29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Češi, Mnichov, americký radar

Dodnes naříkáme, alespoň ti starší co ještě něco vědí o Mnichovské dohodě, že nás západní spojenci tehdy zradili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JAB 30.1.2007 9:10

Re: Moloděc

Račte si opravit letopočet. Snad 1938, jinak "darebácké Slovensko" bylo součástí republiky a hledělo se od ní odtrhnout až když to Praha zabalila, dtto "krvežírnivé Polsko". Jinak (víme dnes) Německo nebylo roku 1938 na válku připraveno a generální štát dokonce měl přiopravený puč k sesazení hitlera, kdyby se do ní pustil. Jenže "mírotvůrci" mu sežrali jeho bluff a generálům tím páderm odzvonilo. Shodná mentalita mírotvůrců dnes vede (u komunistů na oko, lhou vždy) odpor k americké základně. Chceš-li mít mír připravuj se na válku znali už staří Římané.

krmič 30.1.2007 11:22

Re: Re: Moloděc

dtto "krvežírnivé Polsko". Že by bylo Polsko, stejně jako Slovensko, součástí republiky?

Ovšem zachovalo se k nám v tom osmatřicátém škaredě, někteří lidi dodnes vzpomínají na odsun Čechů ze zabraných území.

Nastvany 30.1.2007 11:48

Re: Moloděc

Jo na ty desitky mest bychom ale nemcum museli pujcit bomby... oni sami jich meli par set tun...spotreba na par dni valky....

Jan 30.1.2007 8:41

Americky radar v tuto chvili ne.

Duvody jsou zejmena tyto:

1) Vztah Ceske republiky a Spojenych statu neni zdaleka rovnopravny. Zatimco evropske zeme - tehdejsi clenove EU (vcetne Britanie) a neclenove ze Skandinavie + Svycarsko - zrusili turisticka viza pro Cechy hned v prubehu roku 1990, do Ameriky musi Cesi stale potupne zadat a platit za vizum (a to i za tranzitni!!). Dnes mohou Cesi legalne pracovat v 21 ze 27 clenskych zemi EU (+ na Islandu), i Nemci a Rakusane otevrou svuj pracovni trh nejpozdeji v 2011. Takove vyhody Americane svym partnerum treba z NAFTA (s vyjimkou Kanady) ani neprislibili.

2) Dvoustrannou dohodou o zakladne s Amerikou Ceska republika podrazi sve partnery z NATO i Evropske unie. Na "vyhody" dvoustrannych "nadstandardnich" vztahu s USA, ktere prosazuji modri komuniste z ODS (jako je kaspar Zahradil) je mozno se podivat do zemi Stredni a Jizni Ameriky. K tem se jejich americti "pratele" chovaji jako k povlu.

Aby mne nekdo z modrych ODS-bolseviku nenarknul z anti-amerikanismu: zejmena v dobe svych kanadskych studii jsem procestoval Spojene staty krizem krazem, urcite tam pobyvam pracovne casteji, nez drtiva vetsina modrych soudruhu zvanicich na techto forech a donedavna mavajicich sovetskymi praporky na 1.maji. Proti Spojenum statum nic nemam, ale pokud chteji v Cesku postavit zakladnu, tak pouze pod velenim NATO.

JAB 30.1.2007 9:05

Re: Americky radar v tuto chvili ne.

1)Jaképak "potupně žádat" do ruska také žádáte o visum potupně? A dostáváte ho snad zadarmo? Račte si též posloužit seznam kriominálních trestných činů spáchaných na územi USA občany ČR a dalšími zhruba 15 000, kteří tam jen nepovoleně pracují.

xtl 30.1.2007 10:01

Re: Re: Americky radar v tuto chvili ne.

JAB zřejmě neví, že s Ruskem máme konzulární dohodu založenou na principu reciprocity, Rusové zavedli vízovou povinnost pro občany ČR až poté, co my jsme ji Rusům zavedli jako první a jsou ochotni ji zrušit ihned, co ji zrušíme také. S USA takový reciproční vztah nemáme, proto zřejmě označení "potupná žádost". Je tomu tak, protože naši žadatelé nesplňují kritérium počtu odmítnutých žádostí vízum. Takové rozhodnutí je ovšem čistě v kompetenci amerického konzula, který rozhoduje takto vzhledem k vysokému riziku, že se Češi nechají v USA  zaměstnat načerno.

Vadí/nevadí 30.1.2007 10:11

"...seznam kriominálních trestných činů spáchaných na územi USA občany ČR a dalšími zhruba 15 000, kteří tam jen nepovoleně pracují."

četl jsem někde, že každý 20. (?) v USA je zavřený , nebo na podmínce, atd. Že by jim to ty Češi takhle kazili? Ještě že ti US občané v Praze a blízkém okolí (ti se nemusej dovolovat) jsou tací vzorní...

I-Worm 30.1.2007 7:44

Stavbě radaru by rozhodně mělo předcházet

zdanění prostituce! Bohužel, dochází zde ke střetu zájmů v osobě ministra financí. Urychleně vyměnit za zastánce tržních hodnot bez přívlastků!

Děda 30.1.2007 7:35

Souhlas

Ano, je to přesně tak. Ostatně, mnoho lidí, jak se zdá, má krátkou paměť a někteří mladí snad ani nemají snahu o informace z minulosti.

JAB 30.1.2007 9:16

Re: Přesně jak?

Americké základny jsou v Británii, Německu, Holandsku, Maďarsku, Španělsku, na Islandu. Obyvatelé německých měst, odkud se chtějí amíci teď stáhnout silně protestují,.. Zábavný je i požadavek, aby americká posádka podléhala české juristigci, i.e. justici. S tou máme od pana Uzungulu, přes Hučína až k mlynářovi ty nejlepší zkušenoti, že? Přičemž třeba za hojně zvýrazňované znásilnění má americká vojenská justice, na rozdíl od nás,  i trest smrti. A ostatně je tu i zkušenost poválečná. kolik znásilnění příslušníky US Army bylo evidováno roku 1945 v jejím okupačním pásmu ČSR ? Ani jediné. A kolik v tom ruském ?

Vadí/nevadí 30.1.2007 10:03

Na vyjmenování Amerických základen po světě by zde povolených 2000 znaků asi nestačilo

A že jsem tak smělej: kde jsou ta znásilnění roku 1945 podle okupačních pásem "evidována" ? 

Ale protože v USA je jistě nejnižší zločinost na světě ;-P, takže jistě byla i v té US armádě nejnižší na světě (při vší úctě k těm padlým)...  

Mard 30.1.2007 11:15

Re: Na vyjmenování Amerických základen po světě by zde povolených 2000 znaků asi nestačilo

Nejspíš asi víte pěkný houbelec ale hubou jste schopný jak Paroubek. Kriteria pro vstup do americké armády (U.S.Army) jsou velmi přísná, např. žadatel, který má více než dva dopravní přestupky (parkování, rychlost, atd.) je odmítnut. Všichni procházejí velmi náročnými psychotesty, které cca 20% uchazečů nesplní. Pouze zbytek prochází do přijímače, který též opustí cca 20% uchazečů (ale např. u mariňáků je to mnohem vyšší procento). Zkrátka pravděpodobnost výskytu zločince v americké armádě je nízká. Bohužel i přes všechny tyto snahy k tomu dochází, nicméně průměrná zločinnost je na 30% hodnot pro Českou armádu. Představovat si že umístěním radaru do ČR dojde ke zvýšení zločinnosti je stejné jako kdyby se Pražané obávali zákeřných útoků Hradní stráže.

jv 30.1.2007 11:17

Re: Re: Přesně jak?

Obyvatele nemeckych mest protestuji proti stazeni americkych posadek    JEN proto, ze ted prijdou treba o  praci a mnozi o kseft.  Oni z tech amiku  velmi dobre zili.

gogo 30.1.2007 7:34

doporučuji, aby se

ctění přítomní podívali na datum 21.8. 1969, potom do zrcadla a není třeba v této diskusi pokračovat...!!!

honzak 30.1.2007 10:02

Re: doporučuji, aby se

ještě že všichni nejsme gogo!

Vlastimil 30.1.2007 7:19

Absolutní souhlas

nemám, co bych ještě dodal.

třetí 30.1.2007 6:48

tak Mnichov podruhé ?

To je ale blbé přirovnání, autore. Kdysi nás ohrožovalo silné Německo se svojí pátou kolonou henleinovců. Německo, kterého se lekli Francouzi i Angličané. A kdopak nás ohrožuje dnes ? Severní Korea ? Írán ? Nás, Českou republiku ? Copak jsme jim to provedli, že nás ohrožují ? To fakt myslíte vážně ? A ono naše ohrožení si uvědomují jen USA a proto na naši obranu tu postaví radar ? A budou nás chránit rakety umístěné v Polsku ?? HA, HA. Tomu přece, autore nemůžete věřit ani vy. Nestojí náhodou u Vyškova radar NATO ? Pro ochranu celé Evropy, co ? Nemáme svoji protiraketovou obranu, co ?

honzak 30.1.2007 7:22

Re: tak Mnichov podruhé ?

on už opravdu stojí? To se mi nějak nezdá!

třetí 30.1.2007 7:50

Re: Re: tak Mnichov podruhé ?

Ano, u Vyškova je radar sloužící naší armádě a NATO.

honzak 30.1.2007 10:05

Re: Re: Re: tak Mnichov podruhé ?

A stojí na Pratecké výšině? Nevíte typ? Měl to být přehledový radar dalekého dosahu.

děkuji

Nastvany 30.1.2007 11:45

Re: Re: Re: tak Mnichov podruhé ?

AAAAA dalsi odbornik...nac kupovat novy protiletadlovy rakety, vzdyt uz mame...ze jsou proti tankum? Nevadi, jsou to prece rakety....

Děda 30.1.2007 7:40

Re: tak Mnichov podruhé ?

Probuď se frajere, aby jsi si jednou v slzách nevzpoměl na tvoje dnešní HA, HA!

JAB 30.1.2007 9:01

Re: Jo, jenže on není radar jako radar.

Ten Vyškovský je na letecký provoz, ten budovaný na rakety ve stratosféře, holoubku.

Dag Badman 30.1.2007 9:07

Re: Re: Jo, jenže on není radar jako radar.

když už, tak na rakety v kosmickém prostoru. Stratosféra je do 30km nad zemí, tam by mohla létat i letadla a sledovat by je mohl ten radar :-)

Mard 30.1.2007 11:17

Re: Re: Jo, jenže on není radar jako radar.

Jo, vyškovák je XBS.

Kryštof 30.1.2007 5:53

Výborný článek, pane Halško. Díky.

MILA 30.1.2007 5:39

copak Mnichov ale Jalta a 1968

dodnes profesionalne kvilime o mnichovske zrade, jaltske zrade, a o tom ze 68mem nam nepomohli, pacholci.

ted nas ochranit muzou, dokonce to sami zacalujou, jako americne vzdy, no jo, ONI na to maji, a my nechceme, hec, ted mame demokracii, tak fuj,az nam sem neco padne, tak zacneme zase kvilet ze nam to tu nepostavili, a to nam vic smakuje- to kvileni nez se raci branit, i kdyz ta obrana nebude za nase

Roy Boehm 30.1.2007 10:43

Re: copak Mnichov ale Jalta a 1968

Teď nás ochránit nemůžou a nechtějí. Ta základna má chránit území USA a technicky NENÍ SCHOPNÁ chránit území ČR. Je to jasné, nebo se tu mám i vykakat? A o tom to celé je. Že nám naši politici soustavně lžou. A pokud nám lžou i v tomhle, co jsme si schopní (aspoň někteří z nás, vy zřejmě ne) ověřit, jaké další, utajené háčky v tom ještě budou?

DARK RAVEN 30.1.2007 13:18

Re: Re: copak Mnichov ale Jalta a 1968

ŽE NENÍ SCHOPNA :-D:-D:-D. Jasně že je schopna !!Protože  v současnosti vlastní Iránci  jen modifikované rakety scud  sice s větším doleten ,ale stále relativně  zastaralé  a o ty se pohodlně postarají antirakety Patriot PAC-3 dislokované  v Turecku,Řecku,Německu a Izraeli.

XBR případně SBR radary jsou určeny k detekci střely a k přesnému navádění a korekci dráhy vlastních antiraket.Vzpomeňte si na  útoky raketami scud na Izrael a saudskou arabii a kolikrat se patrioty netrefily !!To si nemůžeme dovolit potřebujeme co největší přesnost navedení na cíl!!

A je tu ještě jeden problem a ten se jmenuje taepodong z říše okousaných stromů a ten by okolo roku 2011 opravdu mohl doletet z Iranu az do USA.

Roy Boehm 30.1.2007 17:20

Re: Re: Re: copak Mnichov ale Jalta a 1968

Plácáte nesmysly, pane kolego. Patriot všech modifikací je určen k sestřelování raket v konečné fázi letu, na sestupné části balistické křivky v zemské atmosféře. Tam rakety, letící na ČR, nad Tureckem, Řeckem či Izraelem nebudou. Patrioty v Německu by nám mohly být užitečnější, ale jejich dostřel nepřesahuje 100km. Nevím sice přesně, jak je to u PAC-3, ale moc víc to nebude.