8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ccecil 22.12.2007 16:15

¨Velmi přesné a trefné zhodnocení

Snad bych jen dodal, že ani pan Čunek nenazval dům vředem. Toto označení poprvé použili novináři místního plátku ve Vsetíně a pan Čunek uvedený titulek z novin pouze parafrázoval. Což tento výrok staví ještě do trochu jiné roviny.

Vážný 22.12.2007 15:50

reci

>-;-)ja jsem pes neviditelný

P 22.12.2007 15:34

Spor o rukopisy

rozděloval v minulosti české národovce. Dnes je to Čunek, který je pro levičáky vtěleným ďáblem. Ani na pravici (té české), není moc v oblibě. Čunek udělal zásadní chybu, místo lhaní podle doporučení právníků, říkal pravdu. To se u nás neodpouští. Když aféra začala, nevěděl jsem co si o tom myslet, ptal jsem se svých známých, kteří je znají. Řekli mi, že jsou praktikující křesťané. To mi bylo jasné, kdo bude nejvíc řvát. Mne zajímala fakta, protože i křesťan nemusí být svatý. Kampaň v novinách mi připomínala Rudé právo z mého mládí.

Zajímavější je, kdo to režíroval. Paní Urbanová asi nemá takové konexe, aby dodávala sdělovacím prostředkům podrobnosti z vyšetřování. Vzhledem k tomu, že materiálů bylo několik, jde asi o několik osob. Lze spekulovat, zda jde o organizovanou skupinu nějakého typu, jak možná naznačovala kubiceho zpráva. V každém případě, v policii nebo státním zastupitelství existují lidé, kteří neváhají porušit zákon. A není politická vůle tyto lidi trestat. Lze spekulovat, že za tím stojí příznivci ČSSD - s mlčenlivým souhlasem ODS.

cobaya38 22.12.2007 15:37

Re: Spor o rukopisy

...a věčná StB

Skybird 22.12.2007 15:08

Máte téměř ve všem pravdu

Věřím, že p. Čunek je bezelstný, věřící, milý, odpovědný člověk. Věřím dokonce, že nikdy nikomu vědomě neublížil. Na mou duši - věřím tomu.

Přesto si myslím, že prostě nemá parametry potřebné pro výkon vrcholové politické funkce (místopředseda vlády). Myslím tím vzdělání, rozhled, jazykové znalosti, zkušenosti z nejvyššího patra politiky (vylétl příliš rychle, přeskočil několik úrovní). Já vím, takových u nás ve vrcholových exekutivních funkcích sedí či sedělo více. Ale buďme již konečně na naše politiky náročnější !

Panu Čunkovi přeji vše dobré - ať to zkusí třeba na krajské úrovni, možná by byl dobrým hejtmanem. To je tak jeho maximum.

[]

R 22.12.2007 15:32

Re: Máte téměř ve všem pravdu

Taky mně to tak připadá, i když Čunka nijak zvlášť nesleduji.  Měl několik let sedět na kraji a teprve potom vstoupit tam, kde vstoupil. Jenže lidovcům se staří harcovníci stali nedůvěryhodní, tak do funkce šéfa stáda musel místo starých osvědčených volů nastoupit nový mladý (zkušenostma) vůl ( věk neznám a neřeším).

Mr. Nobody 22.12.2007 15:35

Re: Máte téměř ve všem pravdu

Váš požadavek je naprosto oprávněný, ale jak ho v současném volebním systému docílit? Vidím Vás v roli V.K. Před Vámi nastoupená celá exekutiva a volá" Pane, kdo z nás by potom obstál?" 

P 22.12.2007 15:43

Re: Máte téměř ve všem pravdu

To samé říkali o Špidlovi, nepamatujeti si? Teď ten nevzdělanec dělá evropského komisaře.

Frank 22.12.2007 16:04

Re: Re: Máte téměř ve všem pravdu

Pokud je mi známo, tak Špidla má vysokou školu. Podle vás by měl mít ještě něco víc? Jste trouba nebo to jen tak hrajete?

Mell 22.12.2007 16:06

Re: Re: Re: Máte téměř ve všem pravdu

Prozraďte Franku, kolik vy máte vysokých škol, že vás to tak vytáčí.

Mell 22.12.2007 16:05

Re: Re: Máte téměř ve všem pravdu

R^R^R^>-     Také byl pro některé správce katakomb příliš slušný

Špidla 22.12.2007 17:15

Re: Re: Máte téměř ve všem pravdu

Vím (mám přátele v Jindřichově Hradci, kteří Š. znají), že tentokrát nemáte pravdu. Špidla je velmi vzdělaný - vystudovaný historik, hovoří dvěma cizími jazyky. Pracoval i jako archeolog atd.  Slušný člověk se sociálním cítěním. Do vrcholové politiky se ale též nehodil - ale ze zcela jiných důvodů, než Čunek.

[]

Mell 22.12.2007 16:21

Re: Máte téměř ve všem pravdu

Skybirde, ty musíš být hodně ovlivněn socialistickým myšlením o budování politických kádrů. Naštěstí to až tak ve svobodném světě nefunguje. Pro politika je důležité, jak ho berou jeho voliči než to, co si o něm myslí ti, kteří ho nemají rádi. Čunkovi voliči ho většinou znají a věří mu, takže politické manipulace v boji o moc, které předvádí ti, co  chtějí pana Čunka  z mocenských a tím i ekonomických důvodů odstranit, jim mohou být šuma-fuk. Pro mě pan Čunek i s jeho nedokonalým vyjadřováním má 1000 x větší cenu, než běžný usměvavý politik tlučhuba a to právě proto, že nelže, nepodvádí, nemanipuluje a nehájí hlavně sebe a zájmy svých ekonomických, tichých společníků.

babka 22.12.2007 14:10

Dekuji autorovi

Chtela bych Vam pane Drapale podekovat za vyborny clanek. Tem malym asi oci neotevre, ale me osobne velmi potesil. Protoze vim o "kauze Cunek" vic, nez psala media, mohu Vam rict, ze jste blizko pravde.Preji Vam pozehnane Vanoce, stesti a zdravi.

buran Fanouš 22.12.2007 14:27

Re: Dekuji autorovi

Souhlasím a připojuji se.

JaS 22.12.2007 14:34

Re: Dekuji autorovi

Taky se připojuji. Celé to vypadá jako zpravodajská hra podle vzoru KGB - STB - ... - mám podezření na vysokého politika, který se chtěl stát premiérem a nestal. Je to jako show pro blbé diváky stanice Nova.

Vlacar 22.12.2007 15:35

Re: Re: Dekuji autorovi

Přidávám se. Ne jenom souhlas , ale i dík za logické a přehledné zviditelnění všech pochybností, které se tam točily. Jen bych se nezastával tolik novinářů. Přece měli být objektivní . Proč nezveřejňovali alespoň část toho, co je nyní v článku. vždyť se to vědělo - ale n e p s a l o !!Za to z té druhé strany i " dohady " ( a byly to opravdu jen " dohady " anebo zájem )?

JC 22.12.2007 12:53

Opravdu nikoho nenapadlo,

čí vlastně mohly být ony 3 mil,, uložené k p. Čunkovi do správy?  Je to docela prostá dedukce, založená na lidství a rodinné sounáležitosti.

kacir 22.12.2007 12:54

Re: Opravdu nikoho nenapadlo,

no jistě chlapi, je to rodinná sounáležitost a on to ještě trouba uloží na ztracenou občanku ;-D

Kvetla 22.12.2007 12:45

Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

Tedˇse musí ti,co by se za ni měli stydět,nějak obhájit.Proto místo slušné omluvy od státních institucí (i médií),nastupují zamlžovací tanečky médií,aby svou neprofesionalitu a mnohdy až hyenismus zastřely.A to nejsme prosím,v žádnem případě jeho voliči.Jen si uvědomujeme,že této zvůli může být vystaven kdokoliv,pokud se to hodí do krámu.A v tom je to nejhorší svinstvo.;-€;-€;-€

kacir 22.12.2007 12:53

Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

a  kde vzal ty milióny???  to není dosud známo, ti strýčci jsou již zprofanovaný Standou Grossem a Vikem, prosím něco lepšího...:-PRv

 teď jistě navrhne svatořečení Vesecké a Salichova ;-D;-D;-D

ať žije naivita... R^

JC 22.12.2007 13:10

Re: Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

Jsem skálopevně přesvědčen, že ty peníze byly p. Čunkovi opravdu svěřeny jen do úschovy, nemohl s nimi nikterak disponovat.  A jejich majitel měl zřejmě pádný důvod, pro je svěřit právě jemu. Možná by se vám taky rozbřesklo, jenže to člověk musí mít na krku něco jiného než nosič na kulicha.

kacir 22.12.2007 13:19

Re: Re: Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

jistěže ;-D

kosmas 23.12.2007 8:56

Re: Re: Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

ano a nosili mu je v igelitkách místo aby je převáděli z účtu na účet

kosmas 23.12.2007 9:01

Re: Re: Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

ano a nosili mu je v igelitkách, místo aby je jednoduše převáděli z účtu na účet, tomu přece nemůže věřit ani pan Drápal

Kvetla 22.12.2007 13:37

Re: Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

Proč tolik ironie?Nebyly kradené a to je důležité.Mnoho rodin se pokoušelo založit si rodinné firmy a  sdružili své úspory, ne věem se to povedlo.Tak šli dělat něco jiného....Jenže tohle "laciné vysvětlení " se holt nehodí do titulků.

kacir 22.12.2007 13:47

Re: Re: Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

aha , rodinný podnik , proto ukládal do banky peníze a jak se ten podnik jmenoval , že to neví ani novináři ?

je zajímavé, že zrovna mnoho vysokých politiků si půjčuje od rodin...

Ccecil 22.12.2007 16:25

Re: Re: Re: Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

lakonicky - blbe.

Mr. Nobody 22.12.2007 14:28

Re: Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

Naivita, dobrý muži , není ta nejhorší lidská vlastnost. Jinak šťastné a veselé i Vám.

westík 22.12.2007 13:25

Re: Naprostý souhlas.Nedůstojná štvanice na p.Čunka zkrachovala.

Čunek mně byl, je a zřejmě i bude docela "ukradený".  Jen by mne v této kauze velice zajímalo, zda naše orgány činné v trestním řízení již začaly  konat, tj. pátrat, kdo , jak a proč celou aféru včetně osobních dat a věcí z vyšetřovacího spisu  na světlo boží vytáhl-máme totiž zákon  na ochranu osobních dat a nějaká ustanovení jsou i v trestním zákoníku. Osobně sice nemám co skrývat, ale v případě, že by si soused "vzpomněl", že  jsem jeho koni ustřihla ocas, nebylo by mně milé, kdyby novinářské hyeny začaly provětrávat můj život od  mého batolecího věku.