30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gambri 26.5.2009 7:32

Eurohujer jako fík.

Petr Kohout 26.5.2009 7:26

Připomínám, že PROTI Lisabonské smlouvě čili přejmenované Euroústavě

jsou Francouzi, Holanďani a Irové. PRO jsou Španělé. Ostatních 23 států se nikdo neptal. Podle počtu hlasů je VĚTŠINA OBYVATEL evropské unie PROTI Lisabonské smlouvě. Tedy pokud počítáme ty, kterých se někdo zeptal. Možná, pokud nebude Lisabon schválen dostatečně rychle, se někteří voliči vzbouří, převolí sí vládu za lepší a získají možnost se vyjádřit.

Jenda 26.5.2009 16:40

Re: Připomínám, že PROTI Lisabonské smlouvě čili přejmenované Euroústavě

Spanelske referendum bylo pouze konzultacni (takze vsem bylo jasne, ze ani nema smysl tam chodi) a melo hodne mizernou ucast. Jedine pro s rozumnou ucasti bylo Lucembursko.

honzak 26.5.2009 7:23

ty budeš lojzíku

taky pěkný hujer, finančně zaháčkovaný v bruseli, že? Svoje krasocinty si strč víš kam.

Štváč 26.5.2009 7:54

Re: ty budeš lojzíku

taky pěknej "argument", ani se nezastydíš nad svou blbostí.

honzak 26.5.2009 8:41

Re: ty budeš lojzíku

ty si klidně trhni nohu, chytrolíne! Četl jsi tu kravinu (LS)? Já docela pěkný kus přelouskal a tvrdím že to je obrswiňárna. A kecy nějakých hujerů na tom nic nezmění. A tvoje štvaní už vůbec ne.

No... 26.5.2009 7:09

Alois Sopé nemá co kecat do vnitřních záležitostí našeho státu.

Tím méně se navážet do eurorelisticky jednajícího a racionalitu vyžadujícího Klause.Eurokomisaři si tady dovolují hulákat na Pražském hradě a urážlivě jednat s našimi představiteli státu. Za prvé-třetí říše skončila a není a za druhé-nikdo na tenhle tón delegací z EU tady není zvědav.

Štváč 26.5.2009 7:53

Re: Alois Sopé nemá co kecat do vnitřních záležitostí našeho státu.

mluv jen a pouze za sebe, moulo - "demokrate."

Ivan Nový 26.5.2009 7:54

Mluví i za mne!

:-)

Lišák FOX 26.5.2009 9:11

Re: Mluví i za mne!

za mě taky >-

Petr Brodský 26.5.2009 12:18

Re: Mluví i za mne!

No to je jasné.Vy souhlasíte s každou hloupostí.Za svůj život jste zjistil, že socialismus nefunguje a víc už se Vám do hlavy nevejde.

Anonym 26.5.2009 8:04

Re: Alois Sopé nemá co kecat do vnitřních záležitostí našeho státu.

Také za mě!

Štváč 26.5.2009 8:18

Re: Alois Sopé nemá co kecat do vnitřních záležitostí našeho státu.

bohužel, když to psal tak o vás nevěděl. rozumíte, novodobí hrdinové ?

Prorok 26.5.2009 9:33

Rozumím tomu, že jste otrocká duše nebo vychcánek

Mard 26.5.2009 10:43

Re: Alois Sopé nemá co kecat do vnitřních záležitostí našeho státu.

A jak to můžeš vědět ty rozumbrado? Ty si sedni zase na nočník a honem makej, jsi chytrej jak Paroubegg!

J.B.Marconi 26.5.2009 6:58

Ćím míň úředníků

se bude starat o moje blaho v ČR a EU tím se budu mít lépe. Proč mám dobrovolně strkat hlavu do chomoutu a dávat někomu dokonce eevropský bič do ruky ??  ;-(

Mgr. Milda 26.5.2009 6:52

Je třeba připomenout, že evropská ústava byla odmítnuta pouze proto,

že byla spojována s přijetím Turecka do EU. Francouzi už mají masy muslimských nekvalifikovaných přistěhovalců, z Turecka by přišla další lavina. Tuto chybu LS už nemá, o Turecko se v ní nejedná. V Irsku ale byly obavy z invaze východoevropských pracovníků, xenofobie zabírá mezi prostými lidmi nejlépe. Rozbíječi EU už na to přišli, propagují přijetí Turecka jako prostředku ke zničení evropské integrace. Významnou roli zde má Václav Klaus, ale i řada dalších zde vidí svoji šanci.

Rusko a jeho agenti mohou sjednocování Evropy pozdržet, ale je to stejné, jako bránit zprávám, aby se dostaly k občanům. Dříve nebo později se vše provalí vlastní dynamikou, jako třeba vraždy v Katyni. Dosud se všechny velké státy sjednocovaly násilím, v USA byla válka Severu proti Jihu, ve Francii Velká francouzská revoluce, v Německu Bismarck bojoval s Bavoráky, Italové obsazovali Tyrolsko a Terst. Pokus, sjednotit historickou Evropu na základě křesťanství bez násilí je tudíž prvním takovým pokusem v dějinách. Že se to sjednocení dříve nebo později zdaří, lépe řečeno zdařit musí, je na bíledni, do té doby však musí zbytky 19.století v hlavách mnohých politiků zmizet. Stane se tak nejpozději se zmizením těchto politických dinosaurů ze scény.

Zatím lze hledat nejmenšího společného jmenovatele, třeba LS. Odstranit rozdíly třeba ve zdaňování tím nebude vyřešeno, řešení však přiblíženo.

Anonym 26.5.2009 8:32

Re: Je třeba připomenout, že evropská ústava byla odmítnuta pouze proto,

Obábám se, že jste nepochopil, že LS není o sjednocování Evropy.

Evropská ústava byla odmítnuta z různých důvodů. Připojení Turecka v tom hrálo, jak se domnívám, jen marginální roli. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak již máme integraci EU vyřešenou.

Jenže problém je, na jakém principu jednotit. Můžeme to udělat tak jako to udělaly historické říše před námi: Carské Rusko, Rakousko-Uhersko, SSSR... všechny se rozpadly právě proto, že byly jako mnohonárodnostní sjednoceny násilím. A tak se domnívám, že jako poučené generace lidstva bychom měli zvolit integraci dobrovolnou, založenou na racionálních principech, které nepotlačují národovectví. Protože to se nám určitě někdy v budoucnu vymstí.

Takže vám musím odporovat. LS není nejmenší společný jmenovatel. Je to oktrojovaná (tedy shora nařízená) ústava, a to i přes to, že ji státy jednotlivě ratifikují. - A je to dobrý příměr, protože i oktrojovaná ústava byla vlastně krokem od autokracie k demokracii. Teď však představuje krok zpět.

Mard 26.5.2009 10:45

Re: Je třeba připomenout, že evropská ústava byla odmítnuta pouze proto,

Naopak. LS zabraňuje jakémukoliv přijetí Turecka do EU. S ohledem na počet jejich obyvatel to v případě nějaké federace či dokonce unie, ke teré to spěje, jinkdo neriskne. To je jeden  důvodů Lisabonu.

Jenda 26.5.2009 13:28

Re: Je třeba připomenout, že evropská ústava byla odmítnuta pouze proto,

Poblitici si to risknou klidne. A obyvatel se zase nikdo ptat nebude.

V 26.5.2009 6:15

Kdyz uz se mame sjednocovat

tak je to opravdu sjednoceni, tedy zadne dotacni vyjimky, jako treba zemedelstvi ve Francii, apod. vsude jinde, pracovni trh otevrit naplno vsude, aby bylo uplne jedno jestli shanim praci v Praze nebo Berline. Takovehle sjednocovani jake cini LS je pro kocku. Unie chce jen vyžrat kontrolu nad staty bez opravdoveho sjednoceni odspodu. Pak by taky ta sjednocovaci smlouva mohla byt mnohem kratsi a srozumitelnejsi.

X 26.5.2009 6:00

Jen citát z textu výše

občané silných a velkých států mají své zájmy Z PODSTATY lépe chráněny

Petr Brodsky 26.5.2009 4:27

Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

dvacátého století více lidí než komunisté. Ale to není všechno. Národní státy se především vychloubají tím, že teprve ony umožnily jednotlivým národům aby plně uplatnily a rozvinuly svou specifickou identitu.Jak takové uplatňováni ve skutečnosti vypadá si můžeme ověřit i na těch nejcivilisovanějších a relativně demokratických národních státech. Asi prvním a přímo vzorovým národním státem v Evropě byla v posledních 200 letech Francie.(Již od velké revoluce.)

Po celou tuto dobu se všechny francouzské režimy snažily zlikvidovat a potlačovat identitu národů obývajících francouzský stát a nadělat ze všech jeho obyvatel etnické Francouze hovořící výhradně francouzským jazykem. Teprve v posledních desetiletích se tato politika asimilační kulturní genocidy poněkud zmírnila, takže je dnes možné např. v Toulouse po několik hodin denně poslouchat televizi vysílající okcitánským jazykem a ani Bretonci se dnes nemusí bát používat svůj jazyk, jako tomu bylo za Velké revoluce.

Do značné míry je to ovšem výsledek tlaku evropských institucí. Francouzština dodnes nemá oficiální terminologii, kterou by bylo možno vyjádřit např. větu "Jsem francouzský občan české národnosti".Francouzští nacionalisté dodnes sní o tom, že nadělají ze všech francouzských občanů příslušníky francouzského etnika jejichž mateřským jazykem bude výhradně francouzština.  To ovšem vůbec není pouze francouzská specialita.Jak umožňovaly národní státy rozvoj národních identit si můžeme ověřit i u nás, ve střední Evropě. Od raného středověku byla Praha centrem tří národních kultur, české, německé a židovské. Co se s nimi stalo po r1918, kdy myšlenka národního státu zvítězila ve střední Evropě?

Zastánci národních států a odpůrci Lisabonské smlouvy dnes horují pro referenda. Na základě jakého referenda vznikla Česká republika?Jakým referendem byla schválena česká ústava?Jaké referendum povolilo tureckým nacionalistům vyvraždění Armenů v r.1915?

Jaké referendum povolilo Vám nacionalistům, abyste roztrhali

Petr Brodsky 26.5.2009 4:39

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

na kusy nejenom Jugoslavii, ale abyste vraždili své sousedy, s nimiž jste žili ve stejných městech a vesnicích společně přes dva tisíce let již od římských dob? To nezavinilo žádné referendum, to zavinila šílená myšlenka monokulturního, monojazykového národního státu, která vás nutí abyste nenáviděli své sousedy jenom proto, že mají jiný mateřský jazyk než Vy.

Prorok 26.5.2009 9:37

Vy nejste žádný malý magor.

Opravdu si myslíte, že státy udrží pohromadě multikulturalistické žvásty? Krev není voda, Vy chytrolíne.

Harpyje 26.5.2009 10:45

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

R^

michal 26.5.2009 9:40

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

"Jsem francouzský občan české národnosti".  Je suis le citoyen de  nationalité tcheque. To jako rodilý Francouz nepochopí vocogo?

Harpyje 26.5.2009 10:44

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

To je pitomost. Když už, tak citoyen francais d´origine tcheque. Nebo Tcheque, naturalisé francais.

michal 26.5.2009 12:38

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

sorry, harpyje, vypadlo mi slovo francais. Ale jak vidno, jde to říci, dokonce, zdá se , více způsoby...

Jenda 26.5.2009 13:25

Re: Národní státy(včetně států nesporně demokratických) vyvraždily oloupily a z domovů vyhnaly v průběhu

Ano, tlak asimilační kulturní genocidy se zmirnil. Vysledek je ten, ze jsou oblasti kam se neodvazuje ani policie. Oblasti kde co chvili hori auta a obchody. Oblasti ve kterych se zvedne povstani, kdyz parta vypatlancu prchajicich po kradezi pred policii vleze do transformatoru a celkem pochopitelne tu exkurzi neprezije. Oblasti ve kterych nejen, ze se francouzsky nedomluvite, ale jejichz obyvatele neovladaji nic, krome arabstiny, nabiflovanych pasazi z Koranu a vyroby zapalnych lahvi a vybusnin.