30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R.J. 26.5.2009 13:41

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Podepisuji bez výhrad.R^

yorik 26.5.2009 13:48

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Ano, jako Lužičtí Srbové bychom mohli dopadnout. Takový evropský euroregionek.

mamina 26.5.2009 13:48

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Ano, pojďme k volbám do EP a volme zodpovědné realisty, ne lehkomyslné utopisty!

R.J. 26.5.2009 13:51

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Kdo je prosím ten "realista ",můžete mě to sladké tajemství zdělit ? Počkejte, chytím se židle, abych neupadl.;-D

Sunny 26.5.2009 16:16

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Co máte proti realistům? A s odpovědí nespěchejte, taky se musím chytit židle....;-P

R.J. 26.5.2009 16:32

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Sunny, já se ptám kdo to je ! Neříkám co proti nim mám, to budu říkat až potom.  Kapišto ? ;-D

mamina 26.5.2009 13:33

Teorie chtění

Lidi rozdělují především jejich vzájemně odlišné kulturní tradice. Papírová deklarace o svornosti realitu mírově nezmění. Ve Francii hoří, ve Vídni po sobě střílely vzájemně znesvářené indické sekty v neděli. Zrání nelze urychlit přáním, dospět k potřebě vzájemně mírumilovné koexistence chce svůj čas, protože všechno prostě má svůj čas. Myšlenka centralizované likvidace přirozeného vývoje, který je během na dlouhou trať, je utopická a její tvůrci to nemohou nevnímat, protože nejsou odříznuti od každodenních informací. Škoda, že neprojevují tolik tolerance k různosti, když deklarují přání tolerantní společnost vytvořit. Nemohou. Přirozeně: člověk nevládne času, ale čas vládne lidem - přesně na to sjednotitelé Evropy kladou důraz:  na potřebu spěchat, abychom se jednotně chopili úkolu č. 1 : stát se jako evropský celek "světovým ekonomicko-polit. hráčem" (dle vlastních slov). Takže co má být oželeno, když ne čas? Přirozený průběh vývoje.

mamina 26.5.2009 13:39

Re: Teorie chtění

...ten mírový, samozřejmě. V době příchodu cizích kultur na evropský kontinent nemá Evropa čas na průtahy s TRPĚLIVÝM = MÍROVÝM sjednocováním, protože nesmí zaspat v ekonomické soutěži. To je celé. Všichni to víme, i když básníme a sníme.

šakal 26.5.2009 14:44

...Vy zjevně patříte sem, paní...

http://www.sumavak.bloguje.cz/

Se šakalím pozdravem!  :-)

mamina 26.5.2009 15:37

Ráda

zdravím : )

R.J. 26.5.2009 13:26

Jen tak na okraj.

Pročpak ze 750 miliard Euro , přidělených nám na pět let,  máme zatím čerpáno 0,2 % ? Kdepak je ten zádrhel ? Nó, odpovězte si. To je problém, né že Špidla maže výstřih servírkám krémem. Nakonec, má na to již věk, tak mu tu radost dopřejme, nebuďte zavistiví škrti.

Jenda 26.5.2009 13:33

Re: Jen tak na okraj.

Vite, kdyz chci nekomu pomoci, tak mu pomuzu. Kdyz ho chci ovladat, tak mu pomoc slibim a opentlim ji dostatecnym mnozstvim dostatecne promenlivych a nejasnych podminek.

R.J. 26.5.2009 13:40

Re: Jen tak na okraj.

Řekl český politik, neschopný si zavázat tkaničky u bot. ;-DI ti siciliáni a Řekové to využili, jen ten český politik má  problém, ovšem zaviněný někým jiným, to dá rozum, neslyšíme nějak často to staré známé, " My nic, to oni zavinili " ? Oni nám nepřejí, chtějí nás ovládnout a týt z nás? Jinak, co udělali poslanci za ODS,euroskeptici, aby ty podmínky byly pro nás přijatelné,když nám tedy ta EU nepřeje? Nejsou tam od toho vyjednávat ? Třeba? Co?

Jenda 26.5.2009 16:57

Re: Jen tak na okraj.

Chtel jsem se zeptat? Nemate v tom nicku chybu? Nema tam misto te prvni tecky byt male "a"?

R.J. 26.5.2009 21:04

Re: Jen tak na okraj.

Jo kamaráde,kdybych byl z RaJ, tak jsem dnes u sockomoušů kápem.No nic, po zkušenostech to udělám v příštím životě, ale budu bestie, na to vem jed, kam se hrabe dneska Jyrka.;-D

Ivan Nový 26.5.2009 14:57

RJ

Peníze z Bruselu jsou špinavé peníze, realizují se za ně neživotaschopné nesmysly, na jejich kofinancování si musíme půjčovat a jejich provoz bude dále stát hříšné peníze. Peníze z EU slouží jen korupci a k obohacení regionálních politiků! Proto čím méně budeme čerpat, tím lépe.

Honza42 26.5.2009 15:13

Re: RJ

Velmi přesné. Bohužel.

R.J. 26.5.2009 15:44

Re: RJ

No to je mě logika, že to tu rozkradou, část, tak za to může Brusel. ;-D

Majkkl 26.5.2009 13:25

Ano, dobře napsáno.

Mám na věc podobný názor - chtěl bych, aby smlouva vedla ke vzniku Spojených států evropských. Nebojím se "ztráty suverenity", předpokládám, že můj hlas bude mít svou platnost i v celoevropských volbách. Myslím, že obhájci "suverenity" se hlavně bojí celoevropské politické konkurence. Já nepokládám české politiky za nějakou hodnotu, kterou je nutno udržet u moci, budou-li mezi nimi schopní politici, uplatní se i v Evropě, lemplů m líto není. Koneckonců, posledním schopným českým politikem byl T.G.M. a před ním Karel IV., jinak je to celkem úděsná přehlídka s jasnými důsledky - viz okupace, socialismus apod. Myslím, že v SSE to bude v pohodě fungovat podobně jako v USA - volby, ve kterých je důležitý každý hlas, je mi přitom jedno, jestli mým prezidentem bude Němec, Španěl nebo Slovák, pokud to bude špičkový politik. Tož tak..

R.J. 26.5.2009 13:34

Re: Ano, dobře napsáno.

Jsem také pro, ale je tu jeden "háček", společná řeč. V Americe ," Otcové zakladatelé" trvali na angličtině, nekompromisně, zde v EU to asi nepůjde tak snadno a rychle. Jinak se to v Americe díky Hispáncům začíná podělávat, viz  S.M. Huntington, "Kam kráčíš Ameriko".

BOMBON 26.5.2009 13:23

hmmm... co je spis trapne...

je to, kdyz nekomu pripada demokracie jako zaklinadlo a verifikace spravnosti...

mozna to autorce bude pripadat divne, ale kdyz vetsina demokraticky rozhoduje o tom, co smim jist, pit, kourit, delat a zaroven i o tom, kolik mi na to necha penez (tedy kolik penez mi necha pote, co me sproste okrade, tedy korektne - zdani), nelibi se mi to, zpecuju se a mam tendenci se branit...

demokracie totiz muze byt pro "mensinu" pekna nesvoboda, zejmena pro tu mensinu, ktera neni ani zenou, ani homosexual, ani handicapovany, ani narodnostni mensinou...

prusvih EU je v tom, ze formuje spolecnost, ktera (s vyhradami) je mozna (aspon formalne) demokraticka, neni vsak svobodna.

Majkkl 26.5.2009 13:27

Re: hmmm... co je spis trapne...

.. jenže srovnáváte jablka s hruškami - současná EU nemá nic společného s jednotným evropským, demokratickým státem. Právě proto to funguje tak, jak to funguje.. Nebo snad evropskou komisi někdo volí v přímých volbách? Kdo zvolil Špidlu, který vymýšlí neskutečné blbosti? Právě proto je nutná změna na normální jednotný, federální stát..

BOMBON 26.5.2009 13:47

Re: hmmm... co je spis trapne...

normalni, jednotny klidne i unijni stat, ktery vsak bude mit minimalni pravomoci tak, jak o tom pisu na www.liho.cz . pak samozrejme jsem pro a to vsemi deseti. predstava, ze o me penezence bude rozhodovat ne 10 milionu, ale 50x tolik lidi me vsak desi... :-/

Hnyk 26.5.2009 12:41

Vedoucí úloha KSČ

Ve státě kde vedoucí úloha KSČ stojí v ústavě a vysokoškolští profesoři jsou již dvacet let kádrováni zda nejsou jejich názory v rozporu s marxleninizmem jít studovat filosofii, to svědčí buď o duševním vyšinutí a nebo o jistých sympatiích k totalitárnímu způsobu vlády kde nějaký ten vůdce má absolutní pravdu a všichni kdo jeho názory nesdílejí jsou za blbce či nepřátele. Úvahy p. Bednáře nezapřou vliv východoevropského komunismu a mají poměrně blízko k ideologii v bývalé Jugoslavii. Jugoslávské vedení balamutilo lidi pohádkami a jakési výlučnosti Jugoslavie, domácí události vydávalo za daleko důležitější než události ve světě, a strašilo ohrožením Jugoslávské suverenity ze všech stran. A na hospodářské i politické potíže odpovídalo vyvoláváním jugoslávského nacionalizmu. (Což se jim ale vysmeklo z ruky, protože "národ jugoslávský" byl stejný nesmysl jako "národ československý".)

To, že úvahy p. Bednáře jsou čím dál tím absurdnější, to je osud mnoha filosofů kteří s postupem času nedokázali rozlišovat realitu od vlastních fantazií a mnozí z nich skončili v ústavu pro choromyslné.;-P

Ivan Nový 26.5.2009 12:46

Re: Vedoucí úloha KSČ

No a s vedoucí úlohou Bruselu souhlasíte :-)))) Eurokrati jsou stejní lumpové jako byli komunisti :-))))

Hnyk 26.5.2009 12:58

Re: Vedoucí úloha KSČ

"Brusel" je nějaká politická strana? A kolik lidí "eurokrati "popravili a nebo poslali do basy? Vy jste ukázkový příklad českého euroskeptika, vy jste BLB!!

Ivan Nový 26.5.2009 14:58

Hnyku,

eurokrati zatím páchají jen  materiální škody, k násilí se teprve propracují.

Štváč 26.5.2009 13:19

Re: Vedoucí úloha KSČ

pane Nový, nevadí že jste mlád, ale srovnávat Brusel s komunismem nelze ani ve snu. Buď to víte, nebo jste lehce duševně retardován,  případně budete blbej.

26.5.2009 12:54

Jugoslávie je dobrý příklad.

Jugoslávie stejně jako EU chtěla sjednotit různé národy a při zachování jejich svébytnosti je postupně přeměnit v státotvorný národ jediný. Výsledkem byly etnické čisty a vraždění i nemluvňat.

A to přitom šlo o pokus o sjednocení relativně podobného obyvatelstva, kteří svým jazykům navzájem dostatečně rozuměli.

V EU je to mnohem horší a také dopady budou mnohem horší a války, které při zániku EU vzniknou, budou mnohem krvavější.

Hnyk 26.5.2009 13:00

Re: Jugoslávie je dobrý příklad.

Můžete mi zdělit kdy si ten který národ zažádal o vstup do Jugoslavie?;-D;-D