30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cb 26.5.2009 12:08

Re: Proboha

A odkud se ti priznivci narodnich statu vynorili? Po 40 letech existence federace. Prileteli z Marsu?

R.J. 26.5.2009 13:49

Re: Proboha

Cb, neblbni, tam byla diktatura jak vyšitá,až do roku 58, zhruba. Jaká federace ze svobodných voleb vzešlá ? Co je to za kravinu ? Viděl jste jejich Gulagy ? Pro odpůrce komunismu a federace?

Ivan Nový 26.5.2009 12:10

Re: Proboha

A EU dopadne zrovna tak, vždyť i pan Soppe je německý nacionalista :-))))

Štváč 26.5.2009 11:07

Evropa

jednou sjednocená bude a nic na tom nezmění silácké řeči národních hrdinů. Bezpečnostní zájem obyvatel Evropy je přednější, než náckovské furiantství. Války byly v minulosti vyvolávány právě z nacionalistických pohnutek, kde jakýkoliv fírer blbnul chudáky a přesvědčoval je o jejich nadřazenosti vůči jiným národům. A válku, doufám, si nikdo nepřeje.

cb 26.5.2009 11:15

Re: Evropa

Vy si jako myslite, ze nacionalisticke pohnutky zmizi? ;-D

bára 26.5.2009 11:18

Re: Evropa

R^R^R^

26.5.2009 11:36

Vývoj je divergentní.

Evropa už sjednocená byla. Před 2 tisíci lety v ní byl pouze jeden jediný stát. Před 16 sty lety už to byly státy dva. Pak jich bylo 5, pak 7... a tak stále dál a dále. I dnes je v Evropě více států než před pěti lety.  Proces divergence stále postupuje a postupovat bude a snaha o spojování je protihistorická a tedy odsouzena k neúspěchu.

Jediným výsledkem snah o spojování států a národů může být krveprolití a v minulosti tomu tak také vždy bylo.

Jenda 26.5.2009 16:50

Re: Evropa

Ano. Evropa sjednocena bude.V lepsim pripade bude mit hlavni mesto v Moskve.

V tom horsim v Parizi nebo Berline.

V tom prvnim pripade budete muset trikrat rocne vyvesit vlajku.

V tom druhem trikrat denne mlatit hlavou o zem.

Hrdy Budžes 26.5.2009 10:54

Je trapne, kdyz vcele statu stoji clovek

www.pocemu.cz    ptam(e) se proc tam stoji :-(a pocemu p. Bednar toliko predvadi svoje neumetelstvi, diky pane za velmi dobre napsany clanek.

JK 26.5.2009 10:50

To je snad první rozumný článek o EU

Díky autorovi. Už jsem četl kdejakou pitomost o EU, ale rozumné články neexistují. Alespoň jsem je ještě nezaznamenal. Konečně někdo formuloval skutečně evropský postoj a jak by měo vypadat náš příspěvek Evropě. Vzhledem k rozsáhlosti problematiky bych to viděl nejméně na seriál, v jednom článku se dá nastínit jen určitá část.

Vzhledem k přihlouplým provinčním plkům přispěvatelů si jasně uvědomuji ten obrovský dluh, který naši "politici" vůči veřejnosti mají. Tady vlastně nikdo neví, proč jsme v EU, co nám to přináší a proč je to tak obrovsky výhodné.

Slyšel jsem názor, že až po předsednictví určité země v EU si lidé v té zemi začali uvědomovat, co to vlastně EU je. U nás to bude složitější, ale už tento článek naznačuje, že se něco mění.

Ivan Nový 26.5.2009 12:14

Re: To je snad první rozumný článek o EU

Jako bych slyšel nějakého protektorátního kolaboranta. Co to je ten náš příspěvek Evropě. To je nějaká daň?

Kamil 29.5.2009 9:30

Re: To je snad první rozumný článek o EU

něco se mění? a co? přijde ti, že když mají naši politici předsedat evropské unii, že se změnili? tak to si teda upřímně nemyslím, když vidím ty vajíčkové útoky na paroubka a snahu čssd pošpinit jméno ODS...díky tady těm událostím ani nevím, koho vlastně do toho parlamentu mám volit, ale díky kamarádovi jsem se dozvěděl, že se koná dobročinná dražba s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu, tak se tam aspoň můžu podívat a snad se rozhodnout, koho volit...nebo to taky můžu zkusit http://www.zlutaraketa.cz/drazba-politiku,105.html, ale moc jsem z toho totiž nepochopil...vy už víte, koho budete volit?

Mard 26.5.2009 10:32

Autor je úplně mimo!

Pokud nevidí že v Evropě províhá nová kolektivizace, kdy jsou násilím donucováni lidé aby byli jednotní v názoru souhlasným s vrchností, tak je úplně slepý. Proč nemohly být referenda? No jasně, třeba by to blbí voliči odmítli, proto si to schválíme sami, my jako politici víme co je pro ten plebs dobré. A ještě tomu něteří z deprivovaného plebsu tleskají a výskají radostí. Politici si samozřejmě schválí nová, dobře placená místa v euroaparátu. Kdo by nechtěl mít měsíční příjem půl milionu? Ale EU jako grant spolupráce a míru v Evropě nelze budovat shora na principu unie. EU by se měla rozšířit i o Turecko, Bělorusko a Ukrajinu, pak by byla větší jistota pro všechny. Ale to lze jen ve sdružení samostaných států, nikoliv v Unii! Kdo by nyní chtěl v EU Turecko a Ukrajinu, když by snadno přehlasovaly Německo a Francii s ohledem na počet obyvatel. To Eurohujerům nedochází, pokud jim dochází aspoň něco.

cb 26.5.2009 11:10

Re: Autor je úplně mimo!

R^R^R^

Ludva 26.5.2009 10:32

Ví někdo,

jestli je v LS nějaká možnost pro veta menšinou ? Nevěděli to ani europoslanci na Primě. Nemyslím veta jedním státem, to bylo zrušeno, ale jestli tam není definována nějaká menšinová skupina států ? Jinak definice většiny jako 65% obyvatel a 55% států je zcela demokratická. Velké a malé státy se nemohou přehlasovat, je to vymakané. Každopádně se posílí akceschopnost, protože takové bloky, jak to předvádí Irsko a my, se už naštěstí nebudou opakovat.

Mard 26.5.2009 10:34

Re: Ví někdo,

Veto menšinou neexistuje. A na co potřebujete větší akceschopnost EU? Abychom měli regulovánu i délku kroku, nebo jaký šilený výmysl zase EU zplodí?

yorik 26.5.2009 10:41

Re: Ví někdo,

Tři velké státy a Malta prohlasují vše.

Ludva 26.5.2009 10:43

Re: Ví někdo,

Jak jste na to přišel ? 55% je nyní 14 států !

Juraj Fellmayer 26.5.2009 14:46

Re: Ví někdo,

Takže to najdemokratickejšie rozhodnutie (referendum) zo všetkých štátov nazývate blokáciou? Každé odsúhlasenie zmluvy parlamentom je spochybniteľné, či to bola naozaj vôľa ľudu, ale rozhodnutie v refenende považujem za NESPOCHYBNITELNE... na rozdiel od tej "slobodnej" a "demokratickej" EU v zastúpení komisiou, ktorá referendum v Írsku bude opakovať, kým sa Íri SPRÁVNE nerozhodnú... toto je zárodok diktatúry, podľa môjho názoru... a mali by sme sa mať VEĽMI na pozore pred každým, kto nerešpektuje princípy slobody v mene čohokoľvek... nech by bola LS akokoľvek skvelá....

Lerak 26.5.2009 10:32

Kolik pokusů o vybudování velkých říší již bylo...

    a protože ty pokusy byly založeny na stejném principu - velcí(silní) utlačovali malé(slabé), skončili nezdarem. Pokusme se zamyslet - od velké na př. římské říše na počátku našeho letopočtu až po Jugoslavii, nebo SSSR v současnosti. A vždy ty velké tvrdili těm malým, že je toto sjednocení jim ku prospěchu. A nikdy nebylo. Sjednocovat Evropu podle LS je nesmysl. I když mnozí u nás V. Klause nemusí (ale není jich většina) ten přece jasně nastínil, jak sjednocená Evropa může fungovat bez vyvolávání pocitů jednotlivých států o diskriminaci. Nebuďme eurohujeři. Máme svou historii i skušenost.

Esmerald 26.5.2009 11:06

Re: Kolik pokusů o vybudování velkých říší již bylo...

Pana Klause ovšem ani nenapadlo a pokud zůstane střízlivý ani nenapadne, aby kritizoval ty donebevolající výhody, jako je třeba odstranění hranic. Tím přece sama naše obrana naší suverenity našeho státu utrpěla " hrozné trhliny ", že ? A Vrchní velitel mlčí. Wehrmacht teď může přijet v přestrojení za houbaře i bez uniforem a tanků; a Čech může pracovat bez " totálního nasazení " za dobré peníze.

Je tak těžké pochopit, že slučování pod společnými pravidly je rozdílné od dobývání a pokořování a že toto slučování že je naopak přirozený, zákonitý vývoj vývoj ? Rád bych pochopil důvody, proč ČSR a ČR mají tendenci se naopak navzájem rozbíjet na atomy. Slovensko je pryč, Moraváci se k tomu připravují ještě dříve než se sami rozpadnou osamostatněním Slezka a valašského království, pak se odtrhnou Chodové, aby měli hlavní město v Domažlicích, každý bude mít svého prezidenta, parlament hejtmany, ministerstva, Poslanecké sněmovny, ach...........opravdu český sen; každý bude úředníkem se sekretářkou, pak si snad přestaneme závidět.   

Ivan Nový 26.5.2009 12:17

Re: Kolik pokusů o vybudování velkých říší již bylo...

Jak je EU připravena na boj Ruskem?  Tak, že se s ním dohodne, že kapituluje?

yorik 26.5.2009 10:22

Proč stavíte

proti sobě irský lid a zbytek EU. Těch vašich 450 miliónů reprezentovalo ve skutečnosti maximálně několik tisíc poslanců, kteří ten elaborát nedostali mnohde ke schválení ani v rodném jazyce. O Lisabonské smlouvě, tehdy ještě Ústavní  se diskutovalo, dokud vás s tím francouzský a nizozemský lid neposlal kamsi. Takový je to fundament naší nové vlasti, že nemáte ani odvahu předložit ho vlastnímu lidu ke schválení, vy eurodemokrate.  

Esmerald 26.5.2009 10:32

Re: Proč stavíte

" yoriku ", zmíněný dokument je dávno volně přístupný, jak jinak si představujete jeho předložení ke schválení ? Pokud máte problem s pochopením ZASTUPITELSKÉ demokracie pomocí poslanců, pak asi bylo Vaší první chybou volit poslance podle toho jak jim ladí kravata s oblekem či kabelka s třešničkami v uších.

yorik 26.5.2009 10:46

Re: Proč stavíte

Po fiasku ve Franci a Holandsku se architekti Nové Evropy rozhodli, že to propašují přes parlamenty. Šéfové takových států jako je Francie nebo Velká Británie se netají tím, že by je jejich lid s tím dokumentem vyhodil. Tak do toho nezatahujte evropský démos. Lisabonská smlouva není jeho dílo.

Mard 26.5.2009 10:36

Re: Proč stavíte

Ano. To je správný argument. S ohledem na referendum v Irsku, v celo Eurounijním pohledu, hlasovalo proti LS více lidí než pro. Já osobně se domnívám že by LS v celeevropském referendu neprošla (tedy, pokud by se sčítaly hlasy za celou Evropu, ne za jednotlivé státy).

stanley 26.5.2009 9:58

JO

Soppe zcela evidentně není o svých názorech fanaticky přesvědčen. A je velmi, velmi tolerantní k jiným názorům.

No, přesně to ukazuje, jak eurohujeři myslí.

šakal 26.5.2009 9:55

...Tak zase znovu...

...Představuji zde jeden zbrusu nový způsob, jak salámovou metodou zlikvidovat současné státy. Prostě jim shora odebere pravomoci Brusel a zdola nově vytvořené samosprávy od zeleného stolu nakreslených "euroregionů". Má to dokonce své jméno - INTERREG. Pracuje se na tom v Bruseli už asi deset let  a nedávno nám tady o tom pěkně vyprávěla paní Dr. Eugenie Trützschler-Fügnerová. Česká republika vypadá v plánech těch šílenců takhle:

http://www2.euroskop.cz/35/sekce/euroregiony/#obsah  

...Žádný z takto vzniklých regionů NEMÁ správní centrum na území našeho státu - až na jediný! Ten zbytek republiky, který zůstává český, nápadně připomíná jistou mapu Českých zemí z roku 1939:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:%C4%8Ceskoslovenska_1939-CZ.SVG 

Vynikající nápad, jak se pokusit o reparát  za ten zpackaný pokus o "sjednocení Evropy" před sedmdesáti lety! Ono dnes už je století jedenadvacáté, šedesát let nikde žádná válka, ani ti Prajzi už nejsou tak bojechtiví, takže je třeba jít na lidi trochu zchytra - nejlépe vzít to přes administrativu, přes různé smlouvy... Na razítka a šanony jsou dneska lidi zvyklí daleko víc než na mašinkvér...to je nevyleká! ;-P  ;-D

šakal 26.5.2009 9:37

...Doufám, pane Soppe,...

...že se jednou ke stáru budete za tenhle svůj článek alespoň trochu stydět  :-/

zoch 26.5.2009 11:03

Re: ...Doufám, pane Soppe,...

Šakale,Vy vědátore......Vy už máte gatě stažený teď.  ALE ONO TO ZASE TAK HROZNÉ NEBUDE. jde o jednání a jednání a jednání......    kolik berete jako strašák v poli  ?                 ( myšleno bojové pole se zákopy podle vzoru Klaus )