8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Diana 22.12.2007 9:44

Re: A co ty miliony a nekompetentnost?

Petře, naprosto s vámi souhlasím a není co dodat. Snad jediné - Drápal se marně pokouší nasadit Čunkovi svatozář. Prostě mu nedošlo, že z chameleona, který stokrát mění své výpovědi, andílek nikdy nebude!!

Martin II 22.12.2007 11:13

Re: Re: A co ty miliony a nekompetentnost?

R^!!

Kolombo 22.12.2007 12:43

Re: Re: A co ty miliony a nekompetentnost?

Jasně, je třeba hodně řvát o Čunkových milionech, aby se zapomnělo na miliardy v kauze Unipetrol, Kavanovy diety, Srbovo krabicové dědictví po tatínkovi, Grossovy zázračné investice , obskurní socanské ministry zemědělství od Fencla přes Palase po Zgarbu, prodeje požemků z pozemkového fondu kamarádům, dotace vlastním příbuzným... To všechno zmizelo zcela překryto jakousi Čunkovou padesátikorunou někdy v počátku devadesátých let. Absurdní...nejlíp by bylo republiku rozdělit ještě jednou - na ty, co se chtějí spoléhat především na sebe a dobrovolné kamarádské vazby a na ty, co preferují kolektivismus a vrozené vazby typu Blut und Boden. Vidělo by se hned, kdo koho vykořisťuje, kdo je příživník a kdo pracuje. Na nedělitelnosti trvá levice a dobře ví proč. Její "klienti" by ve "spravedlivé" společnosti bez pravičáků na tom byli  jako cikáni v Chánově. Ani evropské dotace by je nespasily.

Jakub 22.12.2007 13:35

Re: Re: Re: A co ty miliony a nekompetentnost?

R^ Souhlas!

ver 22.12.2007 14:02

Re: Re: Re: Re: A co ty miliony a nekompetentnost?

R^ taky souhlas

pahejl 22.12.2007 15:39

Re: Re: Re: A co ty miliony a nekompetentnost?

jinymi slovy proc by si jirka trochu neprikradl kdyz jini loupili taky a vic. na kretenech tveho razeni se libi, ze kdyby kdu momentalne prostituovala s socany, byli jste to vy, kteri by cunase nejvice zostouzeli. jestli nejsi flandak, pak jsi hloupy osel :-)

Petr Q. 22.12.2007 17:08

Re: Re: A co ty miliony a nekompetentnost?

Myslím - Diano - že jste páně Drápalův článek, pokud jste ho vůbec pozorně přečetla,  špatně pochopila. Drápal se rozhodně nepokusil nasadit Čunkovi svatozář, ale přistrčit cílenou propagandou zblblým populantům (zřejmě i vašeho typu) látku k poctivému zamyšlení. V tomto případě se však dopustil příliš velkorysé distribuce perel.

sociolog 22.12.2007 7:51

Myslim si, ze pan Drapal je klasickym prikladem "pastora"

t.j. prislusnika americkych cirkvi poznamenanych fundalmentalismem, nachazejicich se v nebezpecne blizkosti jinych fundinabozenstvi, napr. u islamu. CNN o "moral majority" v USA vedene sveho casu slavnym Gingrichem, ktery nakonec prave pro neveru musel z politiky odstoupit, odvysilala dost informaci. To, ze je nekdo clenem nejakych "skupinek", konajicich na povel samozvanych pastoru pravidelnyduchovni striptease, neshledavam uz vubec coby garancii nejake eticke urovne. Jaky je rozdil ke kadrovani byvalych clenu Jedne Strany: soudruhu priznej chybu! Naopak se obavam, ze tyto skupinky skytaji nebezpecne semeniste narcismu u lidi, kteri se svou prislusnosti ke "znovuzrozenym" citi byt "povolani k lepsimu". Oc lepsi ma byt jejich "ocista" nezli treba situace v nevzdelanem Kazachstanu se treba dozvidame z filmu od Borata, ktery ovsem mnoho divaku dodnes nepochopilo...Obzvlast pozoruhodne mi pripada, ze pri vsi sve filipice pan Drapal jaksi opomel poukazat na fakt, ze pan Cunek jako vrcholny politik jeste nedavno prostemu lidu bez uzardeni kazal, ze

1) ON coby poctive pracujici dokazal za rok usporit nekolik milionku (moralka teto pohadky je snad jasna: kdo to nedokaze, neni poctivy pracant; lide styd se!)

2) ON coby dobry krestan prenechal svemu kamaradovi pro dalsich par milionku mistecko na svem konte, ani by si si vzpomenul, proc tak cinil (moralka teto pohadky: konej dobro a nemysli na odplatu: Styd se prosty clovece, pokud na svem milonovem konte nenachazis mistecka pro blizniho sveho!).

Jinymi slovy. I pan Drapal pusobi ve sve zdanlive uprimne obhajobe jako poradny pokrytec, mlzici tam, kde by mel mluvit jasnou reci. Nerika bible: Mluv ano, ano, ne, ne? Nebyly penize od kamarada na Cunkove konte per definitionem penize cerne? Tedy penize, ktere se z nejakeho duvodu musely pred nekym skryt? Pred danovym uradem, pred rozvadejici se manzelkou, pred veritelem v konkurznim rizeni. Zna-li autor poctivy duvod pro prechovanani cizich penez, at nam ho sdeli!

Dan Drápal 22.12.2007 9:42

Re: Myslim si, ze pan Drapal je klasickym prikladem "pastora"

Dalo by se reagovat na ledacos. Přemýšlel jsem, zda bych mohl vstoupit do politiky, když jsem byl asi před deseti lety požádán svými příbuznými, abych spravoval jejich peníze. Měl jsem na svých účtech spoustu peněz, které nebyly moje. (Mezitím jsem je vrátil.) Kdyby to vyšetřovala policie a správným způsobem to "uniklo" a někdo tomu dal správné "informace", asi bych končil...

sociolog 22.12.2007 11:19

Re: Re: Myslim si, ze pan Drapal je klasickym prikladem "pastora"

Dekuji za uprimnou odpoved.

Presto nadale ani trochu nechapu, proc i Vy jste prechovaval penize znamych na svem konte. Jaky duvod nez nekaly v tom mohl byt? Pokud by to byly napr. penize Zidu poslanych do Osvetimi, tak bych to samozrejme chapal, pokud byste je pak pozustalym vratil, coz ani svycarske banky jak znamo nedelali ochotne.

Ovsem my snad zijeme v pravnim state, anebo dle Vas ci Cunka nikoliv? Jestlie se vrholny politk chova, jako bychom byli diktaturou, tedy zcela autisticky, tak se nesmi divit, ze si vetsina nepreje jeho navrat do vlady, ktera bych diky nemu padla.

Flasi 22.12.2007 11:28

Re: Re: Re: Myslim si, ze pan Drapal je klasickym prikladem "pastora"

Jaký důvod než nekalý? No třeba to, že plánovali společně začít podnikat, tak ty peníze prostě dali dohromady. Pokud vy svým příbuzným tolik nevěříte, abyste udělal něco podobného, tak chápu, že tam vidíte nekalost, ale v tomhle nemám důvod Čunkovi nevěřit.

Dan Drápal 22.12.2007 12:36

Re: Re: Re: Myslim si, ze pan Drapal je klasickym prikladem "pastora"

Vážený pane,

důvod, proč jsem spravoval peníze příbuzných, nebyl nikterak nekalý. Byl dán velmi jednoduchou věcí: sledoval jsem pohyby na burze a nejlepší možnosti investování. Mé příbuzné to prostě a jednoduše nebavilo a věřili mi, že prostředky zhodnotím. (Podařilo se jen částečně.) Je ta odpověď srozumitelná?

Jana 22.12.2007 21:49

Re: Re: Re: Myslim si, ze pan Drapal je klasickym prikladem "pastora"

Co třeba zcela jednoduchý důvod - čím vyšší zůstatek na účtě, tím vyšší úrok. To opravdu některé banky nabízejí, tedy pokud si několik lidí zřídí společné konto, bude úročeno více, než když budou peníze uloženy na několika účtech.

Lapil 22.12.2007 11:25

Re: Myslim si, ze pan Drapal je klasickym prikladem "pastora"

Ten důvod? Stačí tak úplně nevěřit svému obchodnímu partnerovi. Ani nemusíte být podnikatel, stačí kupovat byt. Pak se hodí někdo neutrální či oboustranně důvěryhodný, u koho složíte peníze, pak se podepíše smlouva (třeba na druhém konci světa), řeknete tomu neutrálnímu OK a on to předá novému majiteli. Banky a notáři za to účtují docela mastné peníze.

Čímž se nevyjadřuju konkrétně k Čunkovi, já jen že opravdu existuje poctivý důvod, proč přechovávat cizí peníze. Situace "paní u kasy" zřejmě není to, co jste toužil slyšet :-).

renda 22.12.2007 12:23

Re: Myslim si, ze pan Drapal je klasickym prikladem "pastora"

Je vidět, že neznáte žádné věřící rodiny, tam to není brat brata zašlapal do blata a rodina je jiný pojem než u nás bezvěrců..................to samé se týká i přátel.

vaclav 22.12.2007 7:35

demagogie

pane Drapale a jeste tu o zlatovlasce prosim, tu mam taky rad

Rýpal 22.12.2007 7:31

Pane Drápale

Dobrý článek, jen několik technických poznámek:

1) I p. Čunek si byl jistě vědom toho, že když Romové dostanou nemovitost v Jeseníkách, nebudou se o ni schopni starat. Bohužel v kontejnerech již nebylo místo a vystěhování na ulici by vyvolalo ještě větší povyk pseudohumanistů.

2) Onen vsetínský zpravodaj se jmenuje Vsetínské noviny, které jsou zdarma distribuovány do všech poštovních schránek ve městě.

3) Výrok o opálených Romech byl patrně pronesen zcela záměrně, protože bylo snadno předvídatelné, že se setká s příznivou reakcí veřejnosti.

JH 22.12.2007 8:05

K těm nemovitostem a bezúročným půjčkám pro cikány

Pakliže někdo tvrdí, že je Čunek obelstil, tak ať zařídí, aby byli cikáni zbavováni svéprávnosti, když nejsou schopni slmouvu posoudit. Pakliže svéprávnost mají, tak ať si nestěžují, ať za ně nidkdo neobusmanduje :-)

kacir 22.12.2007 7:12

Bohužel je to jen slovní cvičení...

to, že Čunek mluvil každé 3 dny jinak (navíc se rozcházel ve výpovědi s manželkou, ta až následně upravila své tvrzení o úsporách). Ohledně obtěžování sekretářek a reakcí manželek, je to spíše tak, že se manželky brání medializaci a navenek stojí za svými muži v politice (viz Clinton)

Je mi líto, ale ty peníze mu tam nehrají (stejně jako nehrály Grossovi, Kalouskovi, Tlustému a dalším) .....a že měl Čunek mnoho času na vysvětlenou je pravda ...při pokusu o zdůvodnění se mu nakonec při tiskovce novináři smáli.....

Flasi 22.12.2007 8:54

Re: Bohužel je to jen slovní cvičení...

Ano, právě proto má spousta lidí pocit, že je to proti Čunkovi kampaň. Protože výpovědi Čunka se nerozcházely s manželkou či s jeho jinými výpověďmi. Jenom to novináři psali a psali. Získali pocit, že mají druhého Grosse (který opravdu lhal, jeho postupné výpovědi byly odporující si, nemluvě o tom, že Gross vysvětlil pouhý zlomek peněz) a začali ve stejných barvách malovat i Čunka.

Co Čunek říkal, kde ty peníze vzal? Říkal v obměnách totéž. Že si nepamatuje přesně, že to byly jeho peníze, že to mohla být půjčka. Že to byly peníze z úspor ze zkrachovalé banky. To nejsou věci, které by si odporovaly, to jsou jenom různé odpovědi na různě formulované otázky.  Čunek není žádný myslitel a je politicky velmi neobratný. Je otázka, jestli by tedy měl být ministr, jestli jeho zdravý selský rozum a odhodlání řešit problémy na místopředsedu vlády stačí.

Že se ale smáli na tiskovce novináři, kteří Čunka celou dobu lakovali na černo a mnoho jeho výroků značně překroutili (tady má smutné prvenství MFDNES), to ale fakt neznamená nic.

Lagron 22.12.2007 9:33

Re: Re: Bohužel je to jen slovní cvičení...

Komunistické pakáži je vše, co by mohlo zdiskreditovat současnou vládu, ku prospěchu!;-€(Y)

čtenář 22.12.2007 10:33

Re: Re: Bohužel je to jen slovní cvičení...

nebuďte směšný! Když se jedná o milionové částky, a nevíte, pro koho je "spravujete", pak dotyčná osoba patří do Bohnic a ne do vlády. Na to nemusíte být myslitel, každý vesnický chasník by si to pamatoval. Natož automechanik  zvyklý určitě pracovat s penězi. Kdyby to neuměl, kam by asi přišel.  A jak by pak také mohl nabýt vlastního jmění, na něž se odvolává. Tady zkrátka nesedí nic, snad jen to, že jiným to prošlo bez povšimnutí a jen jako na potvoru si zrovna na něm tisk smls. Přitom daleko zajímavější než celkem fádní záležitost okolo toho, jak své jmění nabyl, jsou okolnosti, jak byl vždy sice na poslední chvíli, ale přece,  včas všech třeba i vykonstruovaných obvinění  zbaven.

Flasi 22.12.2007 11:22

Re: Re: Re: Bohužel je to jen slovní cvičení...

Čunek nikdy neřekl, že neví pro koho spravuje miliónové částky. Čunek jenom nedokázal rychle odpovědět na to, kde se vzal zrovna ten konkrétní půlmilión, který v jeden konkrétní den uložil do banky. Pokud ten půlmilión nezíkal naráz jako celek, tak je pochopitelné, že po letech nevíte kdy a jak jste si tu kterou část úspor naspořil.

Wombat 22.12.2007 11:39

Re: Bohužel je to jen slovní cvičení...

................vazeni, ze si pana Cunka novinari pozvali na tiskovku a pak se mu vysmali svedci pouze o tom, ze eticky kod u Ceskych novinaru je zatim vec neznama...........

kukn 22.12.2007 11:55

Re: Re: Bohužel je to jen slovní cvičení...

Souhlas. Nejvetsi svine v tomhle celem pripadu jsou novinari. Je mi z toho smutno. :-(

Mjr. Terazky 22.12.2007 5:23

Bohužel stále nevím, jak je možno několik let žít za 13 Kč na osobu /en. včetně ošacení ....

J.Hájková 22.12.2007 9:45

Re: Bohužel stále nevím, jak je možno několik let žít za 13 Kč na osobu /en. včetně ošacení ....

Ano, to je to co spousta lidi nechápe, ale třeba naše rodina, stejně jako mnohé jiné žila v těch letech i s dětmi(jen 2) velmi skromně - tj. děti dědily věci na sebe z širokého příbuzenstva,kde byly všude děti už starší. Zelenina, ovoce ,zavařeniny ,sirupy, sušené ovoce- skoro všechno naše.Atd. atd

Žádný počítač, MP3 adt...A Čunkovi navíc mají příbuzné na venkově (vajíčka, maso)Bratři Jiřího Čunka jsou prý kněží (nebo aspon jeden určitě)- to znamená že babička a dědeček a mnozí další příbuzní podporovali rodinu se 4 malými dětmi -protože tak to v takových velkých rodinách může chodit, když jsou dobré vztahy.Naše děti každý rok postupně dostávaly i menší finanční dárky od bezdětných tetiček- když se to všechno nasčítá ,přidá se nějaký ten podíl za prodanou nemovitost (někde se to v novinách mihlo, že ˇCunkův otec něco prodal,ale pak už to nikomu nestálo za zmínku)..

, Také jsem třeba dostala k vánocům od své matky peníze na nový kabát, a místo kabátu jsem to uložila dětem na studia, protože se pořád mluvilo, že se bude za studium platit a manžel ztratil v té době práci.Tak to prostě taky chodí.A ušetřili jsme nakonec překvapivě dost, měli jsme cíl vykoupit zbývající podíl na rod.domku. Jenže ta inflace...

Vážný 22.12.2007 11:44

Re: Re: Bohužel stále nevím, jak je možno několik let žít za 13 Kč na osobu /en. včetně ošacení ....

Potíž je, že myslím, že i tyhle dárky jsou započítávány do základu pro SSP. Čili pokud někdo dostal dar, tak neměl mít třeba příspěvek na bydlení, nebo sociální příspěvek. Pamatuji si, že dokonce, když jsem byl na vojně v 95 roce tak se manželce (tehdy s čerstvě narozeným dítětem) započetly i stravní (naturální) dávky, které jsem často nedostal (v době vycházek, apod.)

Tím neříkám, že je to morálně ze strany státu správné...

Marek 22.12.2007 4:17

Fandím Čunkovi, i když jinak KDU vůbec nemám rád.

Normálním lidem většinou dostatečně nedochází, že média jsou schopná udělat lumpa a podvodníka z kohokoli, na koho si ukáží prstem pokud jsou patřičně motivována. Manipulovat veřejné mínění podle jejich zájmů je jejich běžná praxe. Kdo to nevidí a staví své soudy na tom, co si přečte v novinách (nejlépe bulvárních) nebo na tom co slyší v televizi, je podle mého soudu ubožák a jeho soudy jsou také ubohé. Čunek, kterému jinak fandím, měl bohužel smůlu.  

derik 22.12.2007 3:41

Nechte uz toho Cunka na smetisti dejin

Mel nespocet moznosti a dostatek casu aby vse objasnil a vysvetlil. Namisto toho mlzil nebo odkazoval na to ze vse jiz vysvetlil. Je mi trochu lito KDU-CSL ze na vrcholne politicke funkce nemaji nic lepsiho nez nekoho kdo neovlada cizi jazyky (a ma pritom vyjednavat dotace z Bruselu) a sam o sobe prohlasuje ze je bordelar (a ma pritom za starosti stovky milard nasich penez). A pokouset se vtahovat neschopneho a pred verejnosti neocisteneho Cunka do krehke vlady, zavisle na zelenych a dvou prebehlicich, vypada spis na Paroubkuv zajem,