30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
DJ Bobo 13.5.2007 17:29

Re: Re: Ochránkyně českých (a hlavně vlastních) zájmů

Brblale, z čí kapsy by asi stát těm zemědělcům dotace dával - z vaší? To byste pak brblal, že máte vysoké daně nebo že není dotováno něco úplně jiného. Jestli chcete, můžete rovnou odevzdat část vašeho platu zemědělcům, ať se jim daří lépe. To se vám bude líbit? Vy máte dotované zaměstnání?  

Václav 12.5.2007 12:29

Ťy řetězce...

Tentokrát 100 % souhlas paní europoslankyně.

Brkleš 12.5.2007 16:21

Re: Ťy řetězce...

Souhlas pouze se závěrem druhého odstavce, kde doufám hovoří hlavně o sobě a svém příteli panu Železném. To naprosto souhlasím.

AeroKarel 12.5.2007 17:17

Re: Ťy řetězce...

Vždyť se dá nakupovat i jinde, ne?

Spravedlivaa 12.5.2007 12:14

paní Bobošíková

Je to dáma úžasně ambiciozní, jdoucí přes mrtvoly a ve své nečestnost se ohánějící ctí. Její zvolení do EP je sám o sobě husarský kousek a protože si všichni pamatujeme,že se tam dostala po Železného zádech, aby ho vzápětí odkopla, bylo by od ní rozumnější kdyby se moc neukazovala. Ať si užívá plodů,které získala a přestane se zviditelňovat. Myslím,že už řekla vše

IS 12.5.2007 13:25

Re: přes mrtvoly čuníků ?

AeroKarel 12.5.2007 17:18

Re: paní Bobošíková

S Železným si nemají co vyčítat. Stejná pakáž.

lordpavka 12.5.2007 11:36

Už zase Bobo

Výplody paní Bobo,to je něco.A že už jí je tisknou jen v Metru,hovoří za vše.Nějakou shodou náhod se dostala do EP a narostlo jí sebevědomí.

IS 12.5.2007 13:27

Re: A proč je to vepřové drahé?

AeroKarel 12.5.2007 17:19

Re: Re: A proč je to vepřové drahé?

A je drahé?

brblal 12.5.2007 18:55

Re: Re: Re: A proč je to vepřové drahé?

Je snad levné?Tak drahé vepřové či hovězí republika nikdy neměla.Kolik hodin,event.minut musím dělat na 1 kg masa na svíčkovou?Kolik v porovnání našeho koše s koši západními?Potraviny jsme měli levné.A nyní?

Ladislav N. 12.5.2007 20:13

Re: Vepřových hlav máme i na levný export...

Vy jste za totality chodil nakupovat do obchodů pro vyvolené členy KSČ? Nebo jste ztratil paměť? 8-o

Já nedávno kupoval do zásoby má oblíbená (mražená) kuřecí stehna - za 27 Kč/kg (pravda, nejsou za tuhle cenu pořád),  to tady za komoušů rozhodně nebylo. ;-)

cc 12.5.2007 22:47

Re: Re: Vepřových hlav máme i na levný export...

To je fakt, za to bylo celý kuře.

Ladislav N. 13.5.2007 4:21

Re: Re: Re: Vepřových hlav máme i na levný export...

Jo, ale při průměrné hrubé mzdě v ČSSR tři tisíce (!!) měsíčně. Kolik práce jste na to tehdejší kuře (které rozhodně nebylo volně kdykoli ke koupi) musel odvést? Pokud žádnou, tak se nedivím, že se vám stejská. ;-)

Mimochodem, třeba banány (nebýt vstupu do EU) bychom měli pořád za 17,- Kč/kg  jako za komunistů, ale v množství neomezeném a pro každého, kdo má zrovna chuť.  Bez  úplatků a  stání ve frontách. ;-P

DJ.Giovanni 13.5.2007 10:06

Re: Re: Vepřových hlav máme i na levný export...

Mrkněte na aktuální Lidovky co to jsou ale za kuřata? Neviděla nikdy slunce, trávu a ani jednou si těmi vašimi stehýnky neposkočila? Dobrou chuť!

Eva D. 12.5.2007 23:14

Re: Re: Re: Re: A proč je to vepřové drahé?

Než začnete něco takového tvrdit, měl byste si ověřit fakta. jenže, až to uděláte, budete muset Vaše tvrzení odvolat. není na něm totiž zbla pravdy. Ty levné potraviny jste si zaplatil jinak, neviditelně ( ceny se určovaly centrálně a dotovaly - z kapes "pracujících", jak jinak)) a i tak jste na ně vydělával podstatně déle než dnes.

Český Honza 13.5.2007 10:39

Re: Re: Re: Re: A proč je to vepřové drahé?

Víte za kolik prodávají maso čeští zemědělci zpracovatelům? Až to zjistíte, tak to  se budete divit!!! Jde o ceny, které jsou pod jejich výrobními náklady. Tak prosím pozornost obracejte ke zpracovatelům a prodejcům, pokud se Vám zdá drahé. Až bude česká konkurence zlikvidována, tak se budete nad cenami divit podruhé. Za to Vám ručím. !!

BOMBON 13.5.2007 11:43

Re: Re: Re: Re: Re: A proč je to vepřové drahé?

i v nekterych pohadkach byl cesky honza prezentovan jako dement... nehral jste nekdy v nejake??

kdyz to ti chytri hosi zjistili uz davno (nebo to aspon davni jiz rikaji), PROC TO TEDA SAKRA PORAD DELAJ????

cim mi za to rucite??? svymi penezi? svoji povesti? co si na vas vezme kdokoliv, kdo uveri temto blabolum??

Český Honza 13.5.2007 20:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A proč je to vepřové drahé?

Pokud slušnosti říkáte demence, tak nevím co tento národ čeká. Asi vláda slušných lidí jako jste Vy. Všechny pohádky (až na výjimky ) končí dobře. Obávám se však že tato skončí pro zemědělce asi špatně, pokud o jejich záležitostech budou rozhodovat věci neznalí lidé. Je jedno koho budou politicky zastupovat. Jestliže o tom nic nevíte, tak se alespoň informujte. To že ti zemědělci to POŘÁD SAKRA DĚLAJÍ je možné pouze v tom případě, že prodělečnou živočišnou výrobu dotují z jiné, výdělečné výroby, což bývá povětšinou rostlinná výroba, autodoprava a pod. Co mají asi dělat? Zvířata pustit do přírody, propustit zaměstnance a zbourat stáje? To není jako zavřít dveře nějaké zkrachovalé provozovny a nechat ji klidně na pospas vandalům. Takto čekají, že snad přeci jenom někomu dojde o co jde a padnout je nenechá. Když však neveříte, že mluvím pravdu, tak se zeptejte někoho informovaného a pravěpodobně  mi dát za pravdu( pokud se nezeptá někoho takového jako jste Vy).

Jinak jestli Vám jde o to čím ručím za to, že se budete divit podruhé, tak pouze selským rozumem. Likvidace konkurence a následné diktování cen není nic nového. Že by Vám to nedošlo? Na monopolní ceny máme přece zářné příklady, ČEZ a jiné chudé firmy . Tolik k mým blábolům. Je to můj názor vycházející ze znalosti prostředí zemědělství. Jestli máte jiný, tak pravím "blahoslavení chudí duchem".

BOMBON 13.5.2007 23:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A proč je to vepřové drahé?

ze vy jste jeste pobozny??:-)

mam zkusenost s nekolika zemedelskymi druzstvy a je to presne tak jak rikate. tehdy misto toho, aby vybili kravy a prestali pestovat prasnicky, protoze to nenese, zahubili i to, co fungovalo, protoze to prozrali prave ty kravy a prasnicky. ano, jenom dement dela dlouohodobe neco, co jej ekonomicky nici. jinak zruseni zivocisne vyroby je stejne slozite nebo jednodussi nez zrusit jakoukoliv jen trochu slozitejsi prumyslovou vyrobu. ale to vas asi nepresvedcim, ze? phillips v hranicich by podle teto logiky mel vyrabet i nadale ztratove televizory a vy byste mu mel prispivat, protoze nekdo musi pochopit, ze by se klasicke televize mely vyrabet, rpotoze jakmile s nimi philips skonci, tak plasmy a lcd skokove zdrazi, to mi muzete garantovat, ne?

kupuju zbozi, kde je pro me nejlepsi kombinace ceny a kvality. na puvod kaslu. jestlize vy ne, sponzorujte chudaky nase zemedelce ze sveho, budete mit moc dobry pocit. a moje penizue nechte na pokoji, rozhodujte si o svych. takovi co nejvic rvou, se pak strkaji v lidlu, kdyz maji akci na nejaky smejd, co opravdu nikdo nechce.

Český Honza 14.5.2007 7:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A proč je to vepřové drahé?

Pobožný rozhodně nejsem. Nejsem ani padlý na hlavu, abych nerozuměl základům ekonomiky. Jenže Vaše argumentace mi náramě připomíná slova jednoho vysoce postaveného nejmenovaného politika (t.č. prezident ČR), že zeměděltví je vlastně průmyslová výroba po širým nebem. Zapoměl na takové věci, které mohou někomu připadat jako staromódní, jako je určitý citový vztah k půdě a obecně k přírodě. V zemědělstbví se rozhodně nevyrábějí zastaralé typy obrazovek, ale naprosto srovnatené výrobky jako ve vyspelém světě. Prvovýroba však má tu smůlu, že nikdy nemůže konkurovat silně dotovaným výrobkům ze zahraničí. Čeští zemědělci by se velmi hravě prosadili (alespoň v EU) pokud by platil plošný zákaz zemědělce dotovat. Zkuste to však říci nahlas např. ve Francii a ukamenují Vás.

Česi obecně trpí nedostatkem sounáležitosti a sebevědomí. Svého času jsem určitý čas pobýval ve Štrasburku. Je to vlastně hraniční město s Německem. Hranici tvoří řeka a za mostem je Německo, kde je zboží v obchodech poměrně o dost lacinějsí a to včetně potravin. Myslíte si, že tam stojí fronty Francouzů na nákupech? Ani náhodou. Když bych si tutéž situaci představil u nás, tak by ten most asi pod náporem Čechů spadl.

Do Lidlu zásadně nechodím a Vaše peníze Vám nezávidím. Klidně o nich rozhodujte dál, alespoň do té doby pokud budete mít vůbec o čem rozhodovat.

BOMBON 14.5.2007 9:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A proč je to vepřové drahé?

klause nemam rad. zemedelstvi je vyroba jako kazda jina a citove vztahy k predmetu cinnosti me nezajimaji, to je subjektivni "problem" kazdeho cloveka, ze ma nejake preference.

naprosto srovnatelne vyrobky - treba ano, treba ne, brambory jak z idaho jsem tu ale zatim nevidel. v kazdem pripade souhlas, ze dotace jsou odporne a deformujici. kdybyste vy a vasi zemedelci kriceli "pryc s dotacemi", rvu s vama. ale zemedelci rvou "dejte nam dotace", a to budu vzdycky proti.

nevim, rpoc pletete dohromady sounalezitost a sebevedomi. jestli sounalezitosti myslite, ze jako mam radsi cesky vyrobek, protoze ho vyrobil nekdo, kdo je teritorialne blizko mne, pak sounalezitosti netrpim.. a to doslova. ostatne, nikdy neduveruju lidem, kteri zacnou zasvecene hovorit o tom, jaci jsme (mysleno "jsou") my cesi. ja treba jedu pro dobry parek trebas nekolik kilometru a cena me koneckoncu zase tak moc nezajima. orientuju se na to, abych penize vydelaval, nikoliv abych je usetril.

jsem rad, ze muzu rozhodovat o svych penezich, nez (jak spravne podotykate) o nich bude zase ve jmenu neceho velkeho a vzneseneho rozhodovat nekdo jiny. trebas s vasimi argumenty

EmilXX 12.5.2007 10:51

Paní Bobošíková dělá alespoň NĚCO a i takovýmito články

tlačí na naši vládu. Pan Železný sliboval podporu našim zemědělcům, nevím ale co on a paní Bobošíková opravdu dělají ani kde to zjistit. Co se týče podmínek, vyjednaných ČSSD darmo mluvit, ze skříní vypadává jeden kostlivec za druhým 

Pokud jde o označení země původu, na mnohých výrobcích abych to hledal lupou,

Aktivita našich zemědělců je skoro nic proti tomu, co vyvádějí při každé příležitosti ti superdotovaní francouzští.

BOMBON 13.5.2007 11:46

Re: Paní Bobošíková dělá alespoň NĚCO a i takovýmito články

jo jo, s temi francouzi mate pravdu, meli by dostat kopanec do rozkroku, stejne jako ti nasi skuhralove. a kopnout by si mohl kdokoliv, komu stat ukradne penmize a da je jim...

vládík 12.5.2007 10:34

Co, dělat, když jsme volili podvodníky, myslíce jen na sebe a svou rodinu???

Co dělat, byli-li zvoleni Železný a Bobošíková?    Kde byla a co dělala Bobo, když Zeman, Špidla a Gross sjednávali přístupové podmínky?  Je tak omezená, že nevidí, nebo tak podlá, že nechce vidět rozdíl mezi dotacemi z fondů EU zemědělcům v původních zemích a v nově přijatých zemích. Samozřejmě, že  v původních zemích nenakupují  maso od nás. Není dostatečně dotované a tedy je neschopné ekonomické konkurence.   Jak darebácké, svádět právě tento fakt na ODS. 

Všem, kdo mají klapky na očích: Nepíši to proto, že bych fandil ODS. Ale vyjadnané podmínky jsou dílem ČSSD.

standaT 12.5.2007 10:37

Re: Co, dělat, když jsme volili podvodníky, myslíce jen na sebe a svou rodinu???

Podlá. Ano, Vládíku, to je to pravé označení.

Kubeš 12.5.2007 17:00

Re: Co, dělat, když jsme volili podvodníky, myslíce jen na sebe a svou rodinu???

R^R^R^--A Bobo by měla raději mlčet

AeroKarel 12.5.2007 17:20

Re: Co, dělat, když jsme volili podvodníky, myslíce jen na sebe a svou rodinu???

My jsme volili? Já se k tomu nehlásím, tohle bych nevolil ani ve stavu ožralosti.

ferda 12.5.2007 10:32

nekupujte u Nemcu

Ta zena je s tim nacionalismem opravdu trapna. Jak  nekdo napsal, svazactvi  uz neni v mode, tak zas nema nadsene  rada Nemce a tim se   mazane  lisa  v prizen jistym   zapecnikum  z kocourkova, podobne  jako Cunek, ktery  si zas buduje karieru  na cikanskem problemu .

A k rozdmychani nacionalnich vasni poslouzi, jak jinak, veprovy.Proc ne hovezi? Nemecky trh je totiz zaplaven rostenkami z Argentiny,  hovezi peceni z Brazilie a Australie. Tucna husa, vykrmena v Polsku, ci kacena z Madarska, uz patri davno k nemecke  vanocni tradici. Z bohateho vyberu ovoce a zeleniny, se muze pysnit domacim puvodem snad jen zeli, kapusta a petrzel.

ouvidoria 12.5.2007 10:00

A vy?

Co vy tam delate v tom parlamentu EU? Uz jste o tom problému mluvila? Rozproudila jste diskusi, ziskala jste podporu polskych a madarskych kolegu? Asi ne, kdyby ano, uz bychom to slyseli, prinejmensim od vas.

Kdepak, bolsevici vzdy vedi nejlepe co delat a taky umeji poradit.