Středa 29. 5. 2024Maxmilián, Maxim polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 375
  • Poslední: 21.8. 2006 23:47
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Fredy 21.8.2006 6:53

Pane Haasi, podepisuji. Ale...

co vedení ODS? Co členové ODS z krajů? To se u vás nenajde jediný rozumný člověk, který by Topolánkovi a jeho partě otevřel oči? Slyšel jsem něco o tom, že mu moc a politika ty oči zaslepila. Dodal bych ještě, že mu k tomu pomohla touha porazit Paroubka.

Ano pane Haasi, v současné době je jen jediný vítěz v tomto politickém marasmu, a to je Jiří Paroubek.

Ladislav N. 21.8.2006 7:08

Re: v současné době je jen jediný vítěz v tomto politickém marasmu, a to je Jiří Paroubek.

"Vítězství" schválením vlády parlamentem je pro obě strany, ať už ODS či ČSSD, jediné, a to tzv. Pyrrhovo... ;-P

Smart 21.8.2006 6:39

Jak to že odeesáka Haasa nikdo

v ODS zatím nevyslyšel?;-D Na www.ods.cz radí co může a jeho mateřská strana ho jaksi ignoruje.

ll 21.8.2006 6:30

Konečně to někdo řekl naplno

A s politikem, který veřejně řekne: "Mám právo na odvetu" se dohodnout nedá.

Smart 21.8.2006 6:40

Re: Konečně to někdo řekl naplno

Naplno to řekl odeesák Haas?

ll 21.8.2006 7:07

A proč ne?

ODS není ČSSD,  kde platí: "Pravdu má velitel"

ll 21.8.2006 7:08

Ještě jste zapomněl napsat, že nejen odeesák, ale i poradce prezidenta.

To jen pro doplnění

eTony 21.8.2006 6:42

Re: Konečně to někdo řekl naplno

Tak, tak, právo na odvetu - Paroubek, prakticky v předvečer 38. výročí přepadení Československa "spojeneckými" armádami VS, já jen dodávám - odveta ve smyslu pomsty.

Už prosakují zprávy, že někteří Zelení by neměli problém podpořit případnou vládu neobolševika s bolševiky v zádech. Tito Zelení budou mít, asi, problém s podporou vlády ODS.

Ladislav N. :-))) 21.8.2006 7:04

Re: Už prosakují zprávy...

Těch zelených je dohromady 6. ;-P

Lerak 21.8.2006 6:15

Díky autore

Pokud ODS neprosadí zásadní věci ze svého programu, tak nedělá vládu a přenechá ji těm zkorumpovaným sockám. Ať si vypijí kalich hořkosti až do dna.

Petr H 21.8.2006 4:34

Je zarážející,že z ODS ještě nezaznělo

že Rozpočet,tak jak ho navrhl zloděj Sobotka je prvním rozpočtem v historii českého státu,kdy stát bude mít vůbec poprvé na běžný provoz a investice méně než před rokem.A to je růst HDP okolo 6%,zadluženost až to hezký není a o daních škoda mluvit.Tohle je vlak do pekla,jen "sociální výdaje" dělají 53% Rozpočtu.Hrůza všech hrůz.

Ladislav N. 21.8.2006 5:16

Re: Je zarážející, že z ODS ještě nezaznělo...

Ale zaznělo, zaznělo.

Jenomže KSČSSD se drží zásady: My všechno prožerem, investovat nebudem... - viz omezení peněz na opravy silnic a dálnic apod. Že budeme muset častěji měnit pneumatiky a opravovat auta? Ale ano, to přece přinese vládě další daně navíc... 8-o

Jura Jurax 21.8.2006 9:39

Re: Re: Je zarážející, že z ODS ještě nezaznělo...

A k tomu omezení výdajů na vzdělání - bude víc blbejch, ergo víc voličů levice ...  :-D

Ladislav N. 21.8.2006 17:34

Re: A k tomu omezení výdajů na vzdělání

Třeba je to "tajný příspěvek" ČSSD k (ne)zavedení školného jako motivační spoluúčasti studentů na svém studiu... ;-)

JAP 21.8.2006 2:30

Souhlasim pane Haasi, ale

proc jste tak stydlivy ty potencialni koalicni partnery jmenovat, kdyz uz o tom pisete tak dlouhy clanek. Vlaste jde jen o jednoho partnera a to je KDU a ty co ji voli a chodi do kostela. Politicka strana v CR blizka cirkvi je prirozenym spojencem ODS, alespon mela by byt, proto, ze zahrnuje konzervativni volice casto z venkova, casto lidi s mensimi prijmy, ktere rovna dan nezajima, nevedi presne co to je, a nijak by jim nepomohla a na burze nic investovano nemaji a tak casto voli levici. Pri dobrem spojenectvi s KDU by se s ni ODS doplnovala . A navic volici KDU jsou lide , kteri se drzi sveho presvedceni, sve viry po generace, proc uz jim ODS davno nenabidla pretelskou ruku, dokonce i kdyz byli ve vlade se socialisty. Vzdyt to sam rikate, ODS mela rekordni pocet hlasu a mandatu a stale ma problemy vladnout, ODS muze tezko vladnout sama, tedy udrzet se nad 50% a vladnout se zelenymi je dlouhodobe nesmysl, zeleni na pravici jen neco momentalne dobre pro Bursika, prizpusobene jeho predchozi kariere na pravici, ale dlouhodobe to nemuze fungovat. Zda se ze Paroubek zatim ani spojenectvi se zelenymi verejne nehleda, uz ho presel strach, z toho kdyz zelenym predpovidali 15% volicu, dostali ale jen 6,5 % a mam dojem, ze techto 6,5% povazuje Paroubek za sve hlasy, ktere mu byly odebrany a ktere chce zpatky. Zeleni jsou jen 1,5% nad limitem a spousta jejich volicu je urcite roztrpcena Bursikovym vyletem na pravici a je mozne ze Paroubek pujde v pripadnych predcasnych volbach Bursikovi a cele strane po krku.

Podobne mi pripada, ze vehementni prosazovani rovne dane vedenim ODS, je predevsi dobre k osobni rehabilitaci pana Tlusteho, jako kompenzace za jeho komunistickou minulost. Rovna dan je dobra, pokud je 15%, potom je to parada a ekonomie zeme vyrazi dopredu ale pokud se ta dan blizi 25% , tak je to disastr a ekonomii zeme to pochova a nebude to fungovat. ODS uz mela mit davno nejaky kompromis, zjednoduseny danovy system, treba jen se dvema sazbami.

JAP 21.8.2006 2:31

Re: Souhlasim pane Haasi, ale

treba jen se dvema sazbami. Je jasne, ze CR si nemuze nyni dovolit nizkou sazbu jako Irsko, CR ma jinou politickou a ekonomickou historii nez Irsko, jine potreby na investice a jinou tradici socialnich zabezpeceni. A nekdo jako Tlusty, nezavisle na tom jak mlati do bubnu, je pro stranu, jako byvaly komunista se sklonem ke karierizmu pritezi a nemel by uz vubec byt v jejim vedeni a za ni mluvit. Podnikatele a investori by prijali i trochu vyssi sazbu dane v horni prijmove tride , kdyby za to dostali podnikatele prostredi bez korupce, dodrzovani zakonu, odbourani socializmu pro bohate, jako regulace bytu, a socializmu pro chude jako jsou nektere zbytecne socialni davky ,odbourani nesmyslneho zakoniku prace , uvolneni trhu s byty, propmptni sluzby na statnich uradech pro podnikatele, bez uplatku, a pomoc malym podnikatelum, namisto premanentniho lezeni do zadku velkym cizim firmam, plus lepsi ochrana majetku obcanu, fungujici soudy, posileni pravomoci kraju a mistnich organu atd. A nakonec by ODS mela prestat ve spolecnosti zivit a vubec tolerovat ten hloupy cesky ateizmus a nechat babicky na Morave a ostani verici a cirkevni hierarchii napokoji a radeji si ziskat jejich hlasy a nebo pomoci KDU ziskat jejich hlasy, potom by ODS nebyla v tech sra*kach ve kterych je nyni.

P.S. Pane Haasi ten vas zjevny strach jen zminit KDU a cirkev, mi pripomina postoj vselijakych ekologickych hlupaku v mediich. Ti ani za nic na svete nezmini jedine opravdove a realne reseni ziskani energie, tedy jadro, USA dnes dovazeji kolem 20 milionu braelu ropy denne a plati za to 1,5 miliardy dolaru denne. A tito medialni hlupaci nam radeji vysvetluji , ze jedina cesta k dostatku energie , je cekat u zadku kravy s igelitovym pytlikem a varit z toho raketove palivo pro lety ke hvezdam.

Jura Jurax 21.8.2006 9:57

Re: Re: Souhlasim pane Haasi, ale

 A nakonec by ODS mela prestat ve spolecnosti zivit a vubec tolerovat ten hloupy cesky ateizmus - ateismus není hloupý, tím méně český - ODS ovšem ateismus bohužel nepodporuje ... koneckonců ono do toho politické straně dohromady moc není, v jaké bohy - tedy pokud vůbec nějaké - kdo věří či nevěří. Proto taky KDU-ČSL  klesá - moudří nevolí klerikály, pánbíčkáře a v extrémních případech náboženské fanatiky.

Zas na druhé straně podporovat pobožníky je pošetilé, tmářské a nehodné jednadvacátého století. Bůh aniž bohové nejsou, kdo ale je zaručeně, jsou lidé, co z té pošetilé víry tyjí. Od papeže přes ajjatolláhy až po žebravé mnichy.

A to vubec tolerovat snad ani nemyslíte vážně. Nebo jak to vůbec myslíte? Netolerovat ateismus - snad že by se zavedla náboženská policie ad maiorem gloriam Dei po vzoru Talibánu - ani by se nemusela jmenovat inkvizice, že? Trošku jste se odkopal ... škoda, jinak mi Vaše názory přijdou uvážené :-(

otyly zpatecnik 21.8.2006 11:52

Re: Re: Re: Souhlasim pane Haasi, ale

Jiz dlouho jsem nevidel zebraveho mnicha a navic otyleho snad nikdy. Holt ten vedecky materialismus se u nas doopravdy zazral, jak opsane z hodin obcanske vychovy meho mladi..

Jap 21.8.2006 12:12

Re: Re: Re: Souhlasim pane Haasi, ale

Netolereovat , myslim netolerovat ty hloupe vypady proti nabozenstvi a lidovcum u svych funkcionaru, presne to co jste tady prave predvedl.  Presne tak jak  to vam , ci vasim rodicum  napumpovali do hlavy  bolsevici, vcetne tech vyrazu jako "pambickari" a  mudrovani o prilis bohatem papezi. Jan Pavel ll. prisel do vatikanu s jednim kufrem , 1/4 stoleti se staral o  miliardu lidi a kdyz  zemrel tak po nem zase zustal jeden kufr .   A vazeny ,  pane neni pochyb, ze Cesi jsou ateisticka velmoc a radi se tim chlubi,  a husitstvi povazuji za nejslavnejsi dobu ceskych dejin, i kdyz znamenalo ztratu preeminentni pozice ceskeho kralovstvi  ve stredni Evrope,  na trvalo, kterou jsme uz nikdy neziskali zpet,  ztratu univezity, / odebrana certefikace v 1417/  znovuotevrena  az za 200 let,  ekonomicky upadek, zniceni pamatek, pokles vzdelanosti , izolaci od Italie a  Rima a tim i  cele renezance,  a s  ceskymi proticirkevnimi  postoji  ve 20. stoleti  ma  mozna hodne spolecneho i popularita komunistu mezi valkami,  vedouci k volebnimu vitezstvi komunistu v 1946  / 42% hlasu/  a  nasledne k unoru 1948.   Myslim, ze s ateizmem souvisi i nizka porodnost a  mozna i narust korupce okamzite jakmile nam komunisti prestali praskat bicem nad hlavou.  Tohle  vsechno muze  povazovat  za  uspech  jenom   sebestredny namysleny  produkt socializmu.  Ale o to mi nejde, jde o to, ze kdyby KDU  v poslednich volbach dostala o 2 mandaty vice , tak jsme tuhle diskuzi vubec nemuseli mit.

Ivan 21.8.2006 14:39

Re: Re: Re: Re: Souhlasim pane Haasi, ale

Zatím pozoruji jen bezuzdnou náboženskou propaganu prostřednictvím veřejnoprávních medií. V národě, kde je naštěstí více než 75% obyvatel bezvyznání, se v TV objevují pořady glorifikující víru v nadpřirozeno jak na běžícím páse. Předpokládl bych, že na jeden pořad oslavující věřící by měly být tři pořady oslavující ateismus. Pak by se dalo mluvit o nějaké vyrovnanosti.

fafni 21.8.2006 17:23

Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasim pane Haasi, ale

ateismus je take nabozenstvi,akorat ateista potrebuje casteji psychyatra.V pripade tmarsvi bych uvedl priklad tmare Augustiniana a drive jezuitskeho studenta Gregora Mendela a zajiste osviceneho ateistu Lysenka /pro zvlast oddane ateisty,jedna se o genetiku/

Melein 21.8.2006 20:21

Re: Re: Re: Re: Souhlasim pane Haasi, ale

Nevím, co má společného ateismus s tím, že KDU dostala ve volbách o 2% méně hlasů. Tím chcete říct, že to je vina ODS, která tuto stranu (KDU) ve své volební kampani nepreferovala? To snad nemyslíte vážně.

Ladislav N. 21.8.2006 2:17

Re: "ODS tu dohodu s Paroubkem ve skutečnosti vůbec nepotřebuje."

Naprostý souhlas s obsahem článku. Potíž je v tom, že metody "zahození volebních slibů" už si v dostatečné míře vyzkoušel jako předseda ODS V. Klaus, kterého autor tolik obdivuje. Uvádět jej jako dobrý příklad nelze - byla to Klausova "salámová" politika  "pragmatického populismu" druhé poloviny 90. let, která vedla ke ztrátě důvěry rozhodující části voličů a k usídlení ODS v opozici na celé desetiletí.

Současná situace "volebního patu" je ideální k tomu, aby ODS nechala Paroubka vládnout a jeho populismus a nezodpovědnou rozpočtovou politiku ČSSD mu pořádně osolila a donutila sníst a talíř ještě vylízat. ;-) ODS nyní nedokáže/nemůže  prosadit nic a Paroubkovy výkřiky, že nenechá ODS vládnout déle, než do roku 1998, jsou jasným signálem, že Paroubek už se raduje z toho, že mu ODS s Topolánkem strčila hlavu do oprátky. Přitom stačí málo, a Paroubek se udusí ve smyčce přichystané pro ODS a ještě si k tomu nechá zahrát oslavné famfáry. 

Je pravda, že z pochopitelných důvodů máme nedostatek informací přímo od vyjednávačů ODS, resp. máme především ty, které Paroubkova propaganda vytroubí do médií. Na Topolánkovi leží odpovědnost a "utéct" od sestavení vlády, byť v Paroubkově režimu, se z jeho pohledu může jevit jako selhání.

Uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne.  Skutečností však zůstává, že převzetí vlády pod Paroubkovým diktátem a "za každou cenu" by bylo neuvěřitelným hazardem s voličskou podporou, který by se z dlouhodobého hlediska dal vyhodnotit jako hloupost  současného vedení ODS.

Vlali 21.8.2006 7:10

Re: Re: "ODS tu dohodu s Paroubkem ve skutečnosti vůbec nepotřebuje."

Malá oprava do roku 2008. Jinak souhlas místo "boje" o program jsme zase svědky "boje" o koryta. Je 8 let v opozici tak hrozných, že zrada ideálů (menší stát větší občan) stojí za takovou cenu? To snad nové volby budou lepší (i když to samozřejmě něco stojí). Jak bude kdykoliv do budoucnosti OdS věrohodná jak programem tak vizí, když změní směr při vůni plného hrnce.

Ladislav N. 21.8.2006 7:58

Re: ...do roku 2008... (ne 1998)

Díky za opravu, nějak jsem si na to třetí tisíciletí ještě nezvykl. ;-)

Echo 21.8.2006 2:07

Occamova břitva

Klobouk dolů, pan Hass napsal velice zajímavou spíše analyzu.Nechci se odvolávat na obsáhlý rozhovor pana Topolánka pro sobotní Právo, nějaká oslí hlava by mohla pana Hasse zase nařknout, že skočil na špek novinářům. Pan Hass napsal jen přesně to, co chce být čestným předsedou slyšeno. Pan prezident si už určitě poradí. Cesta z křižovatky je jasná, ale radit ODS? Tak to si jako levičák neodvažuji.

Echo 21.8.2006 2:27

Re: Occamova břitva

Kouzlo nechtěného, pane Haasi, zkomolit v pěti řádcích třikrát Vaše jméno,tak to je dílo.Omlouvám se a jdu se potrestat spánkem.Dobrou noc všem.

fakír 21.8.2006 1:37

Pane Hass

Tohle jsou otázky co mi vrtají hlavou. Tenhle článek je dobře napsaný. Bohužel.

fakír 21.8.2006 1:52

Re: Pane Hass

samozřejmě PANE HAASI  omlouvám se!

SLAVA 21.8.2006 0:44

Dobrá analýza, ale

jaksi idealistická, neboť uvažuje o hodnotách, které zřejmě nejsou. Stačí si odpovědět na dvě otázky, které autor klade, v trochu jiném pořadí a je jasno:

"Chce ale ODS vládnout za každou cenu?" - Chce!

"Potřebuje ODS dohodu s Paroubkem?" - "Potřebuje ji" ( jen pokud je pro ni účast v příští vládě jediným cílem - což zdá se je).

A pak už zbývá se zeptat, jestli má smysl cokoli analyzovat.

Trotl 21.8.2006 0:42

Bohužel jsem si naivně myslel,

že ODS jde o stát. Nejde, jde o posty. Jako pravicový občan nemám pravicovou stranu. Klaus měl v té sms zase pravdu. Tupohlávek tuhle stranu obětoval pro své ego. Jenže, kde najít v naší kotlině skutečného státníka a ne vychcánka? Tohle jednání láme i velkým firmám vaz. Ale holt máme ve vedení stran podnikavce. Holt, někteří jsou ještě blbější než jsem si byl ochoten připustit. Jinak vám děkuji za článek pane Haas.