30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pan Mrázek 12.5.2007 9:57

Pes v Metru

Exkluzivně pro deník Metro - a co to teda delá tady, Bobo ty jsi ale neupřímná publicistka. Ještě že všichni politici nejsou takový ho**da jako tato paní ex-svazačka

Pišta 12.5.2007 9:34

Bobovize

Já jsem zase na vlastní oči viděl Bobovizi a jestli tak mělo vypadat vysílání pod jejím velením tak potěš nás pánBůh vlastně příroda !

Alena 12.5.2007 9:34

Kvalitní potraviny

Obchody objednávají zboží, které zákazníci kupují. České výrobky si může koupit každý, kdo umí číst. Kvalitní výrobky jsou vždy dokonale označeny. Jejich výrobce se nebojí zveřejnění. Pokud na výrobku není znám jeho původ, je velké nebezpečí, že je na něm něco špatného. Jen na nás záleží, co si koupíme a co budeme konzumovat.

Frank 12.5.2007 10:58

Re: Kvalitní potraviny

To je sice svatá pravda, ale čeští lidé se tak ve skutečnosti nechovají. Český národ byl vždy národem nesvéprávných tupců. Národní hrdost, to je pojem , který drtivá většina zná jenom u fotbalu nebo hokeje. U drtivé většiny národa rozhoduje v prvé řadě cena výrobku a je jim šum a fuk, jestli onen výrobek pochází třeba z Tarararingapatanu. To se jen tak nezmění a politici, coby národní osvěta, nedělají nic. Ti se starají jen o své peníze a koryta.  A když vidím Gandaloviče, který zemědělství nerozumí, tak se ani nedivím stále zhoršující se situaci. A jestli si někdo myslí, že se to týká jen venkova a zemědělců, je na velikém omylu. Na závěr kontrolní otázka: proč jsou potraviny, které jsou v supermarketech dovezené ze západu levnější, než české výrobky? Jestli si někdo myslí, že rakouští nebo němečtí zemědělci jsou schopni vyrobit rovnocenné potraviny levněji, než čeští zemedělci, tak je to trouba. Je třeba se ptát těch, kteří vyjednávali přístupové podmínky před vstupem do EU. Všude se zmiňuje rovnost šancí, ale o zemědělcích to neplatí. Proč? Budeme platit pokutu za vyšší skladové zásoby, než povolila EU. Plánovitě se likvidují cukrovary a bůhví co ještě. Za co berou peníze naši europoslanci?  Takovou EU tedy určitě ne! ODS, ale i KSČM se velice vyhraňovala před referendem do EU. Když to prošlo, tak najednou mají v EP své poslance a už jim to tak nevadí.

Spravedlivaa 12.5.2007 12:22

Re: Re: Kvalitní potraviny

že lidé jsou nuceni kupovat podle ceny může udivovat jen někoho kdo žije v nějaké jiné uzavřené společnosti. To nemá co dělat s vlastenectvím. Oni ti soukromí zemědělci si představovali,že budou hospodařit jako při JZD na záhumenku. Osiva, hnojiva si nakradou. Nemocné prase vymění za zdravé v JZD a výnos bude jejich. Ono to ale tak nejde. Kde brát když už JZD není. Měli by si zemědělci vyměnit za někoho jiného pana Velebu je značně odporný

Eva D. 12.5.2007 23:05

Re: Re: Re: Kvalitní potraviny

Jo, pan Veleba je skutečně odporný a stejný byl pan Hlaváček před ním. A taky Fencl, ten to dotáhl až na ministra. Jenže tihle miláčkové jsou představiteli donedávna soudruhů jezeďáků, a jejich hlavním úkolem je vytlouci co nejvíc peněz pro sebe a svou zájmovou skupinu. Soukromí zemědělci, ne ti přerození ze soudruhů funkcionářů z JZD, bohužel dostávají slovo v médiích mnohem méně. Oni tihle souzi budou křičet vždy a taky vždy křičeli - když bylo obilí moc a když ho bylo málo, když je teplo i když je zima. A pitomoučtí novináři jim budou nastavovat mikrofony. Teď budou Velebovci s vepřovým brnkat na národní strunu, a Bobošíková, aby se na ni nezapomnělo, bude s vlky výti. Prý ekonomka - jak kdy... ;-€

Alena 13.5.2007 9:25

Re: Re: Re: Re: Kvalitní potraviny

Pokud ještě pracujete v zemědělství, nenechte se odradit. Spojte se s kvalitním řezníkem, to jest s takovým, který zabíjí a prodává. Lidí kteří umějí rozeznat maso ze zvířat krmených tradičními kmnivy a ne náhražkami je hodně. Dostanete se k zisku, protože se o něj budete dělit pouze se svým řezníkem. Oba pak budete spokojeni.

BOMBON 13.5.2007 12:06

Re: Re: Re: Re: Re: Kvalitní potraviny

naprosty souhlas. za kvalitu si rad priplatim a takovych lidi je hodne.

a luza bude stejne chodit do lidla a kupovat si (receno slovy klasika) "tubus emulgovanych vnitrnosti s vysokym obsahem tuku"

Alena 12.5.2007 20:29

Re: Re: Kvalitní potraviny

Jsou lidé, kteří se chovají tak, že si dají práci s tím, aby si našli kvalitní a přitom levné potraviny. V našem státě je mnoho soukromých zemědělců, kteří vyrábějí kvalitně a levně. Je jen na nás, zda chceme jíst zdravě.

tich@dohoda 12.5.2007 9:23

omyl pani Babosikova

hlavnim problemem jsou dotace EU na zemedelskou produkci a nasledne Polsko, tp pohlcuje cca 80 % vsech dotaci urcenych pro skupinu 10 novych clenskych zemi /bez Bulharska a Rumunska/ . Polske zaostale zemedelstvi tak vyrabi draze potraviny, ktere nasledne lacino prodava nemeckym/rakouskym zpracovatelum/ rozdil ceny mu bohate pokryji dotace EU/. Jde o analogickou situaci z doby kdy CR byla pouze pristupitelskou zemi EU a ceske ovocnare "valcovala" lacinna dotovana  a jablka z Italie, Francie a spol. Od toho jste v Bruselu prave vy a vasi kolegove europoslanci, abyste zreformovali nesmyslnou agrarni politiku EU. Vsimnete si nevolam stupidne po zruseni ci vystoupeni z EU, jen po reformach  ktere by mely EU zpruhlednit a hlavne zestihlit jeji byrokraticky aparat.

Henry 12.5.2007 8:40

Žvástání, žvástání

"Když jsou naši politici v úzkých, svedou problémy na EU. Už ale neřeknou, že to jsou oni, kdo neumí konkurovat svým zahraničním kolegům, kteří se za zájmy svých zemí rvou jako lvi" - prosím info o svedených zuřivých bitvách Bobošíkové. Reklama? Jen těžko si lze představit, že někdo - byť na základě reklamy, opakovaně koupí zboží nekvalitní nebo předražené. Jsem možná zaujatý, ale cítím, že pes štěká a karavana kráčí dál.

Von 12.5.2007 8:49

Re: Žvástání, žvástání

Samozřejmě že je to ZEJMÉNA o poměru mezi KVALITOU a CENOU a teprve POTOM o tom, jako co se naši POLITIKÁŘI za naše peníze za naše zájmy BIJÍ!!

Stachanov 12.5.2007 8:18

základní instinkt jany bobošíkové

nechce radši místo těch zaprděných řečí roztáhnout nohy jako v tom filmu? ;-D

Mejla 12.5.2007 8:18

Bobovize náš všechny zachrání. Vedení mezinárodních firem je opravdu jedno,

odkud zboží pochází - hledí se jen na kvalitu, cenu, plnění smluv atd. Zde vůbec nejde o rozlišování domácí a zahraniční produkce či služeb. Problém je jinde, a sice v bolševizaci trhu, to jest v jeho ovládnutí několika korporacemi s propojením na vládní úředníky. Takto byly v posledních letech zlikvidovány tisíce živnostníků a uzavřeny např. desítky malých jatek a mlékáren tzv. z hygienických důvodů. Je to podobná situace jako např. v bankovnictví ČR ovládaném několika obřími subjekty, jež vyústilo v lichvářské úroky a astronomické poplatky. Bobovize zde blekotá o trhu, avšak ona sama jako členka tlupy Volodi Mojsejeviče Železného se podílela s TV Nova na totální devastaci ČR.

Pamětník starejch dob 12.5.2007 12:17

Re: Bobovize náš všechny zachrání. Vedení mezinárodních firem je opravdu jedno,

Omyl, Novu bych z toho vynechal, ten největší malér byla Pravda a láska a ČSSD, ODS vládla naposledy v roce 1997, takže ani ty banky nelze připsat jí na triko.

Jediné, zač nese ODS odpovědnost je bankovní socialismus, ALE je třeba si uvědomit, o co tenkrát šlo. Na ODS nadávají ti, kteří z bankovního socialismu profitovali, ale ne z toho důvodu, že jej zavedla, ale proto, že SKONČIL. Je mistrovským kouskem M. Zemana že se podařilo voličům namluvit, že to, co ono PROŽRALI kdosi, resp. ODS rozkradla a proto umělé udržování některých podniků při životě nemůže POKRAČOVAT.

Martin 12.5.2007 16:21

Re: Re: Bobovize náš všechny zachrání. Vedení mezinárodních firem je opravdu jedno,

No tak já to vidím přesně naopak, největším průserem byla bohužel neschopnost ODS a Klause především říct lidem jasně že bez toho aby mykali nic mít nebudou. Místo toho se snažili je držet v domění že se stát o vše postará a prakticky socialistickým způsobem (který bych čekal spíš od ČSSD) se snažila udržet lidi v klidu (bankovní socialismus, neuvolnění nájmů atd.). Na mafiánský kapitalismus poukazoval správně i když už pozdě i Havel. A pokud můžu soudit (bez toho abych byl fanouškem některé strany), pak je mi milejší pravda a láska než bratrstvo kočičí pracky (tunel a rozkrádačka nebo jak tomu říct). To v ČR podpořilo a utvrdilo v lidech ten známý pocit že kdo nekrade okrádá rodinu. A tak se češi jako národ zlodějů propracovali na špičku. No co chtít po národě kde ministr financí a následně předseda vlády (a pak prezident) nezná špinavé peníze že?

Pamětník 12.5.2007 18:11

Re: Re: Re: Bobovize náš všechny zachrání. Vedení mezinárodních firem je opravdu jedno,

Lidé toto NECHTĚLI a NECHTĚJÍ slyšet.  Raději chtějí slyšet že "zdroje jsou."

Ladislav N. 13.5.2007 4:26

Re: Re: Re: Bobovize náš všechny zachrání. Vedení mezinárodních firem je opravdu jedno,

A co chtít po voličích stran, jejichž ministři financí končí v base pro tunelování firem...? ;-P

Lea 12.5.2007 7:57

Gandalovič

mluvil stejně rozumně,jako předseda potravinářské komory.Mimochodem,proč naši nedají skutečně víc peněz do reklamy?

Rýpal 12.5.2007 7:55

Jsem zklamán

Nalákán nadpisem "Politika: český čuník na odstřel" jsem se nedočkavě těšil na článek, který plamenně odsoudí vykonstruovanou kauzu Jiřího Čunka...:-) Jsem zklamán…

Von 12.5.2007 8:40

Re: Jsem zklamán

Buďte rád, že jste zklamán jen tímto článkem. Kdyby se týkal Vámi navrhovaného tematu, to bychom se teprve podivili!! Mne paní Bobo nezklame opravdu, ale OPRAVDU NIKDY !!

Jiří S 12.5.2007 6:51

Exkluzivně

Jak to, že článek psaný EXKLUZIVNĚ (tj. výlučně) pro jedny noviny je otištěný v jiných? Buď teda není psán exkluzivně, nebo je někdo těm jiným novinám čmajznul. Co na to autorka a obě redakce?

balthasar 12.5.2007 7:00

Re: Exkluzivně

Exkluzivně podle Bobo.

DJ Bobo 12.5.2007 11:55

Re: Exkluzivně

Je to psáno EXLUZIVNĚ pro PR manažera milé BOBO. A ten to EXLUZIVNĚ rozesílá všem EXLUZIVNÍM  novinovým plátkům a serverům. A já to čtu také EXLUZIVNĚ. když čtu Bobo, tak už nic jiného!Vsadím se, že článek bude i na jejím exluzivním webu.

josef 12.5.2007 6:51

nevím, jak poznáte, odkud maso pochází,

moji příbuzní prodávají jatečný dobytek do Německa, protože dostanou dobře a včas zaplaceno

honzak 12.5.2007 8:05

Re: nevím, jak poznáte, odkud maso pochází,

jeden z mnoha europředpisů nařizuje prodejci zveřejnit výrobce/zemi původu.

Medák 12.5.2007 15:04

Re: Re: nevím, jak poznáte, odkud maso pochází,

na každym balení masnejch a mléčnejch výrobků je takovej ovál,kde je zkratka země výrobce ,jeho číslo a v příslušnym jazyce zakratka EU,takže výrobce produktu se identifikuje snadno, ale nepozná se,ze který země má vstupní surovinu.

PRASI DENT 12.5.2007 6:49

JAK VIDNO

 BOBO se v čunění vyzná, že by pomýšlela na HRADNÍ KOMNATY.......

balthasar 12.5.2007 6:10

To by mě zajímalo

jak asi to vepřový soudružka kádruje? Když "nikdy neviděla německý či francouzský supermarket zaplavený polským či maďarským vepřovým". Asi se s nim zkouší domluvit ve světových jazycích, bůů.

M. Gebauer 12.5.2007 5:57

Ale, ale:

paní Bobošíková, na můj vkus jste příliš často k přečtení na těchto stránkách! Žeby nový  "Autobus Zemák" projížděl krajinou? Inu, uvidíme, jak Vám to bude ku prospěchu, kolik hlasů tato aktivita vynese. Pakliže to bude k něčemu, budete mít, žel, vbrzku na těchto stránkách následovníky podobného ražení.