné, že podpora paroubka = podpora ksčssd. tedy označení sockomouši" sedí...nikdo se nemůže vymlouvat.

Kardiak 21.8.2006 20:02

Re: jo jo,

Asi vám nezbyde,než rozpustit národ a stvořit si nějaký jiný,lepší...!

Milaz 21.8.2006 19:53

Re: Re: Hrozd: "...volby dopadly tak, jak dopadly - nevyhrál nikdo..."

Jak chápete výsledek voleb Vy? Já to vidím na plichtu. Co je platné, že ODS vyhrála o prsa, ale nemá dostatečnou podporu mimo ČSSD nebo KSČM.

cekon 21.8.2006 19:42

Re: Pan Haas jako obvykle velice přesně

Nedělejme závěry předčasně, ještě není nic dohodnuto. Podle toho jak se Paroubek chová, se zdá, že se jedná jen naoko, kvůli podzimním volbám. Lidé vždy oceňují ochotu k dohodě...

jepice 21.8.2006 19:41

Re: "že osmašedesátníci byli vyklizeni z cesty"

Myslím, že hážete do jednoho pytle dost nesouměřitelné zajíce. Pithartova a Jičínského minulost má jeden styčný bod - ten ovšem mají společný taky třeba s Tlustým - legitimaci KSČ. Pithart se s komunistickou ideologií rozloučil ještě před osmašedesátým, Jičínský je v jejím vleku dodnes. Pithart byl publicista, Jičínský byl režimní ideolog. Kdybyste chtěl nazvat osmašedesátníkem každého, kdo v tom roce politicky nebo mediálně vystoupil, dostali by se vám do té množiny i členové KANU, K 231, obnovitelé skautingu, Sokola a spousta dalších lidí.

Starý J. 21.8.2006 19:33

Pan Haas jako obvykle velice přesně

A to, že bych se s Paroubkem rovněž nebavil a nechal ho vládnout, jsem zde psal již včera. Dovolím si překopírovat:

… Chce počkat (myšleno Paroubek), až to klekne a pak to svede na ODS, tak, jak házel u Moravce všechny, naprosto všechny zákony, mající za následek o 17% zvýšené mandatorní výdaje v příštím roce na lidovce a ODS (jako kdyby oni dali dohromady většinu v parlamentu). My nic, my muzikanti, nám nezbylo než souhlasit. Ale zároveň oznámí, že nebude tolerovat Topolánkovu vládu, pokud by snížila sociální výdaje! Takže si protiřečí a vůbec se nestydí. Stále je přesvědčen, že tlachá jen ke svým hloupým voličům a že i po osmi letech socanské vlády může „Sobotkovy balíčky“ (jejichž škrty jsou daleko objemnější, než pověstné Klausovy), svést na ODS. Počká si, až Topolánek na sestavování postsocanských rozpočtů vyhoří (odhaduje dva roky) a pak se bude vracet jako vítěz, protože ONI by ten „sociální stát“ rozhodně vybudovali. Kdo viděl debatu s ekonomy na ČT24 a nemá v hlavě duto, pochopil! Na prd je růst 7,4%, když se dá tak obtížně sestavit těžce zadlužující rozpočet jen na základě nejistých peněz z privatizace! Co na to EU a co až nebude co prodat?…

 

Ladislav N. 21.8.2006 19:07

Re: Hrozd: "...volby dopadly tak, jak dopadly - nevyhrál nikdo..."

Je zcela evidentní, že diskuse s člověkem, který nezná nebo nechápe ta nejzákladnější fakta výsledků voleb, nemá smysl. :-/

Lea 21.8.2006 19:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

nápodobně,huhuláku.

Lea 21.8.2006 19:02

Re: Re: Re: karle

ano,ti osmašedesátníci byli slušnější verzí komunistů. Ale narozdíl od pozdějších měli ještě školy z dob nepoznamenaných komunismem a v mládí zažili dobu nepoznamenanou komunismem.A přestože to byla hnusná doba,jako jediní z Varšavské smlouvy dokázali obhájit do r.68 to,že jsme nepodlehli rozmístění vojs SSSR. Lis, a další vlezli do strany po válce,kdy byla zcela jiná situace,než v r.68. Za něčím /obrodný proces/ si ale dokázali stát a na tehdejší dobu to byl krok správným směrem.I Jan Skácel a další osobnosti kulturního života byli také svázáni s KSČ. Přesto si dokázali v kritické chvíli zachovat tvář.Po r. 68 byl dobrý každý,kdo ohnul hřbet. Nic více,nic méně.

Hrozd 21.8.2006 18:59

Re: Re: Pan Haase je evidentně velmi moudrý muž

No je to einfach - volby dopadly tak, jak dopadly - nevyhrál nikdo. To znamená, že vládu s dostatečným mandátem mohou sestavit jenom dvě nejsilnější strany po vzájemné dohodě. Taková vláda = např. velká koalice by byla zcela korektním řešením. Obě strany by musely významně ustoupit ze svých pozic a osekat své programy o extrémní body. Konečně nejsme v situací, kdy by se musely věci řešit velmi dramaticky. Reformy je samozřejmě třeba provést, ale je možno postupovat rozvážně. Nikdy tato země nebyla v tak dobré "kondici" jako nyní. Pouze se nesmí číst bulvár a nechávat se manipulovat některými dalšími velmi povrchními médii.

Taková velká koalice ( a nebo menšinová vláda ODS s podporou ČSSD) by samozřejmě měla fungovat pouze na základě programové dohody - to je též  standardní a  korektní.

Podmínkou však je, aby si všichni zúčastnění uvědomili, že v těchto volbách nevyhrál nikdo, na vítěze si nehráli a jednali zodpovědně. Chtít nyní rychlé předčasné volby je nesmysl. Zdaleka nebyly vyčerpány všechny možnosti, které dává ústava. Pouze se promarnilo zbytečnými manévry hodně času.

No a viděli bychom, jak by to dopadlo.

cndn 21.8.2006 18:58

jo jo,

Takhle nějak pane Haas. Ale nic nepomůže. Gauner nebo hrdina, všichni jsou bejvalí svazáci.

cekon 21.8.2006 18:43

Pan Haas je netrpelivý

To že to skončí předčasnými volbami, ví snad už i malé dítě. Teď se připravuje půda pro příští střet a jak známo, lidem se více líbí ten, který se snaží, než ten, který utíká bez boje, nebo chce vše zničit.. Pane Haasi být čestný za každou cenu to není v politice to pravé, zkuste se na to zeptat pana Klause. Jde spíš o to připravit bitevní pole tak, aby byly výhody na mé straně. Alespoň to takhle vidím já, ale možná se tragicky mýlím. ODS ještě z ničeho neustoupila, počkejme si na závěrečný gong, tedy vládní prohlášení.

občan s IP sortem 21.8.2006 18:42

IP máš stejné jako Augiáš

Buď používal stejnou přípojku předtím nějaký sockomouš (je-li to ta na úřadu vlády) nebo nejsi M.T. Pozn. Augiáš v diskuzích obdivuje Paroubka

bara 21.8.2006 18:40

"Za nejméně škodlivé považuji většinou ty z ODS."

Škodliví a nevzdělaní. I kdyby si měřili IQ třikrát denně, klasické vzdělání jim to nedoplní - obyčejní šíbři.

Ladislav N. :-))) 21.8.2006 18:35

Re: Re: Migu, absolutně s Vámi nesouhlasím. nevíte co je to kompozitivní teorie a proto nevíte o čem mluvíte ! Dzp.

10 let mu nezvýšili plat... ;-P

Jarda C. 21.8.2006 18:29

On nám pan "premiér v demisi" zřejmě definitivně zešílel

Aspoň mám ten dojem. On si snad skutečně představuje, že se Topolánek každé ráno v uctivém předklonu dostaví před  Vůdce, aby vyslechl denní rozkaz?  S tím, že za výkon rozkazu bude samozřejmě občanům odpovědný onen vykonavatel. :-D:-D:-D 

mig 21.8.2006 18:25

Re: Pan Haase je evidentně velmi moudrý muž

:-D:-D:-DChlapsky přiznejte, že ODS nebudete volit nikdy. - BTW. Jak vypadá skutečné vítězství podle vzoru Hrozd ?

huhu 21.8.2006 18:25

Re: Pan Haase je evidentně velmi moudrý muž

ODS s čssd nějakou smlouvu ted uzavřelo ? nejste nějak zmanipulován....zkuste si probrat fakta...Topol s čssd jedná a to je vše....

Ladislav N. 21.8.2006 18:18

Re: 60 000 s tím,že bude provozovat malý obchůdek min.3 roky...

No, to je při "minimální dani" ČSSD z příjmů za 3 roky čistých 30.000. To snad ani nestojí za to takový krámek zakládat.... :-/

Hrozd 21.8.2006 18:17

Pan Haase je evidentně velmi moudrý muž

a proto nechápu, proč má ODS včela takové neumětele.

Již dříve jsem zde uváděl, že bych rád volil ODS s novým, hrdým ale korektním vedením, kterému nebude z každé kapsy čouhat neukojená touha po moci, které se chce chopit za každou cenu - tedy i za cenu znechucení významné části voličů.

Již dříve jsem zde uváděl, že v dané povolební situaci nakonec vládu sestaví Paroubek, neboť klidně Zeleným slíbí cokoliv. Situace k tomu směřuje.

Topolánek před chvílí uvedl, že vidí pouze dvě alternativy dalšího postupu, tj. jít před parlament s menšinovou vládou bez předjednané podpory a nebo s vládou "na dobu určitou" pouze do co nejdřívějších předčasných voleb.

Já též vidím cestu třetí, tj. chlapsky přiznat, že se mu nepodařilo získat podporu pro vládu aniž by musel zradit program a navrhnout, ať prezident pověří sestavením vlády někoho jiného. Paroubek mi musel dokázat co dokáže - žádná velká hrůza by se nepřihodila - a ODS by se vystříhala další blamáže. Na podzimním kongresu by asi zvolila jiné vedení a měla by velkou šanci na další volební - tentokrát již skutečné - vítězství. Jinak ODS nevěštím žádnou růžovou budoucnost - a byla by to škoda.

AeroKarel 21.8.2006 18:14

Re: Re: "že osmašedesátníci byli vyklizeni z cesty"

Vymlouvat Vám to nebudu, to by bylo asi marné, ovšem zdaleka si to nemyslím. A ti osmašedesátníci? Slušnější (soft) verze komunistů. A jejich vzdělání bylo přednormalizační. Nicméně pořád komunistické. Nevím, v čem Vám to přijde výhodnější.

A co je to "ponormalizační reformátoři"? Já rozeznávám komunisty stalinistické, obrodné (tedy osmašedesátníky), a ponormalizační. Trochu se ty kategorie prolínají a někteří se přesouvají. Třeba ten Husák, ale nejenom. A potom komunisty po plyšáku, kdy už to je dobrovolné. Sympatie nemám ani k jedněm, antipatií nejméně u těch osmašedesátníků.

No a pak znám současné politiky poplyšákové z různýcjh stran. Za nejméně škodlivé považuji většinou ty z ODS. Socani jakéhokoliv ražení mi nesedí a liberálové zde prakticky nejsou. Jo, a lidovci, bez jejich bigotnosti se obejdu. A zbytek je natolik marginální, že se o nich i těžko shánějí informace.

huhu 21.8.2006 18:09

Re: Re: Re: Re: Re: pro připomenutí

já doufám a věřím, že s každými volbami lidé mají větší zkušenost. A vidí, že je lepší volit menší zlo, nežli "skvělou" pidistraničku, která se do parlamentu nedostane...tuhle volbu do lidí bulíkoval Havel. ten na co šáhl to zmrvil. ted jsem si četl historii Lucerny po r. 89....

bara 21.8.2006 18:08

Co je účelem?

zaškatulkovat nezaškatulkovatelné ;-P

AeroKarel 21.8.2006 18:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

Tak ty tři čtvrtiny tedy nejsou osmašedesátníci, ale jejich komunističtí protivníci. Kariérističtější.

KROKODYL 21.8.2006 18:05

Naprosto presne !

Pane Tomáši Haasi, papsal jste naprosto presne to, co ja dlouholety volic ODS citim. Je mi to lito ale je to tak. Po techto volbach se budu priste moc rozmyslet zda ODS jeste volit. Okamzite a rozhodne nove volby je jedine mozne reseni. Jestlize udela ODS dalsi smlouvu s CSSD tak u mne a spousty dalsich definitivne skonci...

huhu 21.8.2006 18:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

vy asi trpíte utkvělými představami. Ale fakta jsou prostě jiná nežli píšete...

Pavel Kořenský 21.8.2006 18:03

Re: Re: Re: Připodotknutí v podstatě drobné.

No, normálně přes Whois. Akorát si na poslední místo dosadíte např. 1 a vypadne Vám komu ta síť patří a jaký je její adresní rozsah. V tomto konkrétním případě má Úřad vlády přidělen adresní prostor 0-63.

pf 21.8.2006 18:02

jo a nechat je zprivatizovat

CEZ! to by ty uslechtile principy opravdu prisly draho. boza ta naivita, ta naivita!

Lea 21.8.2006 18:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

mýlíte se,ponormalizační.Zrovna tak jako supi z ODS.Tam se jedná o komunál a voličskou základnu.