30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R.J. 13.3.2009 22:17

Re: Pohádky pana Hofhanzla

Padesát! ;-D

R.J. 13.3.2009 22:07

Re: Vesnice mého dětství se nevrátí, to je prostě pokrok.

Pišto,moje řeč. R^R^R^

vikin60 13.3.2009 22:06

Re: Vesnice mého dětství se nevrátí, to je prostě pokrok.

Zn.Mozek napsal plnou pravdu o hospodaření na vesnici!Na rozdíl od ekonoma Ladislava N  a dalších,kteří píší bláboly .V roce 1970 nebylo na vesnici sedláka,který by chtěl pole zpět!! Dobré JZD vyplácelo peníze za živý inventář a sedláci použili peníza na opravu svých domů.Proč autor článku vlezl do parlamentu ke korytu a nešel hospodařit na svůj statek !

Novák S. 13.3.2009 22:03

Re: děte do háje

Komunismus i globalismus vymysleli židi!(Y)

R.J. 13.3.2009 22:00

Re: České zemědělství

Odpovědi se nedočkáte, když, tak jen rudých srágor, co tu píše nejeden magor.

MR 13.3.2009 21:26

Re: Včera zemědělci řekli jak se jim krásně žije

Škoda, že většina těch zemědělců z před 48 už nežije. Chtěl bych vidět, zda by jste jim toto řekl do očí!

A ta odměna poctivě pracujícím - určitě. Babička s dědou nebyly zakládajícími členy JZD tak jim to ukázali soudruzi na důchodech. A půda - když ji tedy nikdo nikomu neukradl, můžete mi říci proč probíhali a probíhají restituční řízení?

MR 13.3.2009 21:15

Re: Pohádky ale z jiného konce

To mi je jasné - právě proto to museli nějak jinak řešit. V moderní době ten sedlák je pak třeba rád, že to ještě vůbec někdo chce dělat v zemědělství a pokračovat.

H.K. 13.3.2009 21:13

Re: České zemědělství

Pan Hofhanzl píše  především o základech na kterých vznikalo zemědělství po 2. světové válce. Základní otázka je jestli měl někdo právo sedlákům sebrat jejich majetek, udělat z nich nádeníky a posílat je do uranových dolů. 

 

Je, podle Vašeho názoru přijatelné, aby někdo sebral lidem všechno co vybudovali generace jejich předků t.j. majetek i svobodu?

 

Kanuk 13.3.2009 20:51

Re: Vesnice mého dětství se nevrátí, to je prostě pokrok.

Redbitře,  ona spousta černoušků v USA se nemá o moc líp, než ti v tom Zimbabwe. Protože černoušci jsou černoušci, jak v Zimbabwe tak v USA. Jeden se i presidentem může stát. Akorát v Zimbabwe nemaj tolik bílejch.

Slávek-Valašsko 13.3.2009 20:50

Včera zemědělci řekli jak se jim krásně žije

 Včera to zemědělci řekli jak se jim opravdu žije. Ti dnes mají svobody, možností a naše vláda je opravdu podporuje. Zkrátka kromě pečených holoubat a  pytlů s dolary jim tato doba přinesla všechno možno.Tak proč ta diskuze o tom co tu bylo.  Krutovláda  bolševiků si poctivě pracujícího zemědělce a zabezpečujícího výživu národa vážila. Ti kdo  spekulovali a nectili co je vlastně jejich posláním a smyslem  zemědělské výroby na růžích ustláno neměli. Byly kriminály za neplnění dodávek. nešlo ale  o nevinou hru, šlo o  zabezpečení výživy národa a myšlenka o socialistické  velkovýrobě a soběstačnosti se  podařila. I když velmi krátce, ale úspěšně. A to těm proklínáným bolševikům nikdo nevezme.jen ten kdo nechce vidět a poznat bude do své smrti hlavou mlátit do zdi. Klidně mně proklejte,ale to byla vesnice za socialismu a není se za co stydět. Půdu Vám nikdo neukrad jen učinil opatření pro její  řádné hospodářské využití- Takto bylo Vy havlovští holoubkové, pravda a láska se  nedostavila - to nakonec  nepotřebujete  hlavně Vy o to více je tu lží sporstoty  a nenávisti.

Pišta 13.3.2009 20:45

Re: Vesnice mého dětství se nevrátí, to je prostě pokrok.

A ty co popravili a těch  sto tisíc co pozavírali a ještě jejich potomkům zákazali vyšší vzdělání , ti se měli jako prasata v žitě!  Můj bratranec se nesměl vyučit ani kominíkem. Di di hajzlu bolševiku prolhanej! Mozek ? Leda tak nasráno!

H.K. 13.3.2009 20:39

Re: ...pořad na ČT 2 o životě a práci lidí

To jsou lidé pro které nejvyšší životní hodnota plné břicho a pěkná dovolená. Lidé, pro které je stupínku hodnot nejvýše něco tak nepotřebného jako svoboda, jsou pro ně ubožáci. Jsou líní a každá práce je pro ně hrozná dřina. Pokud člověk cítí, že práce má smysl, tak není dřinou.

Pišta 13.3.2009 20:39

Re: České zemědělství

Sedláci nedělali předsedy nijak dlouho. Toho největšího,většinou před JZD zavřeli a rodinu vyhnali, aby mělo JZD kde "sídlit". A protože sedláci moc ve straně nebyli, začali do JZD dosazovat "kádry " s okresu. Těm potom nebylo po, plyšáku  co vracet protože pole nikdy žádné neměli a bylo vymalováno. JZD se tzv. transformovalo a aby nemuselo platit restituentům, následně "zkrachovalo". Dluhy zůstaly v "bývalém subjektu" a pole přešly i s použitelným vybavením do "nového". Restituenti většinou utřeli hubu a jelo se dál močálem černým kolem bílých skal. A tak je až dodnes. Autor má pravdu.

Pišta 13.3.2009 20:28

Re: Vesnice mého dětství se nevrátí, to je prostě pokrok.

A taky v Holansku čili Nizozemí pozavírali  sto tisíc sedláků, kteří nechtěli do JZD jako u nás?  A kolik jich popravili?

Pišta 13.3.2009 20:25

Slušovice?

V dobách , kdy firmy, které prodávaly za valuty potřebovaly ministerský souhlas na každý dolar, za který potřebovaly  něco koupit, si Slušovice dovezly stádo krav letecky až z Kanady. Kdo jim dal na to valuty?

R.J. 13.3.2009 20:17

Re: děte do háje

Nojo, zapoměls že již nemáš ochranu "napadení veřejného činitele", abys mohl beztrestně mlátit lidi a nemáš již služební pendrek.;-D Jednu otázečku, jak kapitán, má povědomí, co to jsou tanga ?;-D To mě nějak neštymuje, proč myslíš že je nosíme? Nebudeš od té panceřové horské baletní divize, prvního valčíkového praporu, třetí valčíkové roty ? Abys nám nepředvedl pa de dé na špičkách. Nosíš punčocháče a budeš nám něco říkat o 4%. Že by panáček rudo- vojáček byl tentononc? ;-D

J.D: 13.3.2009 20:04

Re: Zemědělské podniky a zemědělský zpracovatelský průmysl před rokem 1989 záviděl České republice celý svět, na východě i na západě

Máte pravdu, to je i můj názor...

Ladislav N 13.3.2009 19:55

Re: Co se týká těch dodávek

Celý komunistický systém po celou dobu trvání byl nedostatkový a na příděl, byť čistý "přídělový systém" známý z poválečných let to už nebyl. Prázdné obchody a zadrátované hranice, aby odsud nemohl nikdo utéct, to byl ten váš vysněný KOMUNISMUS!!

J.D: 13.3.2009 19:55

Re: V zemědělství se hospodaří v zemědělství se nepodniká.

R^R^R^R^!!

Ladislav N 13.3.2009 19:52

Re: Vesnice mého dětství se nevrátí, to je prostě pokrok.

Bolševici moc nezískali dobrovolně, ale násilím a terorem. Proto byl komunistický režim prohlášen za nezákonný a zločinný.

J.D: 13.3.2009 19:51

Re: Co se týká těch dodávek

Martine , a víte, jakým způsobem byly ty STS vybaveny těmi traktory a mlátičkami?  No prostě je komunisti nejdřív sebrali sedlákům! Sedlákovi zakázali najímat nádeníky a zvýšili mu dodávky .A když je pak neplnil, protože nebylo jak a čím, byl odsouzen ke ztrátě svobody , majetku a práv. Vzdělávejte se - literatury je dost , a nebalamuťte sebe i jiné. 

Ladislav N 13.3.2009 19:48

Re: Vesnice mého dětství se nevrátí, to je prostě pokrok.

No vida, reprezentant komunistických zločinců a vrahů se přihlásil. Děkuju za mázorný příklad myšlení bolševika.

Ladislav N 13.3.2009 19:45

Re: Vesnice mého dětství se nevrátí, to je prostě pokrok.

Aha, no pro někoho jako vy je zřejmě  "úspěchem" komunistická zloděhna a zločiny...

J.D: 13.3.2009 19:43

Re: život na vesnici

!!R^!!

R.J. 13.3.2009 19:41

Re: život na vesnici

Pamětníku II, díky tomu, komu jsem se narodil, tak se mnou bolševik vymetal od patnácti výrobní proces ve fabrice. S mojí rodinou ještě něco horšího. Vše nám ukradli, vystěhovali z bytu atd, znáte to, né ? K tomu "lidu" co je volil. Také jsem kolikrát přemlouval kolem sebe lidi, aby nechodili k volbám, dost jich nechodilo, těch 99.7 je komoušský výmysl, ale je fakt, že většina chodila, bála se teroru bolševika, bylo to vynucené. Chápu , že někteří nechtěli skončit jako já, v kotelně, ale stejně, i kdyby se k volbám dostavilo jen 5 lidí, stejně by to komouš zfalšoval, to bych lidem tak nezazlíval.Co lidem kolem sebe zazlívám , je to, jak to dopadlo po 17 Listopadu,ta neochota demonstrovat a vytvářet nátlak , jak zatočit s bolševikem. Když k tomu připočteme 1,5 milionu komunistů, kteří  jsou škodná, tak se nedivte že to zde vypadá jak po bitvě U Chlumce. Ale to je na esej, ne na článeček. Jinak Vás zdravím ,pamětníku II.

j 13.3.2009 19:35

Re: ...pořad na ČT 2 o životě a práci lidí

Mozek vlastně ty chudáky sedláky zachránil když jim to s rudou bandou ukradli a ještě je za odměnu poslali na rekreaci do Jáchymova. Navrhuji je taky zachránit

Pamětník 2 13.3.2009 19:32

České zemědělství

Ani se mi nechce věčit,že toto téma vzbudí takovou pozornost.Někdy mám sice dojem,že příspěvky odbočují do nepatřičných mezí,protože nevím jakou má souvislost se zemědělstvím "spaní soudružky s OV se spaním se soudruhem z KV",což mi připomíná čas,kdy z naprosto ověřených zdrojů všechno víme.Bohužel žasnu,že této mnohdy bezduché diskusi,podléhají i lidé s vyšším vzděláním.Věcná diskuse je na místě,ale způsob, jak hodnotí zemědělství někteří lidé je urážkou všech,kteří v tomto oboru pracovali.To,že někteří pracovali na brigádě pár dnů a druzí desítky let a často i za daleko horších podmínek může srovnávat jen diletant.Jen nezapomeňte,co jste do těchto diskusí psali,protože  za 20 let už se budou hledat jiní viníci.:-/

j 13.3.2009 19:31

Re: děte do háje

Ten papír snese všechno, nakonec  z tebe vyleze vymaštěnej skín. Co takhle něco o židech? (seběvědomí ale máš možná bys potřeboval vyučit)

franta tyčka 13.3.2009 19:19

Re: děte do háje

No tak neměl jsem moc na práci tak jsem se dal chytit.Fajn puberťáci máte mě tak nějak psychicky. Na to fyzicky nemáte ani jeden. Kdybyste puberťáci uviděli co umí kapitán tak se poserete tak, že vám to protrhne ty vaše buzerantský tanga. Nazdar.

Eva D. 13.3.2009 19:14

Re: děte do háje Komunisti nepostavili ani suchý záchod

To pamatuji ještě z 80tých let. Soudružka stíhala v pracovní době schůze OV i spaní se soudruhem z KV a brala 2x víc než její stejně stará kolegyně se stejnou kvalifikací, leč nesoudružka.