1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mr. Nobody 22.12.2007 17:14

Re: Mezi věřícími jsou největší pokrytci

Mohl by jste mi říci, kdo to na naší politické scéně dělá obráceně?

richard 22.12.2007 18:18

Re: Mezi věřícími jsou největší pokrytci

Holly jestli znáš bibli tak víš, že Pán Ježíš řekl, že mezi křesťany budou i pokrytci. To vůbec neznamená, že automaticky křesťan= pokrytec. Já mám jinou zkušenost z 99 % jsou znovuzrození křesťané kvalitní lidé. Jinak jak jsou na tom ateisté z pokrytectvím.?!?

Faust 22.12.2007 22:07

Re: Re: Mezi věřícími jsou největší pokrytci

A počítáte se mezi těch 99 %?

Kvetla 22.12.2007 23:21

Re: Re: Mezi věřícími jsou největší pokrytci

Na vlastní oči jsem viděl mnoho "kovaných" bolševiků,jak se modlí,když jim lezlo tlusté do tenkého...takže ani mezi těmi "atheisty" to nebude žádná sláva...:-/

odpověď Richardovi 23.12.2007 11:41

Re: Re: Mezi věřícími jsou největší pokrytci

Jak jsou na tom ateisté s pokrytectvím? Nevím. Myslím, že mezi ateisty je pokrytců dost, stejně jako mezi ostatními lidmi, ať už tito mají jakékoli životní postoje.Ale co vím a s čím mám naprosto osobní zkušenost - to je tento uvedený příklad.Neřekl jsem nic takového, že "křesťan=pokrytec.Naopak si myslím, že křesťanství je dobrým předpokladem k mravnému,etickému životnímu postoji. Je ale něco špatného ve vaší církvi (z tvé reakce předpokládám, že jsi mezi "znovuzrozenými"), jestliže se prohlašujete za znovuzrozené - a vyučují vás na vašich shromážděních takoví lidé, jak jsem popsal. V tomto kontextu - nemůže být strašidelným Kristův výrok: " celníci a nevěstky předcházejí vás do Božího království."??? ... ale asi ne, vždyť ten člověk se cítil tak spravedlivým ... a tak ohnivě a se zápalem dokázal MLUVIT o víře...Mimochodem, teď před nedávnem jsem mluvil s bývalým kolegou, který dodnes v té firmě pracuje a ten kolega mě ujistil, že majitel zůstal stejně špatným člověkem, jakým jsem ho znal já ...

ŽA 22.12.2007 16:49

Čunek do vlády....

Já jsem pro Čunka ve vládě, protože čím dříve v té vládě bude, tak tím dříve tato vláda půjde ....na stolici

Mell 22.12.2007 16:47

Děkuji pane Drápal za potřebný a pěkně napsaný článek.

Kauzu Čunek sleduji podrobně už od jejího vzniku, myslím si, že i díky dalším zdrojům mám o ní celkem  přehled a tak mě nejvíce ze všeho mrzí, do jakého stadia vývoje se naše společnost dostala 18 let po ukončení vlády jedné strany. Když člověk domyslí, jak různá mocenská seskupení sílí a jakou mají moc ovlivňovat informovanost veřejnosti a tím i jejich názory a jak je to snadné, jsem zděšen. Jsem zděšen z toho, že nejvíce ekonomicky silní jedinci a seskupení nemají etické zábrany udělat cokoliv, aby nepřišli o své výhody a naopak, aby je zvětšovali na úkor ostatních. Hodně to svým charakterem připomíná mafii a její chapadla. To, že si může takovéto seskupení objednat kauzu Čunek za 50 až 100 milionů, (což odhaduji jako reálnou cenu) a nikdo po nich nejde, je opravdu důvod k velkému zemětřesení a pokud ne, tak k emigeaci do zemí, kde přetransformované struktury nemají šanci. Je mi hodně líto, že běžný čecháček je tak snadno manipulovatelný, tento syndrom si už asi v sobě nese dlouhá desetiletí, kdy měl tendenci se přidávat k vítězící většině a nehledět na to, jak moc si tím pošpiní ruce.

Pejzlerka 23.12.2007 11:29

Re: Děkuji pane Drápal za potřebný a pěkně napsaný článek.

Vskutku  velmi  povedený  a  žádoucí  článek.   Podle  většiny  souhlasných  názorů, zde  na  Nev.  psu, to však  vypadá,  že  se  zde  p.  Drápal  svým  orodováním a  horoucí  obhajobou  ctihodného  p.  Čunka  vlamuje  a  v  potu  tváře,    s  příkladným  úsilím snaží  dostat do  dávno  otevřených  dveří.   Dalece  vhodnější  a  smysluplnější, by  v této  době možná  bylo,  kdyby  si  "vyzbrojen"  touto  litánií,  vyžádal  přijetí  a  slyšení  u  všemi  námi  váženého  p.  ministra, v  Černínském  paláci.

Ivan 22.12.2007 16:45

Odpusť jim, neboť nevědí co činí.

To snad není možné.

O odhadu ceny bytů lze různě spekulovat. Řekněme, že byla správná. Na kontě bytů ale bylo ve fondu oprav 15 milionů korun na účtu v bance. Získat je za nějakých bratru 3 miliony není špatný obchod. O těch 15 milionech se Čunek jaksi zapomněl zmínit. Tedy jasná korupce, jen vhodně účetně maskovaná.

Čunek taky neumí věrohodně vysvětlit původ svých milionů - dosti dlouho mu trvalo, než našel nejapnou výmluvu o "svěřených penězích". Nějak se zapomnělo na to, jak ty "svěřené peníze" vracel. Kdy a komu?  Nebo mu "svěřili peníze" na to, aby si postavil dům?

Nějak se taky zapomnělo na temnou účast Čunka v privatizaci Zbrojovky Vsetín a to, jak sám sobě prodával rekreační nemovitost. Jistě zcela obvyklá transakce mezi věřícími ovečkami.

Mezi věřícími jsou největší pokrytci a největší chlípníci.

Ccecil 22.12.2007 16:48

Re: Odpusť jim, neboť nevědí co činí.

vše již bylo relevantně vyvráceno a vysvětleno, ale prostě někteří nevidí a neslyší. Nechtějí.

jirka.s. 22.12.2007 16:52

Re: Mezi věřícími jsou největší pokrytci a největší chlípníci.

BINGO, Ivane Iványči! Obzvláště mezi těmi věřícími, co mají za pánaboha onu svatou trojici dvou fousatejch a jednoho s bradkou! To bývají největší prasáci! ;-D

Holly 22.12.2007 17:03

Re: Re: Mezi věřícími jsou největší pokrytci a největší chlípníci.

To, že mezi věřícími jsou největší pokrytci, to potvrzuji. Neříkám, že se to týká všech věřících, ale některých určitě.Pracoval jsem ve firmě, jejíž majitel byl "znovuzrozený křesťan". Většího lakomce jste, lidi, snad nepotkali. Přes týden ve firmě se choval takhle - a o víkendu jim v jejich sboru dokonce kázal - jak jsme s kolegy slyšeli o poctivosti, štědrosti ap. Jeden kolega, když už nemohl vydržet to jeho nemorální chování, říkal: "já tam vlítnu a řeknu tam veřejně všem, kdo to k nim mluví..." Bohužel to nikdy neudělal. Ve firmě už dávno nejsem a tak nevím, jaký je současný stav, ale počítám, že se nic nezměnilo....Takže, lidi, pozor na ně ...kážou vodu a pijou víno!!!

Mell 22.12.2007 17:12

Re: Odpusť jim, neboť nevědí co činí.

Vidím, že píšete mnoho nejasností, rád bych se k nim vyjádřil.  U posuzování  kauzy městské byty, byste neměl vytrhávat jednotlivosti ze souvislosti. Pokud se dělaly audity, dělaly se komplexně, tak jak je to obvyklé.                                                                                                                                                   

Pan Čunek docela přesvědčivě uvedl původ uložených peněz i důvody proč je měl ve správě a kdy je splatil, můžete to dohledat v jeho vyjádřeních. Toto vysvětlení bylo dostačující jak pro členy KDU-ČSL, tak pro ostatní lidi žijící v normálním prostředí.

O tom, že by v době privatizace Zbrojovky měl pan Čunek udělat nějaký zločin silně pochybuji, protože by o tom už dávno psaly všechny noviny a hlavně by ho v rámci prošetřování z toho obvinili.

To, že jsou podle vás mezi věřícími největší pokrytci a největší chlípníci, je pravda do té míry, že věřící (praktikující křesťané) mají tendenci si uvědomovat i drobné prohřešky, za které pak prosí boha o odpuštění, nebo pokud myslíte ty věřící (nekřesťany), kteří věří v sebe a svojí jedinečnost a sílu svého ducha, tak tam budete mít asi úplnou pravdu.

Mell 22.12.2007 17:20

Re: Re: Odpusť jim, neboť nevědí co činí.

Ořezalo mi to příspěvek, nevím proč, někde to změnilo smysl.

Mr. Nobody 22.12.2007 17:18

Re: Odpusť jim, neboť nevědí co činí.

Vážený Ivane, tuto horkou stopu přinesli novináři Práva. Všimnul jsem si, že z ní nějak rychle vycouvali. Asi zjistili, že je dost studená. Nikdo není dokonalý.

richard 22.12.2007 18:21

Re: Odpusť jim, neboť nevědí co činí.

Ivane jak víš o těch nevětších chlípnících a pokrytcích !?! Není to tím, že po křesťanech nevěřící žádají co nejvyšší morální normy /aniž by samy o ně usilovali/ a když selže jednotlivec, aby obhájili svoji vlastní zkaženost ukazují prstem na věřící a říkají podívejte se na ně oni jsou stejní jako my. No a není lepší způsob jak uklidnit vlastní svědomí manželskou nevěru, podvody a další věci, že ?!?

Ccecil 22.12.2007 16:45

Mnozí spojovali Čunkovu kauzu a kauzu Gross - tyto události jsou ale nesouměřitelné

nebudu se rozepisovat, z jakých důvodů. Ale jeden jediný, hmatatelný přesto zmíním. Fakt zázračného Grossova zbohatnutí. Kdo si ještě po této taškařici myslí, že ten člověk je upřímný a křišťálově čistý, je naivní dítě. A jestli si myslíte, že to byla jeho první malá domů, tak to je naivnost sama.

Věřím, že u pana Čunka nic takového nikdy nehrozí. Proto se nehodí mezi chlapce co spolu mluví a ti ho mezi sebou nechtějí. Ale není právě on nositelem stylu, po kterém mnozí dlouho volali? Žádné vykrucování, přímé jednání a hlavně upřímnost. Není divu, že se to mnohým nelíbí a jsou z toho zmatení víc, než by si rádi připustili. Ale čí je to chyba? 

Ivan 22.12.2007 16:48

Re: Mnozí spojovali Čunkovu kauzu a kauzu Gross - tyto události jsou ale nesouměřitelné

Zázračné zbohatnutí je přece jasné. Ziskový spekulativní obchod na burze. Lze tomu něco vytknout? Gross jenom ukázal, jak k bohatství přicházeli papaláši modrých ptáků a že to taky dovede. A to je k vzteku, že?  Když sociální demokrat ke zbohatnutí použije ryze kapitalistickou metodu.

Ccecil 22.12.2007 16:48

Re: Re: Mnozí spojovali Čunkovu kauzu a kauzu Gross - tyto události jsou ale nesouměřitelné

knock knock knock. Je někdo doma?

Kolombo 22.12.2007 18:38

Re: Re: Mnozí spojovali Čunkovu kauzu a kauzu Gross - tyto události jsou ale nesouměřitelné

Vy nejste , pane, ani wůl, vy jste Ivan! Kdyby Gross nehlásal lásku a solidaritu, nemyslel to se všema upřímně a nezakládal speciální policejní týmy na špehování prohnilé aristokracie, tak ho vezmi čert. Kdyby tvrdil od počátku, že jeden se má postarat hlavně o svou rodinu a o sebe a na ostatní se vykašlat a NEBRÁHIL v podobném chování ostatním, tak bych ho bral. Ale ten gauner udělal přesně to, za co spílal "individualistům" a kolektivisti se radují, jak to těm pravičákům natřel. Kdybyste mně, vy hajzlové, neokrádali kvůli své solidaritě, tak byste zjistili, že napálil hlavně vás. Doufám, že tenhle "sociální stát" zkrachuje, rozpadne se, nebude mít  ani na eintopf na náměstí a Ivanové odtáhnou žebrat za Stáníkem. Jeho sluhové je vykopou od dveří. 

Richard III. 22.12.2007 16:38

Milý Drápale!

Je mi smutno, protože i ty se stáváš agentem "pravdy a lásky". Odtud totiž pocházejí "temné zvěsti" o spolčení ODS a ČSSD, o údajném švýcarském kontu a jiných pitomostech. Přitom třeba zrovna to konto nejen nebylo prokázáno, ale první zvěsti zněly naprosto nesmyslně (zalistuj v tisku). Teprve později hlavní aktéři svá hloupá tvrzení poopravili a udělali pravděpodobnějšími

Spojovat tyto věci s Čunkem je nesmysl.

Ccecil 22.12.2007 16:47

Re: Milý Drápale!

To není o spolčení ODS a ČSSD. To je o skupině lidí, kteří mají v obou těchto stranách poměrně velký vliv a kterým je jedno, která z těchto skupin je momentálně u moci.

Olda 22.12.2007 16:36

Ať Čunek vydrží!

Čím déle Čunek zůstane, tím větší šance, že lidovci zmizí z parlamentu. Takže mu držme v NOvém roce palce!

Mr. Nobody 22.12.2007 16:59

Re: Ať Čunek vydrží!

Palce držet můžete. Na setrvání lidovců v Parlamentu to nebude mít  žádný vliv. Pokud máte alespoň elementární povědomí  o  naší  politické krajině, musíte vědět, že voličský elektorát lidovců je  založen na zásadách, které nejsou tak pomíjivé jako nějaké výzkumy veřejného mínění. Pokud bude v ČR  i nadále  parlamentní demokracie budou míti tito voliči vždy zastoupení v zákonodárných sborech. I kdyby jste si palce ukroutil.  Nejsem volič lidovců ,ale toliko vím. Osoba p. Čunka v tom nebude hrát  žádnou  roli.   

jk-jiny 22.12.2007 17:07

Re: Re: Ať Čunek vydrží!

Nastesti verici vymiraji a tak snad i KDU CSL zmizi na smetiste dejin...koneckoncu je to strana Narodni fronty...

Mr. Nobody 22.12.2007 17:53

Re: Re: Re: Ať Čunek vydrží!

I pro tebe platí memento mori. Možná znáš, že kdo druhému jámu kopá....  Ale jinak ti přeji dlouhá léta. Nejsem věřící ,ale vím, že mají milovat i své nepřátele. Třeba se za tebe pomodlí. Vánoční svátky ti přát nebudu. Asi nevíš co to je.  

Plebej 22.12.2007 18:26

Re: Re: Re: Ať Čunek vydrží!

Milý pane jk-jiný,nerad,ale přesto Vás musím maličko,ale opravdu jen maličko poopravit.Jedinou bílou tuzemskou skupinou,která má více dětí než dvě jsou právě oni podle Vás vymírající věřící.A poměrně známé přísloví říká"jablko nepadá daleko od stromu".Takže žádné obavy.Jak napsáno v jiných příspěvcích je voličský potenciál KDU-ČSL na řadu let dopředu zajištěn jak pro obce,kraje,tak parlament i senát.Dost stran může voličské zázemí KDU-ČSL závidět-a právem!Při této zkoušce obstáli se ctí.Lidovci díky.Máte nového voliče.

Petr Q. 23.12.2007 0:59

Re: Re: Re: Ať Čunek vydrží!

Smetiště dějin(?) soudruhu. Já bych spíše typoval, že rychleji a zejména důkladněji vymírají bolševici. A to je dobře!

Bak 22.12.2007 16:25

Díky pane Drbale za souhrn faktů o honu na pana Čunka

Státní zastupce uzavřel žalobu na pana Čunka konstatováním. že žalovaný trestný čin se nestal. / Neřekl na př. , že nebyly nalezeny přímé nebo nepřímé důkazy./ Přes toto objektivní konstatování dodnes hodně novinářů hovoří nebo píše o Čunkově korupční aféře. Jaké pravo má novinář  spojovat jméno pana Čunka s korupcí. Přesné vyjádření by bylo: medialní afera o  korupci k likvidaci pana Čunka.

Ty dva důvody o nastartování této aféra které uvádíte, mohou mít nějaké opodstatnění. Já se však domnívám , že se jedná rovněž  o ověřování, jak prostřednictvím medií ovládat společnost Moje domněnka se opírá o skutečnost, že téměř žádný novinař /vy jste pane Drápal vyjímkou/

 se nepostavíl proti oficialní verzi likvidovat pana Čunka, přesto ,že bylo známo dostatek faktů

o porušení zákonů. Hezké vánoce.

Pet 23.12.2007 2:16

Re: Díky pane Drbale za souhrn faktů o honu na pana Čunka

O tom, jak lze s médii, následně pak s veřejností snadno manipulovat, není třeba pochybovat. Není problém zaměnit lež  za pravdu, nebo alespoň vytáhnout kousek pravdivé informace ve vhodnou chvíli, aby způsobil pravý opak. Stačí si z projevu, který má jistou návaznost, vytrhnout jednu větu... Zvídavým doporučuji k přečtení knihu F.Perettiho - Prorok, která velmi výstižně popisuje způsoby manipulace s informacemi na jednom televizního kanálu. A co se týká p.Čunka, každému soudnému člověku muselo být podivné, že toho na něj vytahovali až příliš, a vždycky, opakuji vždycky to, o čem měli vědět jen vyšetřovatelé,  jakoby uniklo ze spisu...