1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VladaPing 23.12.2007 14:40

Re: Podle dostupných informací

Dovedu si zcela živě představit, že někam, do nějakého kabátu, šuplíku či cohokoli jiného "zabordelařím" kartičku občanského průkazu. Nedokáži ji najít, tedy půjdu na "pověřený obecní úřad" se žádostí o vydání nového. Dostanu stejnou kartičku (pravděpodobně i se stejnou fotografii), strčím ji někam do kapsy (peněženky, ledvinky) a jsem klidný, že "občanku" mám. Na malých městech (kde se všichni znají - natož veřejný činitel) mi hrozí skutečně minimální pravděpodobnost, že jí po mně budou chtět (kdo ?). Po několika letech (měsících ?) vlezu do spořitelny uložit svěřené peníze (toto slovo svěřené zdůrazňuji) a ejhle, chtějí po mně "občanku"! Tož šáhnu do peněženky - tam není, na blind se prošacuji a najdu ji, Nedokáži poznat, že je to ta stará, zabordelařená (ztracená), tohle sako jsem si vzal naposled před rokem a zcela normálnš ji použiji. Těžko v to vidět "pokus o oklamání" spořitelny. Identifikace osoby je zcela jasná - je tam rodné číslo - a nic  jiného spořitelnu nezajímá. Pokud by použil  "staré" (ztracené a tedy neplatné "občanky") získal by tím co ? Jinou identitu ? Stále by byl stejný Čunek se stejným rodným číslem (můžete si ho najít ve výpisu obchodního rejstříku).

Meritum celého" průseru" leží ovšem zcela jinde. Lze skutečně prověřovat člověka na základě (zprvu) anonymního udání z přebrání úplatku (barva bankovek, mimochodem, neodpovídala částce), oznámeného zcela účelově a se značným zpožděním, tak, že se hledá v minulosti nařčeného cokoli, co by mu přitížilo ? A, čistě náhodou, to uteče na veřejnost ? A, zcela náhodou od zastupitelství soudruha Obsta, kterému , opět "čistě náhodou", utekly informace ze soudního procesu s V. Hučínem, které použil i Stanislav Gross v televizní debatě ("budete se divit, co na Hlučína víme" ?).

VladaPing 23.12.2007 14:50

Re: Re: Podle dostupných informací

Ministr je "manager", který se má obklopit schopnými lidmi. Je naprosto lhostejné, zda zná nebo nezná cizí jazyky (osobně znám - podle svého přesvědčení, -  velmi dobře německy a anglicky, částečně rusky, ovšem nedovolil bych si, na základně vlastního, tedy neautorizovaného, překladu podepsat jakoukoliv smlouvu). A o "nedostatku" VŠ vzdělání si, osobně (maje toto vzdělání) myslím svoje - protože se, profesně i jinak, stýkám převážně s osobami, které toto vzdělání mají (a někteří se k tomu i hrdě hlásí), mohu klidně prohlásit, že se mezi nimi najde i dosti velké stádo blbů.

Chvilku jsem si hrál i na políčku "tělesně postižených" - to abych nebyl obviněn z rasismu vůči VŠ. Byl jsem osobně velmi překvapen křiváctvím těchto osob, zavidějícím si navzájem centimetr zkrácené nohy ( a desetikorunu invalidního důchodu). Nikoli všech - stejně jako u VŠ. 

kacir 23.12.2007 16:02

Re: Re: Re: Podle dostupných informací

nepravděpodobnosti možné jsou, ale pravděpodobnější, než složité konstrukce jsou jednoduchá řešení viz Occamova břitva. To, že JČ odveze do Opavy během 14 dnů rodinné úspory je jen těžko pochopitelné...

VladaPing 23.12.2007 18:30

Re: Re: Re: Re: Podle dostupných informací

Uložím-li do vsetínské pobočky banky rodinné úspory a domnívám-li se, že vklad je anonymní, jsem blbec !

Hrad 23.12.2007 21:27

Re: Re: Re: Re: Re: Podle dostupných informací

Kam si je tedy ukládáš? Taky je pereš?

VladaPing 23.12.2007 22:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle dostupných informací

RMS systém není tak úplně blbý.....

Ludva 26.12.2007 10:41

Re: Podle dostupných informací

Taky ta Zemanova vláda bez lidovců byla asi jediná, která uspěla a pokračovala i po dalších volbách.

Psí vrah Čumil 23.12.2007 12:31

To je ale hezké, jak pan Drápal vytrvale přelévá moře cedníkem.

No, každý má nakonec nějakého toho koníčka. :-)

Karburator 23.12.2007 11:58

Nekonečný příběh mocnářské žravosti

Zopakujme si meritum věci. Lze rozumět tomu, že se státní nebo jiná instituce stará o to, aby její přes-polní zaměstnanci měli kde hlavu složit a nemuseli denně dojíždět do práce z kdovíjak vzdálené tramtárie, zvlášť když proplácení náhrad cestovného bývá pro zaměstnavatele leckdy pěkně drahý špás. Ale utrácet peníze daňových poplatníků za komfort pro parazity se statisícovými příjmy? Nepovídejte mi nic o zákonných nárocích vládních a parlamentních pracantů, kteří jsou znevýhodněni trvalým bydlištěm mimo metropoli. Cpou se a chlastají za režijní ceny, zadarmo si vozí zadky v přidělených limuzínách a ještě fasují hektolitry čím dál dražšího benzínu do aut svých rodinných příslušníků. Řekl bych, že tyto extrabuřty by jim mohly stačit, zvlášť když si svým žvaněním nevydělají ani těch 23 haléřů na doplatek činže.  cele zde

Mrakoplaš 23.12.2007 11:57

Čuněk? Čuněk.

Nestačím se divit vaší nestranosti, Vy pevně věříte v Čuňkovu nevinu, já o jeho charakteru silně pochybuji. Proti panu Čunkovi mluví on sám, tím že se obrací na veřejnost a doufá, že jsou všichni ňoumové jako na radnici ve Vsetíně. Když na svou obhajobu svého obtěžování uvedl, že by si o paní Urbanovou člověk neopřel ani kolo, jistě spoléhal na to, že tuto paní nikdo nezná. A ejhle oni ji ukázali v televizi a je to ženská k nakousnutí.

Pana Čuňka jistě hrozně trápí a štve, že ho někdo uhání o pár set tisíc, když ví o svém okolí, že se kradou miliony a miliardy. Já například nepochopím proč vezl oněch 500 000 do Opavy. Kdyby ty peníze byly čisté tak je mohl uložit ve Vsetíně ale vynášení informací to je problém maloměsta.

Po Grosově odstřelení jsem si myslel, že nastala doba očisty od zkorumpovaných politiků. Ale i Vaše názory jsou pro ně živnou půdou.

Ani Čuněk a ani Bursík nemají v politice co dělat, bohužel nejsou sami a naše tolerance takovýchto lidí nás tlačí na východ  a nezvrátí to ani instalace radaru.

kuk 23.12.2007 20:54

Re: Čuněk? Čuněk.

Vy mrakoplaši, tech 500 000 co je údajně viděla i Marcela U. v roce 2002, ty si uložil ve Vsetíně. V Opavě si tuším uložil o pár let dříve, když se stával starostou, 1 000 000 do UNB, která ten den krachla a těch 500 000 tisíc v roce 2002 bylo z pojištění tohoto vkladu. Tolik co jsem si stačil všimnout :-)

PETR 23.12.2007 11:07

Díky za soudné slovo

Konečně rozumný rozbor problému. Obě alternativy, proč tolik skandálů kolem ministra pro místní rozvoj a předsedy KDU-ČSL ( nebyl by kolem každého, kdo by zasedl do těchto křesel ?) jsou děsivé. A měli bycho my jako občané udělat všechno, aby záměry neprošly. Říci NE pouhým  dvěma politický stranám, z níž jedné šéfuje předlistopadový nastrčený čs. socialista a mafián z Restaurací a jídelen, opírající se jak tehdy, tak dnes o KSČ(M) a druhé arogantní domýšlivec, který má za sebou korupční aféry kuponové privatizace, která zadlužila na ši ekonomiku víc než vláda soc.dem. a který z výšin Hradu shlíží do podhradí s notnou dávkou pohrdání plebsem. Pana Čunka je třeba podržet a vážit si jej pro jeho statečnost. Stejně jako pana Bursíka. A vidět problémy v kontextu celé politické situace. Začínám mít pocit, že s dvacetiletým výročím listopadu 89 se blíží i dvacetiletí lámání chleba naší politické scény. Tak - nezapomněli jsme mávat klíčemi ? A dnes už nejen s etuziasmem, ale i se znalostí problémů a bez naivity !   

JC 23.12.2007 11:36

Re: Díky za soudné slovo - Stejně jako pana Bursíka?

Srovnáváte nesrovnatelné. Čunkovy sociální dávky ve výši 50 Kč/měs (v době pobírání naprosto oprávněné) a Bursíkovy (státem darované) milióny na rekonstrukci jeho soukromých paláců.

Pejzlerka 23.12.2007 22:10

Re: Díky za soudné slovo

PETŘE,  pánové  Bursík  a  Čunek  jsou  velice  stateční  hoši a   bude to   obrovská  ztráta  pro naši  zem,  když   se  strany,   které  oni  zastupují,  možná  při  příštích  volbách,  vůbec nedostanou do  parlamentu. Doporučuji,  na  nic  nečekat  a už  nyní   mávat  a  mávat, se  znalostí  problémů  a  bez  naivity.

Malý Aston 23.12.2007 10:06

Funkce nebo nefunkce státních zástupců!

Policie,pokud je podáno udání což čechůni rádi dělají začne šetřit.Pro soudní jednání je ale nutné aby žalobu zpracoval státní zástupce,který jménem státu podává žalobu.On bude stát u soudu a on bude strana žalující.Jsou dva druhy státních zástupců,jedni jsou schopni šetření zastavit pro naprostou stupidnost a druzí aby neměli žádnou zodpovědnost vše předají soudu neboť nejsou schopni ze své funkce rozhodnout a za svým rozhodnutím stát.Pokud je žaloba zpracována blbě,táhne se soud několik let.Všichni jsou bez kontroly,policie,státní zástupci i soudci.A prachy jsou jim vypláceny,léta běží a než se dočkáš rozsudku nemají ho kam poslat neboť hřbitovní úřad není oprávněný přijímat rozsudky zemřelých občanů.Pokud jsi bezejmený občánek,nikoho to nezajímá.Pokud si tě vybere nějaká politická strana jako cíl jsi v perdeli.:-D

jvejvo 23.12.2007 6:03

Nepovedená obhajoba.

Pan Drápela má velice zajímavý názor  o vině a nevině. Dle jeho názoru je postačující, že je člověk  věřící, dochází do kostela a do nějaké křesťanské společnosti s celou rodinou a proto se nedá předpokládat, že by spáchal nějaký  trestný čin. Docela zapomíná na některé faraře, kteří smilní, zneužívají děti a kradou. Nezabrání jim v této činnosti ani jejich vysvědcení. Myslím,  že je ve světě dostatek důkazů  těchto věcech.

No 23.12.2007 5:25

Cesko je krasna zeme - obyvana z 80 % velice zlymi lidmi.

Zavist, nenavist, snaha druhym uskodit !   

A ted jim pod-urovnovi novinari, jako treba pani Slonkova hodi kost,  a uz tady kazdy anonymne trousi urazlive jedy.   Ze politik bral pridavky na decka ?  Jako kazdy v tomto state ?  Upalte ho za to - toho hrozneho charaktera !   Kdepak jste ted pani Slonkova - kdyz pan Cunek nebyl shledan vinnym.    Nemela byste se take v tisku o tom zminit ?   Nebo umite jen na lidi hazet spinu ?

Bořek 23.12.2007 6:19

Re: Cesko je krasna zeme - obyvana z 80 % velice zlymi lidmi.

Nechci a také nemohu říci:je či není Čunek vinen.Nikdo z nás nezná všechna fakta.Jenom vím,že pouze soud může rozhodnout i vině či nevině.Státní zástupce zastavuje řízení obvykle na základě nedostatku důkazů.Což není totéž,co důkaz neviny.

hamar 23.12.2007 8:03

Nebo zastavuje řízení při nedostatečnosti důkazů ...

Buhužel řetězec typu - nevinný člověk, obvinění, zrušení obvinění u nás mnozí spoluobčané berou automaticky tak, že byl na začátku "vinný člověk". Ale i u policie jsou chybující vyšetřovatelé, případně ti kteří  dělají svoji práci  vyloženě špatně (stačí si vzpomenou na velké množství vtipů, které se zaměřují na inteligenci příslušníků policie, že!) a naštěstí státní zástupci fungují jako zpětná vazba, která možné fiasko bezdůvodného otevření soudního procesu utne dříve než  by nastala velká ostuda policie (a zbytečně se plýtvalo prostředky daňových poplatníků).

Flasi 23.12.2007 9:24

Re: Re: Cesko je krasna zeme - obyvana z 80 % velice zlymi lidmi.

Ach jo. Jenomže tentokrát státní zástupce zastavil řízení s tím, že se údajný skutek nestal. Takže skutek se sice nestal, ale přesto nelze říci, jestli tím skutkem není Čunek vinen? To musí být Čunek pěkn šibal. Nebo vy?

Talián 23.12.2007 15:35

Re: Re: Re: Cesko je krasna zeme - obyvana z 80 % velice zlymi lidmi.

V českých a moravských zemích je již od dob Rakouska-Uherska zabydleným zvykem, likvidovat oponenta oklikou. Slangový název pro to je "namydlit schody". Je známo, že proti pomluvě se těžko bojuje a také nevina není prokazatelná. Proto také, již od římského práva se prokazuje vina a důkazní povinnost je na straně žalující. Kauza Čunek do dokonalým obrazem "namydlených schodů" a je výrazná tím, že to někdo nadměrnou horlivostí nadměrně zpackal. Chybělo jen, aby pracující psali petice, žádající přísné potrestání - nejlépe šibenici. Pokud budeme aplikovat starou policajtskou moudrost pana rady Vacátka - komu to prospěje, je to jasné jako facka. Vezmi čert pana Čunka. Ona se bez něj politika nesesype. Ale ti šibalové, kteří to ostartovali a rozfoukávali by zasloužili pomazat dehtem a vyválet v peří. Dovedu si představit kolik peněz ta legrácka stála a nezlobte se, k těm mám kladný vztah.

Mell 23.12.2007 9:49

Re: Re: Cesko je krasna zeme - obyvana z 80 % velice zlymi lidmi.

Pane Bořek, vidíte, jak jste se nechal snadno zmanipulovat, uvěřil jste novinářům neznalých práva a myslíte si, že  ten, proti kterému  bylo zastaveno stíhání  kvůli  nedostatku důkazů, že je vlastně vinný. V případě, že by to platilo, tak by stačilo anonymně očernit kohokoliv z čehokoliv, policie by to začala vyšetřovat a třeba velmi brzy by státní zástupce vše zastavil, ale tento člověk by si nesl znamení viny. V takovém státě by se mi žít nechtělo, to tady už bylo za fašounů a komoušů, to stačilo. Nevinný člověk je v normální zemi nevinný, možná u nás je to člověk, na kterého se něco hledá, ale protože je to slušňák, tak to nějak nejde a pověření hledači nedostanou slíbenou tučnou prémii.

Bořek 23.12.2007 14:24

Re: Re: Re: Cesko je krasna zeme - obyvana z 80 % velice zlymi lidmi.

Již v první větě píši,že NEMOHU hodnotit  vinu či nevinu.Navíc ,pokud budu hodnotit reakce a obhajobu p.Čunka,tak ta nebyla opravdu příliš přesvědčivá.Proto si myslím,že sám měl trvat na soudním řízení.Takto zůstáva určitá pachuť z celé kauzy.A propos,tím neříkám,že musí být vinen.Nakonec se uvidí jak rozhodne soud v Štrasburgu.

honza 23.12.2007 16:45

Re: Re: Re: Re: Cesko je krasna zeme - obyvana z 80 % velice zlymi lidmi.

O soudu nerozhoduje Čunek, ale státní zástupce. Žalobu nepíše Čunek, ale státní zástupce. Pokud státní zástupce dojde k závěru, že se čin nestal (což se v tomto případě stalo a navíc to bylo potvrzeno Nejvyšším státním zastupitelstvím), stíhání zastaví a neplýtvá penězi a časem soudu, protože jsou k souzení důležitější věci, než případy, kde neexistuje proti obžalovanému žádný důkaz, že vůbec něco protizákonného udělal.

Bořek 23.12.2007 18:06

Re: Re: Re: Re: Re: Cesko je krasna zeme - obyvana z 80 % velice zlymi lidmi.

Jenomže k tomu závěru o kterém mluvíte došel až druhý státní zástupce.Takže to asi tak jednoznačné nebylo.A tak ta Vaše ironie,kdo podává žalobu je nadbytečná.Tak hloupý,abych to nevěděl zase tak nejsem.Mohl klidně nechat dojít k soudu,kde by se mohl očistit.Jenomže začal "kopat" kolem sebe.Navíc s poněkud hloupými výmluvami."Má ohromné štěstí,že má několik příbuzných,co mu půjčí na podnikání né zas malou částku,kterou si uloží na SVOJI vkladní knížku".

Flasi 23.12.2007 19:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesko je krasna zeme - obyvana z 80 % velice zlymi lidmi.

To očištění u soudu bylo pěkně vidět u Mlynáře. Kdo nemá Mlynáře rád a považuje ho za zloděje, tak se v jeho očích Mlynář vůbec neočistil, akorát je to nějaká levárna u soudu.

zoch 23.12.2007 4:58

Ne každý starosta má na funkci místopředsedy vlády ačkoli v našich podmínkách jím může být každý trubka.

Je to sice dlouhé,sám bych neměl tu trpělivost se s tím rozepisovat,ale nějak mně to nevadilo. Byl jsem schopen vše přečíst a ač nejsem přesvědčen o tom,že Jiří Čunek je osoba na svém místě,umím respektovat i názor z druhého břehu.

Snad právě proto,že mně záleží na tom,jak vypadá zastánce křesťanské politiky,jsem vůči p. Čunkovi kritický.  Některé zmíněné skutečnosti jsou pro mne nové a do jisté míty mně objasňují zatvrzelost a umíněnost ,kterou p. Čunek dává na odiv. Jsem schopen i pochopit takový přístup ,takový postoj. Jsem schopen jej pochopit réměř u kohokoli,kromě předsedy politické strany.  Po mém soudu si musí každý,kdo jde do politiky vrcholného typu velmi zodpovědně zvážit,zda je z věci.  Velmi obtížně akceptuji neobratnosti,nešikovnosti,přílišné mluvení a nadbytečná vyjádření pro novináře.

Podle mého názoru by měl předseda KDU mít tyto zásadní přednosti :  měl by všude a za všech okolností prosazovat křesťanský pohled na svět,měl by umět hájit tyto hodnoty a měl by je automaticky nadřazovat nad pravidla určující podmínky na libovolném trhu.Předseda KDU by měl podle mého mínění méně hovořit a více konat a to zejména v oblastech,kde se střetává prosociální křesťanské cítění s neurvalým přístupem který v našich podmínkách například předvádí senátor Kubera jako hlava obce. Co dále postrádám od předsedy KDU je snaha o zavedení průhlednějších dynamičtějších a demokratičtějších postupů uvnitř strany stejně jako úplnou reorganizaci veškerých struktur tak,aby byla lépe v nových strukturách respektována ona navenek jasně viditelná pluralita názorů. Právě absence takových struktur má na svědomí onen sjezdový lapsus,kdy se do čela strany dostane člověk na tuto funkci vnitřně nepřipravený a odborně nedorostlý.  Tím mám na mysli hlavně to,že ve vrcholné politice se nemůže udržet nikdo,kdo nemá kolem sebe jemu oddaný a dliuhodobě zkušenostmi vybavený  tým . Tým,který pracuje jen pro něj  !!  Potřeba charismatického výrazu je neoddiskutovatelná. A tam p.Čunek hoří !!!  

Mell 23.12.2007 10:05

Re: Ne každý starosta má na funkci místopředsedy vlády ačkoli v našich podmínkách jím může být každý trubka.

Pane Zoch, zamyslete se nad tím, jak je snadné vás ovlivnit a novinářům a různým komentátorům se to podařilo. Kritizovat pana Čunka za to, že neuměl komunikovat s médii je tak snadné. Nejdříve ho kritizovali, že mluví moc (což je v normální zemi bráno jako plus) a pak, když všechny jeho výroky překroutili, že mluví málo. Také patříte mezi lidi, kteří dávají přednost předsedovi co i když mluví, tak nic neřekne, dovede balamutit a lhát jak když tiskne? Já dávám přednost člověku, kterému můžu věřit, o kterém vím, že když je křesťan, tak je praktikující a to co říká, také dělá. Možná byste raději předsedu politikaře, těch je všude plno a normální lidé jich mají plné zuby.

zoch 23.12.2007 12:12

Re: Re: Ne každý starosta má na funkci místopředsedy vlády ačkoli v našich podmínkách jím může být každý trubka.

Maličko jste to celé posunul či posunula.  Je samozřejmě svrchovaně žádoucí,aby byl hlavou pol. strany hlásící se ke křesťanství praktikující křesťan.  A jakkoli se mi nyní zdá,že KDU je spíše bratrstvem moci či mocichtivých než křesťanskou stranou, stejně nerad vidím naivitu resp. neprofesionálnost.

Sám jsem si před mnoha lety odpověděl na to,zda mám či nemám na vyšší stupně politiky. Ač z pohledu ideového jsem nebyl svázán s minulostí více než nepatrně a ba spíše naopak jsem byl vedlejším předmětem zájmu stb ,byl to z mého pohledu jediný kvalitní předpoklad.  Takovou míru sebekritiky by měl mít každý,kdo chce jít až nahoru. Sebereflexe je totiž to,co jediné  v pozdější době zaručí,že se budete držet v nastoupeném směru. Spousty patolízalů a pochlebovačů Vám totiž brzy zastřou reálný výhled stejně jako spousty těch,kteří Vás mají tzv. "rozpracovávat " pro pozdější použití.  A jen ten,který od prvního záběru kamer  a tudíž od prvního okamžiku ví co chce a hlavně hraje s veřejností v objektivu kamer přímou a rovnou hru ze které je patrno,že má tuto hru pod svou kontrolou,jen ten uspěje a stává se částí veřejnosti oblíbeným.

Nepřipravené a netrénované měkoty ,které mění svůj názor,které mění svoje vyjádření účelově protože se bojí tisku,ty dříve či později končí mimo mísu a své partaji rozhodně nepomohou.. Pokud bych se z nějaké důvodu pominul a byl v KDU na místě nahoře,pak mým prvním nepřítelem budou novináři,  druhým všichni ti farizejští staří kofři v partaji,třetím pak všichni dojednoho,kteří pod zástěrkou vymezení se vůči bolševikovi pošilhávají po žlabu ve stáji ODS aniž si uvědomují,že ke křesťanskému rozměru vidění světa patří také podíl křesťanských resp. etických prvků ve školství,v péči o rozvrstvení služeb v dané oblasti,ve zdravotnictví atd,atd...

Viktor 23.12.2007 4:14

je to rasista

ale to zřejmě snad nikomu nevadí. Ve vyspělé zemi by nemohl  dřepět ve vládě, ale u nás je možné skoro všecko. Přitom je kdekomu odporný, ale naši vrcholní politici většinou na názory občanů kašlou.