29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Češi, Mnichov, americký radar

Dodnes naříkáme, alespoň ti starší co ještě něco vědí o Mnichovské dohodě, že nás západní spojenci tehdy zradili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vinetů 30.1.2007 10:34

Kdo jiný než bílý bratr?

Kdo jiný než bílý bratr by měl Američanům postavit radar? A z bílých bratrů pak nejstatečnější  jest kmen Čechů, věrný spolubojovník proti Komančům. Kdo jiný než Češi má za Ameriku takovou zodpovědnost, když  svůj jáchymovský dolar do této země exportovali aby ten světového ohlasu došel. Též čeští hospodští se svými karbanátky v Americe oblíbeni jsou, byť Komančové o nich ošklivé řeči vedou, že zmacdonaldizovali svét. Čeští astronauté Černan a Špaček na kosmických korábech pak i vesmíru dobyli a velikán český Antonín Dvořák je v novém světě  se svým hymnusem uctíván více než Madonna. Navíc i Češi musí ochránit největší syny a dcery svého lidu jež se na americký kontinent utekli, zejména Hašana a Jágra, hrdiny od Nagana, Ivana Lendla, režiséra Formana, ministryni Madlénku Allbright Korbelovou, Ivana Krále rockera, Martinu Navrátilovou, sportovkyni nesmrtelnou, modelky krásy nesmírné, všechny Moravské bratří, kteří v Americe svůj azyl našli, když je zlý Habsburg z kotliny české vyhnal. A další desetimilióny Čechů, jež kolonizovali Chicago i prerie Texasu  a Oklahomy. HOWGH! 

honzak 30.1.2007 12:25

Re: Kdo jiný než bílý bratr?

poslouchám právě Š+G a musím potěšeně konstatovat, že příspěvek Tvůj, umně poskládaný jejich kvalit téměř dosahuje!

Vinetů 30.1.2007 12:59

Re: Re: Kdo jiný než bílý bratr?

Dík. Ale Š+G by asi ještě zdůraznili, že Američanům nenaléváme a že mandelinka je americký brouk :-):-)

lynx 30.1.2007 10:22

Drobná oprava

S Francií, VB a SSSR jsme měli podepsanou dohodu o vzájemné pomoci. Co máme podepsaného s USA? Pokud vím jsme součástí NATO a proti vojenským zařízením NATO tady nikdo nic nemá (viz Vyškov). Tím, že budete účelově překrucovat argumenty, podporu pro svůj názor nezískáte.

Mard 30.1.2007 10:58

Re: Drobná oprava

Jo a dopadlo to tak, že Francie a VB nás hodili přes palubu a SSSR nás posléze v roce 1969 okupovalo. Takže s těma smlouvama bych byl opatrný.

atomik 30.1.2007 12:15

Re: Re: Drobná oprava

A na tom je videt, ze ani dohoda s velmoci nas v pripade potreby nespasi.... V pripade potreby nas obetovaly a obetujou znovu.

Generál Patton 30.1.2007 12:19

Re: Re: Re: Drobná oprava

Mno, frantíci byly vždycky žáby zbabělý. Není velmoc jako velmoc

Nastvany 30.1.2007 11:37

Re: Drobná oprava

S VB jsme zadnou smlouvu nemeli. VB mela smlouvu s Francii a predpokladalo se, ze vstupem Francie do valky se tato aktivuje. Retezovy efekt podobne jako v roce 1914. Lze pochopit, ze lide tehdy meli strach ze se znovu spusti retez nesmyslneho vrazdeni. Bylo ale praci politiku, aby videli ze ted se hraje o mnohem vic nez v roce 14. Churchill to pochopil. Jini ne....

Stachanov 30.1.2007 10:17

Jak řekl tehdy Chamberlain

proč vést válku kvůli zemi, kterou nikdo nezná? Měli jsme třetinu Němců, navíc v pohraničí měli Němci většinu, a stejně se nemůžeže vzpamatovat z toho, že nám nepřišli na pomoc a nevyhlásili válku po zuby ozbrojenému Německu. Teď od nás chce spojenec právo postavit tady budovu a umístit do ní 200 zaměstanců a Češi se z toho můžou p*srat. ČR odmítnutím této pomoci ztrácí morální kredit na pomoc od psojenců na mnoho let.

Muki 30.1.2007 10:23

Re: Jak řekl tehdy Chamberlain

Kdyz cesi si zadneho spojence nepreji. Az ho budou potrebovat, tak jsi reknou.

Mard 30.1.2007 11:01

Re: Re: Jak řekl tehdy Chamberlain

Češi jsou v průměru národ přizdikadičů a kejvalů, kteří mají silná slova

jen v hospodě a hlavním cílem je všechno ošidit, podlézt a obejít. Holt

průměrný malý národ, který o svojí výjimečnost přišel s dobou

pobělohorskou.

mapacorp 30.1.2007 11:12

Re: Re: Re: Jak řekl tehdy Chamberlain

Drahy kvakale,

Jeste pred tim, nez si plivnete do vlastni tvare, podivejte se do zrcadla : Treba vam to doda vice kuraze.

Sincerely Yours,

---

Joska 30.1.2007 11:33

Re: Re: Re: Jak řekl tehdy Chamberlain

Bohužel, taky mi to tak přijde

horduch 30.1.2007 10:03

rád bych

aby zdejší poseroutkové odpověděli na otázku ,co bránilo SSSR,aby napadl západní Evropu ?

Inžinier Buľa 30.1.2007 9:29

Já bych si položil jinou otázku:

Nebude se třeba USA v případě naší nouze chovat stejně jako kdysi Anglie a Francie, pokud zrovna nepůjde i o obranu jejich vlastních zájmů? USA byly vždycky izolacionistické a dnes bojují jen tam, kde jim z toho něco kouká - totiž ropa na Blízkém Východě, protože oni ty své líné a tlusté zadky z aut  nikdy nezvednou! Troufám si tvrdit, že ve světě polovinu válek rozpoutávají USA i svoji velmocenskou politikou a hrou na světového hlídače demokracie. Jenže nelze všem a všude vnucovat vlastní omezenou představu o životě a jeho uspořádání. A nám vnucují svoje rakety a radary zase jen a jen na svou vlastní obranu, protože jsme blíž k "nepříteli", aby k nim ty nepřátelské rakety pokud možno vůbec nedorazily!

RPC 30.1.2007 9:58

Re: Já bych si položil jinou otázku:

Muki 30.1.2007 10:20

Re: Já bych si položil jinou otázku:

Vyborne USA jsou isolacionisticke, coz jse projevuje tim, ze se snazi o expansi valkami po celem svete. Take jste nekdy valcil za mir, nebo soulozil za panenstvi?

F2 30.1.2007 10:27

Re: Já bych si položil jinou otázku:

Už zase ropa! Prosím mohl byste mi vysvětlit, jak je to s tou válkou USA o ropu v Iráku? Opravdu tomu nerozumím, chápal bych spoustu důvodů, proč se snaží USA obsadit vojensky a následně politicky Blízký Východ, ale že zrovna kvůli ropě? Jak to dělají, kradou a vozí ropu tankery do Ameriky, nebo jak ?

Mard 30.1.2007 11:04

Re: Re: Já bych si položil jinou otázku:

Prostě jsou lidi, kteří si myslí že amíci jsou v Afganistanu kvůli ropě a zemnímu plynu a v Somálsku kvůli zlatu a diamantům. Zkrátka duševní ubožák si dovede představit že jiný myslí pouze tak jako on sám.

Gerin 30.1.2007 9:28

A co kdybychom si postavili vlastní základnu na území USA?

Pak bychom jim mohli pomoci s obranou...:-))

milan 30.1.2007 9:34

Re: A co kdybychom si postavili vlastní základnu na území USA?

DOZAJISTA PAKLIZE BYCHOM BYLI TECHNOLOGICKY NA VYSI TO ZVLADNOUT....PANE GERINE---KDYBY BABA MELA KULKY TAK BY TO BYL DEDEK

Muki 30.1.2007 10:08

Re: A co kdybychom si postavili vlastní základnu na území USA?

Nebyl by to problem, nemci ji tam maji, jenze ty chces delat radoby chytrou provokaci a pri tom by jsi byl prvni, kdo by odmitl schvalit penize, ktere by to stalo. Takze pomoci s obranou nemuzeme, nemame na to prachy ani vuli.

Gerin 30.1.2007 16:02

Re: Re: A co kdybychom si postavili vlastní základnu na území USA?

Kdepak, kousek Floridy bych zabral hned... Stejně, jako posíláme naší armádu do Afgánistánu, nebo Iráku, což schvaluji jako náš podíl na společném boji NATO. Kdyby u Jinců měl stát radar NATO obsluhovaný z poloviny Čechy, tak také neřeknu ani popel, ale dávat kus NAŠEHO území k dispozici USA to nikdy. Území se ztrácí pouze ve válce...

hodne neRath 30.1.2007 9:25

proc americka zakladna

A co píše Haus Rissen v analýze k německému předsednictví EU?

...Místo pokoušet se oživit mrtvou ústavu, Německo by mělo během svého předsednictví začít s přebudováním Evropy na světovou velmoc...

1) Zrušit národní ministerstva zahraničí a zavést evropské ministerstvo zahraničí s evropskou diplomacií. 2) Rozpustit národní armády ve prospěch evropské armády .3) Vybudovat evropské nukleární ozbrojení a formulovat evropskou nukleární strategii. 4) Odpoutat se od amerického ochranného deštníku tím, že všechny americké jednotky budou z Evropy staženy. 5) Francie a Britanie přenechají svá místa v Radě bezpečnosti Indii, Brazilii nebo Japonsku, EU za to dostane jedno křeslo v RB.

http://www.hausrissen.org/europa/publikationen/aktuelle_analysen/nr_163/index_ger.html

Buvol 30.1.2007 9:02

Přesně tak!

Jinými slovy: "chceš-li mír, připravuj válku!" To platí už kolik tisíc let ......

JAB 30.1.2007 8:57

Proč ten plurál ?

Zradil nás jen jeden spojenec, Právě jen s tou jsme měli smlouvu, provázanou pak na SSSR. Jinak souhlas.

JAB 30.1.2007 8:58

Re: Proč ten plurál ?

sorry, byla tam, ale nějak vypadla, po čárce má být FRANCIE.

Maršál Žukov 30.1.2007 9:50

Re: Proč ten plurál ?

No, a CCCP k tomu ještě měl smlouvu s Hitlerem a nějak si nemohl vybrat, kterou dříve nedodržet;-)

David 30.1.2007 8:49

Moloděc

...1938.......

David 30.1.2007 8:49

Moloděc

Poradil bych autorovi tohoto blábolu aby se podíval do mapy Evropy v roce 1948. Byli jsme obklopeni nacistickým Německem, krvežíznivým Polskem, darebáckým Slovenskem. Francouzi a Briti nás poslali do p.dele, celý svět na nás kašlal.Za deset dní by bylo po válce, Praha a další desítky měst by byly srovnány se zemí, k tomu milion mrtvých. Jestliže do vás na ulici úmyslně strčí metrákový kickboxer - vy se mu postavíte????V případě že ano - nechte se na vysokou částku pojistit, napište závěť a zařiďte si pohřeb.