25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLEMIKA: Nechutně nadstranický prezident

Článek pan Plesla Klaus podvádí své volitele (LN 2.11.) je nepravdivý a trapný už sám o sobě, ale ještě větší punc trapnosti mu dal dnes již známý fakt, že prezident, osočovaný autorem z obstrukcí a z "vedení války proti Paroubkovi" se rozhodl dr. Ratha jmenovat takřka neprodleně poté, co premiér Paroubek spolu s navrhovaným ministrem (že si ale dali na čas!) uspořádali všechny náležitosti tak, aby jmenováním nedošlo k porušení Ústavy. Neboli dr. Rath se vzdal pozice prezidenta lékařské komory a Paroubek vzal zpět svoji nesmyslnou a zmatečnou duplicitní žádost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milena 9.11.2005 13:10

Re: Kdepak, pane Šejno

Já žádné soukmenovce nemám. Havel Sarajevo organizoval, je o tom bezpočet důkazů. Se Zieleniecem se domlouval na odstranění Klause už na jaře 1997. Přečtěte si  knihu Po uši v postkomunismu, autor J. Drábek. Taky Ruml přiznal v kterémsi rozhovoru dlouho poté,  že atentátníci byli s Havlem v telefonickém kontaktu. Snad nechcete věřit tomu, že oni byli inspirováni výhradně svou náhle probuzenou "mravností"? :-)))) Bez součinnosti s Havlem by se jim přece vůbec nevyplatilo svrhávat Klause, vždyť by sami přišli o koryta! Jen Havel jim ta koryta mohl zajistit -  v Tošovského vládě.
Mirek Šejna 9.11.2005 14:24

Re: Re: Kdepak, pane Šejno

Aha, takže teď už chápu. Takže v roce 1997 byla část členů a ministrů za ODS v kontaktu s Havlem a spolupracovala na "sarajevském" rozdělení ODS a na pádu Klause. Takhle to bylo, paní Varadínková? Problém je, že dnes neexistují ministři za ČSSD, kteří by byli v kontaktu s Klausem a spolupracovali s ním na rozpolcení ČSSD. Prostě když není sviňská opozice v ČSSD, pak si ani prezident neškrtne. V roce 1997 uvnitř ODS sviňská opozice byla, takže si preszident škrtl, ale až poté, co Ruml, Pilip a Zieleniec provedli atentát.
Milena 9.11.2005 15:23

Re: Re: Re: Kdepak, pane Šejno

No jistě, pane Šejno, především platí, že dnešní prezident se po straně nestýká s jednotlivými ministry a nekuje pikle proti premiérovi. Ale kdyby byla vždycky na straně ministrů a ČSSD taková spokojenost se svým premiérem, proč tedy došlo ke svržení Špidly? Proč padl  Gross? Proč takové neutěšené vztahy s bývalým ministrem Palasem?
 
Já vím, Vy chcete naznačit, že dnes cítí socanští ministři větší pravděpodobnost příštích koryt, když půjdou s Paroubkem. Jenže  po většinu volebního období tomu tak nebylo, že? A navíc, preference jsou vrtkavé, obzvlášť pak ty "uměle nahoněné".  Však dlouholetý "nejoblíbenější politik" Gross by mohl vyprávět!
 
Ve skutečnosti platí, že
-každý ministr má nějaké máslo to na hlavě
-každý na každého něco ví
-když jde o koryta, nikdo nezná bratra
 
Kdo může ministrům nabídnout koryta v příští vládě, nemůže mít nikdy problém sestřelit premiéra, pokud si zamane to učinit. Pokud by Klaus skutečně chtěl a byl ochoten použít všechny prostředky, nepochybujte o tom, že by toho Paroubka dokázal sestřelit. Jenže to on nechce, nechce být jako Havel. Případné sestřelení Paroubka proto demokraticky ponechá na voličích.
Marta 10.11.2005 10:54

Re: Re: Re: Re: Kdepak, pane Šejno

Pani Varadinková, Já žasnu co hloupých lidí se do Vás naváží za to, že  píšete přesně to ,jak to vše bylo s Havlem a jeho kumpánama  a Sarajevem. Většího intrikána než je on jsem nepoznala.Socanům  a komoušům vadí,že jako ženská jste chytrá a v argumetacích na Vás nemají.Vše co píšete ja pravda. Pana presidenta Klause si moc vážím. Je to president za kterého se nemusím stydět.Havel neuměl ani přádně mluvit.Pro mě to byl zléj skřet. Když po revoluci propustil vězně -vrahy kteří vzápěti zabili dost dětí,tak to jsem mu nikdy neprominula.On tím,že nemá děti,tak on to tak nebral. O něm by se dalo psát dost dlouho,myslím tím v negativním smyslu, ale nestojí mi za to.
LOJR 9.11.2005 12:51

Re: Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

Varadinková, víte v čem je u váš problém? Vy nedokážete pochopit, že primárně dáváte "na čumák" ODS, sekundárně sama sobě a všichni ostatní jsou až daleko vzadu. Kdybyste neexistovala, odpůrci "pravice" v nezaměnitelné podobě zdejší ODS by si vás museli vymyslet.
čtenář 9.11.2005 18:30

Re: Re: Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

je zde od různých autorů mnoho sentencí, ale až Vaše poslední věta mne opravdu zaujala. Gratuluji k ní.
huhu 9.11.2005 10:15

díky pane prezidente

Václav Klaus je konečně důstojným demokratickým prezidentem této země. Po předcházející serii lumpů a kašparů od r. 1948 do 2003 je to balzám pro tuto zemi.
Mimozemstan 9.11.2005 9:56

Cerno-bile videni

Pani Varadinkova svym prispevkem prokazala svoji slepe modrou politickou orientaci. Naivne a nesmyslne. Lze jen tezko diskutovat o clanku, ktery je plny provokativnich nepravd a tvrzeni, ktere pusobi usmevne.
 
Nejvic mne pobavila tezi vlivu Klause na soucasnou vladu:
>> Ano, kdyby Václav Klaus přejal od Václava Havla prezidentský styl i "s chlupama", měli bychom teď úplně jinou vládu. <<
To je velmi odvazne tvrzeni. Soucasny system parlamentni demokracie funguje nasledujicim zpusobem. Volici voli strany a prezident vyzve (!) stranu, ktera je schopna utvorit vladu na to aby utvorila vladu. Pani Varadinkova si plete pojem vyzvat se slovem volit/rozhodovat. To je nakonec casto i videt i vasnivych priznivcu Klause, kteri maji neustale pocit, ze vladne Klaus, teda abych to uvedl na spravnou miru, Klaus vladne v dobrych vecech a ty spatne dela jenom CSSD.
 
Ja si napriklad myslim, ze Klaus ve vnitrostatni politice je dobrym prinosem pro CR, pokud nehodnotime zpusob provedeni veci, ktery je nekdy prilis amatersky. V mezinarodni politice pusobi jak slon v porcelanu, coz Plesl nakonec kritizuje ve svem clanku.
Milena 9.11.2005 10:34

Re: Cerno-bile videni

Mimozemšťane, je vidět, že v roce 1997 jste byl ještě někde na Marsu. Nebo snad jste schopen doložit, kteří voliči volili pana Tošovského, kterého Havel jmenoval premiérem po "sarajevském atentátu"? A za kterou stranu tento pán kandidoval? Aha, nejspíš za nějaké Marťany. Česká politika se vůbec hemží samými Marťany a mimozemšťany,  že jo?
Mimozemstan 9.11.2005 11:19

Re: Re: Cerno-bile videni

Pokud berete svouji inspiraci v Sarajevskem atentatu, tak byla situace zcela jina. ODS jako vladnouci strana se rozstepila na dve a i jejich koalice se rozdelila. Nemel kdo vladnout. Tak to prozatimne vzal Tošovský.
 
V pripade CSSD se jednalo pouze o vymenu svych predsedu, zadne rozstepeni strany se nekonalo. Proto take ty dva pripady spolu nemaji co spolecneho.
 
Ja nevim co se Vam nelibi na mimozemstanech. Jako nakonec i lide jsou to rozdilne bytosti. Martan je sice druh mimozemstana, ale Mimozemstan automaticky neznamena Martan. Naopak ja bych daval prednost tomu, kdyby mezi politiky byli i mimozemstane, protoze by mohli mit rozdilne nazory na mnoho veci. Zatim se politici spise chovaji jako pionyri, kdy vsichni odeni v jednom dresu hlasaji to same jak jeden muz/zena. Namitnete stranicka disciplina, ano v zakladnich vecech, ale to neznamena jeden duch. Jeden z nich vybocil, schvalne jestli uhodnete ktery?
Milena 9.11.2005 12:01

Re: Re: Re: Cerno-bile videni

To se hluboce mýlíte, k rozštěpení ODS přece došlo až po sarajevském atentátu, nikoliv před ním. Zcela analogicky by tedy mohlo dojít k rozštěpení ČSSD.  Většina poslanců přece hledá "výtah k moci" (nebo někoho, kdo je u stávajících koryt udrží). Pokud dospějí k závěru, že stávající šéf jejich strany má namále, přeběhnou tam, kde ten nový "výtah" předpokládají. To platilo jak pro tehdejší ODS, tak pro dnešní ČSSD.
 
Jinak já proti mimozemšťanům nic nemám, jen bych nerada, aby o čemkoliv rozhodovali, když je nikdo nevolil. Ať se nejprve nechají řádně zvolit:-)
 
A nemám ten pocit, že by všichni jako pionýři hlásali to samé. Naopak mám pocit, že se všichni neustále hádají, ale to patří k věci. To jen teď za Paroubka se u socanů drží "huba a krok", což je neklamná známka jeho totalitních manýrů. Nevěřím totiž, že by je Paroubek skutečně názorově sjednotil a že by nikomu nevadilo jeho prasečí chování nebo že by všichni socani sdílel s Paroubkem radost z Ratha. To spíš všichni mají strach, že když si pustí "hubu na špacír", nedostanou se na kandidátky. To má totiž despota Paroubek pevně v rukou, jak ostatně sám přiznal (když mluvil o povinnosti podepsat Zaorálkův kodex).
Mimozemstan 9.11.2005 12:19

Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

Trochu si protirecite. Nejdriv jste tvrdila, ze v politice jsou sami nezavisli mimozemstanove, ktere nikdo neni schopen shora ridit a potom tvrdite ze "despota" Paroubek se chova jako sef strany a vsichni ho musi poslouchat.
 
Jinak musim rict, ze ja mimozemstan s velkym M nic v ceske politice nerozhoduji, ani to neplanuji.
 
Rozklad strany ODS se neodehral v Sarajevu, ale mnohem drive. To bylo jenom vyvrcholeni cele zalezitosti, kdy oni jenom vyuzili okamziku, kdy jejich velky vudce ztratil dohled nad smeckou.
Milena 9.11.2005 13:21

Re: Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

Vy asi máte halucinace, milý Mimozemšťane. Jak jste přišel na to, že já jsem tvrdila, že v politice jsou samí nezávislí mimozemšťanové? Já jsme napsala, že se to tu hemží mimozemštany (například Vy jste Mimozemšťan a Paroubka podporují přímo Marťani, že:-), ale že by byli nezávislí? A že je nikdo není schopen shora řídit? To jste proboha vyčetl kde? Nic takového já jsem ani nenaznačila:-)
 
Jasně, Havel nějaké to Sarajevo určitě musel plánovat přinejmenším od voleb 1992, chudáček malý odstrčený.
 
A rozklad strany ODS - to máte stejné, jako s rozkladem ČSSD. Některým jde víc o ideje, jiným jde hlavně o koryta, a na vládnoucí stranu se zpravdila lepí ti druzí.
Mimozemstan 9.11.2005 14:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

Pouzil jsem metaforu ve vyznamu mimozemstan, mimostranik, tzn. mimo stranu CSSD. O jejich kandidatkach prece Paroubek nerozhoduje a i kdyby chtel tak nemuze. Jestli zrovna nabudou obraz Martana, nebo treba Certa je nepodstatne.
 
Ja nevim proc Havlovi davate ty schopnosti, Havel se staral jen o svoji kapsu (jako nakonec cely svuj zivot) a o PR. To PR hodne CR pomohlo. Nakonec zkuste se sama postavit pred Vaseho oblibence, ktereho chranite a reknete mu, ze Havel rozhodoval o tom, co se mu delo ve strane. Doporucil bych trenovat pred takovym vystupem beh a skok/pad z vysky, Klausovu reakci si dovedu zive predstavit.
 
Vy vite neco o rozkladu CSSD? Ja jsem o tom ani neslysel. Pokud vim, tak zatim se rozlozilo jenom ODS, protoze jim jde jen o koryta.
Vocílka 9.11.2005 16:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

A Vy vidíte ODS už jako vládní stranu,že ?
čtenář 9.11.2005 13:07

Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

žena, která by chtěla vystupovat na veřejnosti,  a píše o někom, že má "prasečí chování" - jí samé chybí vychování.
Milena 9.11.2005 13:25

Re: Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

Proč zdůrazňujete to žena? A co  muž? Ten smí nazývat věci pravým jménem?  Však on by Vás Paroubek už poučil, že slovo "prasečí" přece není žádné vulgární slovo:-)
Mimozemstan 9.11.2005 14:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

Mate dobrou schopnost vyhnout se podstate veci. Nejste nahodou aktivni v nejake strane?
čtenář 9.11.2005 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

žena byla pro mne vždy něco lepšího než muž, něco co má Kinderstube, ne Schweinestallstube. Proto mám na ženy v tomto směru přísnější měřítko. Plně emancipovaným ženám se tímto omlouvám.
čtenář dodatečně 9.11.2005 20:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

sám jsem zde ujel a tím porušil svoji zásadu slušnosti - omlouvám se
Akademik 11.11.2005 15:44

Re: Re: Re: Re: Cerno-bile videni

Nad výší svého platu, imunitou, auta s majáčky, každoročním milionem za mandát se ale až dojemně shodují.
Maestro 9.11.2005 9:41

podobnost čistě náhodná?

Paní Varadinková mi svým stylem, jenže s opačných znaménkem připomíná Anežku Hodinovou Spurnou nebo Marii Kabrhelovou.
Vocílka 9.11.2005 9:36

Bez článků paní Varadínkové

by Neviditelný pes nebyl tím, čím je. Na nechuť k ČSSD a panu Paroubkovi má právo. Překvapuje mne však kolik času a energie někteří diskutující věnují zjištování minulosti autorky a jiných diskutujících a pak tuto minulost používají jako argument v diskusi.
www racek 9.11.2005 8:55

No, fakt tohle téma by už nikdo rozpitvávat neměl...

na jedné straně nesmírná umíněnost vzteklého dědka ... a na straně druhé neuvěřitelná sprostota mladého fracka ...
fakt je to pseudoproblém ... se závazky byli jmenováni ministři co republika republikou jest ... a teď náhle, když rath ...
že se tihkle nemaj rádi, beru. ale člověk, který se neumí ovládat a urazí presidenta ... mého i jeho, podotýkám ... se mi zdá opravdu nezralý k takové funkci.
Mirek Šejna 9.11.2005 8:27

Milá Milenko Varadínků

Z Plesla si nic nedělejte. Ten kálí na všechny strany. No a tentokrát kálel na Klause. Ale s tou pamnětí, Mileno, jste na tom hůř než Plesl. Klaus padl nikoli proto, že by se mu rozpadla vláda, ale proto, že se mu rozštěpila ODS na dvě nepřátelské půlky. Polovina jeho soukmenovců ho podpořila (a patří jim za to uznání) a polovina ho zradila (např. politické svině typu Ruml, Zieleniec, Pilip). Navíc s Klausem odmítli spolupracovat lidovci vedení nebožtíkem "hadem na tři". No a protože tehdy pouze Zeman prohlásil, že socani se honu na Klause nezůčastní, došlo pak mezi Klausem a Zemanem k dohodě o předčasných volbách. Až se socani rozdělí na dvě nesmiřitelné části, pak ta podobnost bude, ale to se zatím nestalo.
Ladislav N. 9.11.2005 9:30

Re: Milá Milenko Varadínků

...A pohádky je konec... :))
Milena 9.11.2005 9:55

Re: Milý Mirečku Šejnů

A pročpak se asi rozštěpila ODS? Jen tak sama od sebe? Kdepak. To jenom někteří přehnaně ambiciózní lidé (Zieleniec, Pilip) nebo přehnaně hloupí lidé (Ruml...) vyhověli Havlovým  mocenským choutkám. Havlovi ležel (a dosud leží - to snad dnes už nikdo nepopře) v žaludku Klaus, který ho svým vítězstvím ve volbách 1992 připravil o značný kus jeho do té doby absolutistické moci, a tak se Havel rozhodl ho "odstřelit". A kariéristé z ODS usoudili, že svá koryta budou mít nadále zajištěna v US, když Klaus byl prohlášen "politickou mrtvolou". 
 
Chcete snad říct, že v ČSSD nejsou žádní kariéristé toho typu, kteří - kdyby došlo na lámání chleba -  by se zachovali podobně?
 
Chcete snad říct, že by Kalousek ochotně a s radostí neudělal socanům totéž,  co Lux v roce 1997 udělal ODS?
 
Chcete snad říct, že reálně existující  Grossův byt je menší skandál, než zcela vymyšlená Klausova vila ve Švýcarsku?
 
Chcete snad říct, že rozepsání legálního daru na dva menší dary z důvodu snížení daně někým z kanceláře ODS je větší hřích, než když si šéf Paroubkovy kanceláře řekne o úplatek 5 miliónů?
 
Chcete snad říct, že imaginární nikdy neprokázané "konto ODS" ve Švýcarsku je větší hřích, než (možná také imaginárních, možná ale reálných, to se teprve uvidí, pokud Krejčíř ukáže tu směnku) Krejčířových  60 miliónů ?   A k tomu Unipetrol, Zgarba, zneužívání policie... plus mnoho dalších věcí, o kterých by se daly popsat ještě megabajty.   Prostě munice pro další "sarajevský etentát" by našel prezident bezesporu mnohem víc, než našel jeho předchůdce. Rozdíl je jen v tom, že on není Havel a tyto metody nepoužívá.  
čtenář 9.11.2005 10:16

Re: Re: Milý Mirečku Šejnů

kolik odstavců, tolik hloupostí - nic to neříká k věci
loula 9.11.2005 10:26

Milá Mileno

Chci říci jediné, ve všem máte pravdu. ODS nastavila laťku tohoto chování (tím neříkám, že ji v tom nepomáhali jiní, včetně Havla, samozřejmě se sledováním svých cílů) a ČSSD je pilným žákem.
Jinak mohu říci ještě jedno, nemám rád fanatiky, lhostejno, zda náboženské, červeně, růžově nebo modře natřené.
Vláda 9.11.2005 11:51

"ČSSD je pilným žákem."

Žákem ano.
Ale nevzdělatelným!
 
Přiznejte si, že to prostě NEUMÍ.
Pokusy "vylhat" se z průserů představují topícího se v rašeliništi, mlátícího rukama nohama okolo sebe a....
...a nezadržitelně klesajícího pod hladinu.
 
P.S.
A čekajícího na někoho (KSČM), kdo mu hodí provaz, vytáhne ho z bahniska (a na tom provaze oběsí, jak se již stalo v roce 1948).