14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 21.8.2006 22:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hrozd: "...volby dopadly tak, jak dopadly - nevyhrál nikdo..."

minule tj. 2002 kdu byla v koalici s pravdaláskou, takže je to neporovnatelné. Ale zakopaný pes je stále v těch pozůstatcích pravdalásky. Hlasy pro ED a další pidistrany protikomunistické koalici chyběly....

KROKODYL 21.8.2006 18:05

Naprosto presne !

Pane Tomáši Haasi, papsal jste naprosto presne to, co ja dlouholety volic ODS citim. Je mi to lito ale je to tak. Po techto volbach se budu priste moc rozmyslet zda ODS jeste volit. Okamzite a rozhodne nove volby je jedine mozne reseni. Jestlize udela ODS dalsi smlouvu s CSSD tak u mne a spousty dalsich definitivne skonci...

huhu 21.8.2006 20:39

Re: Naprosto presne !

a co udělala ODS po volbách špatně ? není spíše problém v tom, že nedostala o jeden hlas víc ? Sehnal jste nějakého voliče navíc ?

herdekbabka 21.8.2006 17:37

ts - za teplé místečko ve vládě či m¨inisterstvu vždycky rádi vypomohou lidovci , tak proč ty křeče

fafni 21.8.2006 17:53

Re: ts - za teplé místečko ve vládě či m¨inisterstvu vždycky rádi vypomohou lidovci , tak proč ty křeče

uz jsem to dnes jednou napsal,oni lidovci uzavreli se Zemanem oposmlouvu? A nenabidl jim pritom Zeman post min. predsedy? A netrpite nahodou selektivni pameti?

ibn 21.8.2006 17:28

na obraceni ztraceneho syna neverte

Clanek pana Haase je prace hodna mucednika. Kaligula s bradavici bude jen s usmevem prihlizet, jak se prukopnici nove viry biji mezi sebou. Na takhle nadhozenou navnadu muze skocit jen najivni rybka, ci jiny, spolecensky vyhladovely tvor. Vetsina linu se ale vali v bahne, prezrana ze socialnich davek a nedavneho volebniho kabaretu. Kohopak poradcem je p.Haas? Maloverni by meli myslet na choral, drobna vnitrostranicka putka nebude tou obavanou zbrani, kterou si nas verny lid zada.

huhu 21.8.2006 17:33

Re: na obraceni ztraceneho syna neverte

vy jste vůbec nepochopil o čem p. Haas píše a proč...:-P

ibn 21.8.2006 21:06

Re: Re: na obraceni ztraceneho syna neverte

tak pravil mucednikuv naslednik

horduch 21.8.2006 17:20

důvěru

voličů ODS promrhá, pokud se nechá dotlačit k vládě řízené Paroubkem.Jinak plný souhlas s článkem.Ať si Paroubek sežere co si nadrobil.

Lea 21.8.2006 16:48

a že si na to

potomci ponormalizačních přisluhovačů vybrali správné datum. Dnes se vzpomíná Dubčeka a spol. Nikoho to nezajímá,nanejvýš jsou zavrženi /bez ohledu na dobu/ za možnost třetí cesty.Já jsem zapomněla na jednu věc vyznávanou ODS. Všechno lze. Kritizuje KSČ,že ukradla majetek,což je pravda. Pravdou ovšem je,že ona ho prostřednictvím ODS stačila ponormalizátorům,kteří se hlásili k Husákovi zase předat. A tihle "charakteři" by dnes budovali kapitalismus,kterému nestačí ani EU. Kryl se musí v hrobě obracet.

huhu 21.8.2006 17:05

Re: a že si na to

vy jste placená propagandistka nebo máte alzheimera ? Přímé prodeje měla pod palcem pravdaláska - FNM ODA a zemědělství Lux...

Lea 21.8.2006 17:11

Re: Re: a že si na to

ano ODA,se kterou byl Klaus pobratrsky pobratřen.Jaksi dvě strany jedna jsou.Na výsledku to ovšem nic nemění a jak to vypadá,potrefená husa se ozvala.

AeroKarel 21.8.2006 17:19

Re: Re: Re: a že si na to

Klaus a ODA? Buď v tom máte zmatek, nebo si to už nepamatujete. To byl stav ozbrojeného nepřátelství. A jak si Kalvoda s Luxem notovali, i když jediné, co je pojilo, byla neláska k ODS.

Obecně, ODS ovšemže není svatá. Ale ani tak prolezlá špatností a za každou špatnost mohoucí, jak vy píšete. Totéž Klaus.

Lea 21.8.2006 17:30

Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

nicméně přiznejte,že osmašedesátníci byli vyklizeni z cesty .U příležitosti výročí se ptám proč?Pro špatné svědomí těch,kteří se chtěli dostat k žezlu? Ne,ne, Karle.R.89 bylo dobrovolné předání moci a přislíbené prebendy. A ty formou privatizace poskytla ODS a ODA.Tu demokracii budujeme na hliněných nohách,minulost nás jednou doběhne.

huhu 21.8.2006 17:35

Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

vy jste nějak mimo. 68 jsou u vesla doted, a ted už i s normalizátory..zkuste se podívat kolem sebe. Vždy s podporou soudruha Václava Havla. Již před volbami litoval, že nemohl vládnout s Paroubkem....

AeroKarel 21.8.2006 17:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

No, naštěstí moc ne. Ono také to co hlásali za obroďáku už bylo v devadesátých letech naštěstí passé.

huhu 21.8.2006 17:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

Pithart, Rychetský,, mnozí pro stáří odpadli ale třičtvrtiny vlády a poslanců čssd jsou bývali normalizační ksč karieristi

Lea 21.8.2006 18:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

mýlíte se,ponormalizační.Zrovna tak jako supi z ODS.Tam se jedná o komunál a voličskou základnu.

huhu 21.8.2006 18:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

vy asi trpíte utkvělými představami. Ale fakta jsou prostě jiná nežli píšete...

Lea 21.8.2006 19:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

nápodobně,huhuláku.

AeroKarel 21.8.2006 18:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nebudu se přít

Tak ty tři čtvrtiny tedy nejsou osmašedesátníci, ale jejich komunističtí protivníci. Kariérističtější.

AeroKarel 21.8.2006 17:39

"že osmašedesátníci byli vyklizeni z cesty"

Kým? Dubček v funkci dost vysoké, osmašedesátníků plné Občanské forum a posléze Občanské hnutí. Že nedovedli nabídnout nic přitažlivého a propadli ve volbách není cyba někoho jiného, kdo by je "uklidil". Ostatně vida například Pithatra, Dienstbiera, Jičínského namátkou, ani se nedivím, ani nelituji. Byli prostě mimo. Na reformování KSČ už naštěstí nebyla doba.

A že v privatizaci vítězili (všeho)schopní? Smutné, ale najděte mi zemi, kde je to jinak. Možná nějaká pohádková ........

Lea 21.8.2006 17:50

Re: "že osmašedesátníci byli vyklizeni z cesty"

Karle,ti osmašedesátníci měli v sobě něco,co nyní postrádám.Vzdělání,které bylo na jiných základech,než ponormalizační.Není to jenom Dubček a spol. Každopádně mi nevymluvíte,že nám tihle ponormalizační reformátoři pokřivili spollečnost ještě více,než se podařilo Husákovi  do r.89.

AeroKarel 21.8.2006 18:14

Re: Re: "že osmašedesátníci byli vyklizeni z cesty"

Vymlouvat Vám to nebudu, to by bylo asi marné, ovšem zdaleka si to nemyslím. A ti osmašedesátníci? Slušnější (soft) verze komunistů. A jejich vzdělání bylo přednormalizační. Nicméně pořád komunistické. Nevím, v čem Vám to přijde výhodnější.

A co je to "ponormalizační reformátoři"? Já rozeznávám komunisty stalinistické, obrodné (tedy osmašedesátníky), a ponormalizační. Trochu se ty kategorie prolínají a někteří se přesouvají. Třeba ten Husák, ale nejenom. A potom komunisty po plyšáku, kdy už to je dobrovolné. Sympatie nemám ani k jedněm, antipatií nejméně u těch osmašedesátníků.

No a pak znám současné politiky poplyšákové z různýcjh stran. Za nejméně škodlivé považuji většinou ty z ODS. Socani jakéhokoliv ražení mi nesedí a liberálové zde prakticky nejsou. Jo, a lidovci, bez jejich bigotnosti se obejdu. A zbytek je natolik marginální, že se o nich i těžko shánějí informace.

bara 21.8.2006 18:40

"Za nejméně škodlivé považuji většinou ty z ODS."

Škodliví a nevzdělaní. I kdyby si měřili IQ třikrát denně, klasické vzdělání jim to nedoplní - obyčejní šíbři.

mira.le 21.8.2006 21:21

Re: "za největší škůdse považuji bývalé komunisty z ODS

Nechte na pokoji osumašedesátníky,kdo nám zaváděl kapitalizmus?Komunisti přelezlí do ODS jak si je Klaus pozval v únoru do besedního domu a ještě se tím chlubil,pak se nedivte jak to dodneška vypadá.

bara 21.8.2006 22:04

Re: Re: "za největší škůdse považuji bývalé komunisty z ODS

A říkám něco jiného?

Lea 21.8.2006 19:02

Re: Re: Re: karle

ano,ti osmašedesátníci byli slušnější verzí komunistů. Ale narozdíl od pozdějších měli ještě školy z dob nepoznamenaných komunismem a v mládí zažili dobu nepoznamenanou komunismem.A přestože to byla hnusná doba,jako jediní z Varšavské smlouvy dokázali obhájit do r.68 to,že jsme nepodlehli rozmístění vojs SSSR. Lis, a další vlezli do strany po válce,kdy byla zcela jiná situace,než v r.68. Za něčím /obrodný proces/ si ale dokázali stát a na tehdejší dobu to byl krok správným směrem.I Jan Skácel a další osobnosti kulturního života byli také svázáni s KSČ. Přesto si dokázali v kritické chvíli zachovat tvář.Po r. 68 byl dobrý každý,kdo ohnul hřbet. Nic více,nic méně.

jepice 21.8.2006 19:41

Re: "že osmašedesátníci byli vyklizeni z cesty"

Myslím, že hážete do jednoho pytle dost nesouměřitelné zajíce. Pithartova a Jičínského minulost má jeden styčný bod - ten ovšem mají společný taky třeba s Tlustým - legitimaci KSČ. Pithart se s komunistickou ideologií rozloučil ještě před osmašedesátým, Jičínský je v jejím vleku dodnes. Pithart byl publicista, Jičínský byl režimní ideolog. Kdybyste chtěl nazvat osmašedesátníkem každého, kdo v tom roce politicky nebo mediálně vystoupil, dostali by se vám do té množiny i členové KANU, K 231, obnovitelé skautingu, Sokola a spousta dalších lidí.

Lea 21.8.2006 17:56

Re: Re: a že si na to

a vy jste obyčejný huhulák.