29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Češi, Mnichov, americký radar

Dodnes naříkáme, alespoň ti starší co ještě něco vědí o Mnichovské dohodě, že nás západní spojenci tehdy zradili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ldx 30.1.2007 13:46

Radraru ano! - zadarmo? ne!

Podivejte se vsichni, jak Polaci tlaci na Amíky a jake chteji vsemozne vyhody. Zato my tady v Cesku si nechame nakvartyrovat Yankees uplne zadarmo a jeste jim podekujeme. Zda se mi to neuveritelne - zvlaste kdyz stale existuji takove neresene problemy vuci Americe, jako vizova povinnost(!), ruzne podnikatelske prekazky pro ceske firmy atd. ;-€

JL 30.1.2007 14:15

Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Radaru ANO a ještě je třeba poděkovat. Nechápu Váš názor, i když ze slov Amík, nakvartýrovat, je Váš obecný postoj jasný. Uvědomme si prosím, kdo pomohl při vzniku našeho státu v roce 1918, kdo pomohl ukončit první i druhou světovou válku, kdo nám pomohl zbavit se komunizmu. Vždy to byli ti Amíci, "pletoucí se do věcí, do kterých jim nic není". Teď můžeme udělat naprostou maličkost. Poskytnout kousek nevyúžívané země a nechat zde postavit radarovou stanici, která bude chránit nejen nás, ale všechny demokracie. Měli bychom být hrdí, že po desetiletích apatie, malosti a nečinnosti můžeme něco nabídnout ke společné obraně.

kakuro 30.1.2007 14:17

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

ideologicke pohnutky odmítám, už to tady bylo několikrát a je to nanic.

Arab. 30.1.2007 14:18

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Máš pravdu,ale zabedněnci ji nechtějí slyšet a při tom ji každý zná.

Vinetů 30.1.2007 15:01

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Správně promluvil bílý bratrR^

Roy Boehm 30.1.2007 15:23

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Že by se ten dobrý člověk jmenoval George W. Bush? Asi ne, že? Takže minulé zásluhy, dávno mrtvých vůdců, nechte tam, kam patří. V historii. Řekněme, že jsem Váš soused, a že by mi maximálně vyhovovalo, kdybych si doprostřed Vaší zahrady postavil malý, desetimetrový sloup s kamerovým systémem, který bude hlídat můj pozemek. Tuhle jsem Vám pomohl, když Vám nestartovalo Vaše auto, takže byste měl být hrdý, když mi to budete moct oplatit tím, že se vzdáte kousku svojí půdy. Připadá Vám to normální. A jedeme dál. Nebyl jsem to já, ale můj dědeček, který jednou pomohl Vašemu dědovi, když mu stonal kůň. Ještě stále cítíte tu morální povinnost? Jo, a ten sloup bych tam měl, tak nějak, na dobu neurčitou a nic bych Vám za to neplatil. Ono se tam časem možná přidají i další kamery, které budou hlídat pozemky dalších sousedů a tak... A to ještě pořád nepožaduju, abych tam měl volný přístup přes Váš dům a vy tam nesměl ani vkročit!

Vinetů 30.1.2007 16:24

Re: Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Komanč?Rv Dlouhodobá spojenectví fungují trochu jinak než vaše mimózní přirovnání a paměť takovýchto spojenectví jde celou historií, ne jen přes 1-2 generace. Už jen pro známé pravidlo, že kdo zapomíná svou historii, opakuje stále stejné chyby. HOWGH! 

tera 30.1.2007 15:55

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

ldx 30.1.2007 18:59

Re: Re: Radraru ano! - zadarmo? ne!

Ano, muj obecny postoj je jasny, jsem znechucen radobypravicovou (ve skutecnosti egoistickou) politikou Bushe a jeho klanu, kteri klamou a manipuluji Amerikou a odtud tento postoj. Obecne je ale muj postoj spise proamericky. -- Nicmene ucast Ameriky ve valkach, kdy nam pomohli, byla vzdy ryze utilitarni, tj. v zajmu Ameriky samotne. Vite, kdo by byl dalsim cilem, kdyby Osa (Nemecko, Japonsko..) vyhrala??? Kdyby byli Americani tak altruisticti, jak rikate, jiste by se nezastavili u Plzne a nekalkulovali, jestli muzou nebo nemuzou dal ku Praze!!! -- Dalsi vec: Radarova stanice NAS NEOCHRANI, to spise zeme jako Norsko, Svedsko, Dansko, Britanie - my budeme tak mozna prvnim cilem utoku. Nesirte prosim obecne oblibene omyly! --- Jinak co se tyka USA, uplne by mi stacilo, kdyby se ridily Radou bezpecnosti OSN a byli bychom (svet) usetreni nechutnych blamazi typu Vietnam nebo Irak! ;-€

Malý Aston 30.1.2007 13:09

Český národ byl vždy národ sluhů a služek!

Máme to zřejmě v genech a nic nám nepomůže.To že jsme malý národ je pravda,ale Švýcarsko není také žádná velmoc.Proč pořád musíme někomu lésti do zadku.Sovětský svaz náš vzor a nikdy jinak,Evropská unie náš cíl a nikdy jinak,americké radary a nikdy jinak.Kdo co řekne to dovedeme naší národní povahou do takové stupidnosti,že i ti co nám to řekli,kroutí hlavou nad naší blbostí.Napřed nás komančové přesvědčovali,že se máme báječně ale jen do té doby,než jsme mohli svobodně vycestovat a podívat se na ten zahnívající kapitalismus,potom nám navrhli vstup do EÚ,tak jak se my díváme na ukrajince,rumuny a bulhary,tak se dívá i západní občan na nás čechůny,všechny ceny jsou stejné v celé Evropě jen ty naše platy nějak neodpovídají naší genialitě.EÚ má dnes více občanů než USA. Nemá žádné své vojenské jednotky,ekonomika zaostává,nikomu se nechce pod vládou socanů,kteří ovládli Evropu pracovat.A za všechno mohou ti zlí američané.Můžete mi prozradit,kde se bere ta nenávist? U komoušů to chápu,vždy to byl nepřítel. U socanů to chápu,systém ekonomiky a přežraný sociální stát,který v Evropě realizují nemůže americe konkurovat ale co jiní občané? Je to vzděláním,nebo z toho pití a chlastu vidí všechno již rudě?

Zav 30.1.2007 15:35

Re: Český národ byl vždy národ sluhů a služek!

EU ze nema zadne sve obrane jednotky? Prosimvas radsi se vratte zpet do skolni lavice, cleny EU jsou i jaderne mocnosti Francie a UK.

JAB 30.1.2007 17:30

Re: Re: Český národ byl vždy národ sluhů a služek!

Zajisté, ale zastavit vraždění na Balkáně Německem puštěné ze řetěz(pomsta za Versailles) musili Amíci.

čtenář 30.1.2007 13:01

Je naprostá iluze,

myslet si, že Rusko (ale i Německo) se nidky nevrátí ke snaze získat ztracený vliv v prostoru svého bývalého imperia. Americká přítomnost ve Střední Evropě by jim velmi zkřížila plány, i kdyby zde místo radaru měla stát i jen US vojenská kantýna. Síť amerických základen - v NSR jich bylo 40 - zabránila bolševikům v jejich velmi reálných plánech na tažení na atlantické pobřeží. Tuto síť základen bychom se měli snažit přenést na naše, polské, pobaltské a další území stojící v cestě potenciálnímu agresorovi. Donutilo by to jejich maršály změnit způsob myšlení.

hodne neRath 30.1.2007 13:13

Re: Je naprostá iluze,

nic noveho../. "Keep Americans in, Russians out and Germans down"

alda 30.1.2007 17:35

Re: Je naprostá iluze,

Naprostý souhlas!!!

pamětník 30.1.2007 12:28

zcela správně

už jenom podle toho kdo je radikálně proti zcela jasně vyplývá o co jde

JAB 30.1.2007 12:16

Žádnou základnu nepotřebujeme!

Máme přece Blanické rytíře.

honzak 30.1.2007 13:41

Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

byl jsem loni na Blaníku a musím konstatovat, že vojsko z hory bude mít logistické problémy. Cesty strmé, nevalného povrchu. Píce v okolních vesnicích málo, o kováře nezavadíš.

Radek J. 30.1.2007 14:40

Re: Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

"Jára Cimrman založil svou hru na myšlence, že má-li nám být blanické vojsko v budoucnu co platné, musí nutně modernizovat !" R^

Sayrayt 30.1.2007 14:56

Re: Re: Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

No jestli je budem přezbrojovat stejně jako naši armádu a policii (pistole upádávají od p.delí a samovolně střílí, padáky se neotvírají, obrněné transportéry nedojely k povodni, uvidíme jak Gripeny) tak Sv. Václava asi namístě šlehne a řekne si, že dobu, kdy Česku bylo nejhůř, už asi definitivně pros.ali :-D

Buvol 30.1.2007 15:15

Re: Re: Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

Co jim tam dát ten radar?!

čtenář 30.1.2007 16:55

Re: Žádnou základnu nepotřebujeme!

Svaté vojsko je netoricky nepolehlivé. Je znám vtip z doby totality, kdy den po puči gen. Pinocheta v Chille přijde dědeček s holí k Blaniku, mlati do mistniho čediče a vztekle křičí "Vstávejte, vy chunto líná!"

Vladimír Selichar 30.1.2007 11:54

Ano základnám

Chci základny,třeba i s raketami.Chci se schovat pod raketový deštník a nechci aby ho za mne držel někdo jiný.Stydím se za některé čecháčky včetně toho co sedí na Hradě.Poláci alespoň vědí co chtějí.

Ladislav 30.1.2007 11:56

Re: Ano základnám

Kdyby jste zil pred 70 lety chtel by jste pod ochranu Rise?

Vincent 30.1.2007 12:05

Re: Re: Ano základnám

Hmm, slušný srovnání. Hitlerova říše a USA. Bravo.

Generál Patton 30.1.2007 12:13

Re: Re: Ano základnám

Před 70 lety jsem hlavně chtěl říši nakopat zadel

Adolf 30.1.2007 12:16

Re: Re: Ano základnám

Proc by, byli jsme součastí říše a tak moc špatně nám zase nebylo.Horší to bylo potom....

RL 30.1.2007 12:27

Re: Re: Re: Ano základnám

Děláš si srandu...??? A co ty tisíce zavražděných a popravených nacisty...?? Dobře se žilo, akorát zrádcům a kolaborantům.;-O

Generál Patton 30.1.2007 12:55

Re: Re: Re: Re: Ano základnám

Nech ho, Dolfík jen tak provokuje, s tím svým mlým černým knírkem...

Adolf 30.1.2007 13:47

Re: Re: Re: Re: Ano základnám

.... akorát zrádcům a kolaborantům. Jako kdybych slyšel souružku učitelku dějepisářku....Čest práci