Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
POLITIKA: Český čuník na odstřel
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Klokan 13.5.2007 9:39Např. takový špekáček Když chce český výrobce uvést na trh výrobek pod tímto názvem, musí dodržet přesná pravidla jak z hlediska složení tak technlologie výroby - nic proti tomu, ale proč je nemusí dodržovat zahraniční výrobce? "Špekáček" vyrobený v Rakousku může být jen směs pilin a vyjetého oleje obalená v igelitu, na kterou pak rakouský dodavatel může nasadit tomu odpovídající cenu, které český výrobce nemůže konkurovat a výsledkem je pak např. reakce pana waltera2000 - viz níže. |
BOMBON 13.5.2007 11:09Re: Např. takový špekáček ale houby. spekacek je proste normovany a je normovany pro vsechny. aspon na nasem trhu |
Klokan 13.5.2007 12:05Re: Re: Např. takový špekáček No, možná to tak někdy bude: Pro zákazníka tak mělo být zárukou, že pod názvem "špekáček" či "gothajský salám" je kvalitnější zboží, zatímco třeba "buřt" už může být sojový. "Jenže tento předpis ztratil logiku. Dovozci z jiných zemí Evropské unie to dodržovat nemusí, a tak naši výrobci čelí konkurenční nevýhodě," zdůvodňuje záměr mluvčí ministerstva Tomáš Loskot. Více na: http://suroviny.gastronews.cz/prave-spekacky-uz-jen-pod-znackou-klasa |
BOMBON 13.5.2007 13:54Re: Re: Re: Např. takový špekáček no, jestli je to opravdu tak, tak to jenom potvrzuje muj nazor, ze by mely existovat pouze doporucujici normy, na ktere by se vyrobce MOHL odvolavat, ze je dodrzuje. a vsechny ty dementy a byrokraty rozehnat, at se zivi necim uzitecnym... za (zrejme) dezinformaci se omlouvam |
walter2000 13.5.2007 9:20nechci smradlavé maso, shnilé brambory plné bláta vyrobene za dotace, ktere jsem navíc sám musel zaplatit! Než české drahé šmejdy, raději kvalitnější dovezené potraviny! |
Wabi 13.5.2007 19:02Re: nechci smradlavé maso, shnilé brambory plné bláta No ty budeš asi odborník |
clay 13.5.2007 9:08nikde jsem nepostřehl že se paní Bobošíková za naše zemědělce poprala jako lvice. Ani to nenaznačila |
čtenář 13.5.2007 15:35Re: nikde jsem nepostřehl Zato si tu pěkně pobrečela. |
jerry 13.5.2007 9:04Co dělat, když se lež a podvod stane legitimním prostředkem soupeření politických stran? Ale já bych to nedramatizoval. Ta Politika 21 je spíš k smíchu. |
Gloglo 12.5.2007 20:51Jak na to přišla? Mně osobně by zajímalo jak Bobošice pozná v německém supermarketu, že maso pochází z německa a ne ze španělska. |
Ladislav N. 12.5.2007 21:13Re: Jak na to přišla? No, když žije v Bruselu (i?), tak těžko... |
f 12.5.2007 22:24Re: Jak na to přišla? Lze zjistit u baleneho masa.Nebo u dobreho reznika. Mam napr. v lednici steaky. Na baleni stoji: puvod Brazilie, pak adresa s tel. cislem podniku v Nemecku, kde to ctvrtili a balili, pak samozrejme par razitek kdo vsechno kontroloval(ty zprisnene kontroly - reakce na nedavny skandal se shnilym masem), pak dle normy EG etc, pak jakesi cislo pokud mate zajem o dalsi informace .Dale mam v mrazaku par baleni kurecich kyt z Holandska, cely kure z Nemecka jen s udajem ze zilo na statku Wiesenhof, ( ale ne jak ) a jen jedno razitko, kruti maso az z Australie. Az na tu krutu zakoupeno vse ve filiale Albrecht. Na rozdil k obchodum v CR jsou k mani v jiz zminenem obchode bio-potraviny: jogurty, brambory, rajcata, mrkev . Jinde taky bio :smetana, syry, tvaroh, kava etc. |
Ladislav N. :-))) 13.5.2007 4:12Re: "eko", "bio" , "super extra" a další... Já mám každou potravinu označenou jako "bio" za krajně podezřelou. Podobně jako vše, co má na obalu "eko". Pro mě jsou tato znamení symbolem podvodu a neseriózní reklamy. |
Skybird 13.5.2007 8:57Re: Re: "eko", "bio" , "super extra" a další... Já mám za krajně podezřelou každou informaci, označenou "Ladislav N.". |
Alena 13.5.2007 12:27Re: Re: Re: "eko", "bio" , "super extra" a další... |
Ladislav N. :-))) 13.5.2007 15:15Re: Re: Re: Re: "eko", "bio" , "super extra" a další... No konečně se ozvali voliči Bobošíkové a Železného... Už jsem si říkal, kam že se poděli. |
Frantisek H. 13.5.2007 17:49Re: Re: "eko", "bio" , "super extra" a další... "bio" Skuste si koupit sekanou označenou "KLASA" v Makru. To se nedá ž..t. |
DJ Bobo 13.5.2007 18:23Re: Re: Re: "eko", "bio" , "super extra" a další... Tak to bych neriskoval - v Makru si toho rovnou musíte koupit pár kil, ne? |
clay 13.5.2007 9:11Re: Re: Jak na to přišla? jaképak narozdíl od ČR. Bio mají přinejmenším v Intersparu a v Plusu. To označení je tam taky, ale chci vidět Bobošici, jak zjišťuje, kolik masa na krámě odkud pochází. Prostě kecá |
karel 13.5.2007 10:50Re: Re: Jak na to přišla? Nejsou ty kureci"kyty" nahodou z ptaka MOA z Novyho Zealandu,baleny v Holandsku?Jsem si odjakziva myslel ,ze kure ma stehynka. |
f 13.5.2007 11:45Re: Re: Re: Jak na to přišla? to je mozny, ale stehynky se to pri ty tloustce neda nazvat |
Skybird 13.5.2007 8:55Re: Jak na to přišla? Gloglo, chce to brýle a umět číst. Na baleném zboží jsou příslušné údaje uvedeny, i když nejčastěji velmi drobným písmem. A jinak je povinen prodávající tento údaj sdělit. Jinak Gloglo, také dost jezdím po Evropě a mohu Ti sdělit, že kromě jiného všude narazím na tržnice, kde místní producenti, zemědělci atd. prodávají kvalitní produkty (maso, ryby, sýry, ovoce, zeleninu .......). Kolik takových dobře vybavených, čistých a obcí opečovávaných tržnic či obchodů s kvalitními produkty najdeš u nás ? |
clay 13.5.2007 9:15Re: Re: Jak na to přišla? to je ale problém těch našich zemědělců. Než by si to prodali, raději budou úpět v útlaku |
Klokan 13.5.2007 9:21Re: Re: Jak na to přišla? A pokud jsem si všiml v maktetu, tak i u nebaleného masa visí kádrový profil příslušného dobytčete nad pultem - např.: dnes prodávané maso pochází z kusu č. X, chovaného v Kotěhoužvičkách, následuje věk a datum úmrtí (porážky) a další údaje. Tytéž údaje bývají i na jídelním lístku v lepších restauracích. |
Klokan 13.5.2007 9:25Re: Re: Jak na to přišla? A k těm tržnicím - občas se něco vyskytne v Holešovické tržnici, ale nabídka a kvalita je většinou pod psa Vypadá to, že se zde nesnaží zemědělci prodat svoje výpěstky, spíš se jedná o překupníky snažící se nalákat kupce na iluzi "domácí" produkce. |
zp 12.5.2007 19:49Autorčin omyl Zatupitelská demokracie chrání zásadně zájmy silnějších. Když už se někdo stane zastupitelem/ poslancem, kouká se postavit dobře ke korytu. A koryta plní silní, ne slabí. Sílící prorůstání politiky s podnikatelskými mafiemi na všech úrovních je toho dokladem - viz též Kubceho zpráva. A ještě doplňující informace pro autorku - možná to neví. I kdyby se v systému zastupitelské " demokracie " schválila sebevětší ptákovina či zlovolné opatření, nemají Vaši slabí naprosto žádnou možnost, jak takové usnesení napadnout a zvrátit. Usnesení zastupitelstev mají totiž statut posvátné krávy. Zákon o referendu, jímž by se měli oni slabí možnost zlovůli zvlčilých zastupitelů/ poslanců bránit, stále není. A oni vědí moc dobře, proč. |
Mistr Jan Hus 12.5.2007 18:21Co čekat od kolaborantů? Je to tak! |
Bonobošíková 12.5.2007 16:56korektoři NP udělali chybu v názvu Správně se měl můj článek jmenovat Česká svině na odstřel |
Kopřiva 12.5.2007 16:43Malé zamýšlení Vždy jsem si myslel,že vstupem do EU jí zaplavíme našimi zem. výrobky.Vždyť naši zemědělci mají 4krát nižší výdělky než V Německu nebo v Rakousku.Byl jsem optimista,možná ještě něco horšího.Moje žena kupuje potraviny podlé ceny. |
brblal 12.5.2007 19:00Re: Malé zamýšlení Otevření trhů byla Klausova iluze.Ovšem,otevření bylo pouze jednostranné.Bývalé EU k nám bez zábran,my k nim nikoliv.Pracovní trh právě tak,oni u nás bez omezení,opačně po několika letech,amíci k nám bez víza,my k nim pouze s vízy,vystátými v mnohahodinových frontách a ještě s poplatkem.Pro všechny jsme jen kolonie s dobrým odbytištěm. |