26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLEMIKA: Nechutně nadstranický prezident

Článek pan Plesla Klaus podvádí své volitele (LN 2.11.) je nepravdivý a trapný už sám o sobě, ale ještě větší punc trapnosti mu dal dnes již známý fakt, že prezident, osočovaný autorem z obstrukcí a z "vedení války proti Paroubkovi" se rozhodl dr. Ratha jmenovat takřka neprodleně poté, co premiér Paroubek spolu s navrhovaným ministrem (že si ale dali na čas!) uspořádali všechny náležitosti tak, aby jmenováním nedošlo k porušení Ústavy. Neboli dr. Rath se vzdal pozice prezidenta lékařské komory a Paroubek vzal zpět svoji nesmyslnou a zmatečnou duplicitní žádost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vocílka 9.11.2005 15:47

Re: Re: Re: Re: V čem by byly porušeny demkratické principy?

Paní Mileno, ta spiknutí pana Havla s panem Zielencem a dalšími máte nějak doložena, nebo je to čistá paranoia?
Milena 9.11.2005 19:14

Re: Re: Re: Re: Re: V čem by byly porušeny demkratické principy?

Tak například J. Drábek ve své knize: Po uši v postkomunismu píše, cituji:
 
Prezident byl v té době úzkým spojencem Josefa Zieleniece, jehož podporu potřeboval zvláště tehdy, když se zdálo, že Klaus už je v provazech. Klausova éra doopravdy končila a Václav Havel spolu s Josefem Zieleniecem potřebovali jeden druhého, aby mu mohli zasadit jakousi politickou ránu z milosti
 
Z kontextu pak vyplývá, že "v té době" je míněno jaro 1997, tedy třičtvrtě roku před sarajevským atentátem. Jan Drábek je Čechokanaďan, přítel a spolužák Havla z dětství a rozhodně žádný klausofil.  V té době byl Zieleniecovým podřízeným na ministerstvu zahraničí.
 
Nebo si přečtěte toto:
Tam najdete chronolgický popis událostí, dle míého názoru dost výstižný a odpovídající tomu, jak si to pamatuju i já. Ostatně si můžete zajít do knihovny  a dohledat si to v dobovém tisku. I když byl tendečně prohavlovský (nedílnou součástí "sarajevského atentátu" byla do té doby nevídaná mediální kampaň), přece jen ta základní fakta jako střípky do mozaiky tam určitě najdete.
 
kocour 9.11.2005 19:25

Re: Re: V čem by byly porušeny demkratické principy?

Z Ústavy lze dovodit, že prezident může - teoreticky - odvolat premiéra kdykoli.
kocour 9.11.2005 12:43

Racek, 08.55:

Racku, racku, upadáš čím dál víc - zrovna od Tebe bych čekal, že se zdržíš veřejných invektiv alespoň vůči hlavě státu ...
 
Speciálně pro Tebe zopakuji:
 
- Co Česká republika Českou republikou jest, byla jmenována celá řada různých ministrů.
- Všichni Ti ministři museli před jmenováním dodat - via navrhující premiér - lejstro, že nejsou ve střetu zájmů.
- Někteří kandidáti v lejstru prostě uvedli "nejsem ve střetu zájmů".
- Jiní kandidáti uvedli "jsem ve střetu zájmůtakovém a makovém a do tehdy a tehdy to vyřeším tak a tak".
- Pouze kandidát Rath uvedl "jsem ve stetu zájmů, tečka, puntík."
Nemáš pocit, že zrovna já bych to měl vědět zcela jistě?
 
LOJR 9.11.2005 14:01

Re: Racek, 08.55:

To jste narazil na zajímavou věc. Je v pořádku, že pravdivost onoho čestného prohlášení se nikdo z prezidentské kanceláře nepokusí ani formálně prověřit nahlédnutím na net?
kocour 9.11.2005 14:15

Re: Re: Racek, 08.55:

A to z toho, co jsem napsal, nějak vyplývá?
LOJR 9.11.2005 15:55

Re: Re: Re: Racek, 08.55:

Chcete snad tvrdit, že se to ověřuje? Pokud ano, jak je možné, že Paroubek jmenován byl, ačkoliv přes své čestné prohlášení v době jmenování ve střetu zájmů byl? Nebo zde platí quo licet Iovi, non licet bovi? To je totiž podstata věci - co předtím nikdy nevadilo, najednou vadí.
kocour 9.11.2005 16:05

Re: Re: Re: Re: Racek, 08.55:

Myslel jsem, že na právech se učí i logika ... vy jste právník?
 
Takže:
1) Jestliže Rath byl JEDINÝ, kdo uvedl, že je ve střetu zájmů, tečka, plyne z toho, že nikdo jiný to neudělal. Rath není Paroubek, tudíž to neudělal ani Paroubek.
 
2) Jestliže to Paroubek neudělal, pak logicky musí spadat buď do kategorie, která uvedla, že ve střetu zájmů není, nebo do kategorie, která uvedla, že ve střetu zájmů je a tento střet ukončí do tehdy a tehdy tak a tak.
 
Co Paroubek přesně uvedl či neuvedl vám psát nebudu, za a) proto, že nesmím, za b) proto, že nechci, za c) proto, že to nemíním hledat někde v archivu a ztrácet s tím čas.
Bystrozor 9.11.2005 15:35

Kocourovi-právníkovi z Hradu

Když ale otiskli v novinách Paroubkův formulář, tak tam bylo jsem - nejsem ve střetu zájmů. Ve stylu nehodící škrtněte. A nic víc. žádné - v případě, že ano, čestně prohlašuji, že......
kocour 9.11.2005 15:46

Re: Kocourovi-právníkovi z Hradu

Nevím, co otiskli v novinách, tady se vyžaduje čestné prohlášení kandidáta, jím podepsané a předsedou vlády zaslané a jako formulář s kolonkami to určitě nevypadá - předpokládá to, že navržený kandidát či jeho sekretářka umí sám sesmolit aspoň jednu, dvě věty. O tom, co se s tím děje či neděje dál, Vám nemohu říct ani ťuk, sorry.
 
A přečtěte si někde něco o netiketě. Mně to třeba nevadí, že tu píšete, co jsem zač, ale někomu jinému by třeba mohlo a někoho by to i mohlo stát práci.
Akademik 11.11.2005 15:56

Re: Re: Kocourovi-právníkovi z Hradu

Jistě, co se děje s čestným prohlášením kandidáta na ministra je přísně utajovaná skutečnost, do kterého nám plebsu nic není.
Vocílka 9.11.2005 17:58

Re: Racek, 08.55:

Ten kocour je podezřele chytrý!
mirek 9.11.2005 12:30

mimoza

autorka patri mezi martany
whocares 9.11.2005 13:09

Re: mimoza

To těžko, to by hlasovala s Paroubackem :-DD
bp 9.11.2005 11:56

Některým zdejším diskutérům bych doporučil...

...vzhledem k jejich zdravotnímu stavu patrnému z jejich příspěvků, návštěvu u tří lékařů. Postupně, tak, že když nepomůže jeden, jde se ke druhému. V následujícím pořadí - optik, psychiatr, eutanastik. :-)
trinity 9.11.2005 11:51

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r
F: Čech 9.11.2005 11:45

Milá autorko, vaše nechuŤ k "pravdoláskovníkům" a jiné "pakáži", která soustavně otravovala komunisty a dnes jejich modré nástupce svědčí o vašich bolševických kořenech

Co vám - skalním odéesákům vadí na bývalých disidentech? Co vám vadí na lidech, kteří místo poklonkování komunistům a příjemnému vegetování v bolševickém prognostickém ústavu umývali za bolševika okna a topili v kotelnách? Proč ta strašná nenávist k antikomunistům? Proč ten odpor vašeho vůdce pana profesorisima Narcise k občanské společnosti a občanským iniíciativám, které tu byly a jsou nutné pro úplnost demokracie? Proč jste tímto vším tolik podobni komunistům? Je to jenom náhodná podobnost? Proč si soudruha Tlustého podle způsobu vystupování  i vizuálně plete řada lidí se soudruhem Filipem?  Proč pánové Langer a Bendl připomínají bijce z SA? Proč soudruzi Klaus a Říman hlasovali proti vstupu do EU? Proč se Klaus při každé příležitosti otírá o tzv. "europeisty"? Není to vše snad proto, že vaše ODS chce zavést Česko do mezinárodní izolace kde se dá snadno zavést diktatura běloruského typu? Soudruh Lukašenko přece také nemá rád občanské iniciativy, antikomunisty a  EU. Proč hlásá vaše ODS tržní fundamentalismus a bezohlednost raného kapitalismu 19. století? Není to snad proto, že jste se o tomto 100 let překonaném a nefunkčním modelu tržního hiospodářství všichni poučili v bolševických kurzech stranického vzdělávání? Což nevíte, že bezohledný tržní fundamentalismus je spolehlivou cestou k porušení společenského konsešnsu a k poslování vlivu komunistů? Proč jste vůbec vy odéesáci takoví balíci, proč si nic nepřečtete, štítíte se sečtělých disidentů a opakujete chyby z 19. století,. které vygenerovaly komunismus a posléze fašismus?  Proč jste v Česku zcela zprofanovali pojem pravice a udělali z něho synonymum pro bezohlednost, sobectví, sociální necitlivost  a  nezřízenou touhu po absolutní moci? Proč vy - zjevně zcela hloupá osoba vůbec píšete? 
Milena 9.11.2005 12:19

Re: Milá autorko, vaše nechuŤ k "pravdoláskovníkům" a jiné "pakáži", která soustavně otravovala komunisty a dnes jejich modré nástupce svědčí o vašich bolševických kořenech

Zjevně hloupá osoba jste tady Vy, pane Čechu. Četl jste vůbec to, na co reagujete? Já nejsem odeesák a nikdy jsme nebyla. Zkuste reagovat k věci, protože jinak nechápu, proč Vy, zjevně zcela hloupá osoba, píšete právě sem?
Jaroslav 9.11.2005 13:50

Není vám trapně, Mileno?

odeesačka jste, neboť tuto stranu ve všech diskusích za mnoho let dozadu urputně až fanaticky hájíte. Na to nemusíte být nezbytně členkou strany a plnit víceméně formální povinnosti typu placení známky. Pro ODS děláte mnohem více, než mnozí formální členové této strany, kteří ani na schůzi za celý rok nepřijdou. Tak se za to nestyďte.  A nevymlouvejte se tak nejapným způsobem, kterým snad chcete zapůsobit dojmem "nadstranickosti" (nebo volíte jednou ČSSD, podruhé ODS a potřetí KDU-ČSL?)  
Míra 9.11.2005 12:37

Re: Milá autorko, vaše nechuŤ k "pravdoláskovníkům" a jiné "pakáži", která soustavně otravovala komunisty a dnes jejich modré nástupce svědčí o vašich bolševických kořenech

Pane Čechu vy jste zřejmě zapomněl díky komu se komouši udrželi .Nevzpomínáte si kdo vykřikoval "nejsme jako oni" při oprávněném požadavku na zrušení KSČ?
velvet 9.11.2005 12:42

Bratře Čechu,

otevřel jste mi oči a za to Vám děkuji. Po tomhle příspěvku jsem si šel zapálit a pozoruje ruch na náměstí jsem niterně deklamoval: "Zlatej Ladislav eN.! Zlatej fantom!! Miloučcí a hodňoučcí Jaroušek s jonášem! Milované jarmily a herdekbabky!! Díky za Vás!"
:o))
J. Prokeš 9.11.2005 12:55

Re: Milá autorko, vaše nechuŤ k "pravdoláskovníkům" a jiné "pakáži", která soustavně otravovala komunisty a dnes jejich modré nástupce svědčí o vašich bolševických kořenech

Čechu, Čechu, nešťastníče jeden. Vy se jednou tou zlobou a nenávistí zalknete.
eTony 9.11.2005 13:28

F. Čechu,

už odložte tu knihu dějin mezinárodního komunistického a dělnického hnutí. Vždyť co zde uvádíte je snad opsáno ze záložky této knihy. Až na ty jména, tady jste si "zapilnil". Halt už zkousněte fakt, že, ten vámi nenáviděný kapitalismus, existuje cca 200 let a neustále se vyvíjí, kdežto ten socialismus po pár letech existence chcípe. Kapitalismus se bez socialismu obejde, opačně to nejde.
Diktatura běloruského typu nám zaklepe na dveře právě v podobě Paroubka s Filipem za zády. Paroubek už na tom pilně pracuje a připomíná mi taťku Stalina - ten také u všeho byl, všemu rozuměl a o všem rozhodoval.
šk 9.11.2005 21:00

Re: Milá autorko, vaše nechuŤ k "pravdoláskovníkům" a jiné "pakáži", která soustavně otravovala komunisty a dnes jejich modré nástupce svědčí o vašich bolševických kořenech

Frantíku,
už jsem ti jednou říkal - bubnuj a nemysli - nemáš čím.
Marta 10.11.2005 10:37

Re: Milá autorko, vaše nechuŤ k "pravdoláskovníkům" a jiné "pakáži", která soustavně otravovala komunisty a dnes jejich modré nástupce svědčí o vašich bolševických kořenech

P.Čechu, jste opravdu,ale opravdu  HŇUP.To co z Vás vylezlo za debility je ukázka toho jací lidé volí socany a komouše.Opravdu jste PRIMITIV!
Milena 9.11.2005 10:20

Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

Předvádíte fakt slabý výkon. Kromě tradičních kolovrátkových osobních útoků na mne a  fabulačních exkurzí do mé údajné minulosti (no jo, Amerika je Amerika, tam  má holt internet  u svého lůžka i každý pacient psychiatrické léčebny:-) jste se nezmohli na vůbec žádný argument  Copak nikdo z Vás neumí hájit toho "nadstranického" Havla?
 
Že nemáte rádi mne a potřebujete si vybít svůj vztek,  v tom  já vás plně chápu. Šrámy z našich vzájemných starých bitev ještě pořád bolí, že jo?:-) Ale když nic nenamítáte proti dnešnímu textu samotnému, znamená to, že s ním souhlasíte? Opravdu by vám nevadilo, kdyby dnešní prezident začal být stejně "nadstranický", jako byl ten předchozí? To je ovšem dobrá zpráva! To pak bezesporu všichni souhlasíte s tím, aby Václav Klaus konečně dorostl do Havlovy "velikosti" a taky nějaký ten "sarajevský atentát II" provedl. To bych skoro řekla, že by to prezident všech občanů měl vyslyšet, ne?:-))))
čtenář 9.11.2005 11:24

Re: Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

já Vás neznám a nikdy ani nečetl, tedy ani proti Vám nic nemohu mít. Ale vážně si myslíte, že je  pan prezident Klaus nadstranický, a že kdyby nějak mohl, nepodpořil by vhodný "sarajevský atentát" proti ČSSD?
Jaroslav 9.11.2005 12:09

Re: Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

Co pořád máte s tím "sarajevským atentátem"? Vládli jste tehdy natolik špatně, že se vám rozštěpila strana. Část vašich straníků už toho měla plné zuby. Nejste schopni ani té nejmenší sebereflexe, za vším hledáte spiknutí. Rozmazlení bolestíni.
Milena 9.11.2005 12:11

Re: Re: Milí pravdoláskové, havlofilové a všichni, kterým jsem kdy dala "na čumák"

To píšete komu? Nespletl jste si adresáta? Já jsem tady nikdy nevládla.
Mirek Šejna 9.11.2005 12:15

Mileno, nejslabší výkon předvcádíte Vy

Sarajevský atentát neprovedl Havel, ale politické svině z řad ODS. Nebýt vašich soukmenovců Pilipa, Rumla, Zielence atd., žádné "sarajevo" by nebylo. Tito lidé byli vysokými funkcionáři ODS a ministry Klausovy vlády. Takže nesvádějte "sarajevo" na Havla. Havel "sarajevo" jen využil. Tošovského Havel vybral po konzultaci s Klausem a Zemanem a s podmínkou, že Tošovský povede vládu pouze do předčasných voleb. V ČSSD se zatím žádné "sarajevo" nekonalo, takže nelze porovnávat, jak by se v takovém případě zachoval Klaus. Pokud ale socani udělají nějakou chybu, Klaus ji z radostí využije, jako naposledy při jmenování Ratha ministrem. A nakonec proč ne, já bych na místě Klause postupoval stejně.