30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mamina 26.5.2009 3:46

Nejhlasitější argument PRO

LS poskytl pan Topolánek: "Po ostudě se svržením vlády si nemůže ČR (v překladu do ČJ: její občané) DOVOLIT další ostudu". Před jakými zeměmi, nesdělil. Asi se spletl a usoudil, že evropané slouží posudkům úředníků a že zodpovědnost má opačný směr, než je v demokracii obvyklé. Pan Falbr, přitlačen v televizní "Sedmičce" ke konkrétní argumentaci, ji unyle odmávl slovy "vždyť víte, že se to (ne)dodržuje. To je přeci OSTUDNÁ NESCHOPNOST ZODPOVĚDNÝCH ZASTUPITELŮ před celou zemí! Copak je nelze přimět k odpovědnému zastupování jak vlastních občanů, tak obhajoby LS?!

Blu Jay 26.5.2009 3:41

Demokracie

A co tuzba vice nez 1 miliardy muslimu po svetovem chalifatu a pravu sarija, tu je mozne ignorovat?

Jen mozkový invalida může proti sobě stavět 400 milionů obyvatel Evropy a 1,3 miiardy muslimu. Chytroline

:-D

Petr Kohout 26.5.2009 7:29

Re: Demokracie

(1,3 miliardy muslimů + NIC) ku (0,4 miliardy evropanů + jaderné pumy) = žádní muslimové  ku (0,4 miliardy evropanů + jaderné pumy).

To jenom pro vojenský střed. Hospodářsky je šaríja natolik neúčinná, že i mizerné a socialistické eurounijní hospodářství jí přebije nejméně desetinásobně.

Jenda 26.5.2009 13:20

Re: Demokracie

Hospodarsky mozna. Ovsem za penize za tu cernou brecku co jim ji bili psi nasli pod piskem a ke ktere by se musulmani sami ani nedostali natoz aby prisli na to k cemu by mohla byt dobra, se bez problemu zvladaji namnozit. Takze za dvacet let budete mit misto 1.3 mld muslimu tak 2 mld a Evropanu bude 0.5 miliardy, ovsem z toho nejmin 0.1 miliardy muslimu. A muzete se s jadernyma pumama jit klouzat.

Leda byste prvni hodil na Pariz.

Fafa 26.5.2009 18:39

Re: Demokracie

Petre, u tech muslimu jste pro zacatek jaksi zapomenul na jaderne pumy vlastnene Pakistanem. Taky by se dalo celkem uspesne pochybovat o ochote a mozna i schopnosti Evropanu ty pumy nekam dopravit a odpalit.

mamina 26.5.2009 3:23

Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Zato jsem četla tento. S opravdovým zájmem a s očekáváním "nějaké" argumentace - se stále ještě pouštím do čtení článků, obhajujících Lisabonskou smlouvu. Pomalu však ztrácím naději, že má smysl v tom pokračovat. Jejich universálním obsahem jsou úvahy na mimoběžná témata (přání, představy, natěšenost). Jazyk volí žoviální (jako tento článek), jindy jejich autoři operují strachem. Je jasné, že je píší lidé, kteří snad v životě žádnou, natož (mnohasetstránkovou) smlouvu o předání dispozičních práv s vlastním domem, nepodepisovali. Takhle se prodává nádobí Zepter.

jepice 26.5.2009 6:14

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Máte pravdu. Nepokračujte, prodávejte nádobí Zepter.

mamina 26.5.2009 11:06

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Schovejte si imperativy pro své podřízené, máte-li nějaké.

V 26.5.2009 6:27

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

to s tim nadobim, to je uplne presne a jde o to same chytraceni. Pokud by tato smlouva prosla, vznikne tu kockopes nejakeho vsestatu jaky tu jeste nebyl a neda se od toho ocekavat nic dobreho.

Kolektivisti vzdycky kdyz jejich system vladnuti troskota, tak se vzdy vymlouvaji na nedostatecnou spolupraci vsech zucastnenych a i tech nezucastnenych. Unie post LS je takovym snem vsech tech zhrzenych kolektivistu, kteri selhali na domacich polickach a veri, ze by to fungovalo ve sjednocenem druzstvu na velkych jednotnych lanech.

Kdyz je kazdy stat nula, tak jak muze spojeni nul do jednoho velkeho nuloveho statu mit nejakou vahu na mezinarodnim poli? Velkostat EU nam bude na kulovy, kdyz na dalsi raketu ze Severni Koreje odpovime, ze si to musime dukladne rozmyslet, co na to... Na to nemusime byt zadnym velkym sjednocenym statem na strkani hlavy do pisku.

Princ JAsoň 26.5.2009 7:03

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Ten kočkopes už tu je, navíc akceneschopný. LS to trošku zlepší.

Jenda 26.5.2009 13:14

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

O tom dost pochybuji. LS "zlepsi" akceschopnost eurouredniku vuci obyvatelstvu EU. Navenek bude EU porad stejny spolek pstrosu.

Mard 26.5.2009 10:48

Re: Článek "Lisabon a eurokolaborace" jsem nečetla.

Moc dobrý a nový názor. Děkuji mamino.

roz 26.5.2009 3:08

Bóže, bóže!

Jen mozkový invalida může proti sobě stavět 14 milionů Irů a Čechů a 450 milionů ostatních obyvatel Evropy. Na to, jestli chtějí Lisabonskou smouvu se jich (kromě Irů) nikdo nezeptal. Ne všichni Češi jsou proti a ne všichni jsou pro v dalších zemích EU. Jaký je skutečný poměr pro a proti, to politici vědět ani nechtějí, referenda by asi zase zklamala jejich očekávání.

paštun višnu 26.5.2009 2:59

hloupé plky

Futuristické vize o štěstí multikulturních a sjednocených Evropanů, jakož i eurooptimistická hesla si strčte do řiti, autore, a raději se pokuste polemizovat s věcnými argumenty p.Bednáře. Můžete vyvrátit nejdřív třeba ten, že protlačování stejného dokumentu - jaký EU voliči jednou odmítli - přes parlamenty je lumpárna a podvod na občany EU. Gauneřina zásadního významu.

Niky 26.5.2009 3:08

Re: hloupé plky

R^R^R^

m 26.5.2009 1:53

Komunista

"V čem je přínos a nezbytnost této vývojové etapy? Umožnila všem státům,

tedy i malým, aby si v praxi vyzkoušely, co to znamená vládnout." .. neboli "svoboda jako poznaná nutnost" - a tato persona někoho označuje jako komunistu ... Rv

Jenda 26.5.2009 1:18

Ano! Cela Evropa!

Autorovi jaksi nedoslo, ze v EU neni, opakuji NENI, znovu specialne pro nej opakuji SETSAKRAFEST NENI cela Evropa. A to ani zdaleka. To zaprve. A za druhe, kdyz se naposled poblitici zeptali obcanu co si o LS (tehdy jeste pod nazvem "Smlouva o Evropske Ustave" nebo tak nejak) mysli, tak jim ji obcane hodili nekam. Proto se take tentokrat ani frantici ani holandani obcanu radsi neptali a jediny kdo se zeptal obcanu byli Irove. A svete div se, hlasovani skoncilo uplne ale uplne stejne.

Ano, Cesi vnucuji svuj nazor CELE EVROPE. Vite co autore? Metelescu blescu!

Starosta 26.5.2009 4:08

Re: Ano! Cela Evropa!

R^ Ostatně, nás se v referendu také nikdo nezeptal, mohli by se dozvědět to, co si myslíme.

Hubert Mašín 26.5.2009 1:12

Demagogie na n-tou

Takže když se s námi dobrovolně rozhodlo spojit hitlerovské Německo anebo Stalinovo Rusko, tak to od nich byla velká oběť a my jsme konečně měli šanci začít dokazovat, že jsme jako příslušníci malého národa vůbec něčeho schopní ? Člověče, mně se z vás chce zvracet. A  pokud už jste si troufnul brát G.O. do úst, tak jednu otázku - co se stalo v "1984" s malými národními státy ? A jakpakto, že nezavládnul ten celosvětový mír, když zmizely ? Že by pak jediným mírem byla válka mezi třemi posledními superstáty ?

Princ Jason 26.5.2009 1:26

Re: Demagogie na n-tou

Dobre jste to vystihl - ta vase uvaha je skutecne demagogie na n-tou.

PS: Pro vas, co jste G.O. nepochopil - ta valka popsana v 1984 byla jenom vymyslena Velkym Bratrem. Argumentovat vymyslenou valkou ve vymyslene knize je smesne.

m 26.5.2009 1:58

Re: Demagogie na n-tou

máte potíže s pochopením psaného textu? Válka v "1984" rozhodně nebyla vymyšlená. G.O. pomocí toho ,že se každou chvíli válčilo s někým jiným jen ukazoval ,že válka jako taková je systémem kontroly(a právě i kontroly malých národů) a je víceméně lhostejno s kým se zrovna válčí a proč, záminka na její rozpoutání se vždy najde , už to chápete? :-P

Princ JAsoň 26.5.2009 7:07

Re: Demagogie na n-tou

Ne, ta válka stejně jako neustále měněné množství přídělů čokolád a stejně jako podoba Velkého Bratra byl výmysl. Možná nemáte potíže s pochopením psaného textu, ale máte zjevně potíže s pochopením té knihy.

Petr Kohout 26.5.2009 7:31

Re: Demagogie na n-tou

Ta válka nebyl výmysl - jenom se přepisovaly novinové články na téma "s kým válčíme".

Hubert Mašín 26.5.2009 12:56

Re: Demagogie na n-tou

Zřejmě jste "1984" nečetl dosti pozorně a demagog jste také jen nevalný, milý princi.

Princ Jasoň 26.5.2009 14:06

Re: Demagogie na n-tou

Jistě, to jsem rád, není mojí snahou být demagog, narozdíl od příspěvku na který reaguji o kus výš. Ta vitruální válka stejně jako boj s virtuálním vnitřním nepřítelem je jenom prostředek k ovládání lidí - stačí vyvolat pocit ohrožení někým jiným zvenku. To je přesně to, o co se snaží Klaus a ostatní europlašani.

Paul Sulc 26.5.2009 0:35

Cteny pane Soppe,

muzete mit pravdu, jenze: vrtsine politiku , a nejen v Cesku, vcetne parlamentu,vlad a senatu, nejvice zalezi na nich samich, na narode ci statu az potom, nekde hodne daleko.Mluvite o demokracii. Zvolte si ze stovky sejdiru 50, at vladnou. Budete stasten ze vam vladnou demokraticky?  Budou treba rozprodavat statni majetek pod cenou, pronajimat stalete pamatky cizincum. A vy se potesite, ze to je ta prava demokracie, ze ano.Sakra, proc ty slozitosti, proc to ta bajecna Unie nezjednodusi?? Jeden a tentyz den celoevropske referendum, a je to ./jenze v per-deli/

kirast 26.5.2009 0:34

Díky za upozornění na článek pana Bednáře

Ten se mi narozdíl od toho vašeho líbí.

Princ Jason 26.5.2009 1:28

Re: Díky za upozornění na článek pana Bednáře

Ano, to rikal uz Werich: "To je blbe, to se bude libit."

Jarmila 26.5.2009 8:03

Re: Díky za upozornění na článek pana Bednáře

Děkuji panu Bednářovi za výborný a výstižný článek

jihočech 26.5.2009 0:33

Největší změnou

není evropská integrace, ale masová imigrace ze zemí třetího světa. Či spíše by se mělo mluvit o invazi kulturně, rasově a nábožensky zásadně odlišných lidí, která je spojená s útlakem původních Evropanů, se zesměšňováním jejich tradic a hodnot, s bagatelizací jejich obav.