26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLEMIKA: Nechutně nadstranický prezident

Článek pan Plesla Klaus podvádí své volitele (LN 2.11.) je nepravdivý a trapný už sám o sobě, ale ještě větší punc trapnosti mu dal dnes již známý fakt, že prezident, osočovaný autorem z obstrukcí a z "vedení války proti Paroubkovi" se rozhodl dr. Ratha jmenovat takřka neprodleně poté, co premiér Paroubek spolu s navrhovaným ministrem (že si ale dali na čas!) uspořádali všechny náležitosti tak, aby jmenováním nedošlo k porušení Ústavy. Neboli dr. Rath se vzdal pozice prezidenta lékařské komory a Paroubek vzal zpět svoji nesmyslnou a zmatečnou duplicitní žádost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jynx 9.11.2005 8:24

Re: Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Protože pokud nechtěli vyvolat aféru, jediným vysvětlením je, že jsou úplně blbí.
loula 9.11.2005 8:30

Re: Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Ano, s tímto názorem souhlasím. Četl jsem ten dopis také. V zájmu objektivity je ale nutné dodat, že poslední část vašeho příspěvku "tak pevně věřím, že by byl do funkce jměnován..." v Klasově dopise oporu nemá, nic takového tam nebylo. Nicméně i já věřím, že by Klaus Ratha jmenoval.
čtenář 9.11.2005 10:52

Re: Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Tyto věci chtějí nějak legislativně zakotvit. Nedovedu si představit, že by např. v USA někdo chtěl  na generálním řediteli nějakého koncernu před jeho jmenováním do vysoké státní funkce, aby se vzdal svého postavení, na něž se třese celá řada jeho konkurentů. Co by pak s ním bylo,  kdyby ze jmenování z nějakého důvodu sešlo? Proto se mi zdá logičtější, aby se otázka případných střetů zájmů řešila až po jmenování, ovšem za přísně předem definovaných podmínek.
Janus 9.11.2005 16:31

Re: Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Mňo, a posílal takovéto dopisy p. prezident i ostatním ministrům, které jmenoval? Také se takto tázal, zda nejsou ve střetu zájmů?
kocour 9.11.2005 9:55

Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Již jsem to několikrát vysvětloval: Za ta léta, co platí současná Ústava, a i předtím, řada prezidentovi navržených kandidátů neměla žádný střet. Řada střet přiznala a připojila informaci, do kdy ho ukončí. JEDEN JEDINÝ kandidát na ministra, nějaký Rath, napsal, že je ve střetu zájmů, aniž by jakkoli naznačil, jak tu situaci hodlá řešit. Ten papír jsem viděl a jsem přesvědčený, že Paroubek ten střet záměrně vyprovokoval. Klaus nemohl jednat v dané situaci jednat jinak.
Janus 9.11.2005 16:34

Re: Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Kočičáku, a vy myslíte, že by p. Rath vysloveně kašlal na to, co předepisuje zákon? Na to, že má své činnosti, kvůli kterým by byl ve třetu zájmů ukončit do X dnů po svém jmenování do funkce?
Chudoba 9.11.2005 10:01

Re: Myslím, že funkce Ratha by byly ve střetu s funkcí ministra,

Rath, pokud mě paměť neklame, prohlačoval, že výkon funkce prezidenta LK pozastaví
(Nehledě na to, že nejprve řekl, že zvládne obě funkce)
O ukončení se zmínil těsně před skutečnou rezignací.
Tak o čem je vlastně řeč
Andy 9.11.2005 7:05

hele , dobrý:)))

Ladislav, který není schopný pochopit ani, jak se uzavírají tagy, se posmívá jinému jako "údajnému programátorovi" . Dneska to tu bude veselé. Mimochodem, kromě nadávání Varadínkové- máte něco k problematice obsažené v článku nebo jen stojíte na tribuně a řvete: soudce je mrkev ?
občan ČR 9.11.2005 3:49

Vradínková, pohrobek JZD Slušovice, co místo inž. Čuby následuje inž. Klause

Pohrobek "experimentu hmotné zainteresovanosti", JZD Slušovice inž. čuby, inž. Varadínková, která si, jako jiní kolchozníci tohoto Štrougalova děcka a miláčka ÚV KSČ, který potřeboval udržet normalizovaný režim při životě viditelným a režimem pilně zviditelňovaným příkladem a návodem, že všehoschopní, zde družstevníci, s "flexibilní" páteří a morálkou se mohou za Husákova režimu těšit na tučnější výplatu, "přednostní nákup" Slušovicemi v licenci kompletovaného bulharského počitačového monstra a jiné materiální požitky výměnou ta tichou nebo ne tak tichou kolaboraci, místo Čuby po listopadu adoptovala za svého vůdce jiného, také za každého reřimu a situace pragmatického inž., V. Klause. Od doby, kdy na jeho stránkách jako jeho Blutige Rose prosazovala Klausův údajně "nesmiřitelnou pravicovou politiku", kdy si od vůdce prediktabilně a pravidělně vysloužila veřejnou pochvalu v jeho "Souhrnných odpovědích" (které nebyly odpovědmi, ale klausovskými ukázkami "debaty" a selektivní paměti, kdy jej - dokonce - tu a tam "konstruktivně nabádala" z přílišné měkoty vůči nepřátelúm du jure, uplynulo více než pár let. Viditelný pes jí také, zdá se, neumožňuje "pomáhat si" jejími, tak oblíbenými vulgarizmy, nabádkami diagnoz psychických nemocá těm, kteří si dovolí s jejím Klausem nesouhlasit. Svého času se veřejně chlubila, že jí lidé doma, na Zlínsku, dokonce doporučují, že by byla Klausovou dobrou poradkyní, nebo alespoň sekundantem. Z námluv ale zřejmě sešlo, když Klaus "pragmaticky" pochopil, že takovou ortodoxní sekyrářku, ikdyž s takovou kvalifikací jako spolupracovnice inž. Čuby, jaksi nepotřebuje. A tak Varadínkové nezbývá, než za svého vůdce bojovat tímto způsobem, rozčilovat se nad tím, že k vydávání diagnoz rozhodně licenčně oprávněný pan MUDr. Rath, MZ ČR, jejího vrstošivého staříka kavlifikuje jako psychicky neschopného zastávat jakýkoliv vysoký státná úřad. Tak se urážky a nálepky "duševně chorých" a "z Bohnic uteklých" přispěvatelů na www.klaus.cz, kterým je Varadín
občan ČR 9.11.2005 3:59

dokončení

Varadínková po léta častovala jiné, jasněže bez toho, aby jí jinak na mravy útlocitný Klaus okřiknul, teď dočkala toho, že diagnozu jejímu idolu dal, před celým světem, pan MUDr. Rath. Ouvej, tu to musí bolet. K tomu navíc šance, že modré straky ani po 8 letech relativního půsto zjevně znovu neovládnou Strakovku, aby nám tak napáchali repeté Klausovy éry rabování a právní džungle. Jako barometr, zoufalost lidí jako Varadínková je dobrým příznakem pro zemi, tedy většinu obřanů, která není napojená na modrorudé mafie a která nepotřebuje, aby první prezident KSČM, (ne)čestný předseda a (stále) jeho strana "noci dlouhých nožů", s KSČM a Vovkou Železným, bežencem před justicí, za ně "chránili národní zájmy" svojí křižáckou válkou proti EU, proti zavádění evropského právního prostředí u nás, jejich zablokování zavedení eurozatykaše, atd.
Postřeh 9.11.2005 8:49

Re: dokončení

Vážený občane ČR, prosím o odpověď na otázku, kolik komunistů volilo presidenta Havla. A při druhé volbě získat Havel těsný mandát jen díky nepřítomnosti jistého republikána - kdeže byl ten republikán? Tak bych raději mlčel a naučil se konečně česky eurozatykaši. A to ostatní tvoří v hlavě jen Vaše  kecy a senilita.
Ladislav N. 9.11.2005 9:41

Re: Re: dokončení

Zapomněl jste na roli ODS, která hlasovala tak, aby to bylo opravdu jen těsně... A kolik volilo komunistů Havla v první volbě? No přece všichni! Kromě pár kooptovaných poslanců to byla komunistická sněmovna plná podělaných soudruhů, kteří nevěděli, jak to s nimi dopadne. Klaus ale žádal o podporu Grebeníčka s komunisty, kteří si umí už zase klást své podmínky. Ju? ;-)
Vocílka 9.11.2005 17:44

Re: dokončení

Občane ČR podívejte se na volebnípreference.cz a uvídíte,že ODS preferuje téměř 45 % přispívatelů ! Pokoušel jsem se zvýšit preference neávislých demokratů, ale zatím se nedaří. Přidejte jim, Zaza Vám bude vděčný!
Vláda 9.11.2005 16:45

Re: Vradínková, pohrobek JZD Slušovice, co místo inž. Čuby následuje inž. Klause

Mimochodem, zaměstnancem JZD Slušovice byl i jakýsi (dnes JUDr.) Stanislav Devátý. Občane ČR, i Stanislava Devátého podezříváte ze sympatii ke komunismu s ze spřísahanectví s Lubomírem Štrougalem?
Vocílka 9.11.2005 17:16

Re: Re: Vradínková, pohrobek JZD Slušovice, co místo inž. Čuby následuje inž. Klause

Dokonce jsem před časem někde četl rozhovor s Ing.Čubou ze kterého vyznělo, že i on byl viceméně disident, který rozkládal KSČ zevnitř. Ovšem je-li pravda, že paní Varadínková vyráběla slušovický sofware povinně odebíraný tehdejšími státními podniky ke každému počitači, tak pozdrav pánbů!
Milena 9.11.2005 22:19

Re: Re: Re: Vradínková, pohrobek JZD Slušovice, co místo inž. Čuby následuje inž. Klause

Povinně odebíraný tehdejšími státními podniky - co tím máte na mysli?
madam Varandik is back 9.11.2005 3:01

ach, zivotni tema neznicitelne obdivovatelky

Toto je zrejme zivotni tema umelkyne, ktere neopusti ani na smrtelne posteli.
janabok 9.11.2005 2:13

dobře popsáno!

a provedeno srovnání s kroky kulturního, intelektuálního a humanistického exprezidenta...
sice se okamžitě vynořilo několik zmámých tváří s obvyklými podpásovkami typu (doktoráty, kuponová privatizace), (postrádám bláboly o tunelování)...
jediná Osoba neznalá, která se pokoušela diskutovat k tématu (byť výroky k osobě prezidenta naprosto nevhodnými), okamžitě, díky svojí neznalosti, inkasovala od autorky "úder přímo na čelist"...
ráno, až socialističtí zběsilci a novobolševici zasednou k počítačům, to vypukne...
autorce dík...
Ladislav N. 9.11.2005 3:16

Re: dobře popsáno!

Měla byste si zalistovat v archivech, co je Varadinková schopna psát za nesmysly... Část archivů (třeba z Českých médií) už byla nenávratně zničena (a tam měla M.V. opravdové lahůdky třeba ke kauze Železný a arbitráže - jedno takové téma, kde ji dokázal pěkně "rozebrat" jistý Pierre, mám uschováno v archivu). Ale i na starém Neviditelném psu (pokud archiv nebyl také zničen) si o myšlení Mileny můžete udělat docela slušný obrázek. "Klausovy fanynky" si už dávno všimli u na Hradě :-) Až bude jednou vláda ODS zřizovat "ministerstvo propagandy", určitě si tam Milenu V. pozvou jako odbornou poradkyni. :-D
Postřeh 9.11.2005 8:38

Re: Re: dobře popsáno!

Já jsem si nezalistoval v archívech nic od paní Varadínkove, kterou neznám a ani mě nezajímá. Zatím mě zajímáte Vy, který začíná alespoň co se Neviditelného psa týče dosahovat věhlasu samotného demagoga Peheho.  Já mám ale ty Vaše nesmysly, které sleduji už déle než rok trochu uchovány v paměti. Jestliže sám jste prvotřídní demagog, co se divíte, že stejnou taktiku používají i jiní. Kdo Vás platí za ty Vaše kecy, kterými pravidelně zasviňujete stránky Neviditelného psa.
Ladislav N. 9.11.2005 9:36

Re: Re: Re: dobře popsáno!

To si tedy v archivech zalistujte, jsou tam i mé konkrétní argumenty, ne nadávky podobné těm vašim. A proti mým (konkrétním) nesmyslům se klidně ozvěte, jistě vaše argumenty budou silnější... ;-)
Vocílka 9.11.2005 17:24

Re: Re: Re: dobře popsáno!

To jste ho setřel! Ale chtělo by to ještě trochu výhrůžnější tón.
Steve Prosek 9.11.2005 2:05

teminiscence k clanku pani Varadinkove z doboveho risku

Všechno, čím žije a dýchá naše země, je spojeno s nimi. Jejich podoba se na nás dívá radostnýma očima našich dětí, jež dík nim se rozvíjejí do zdraví, krásy a síly nikdy dříve nevídané. Setkáváme se stále s nimi v pionýrských šátcích našich chlapců a dívek a žijí ve smělých srdcích tlukoucích pod jásavou modří naší nové, jejich mládeže. Jsou a vždycky budou v našich továrnách, zbavených vykořisťovatelů, a na našich družstevních polích, zbavených mezí a těžké otrocké dřiny. Z jejich díla vznikla taková jednota našich pracujících ve městech i na vesnicích a našich národů, jaké nikdy u nás nebylo. Jenom touto nerozbornou jednotou pod vedením dělnické třídy bylo i u nás odstraněno vykořisťování člověka člověkem, jenom tato stalinská a gottwaldovská jednota našich pracujících nás vede a přivede k socialismu, ke šťastné socialistické budoucnosti a zároveň také k trvalému Světovému míru. Sešli jsme se tehdy ve statisících na Václavském náměstí v Praze a v milionech ve všech městech a obcích naší republiky, abychom se opřeli jeden o druhého, abychom se ještě úže semkli v pevném bloku pracujících měst i venkova, v pevném bloku Národní fronty Čechů a Slováků kolem Komunistické strany Československa a jejího Ústředního výboru, abychom si přísahali, že cestou Lenina a Stalina půjdeme neochvějně dál kupředu pod vedením našeho nejlepšího a nejvěrnějšího žáka Stalinova, nevýslovně nám všem a všemu pracujícímu lidu drahého presidenta naší republiky soudruha Klementa Gottwalda. Náhlá, nenadálá smrt soudruha Gottwalda, největšího člověka našich dějin, prvního a největšího z našeho pracujícího lidu, našeho učitele a vůdce, dovršila naši bolest a naše neštěstí. Ale také toto bezměrné hoře se proměňuje v ještě pevnější jednotu a bezměrnou sílu, v gottwaldovskou jednotu a sílu. A znovu v nespočetných zástupech, v nesmírných masách, přicházejí naši pracující k soudruhu Gottwaldovi, aby mu vyjádřili všechnu svou úctu, vděčnost a lásku, aby mu přísahali, že splníme jeho slavný odkaz,
Gandalf 9.11.2005 12:36

Re: teminiscence k clanku pani Varadinkove z doboveho risku

Jste-li opravdu onen Steve Prosek, ktery kdysi psaval do Psa, pak se strasne divim. Ale at jste ci ne, nemohu se ubranit dojmu, ze jste osel.
Steve Prosek 9.11.2005 16:38

Re: Re: teminiscence k clanku pani Varadinkove z doboveho risku

To je Va nazor, ja Vam jej neberu. Ja si zase myslim ze jste lehce manipulovatelny vul.
Jana 9.11.2005 1:28

Ja souhlasim

Ja s clankem souhlasim, dobre si totiz pamatuji aktivity prezidenta Havla, jeho schuzky s oponenty ODS, jeho intriky a nakonec jeho velky osobni podil na padu pravice. Pezident Havel byl vzdy ochoten  se spojit s kymkoliv, kdo nenavidel Klause. Ted se ukazuje, ze Havlovi  nevadi ani lzi a populizmus pana  Paroubka, ani hulvatsky spratek Dr. Rath a cela CSSD , namocena az po usi v nespocetnych  skandalech a lzich. Nevadi mu ani neschopnost soucasne vlady resit jakykoliv problem zeme. To pro pana Havla neni dulezite, ani slovem se o tom nezminil. Co mu ale opravdu vadi,  je pouha osoba nynejsiho prezidenta. Ta nenavist bude byvaleho prezidenta  Havla provazet asi az za hrob.
Jaroslav 9.11.2005 12:00

Re: Ja souhlasim

ODS si v roce 1997 svůj pád přivodila sama špatným řízením ekonomiky. Havel k tomu nijak nepomohl. Naopak Havel ODS vícekrát podpořil např. už v roce 1992 při rozpadu republiky. 
Milena 9.11.2005 13:42

Re: Re: Ja souhlasim

Cože? Havel že podpořil v roce 1992 ODS???? Vždyť všichni  jeho kámoši, do té doby vládnoucí,  přece byli v té době v OH, které se ovšem do parlamentu vůbec nedostalo. Vy budete zase další mimozemšťan,  co právě spadl z Marsu, co?
Ladislav N. 9.11.2005 1:01

Milena Varadinková je slavná! Už jí otiskly text i Lidovky :-D

Vždyť jde o "jejího" nejmilovanějšího, Sluníčko našich dnů, osobu na vrcholu pyramidy! (MLM ne! :)
Postřeh 9.11.2005 8:29

Re: Milena Varadinková je slavná! Už jí otiskly text i Lidovky :-D

Pane Ladislave N.,
jako expert na vše, co se týká presidenta Klause reagujete jako pavlovovský pes. který stříká své sliny, zaslechne-li jen nepatrnou zmínku o prof. Klausovi. Na to však máte právo. Vzhledem k tomu, že se prakticky každý den vyjadřujete zpravidla lživě, zaujatě a stranicky položil jsem si otázku. Kdo Vás platí? Mám takový dojem, že nic jiného dalšího každý den už nestihnete dělat než kecat, pomlouvat, říkat lži a v nejlepším případě polopravdy. Jste tím tak zaujat, že prakticky nemůžete dělat nic jiného. Jste plný žluči. Zřejmě jste dobře placen na plný úvazek. Ale stojí Vám to za to?