16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luboš 29.7.2006 10:52

Re: Poznámka k bodu 5

To nedělá žádná armáda na cizím území. U nás byla rusácká posádka a každý voják ,který tu něco provedl byl v rychlosti odlifrován do sajuzu.

Luboš 29.7.2006 10:46

Re: Re: USA rakety a naco pro Boha?

Už aby tu náhrada za ropu byla! Zatím se nic adekvátního nenašlo, co by ropu v současné míře používání nahradilo.

Ano, za první republiky se tvořil obranný systém, byla dokončena sotva třetina, a jediný efekt z něho je, že dnes slouží jako muzeum naší smutné historie.

Strašidlo D.Z. 29.7.2006 10:23

Re: Re: Re: Re: Auvajs Tomasi,

Jen tak dál pánové,vidím,že radostně odhýkáte třeba vydání Sudet a Těšínska.Vždyť jsme přece v EU.

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 10:08

Re: Re: Re: Re: Re: Poznámka k bodu 5

konspiracni teorie o tom, ze kdyby to bylo v US, tak mu to neprojde

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 10:06

Re: Re: Re: Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

neboj se neceka. po 4 letech v JARu me hned tak neco nerozhazi a Labor pujdou brzy od valu ...

Mirek F. 29.7.2006 9:38

Re: Re: Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

  Spojenci se vyznačují tím, že si vzájemně pomáhají proti ohrožení. Tak se děje například v Afgánistánu, zde šlo o jasnu věc, boj proti organizaci, která spáchala teroristické útoky 1109. Proto i zde byli nasazeni naši vojáci.

Poláci se angažují v Iráku, který, jak známo, Američany nenapadl. Prosím, je to polské právo, polská politika (očividně se chtějí vymezit proti současnému trendu v EU). Ale činí tak dobrovolně, pochybuji, že zastávají názor, že menší země musí srážet paty  a automaticky následovat  tu větší do jakékoliv války. Takovému vztahu se neříká spojenectví, nýbrž vazalství.

Řekl bych, že i v UK vás očekává nepříjemné překvapení, neboť i tam se stále více a více lidí ohrazuje proti tomu, aby Blair dělal Bushovi poslušného pudlíka. Jak to vypadá, možná brzy budete zklamaně  prchat až za oceán:-).

Bobo 29.7.2006 9:29

Re: USA rakety a naco pro Boha?

Technologie běží takovým tempem, že lidé zastaralé naftové a benzinové motory za pár let opustí sami a Rusové s araby se v té ropě utopí. Souhlasím s panem Hssem, že je třeba u nás postavit obranný raketový sistém. Vždyť za první republiky se taky stavěl obranný sistém bunkrů podél naších hranic, tak proč teď bychom nemohli mít na svém území obranný sisté raketový?

jasan 29.7.2006 9:12

ja budu docela rad

kdyz tu ty rakety budou.

pritomni i EU Chamberlaini pro mne predstavuji bezpecnostni riziko - jako v historii vzdy

wandy 29.7.2006 9:06

Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

Irán již údajně od severní koreje koupil 18 sad BM-25 na zvětšení doletu svých raket na 3500 km - primárním cílem bude na tuto vzdálenost kdo asi? Střílet je zřejmě nehodlá (hlavice, až je bude mít, dodá Hizballahu, aby provedl špinavou práci), ale k vydírání a blokování jakékoliv akce EU a NATO se tyto střely hodí výborně. A pokud se týče reakce Rusů - pro jejich nové generace balistických střel by tato protiraketová obrana asi nebyla vážnou překážkou.

Hawk 29.7.2006 8:58

Re: Re: Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

Také jsou poněkud větší země....

Hledajíci 29.7.2006 8:16

USA rakety a naco pro Boha?

K bodu Rusové jsou informováni : Generální štáb ruské armády jasně a zřetelně prohlásil, že si každý má právo na svém území budovat co chce. Ale Rusko má právo považovat některé tyto akce za akce ohrožujíci bezpečnost Ruska, a proti takovým akcím budou provedeny patřičné proti-akce. A také lze najít posudky raketových odborníků, jiných než pana Hasse, který je pokud si vzpomínám novinář a žije v Canada. --- Jak omezení musí býCo se stane,  politikové a občané statu jako ČR, státu který pokrývá velkou čast své potřeby zemního oleje a plynu z Ruska a rabských a muslímských zemí, a přičemž dští oheň a síru na tyto země. Co se stane když Rusové a Arabové za ty provokace utáhnou kohoutky na ropo- a plynovodech? Bude pan Hass dodávat z Canada olej a plyn do ČR? Je pan Hass majitelem naftových polí a tankerů? 

Mephisto 29.7.2006 7:59

Re: Re: Re: Re: Poznámka k bodu 5

No ale počkej, tohle není žádná konspirační teorie; To, že ten pilot té stíhačky byl potrestaný buď jen symbolicky, nebo vůbec, je snad fakt, ne? A že o té lanovce moc dobře věděl, je také jasné - vždyť se to lano snažil, stejně jako řada jeho kámošů - podletět. A jaké bylo oficiální zdůvodnění USA, proč-že ho nepotrestají? Protože ta lanovka nebyla na US. mapách!!! Prostě síla.

Takže jaká konspirační teorie?

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:56

Re: Re: Re: Auvajs Tomasi,

referendum o US zakladne je stejny nesmysl jako referendum o danich, atomovych elektrarnach a trestu smrti. 70% ceskych obcanu si preje trest smrti a presto ho nemame.

Tomáš Haas 29.7.2006 7:54

Re: dotaz

Vláda projednala zahájení výměny technických informací o systému protiraketové obrany na svém zasedání 4.2.2004, za řízení místopředsedy vlády B Sobotky, a vydala k tomu usnesení č. 119/D. Toto usnesení bylo označeno jako tajné.

ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané dne 12. července 2006 (26. schůze)  19. Zrušení utajení usnesení vlády ze dne 4. února 2004 č. 119/D, k průběhu výměny technických informací o systému protiraketové obrany, a utajení související části záznamu z jednání schůze vlády ze dne 4. února 2004. Vláda z podnětu ministra obrany přijala usnesení č. 866.

Na svém zasedání 12.7.2006 vláda toto usnesení odtajnila (usnesením č. 866). Ani původní, nyní odtajněné, usnesení vlády (č. 119/D), ani

"odtajňovací" usnesení z 12. července 2006 (č. 866) není dosud na

serveru vlády přístupné.

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:54

Re: Re: Re: Poznámka k bodu 5

kazdy vojak chce byt vetsinou souzen podle zakonu sve zeme a podle vojenskych radu sve armady ktere zna. napriklad znasilneni chlapa chlapem v CR do roku 2006 bylo jen omezenim osobni svobody s podstatne nizsi sazbou. predpokladam ze italie ma vyspelejsi trestni pravo

nemyslim si, ze americke vojenske soudy soudi ruzne podle mista zlocinu. nejde jen o lanovku. jde i o to ze ohrozil stroj za miliony dolaru a zbytek posadky. a taky dustojnici neradi vidi, kdyz podrizeni delaji pi..viny

jinak konspiracni teorie, ze US armada nechava sve vojska v zahranici delat bordel a jeste je za to ani netresta, mi prijde usmevna

kdyby nejaka ceska guma prefikla nejake afgance pred volbama v CR, tak by Paroubek hrimal jako prvni, aby toho vojaka afganci ukamenovali. po volbach v CR by Paroubek asi nereagoval, ale to uz je jina story ...

exulant 29.7.2006 7:49

Re: Referendum v této věci by svědčilo ....

Jo, na to v anglickem jazyce maji dva akronymy - NIMBY cili not in my backyard , ne na mojim zahumenku, a                                                                      NIMTO cili not in my term in office , ne dokud jsem zvolenej do uradu (funkce)

jeník 29.7.2006 7:41

Re: Re: Auvajs Tomasi,

milé strašidlo, vůbec si nemyslím, ža by bylo referendum pro tuto věc dobré. Svoji dměnku opírám o historickou zkušenost z těsně předmnichovské doby - jak by asi dopadlo referendum ve Francii a Anglii, kde by byla otázka "Máme bojovat za střední Evropu proti Hitlerovi ?" Pravděpodobnou odpověď najdeme v nadšených reakcích Britů po příletu Chambereina z Mnichova.

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:39

Re: Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

ve srovnani s polakame jsme spojenec na prd. polaci by si mohli stezovat jeste vice ze jim nekdo nepomoh, stejne se ale angazuji 10x vice nez CR

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:38

Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

a nejde jen o kseft firem. jde i o rozpocty americkych generalu. kazdy general jako jiny urednik chce mit co nejvice lidi a nejvetsi rozpocet

to ale neznamena ze protiraketovy system nemuze ochranit taky evropu

Mephisto 29.7.2006 7:37

Re: Re: Poznámka k bodu 5

To bych samozřejmě nechtěl, protože Afghánistán není demokratický ani náhodou. U nás opravdu není zločin jít bez burky po ulici. Svou otázkou snad tedy připodobňuješ Afghánistán k Itálii? Nebo k ČR? Myslíš, že kdyby ten pilot USA přefikl lano u lanovky ve spojených státech, byl by potrestán tak (tj. nijak), jako když to udělal v Itálii??? Já si myslím, že pokud by to samé udělal v USA, šel by si to pěkně na tvrdo a hlavně na dlouho odsedět. A o tom to je.

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:36

Re: Re: Auvajs Tomasi,

takze co to teda je "cruise missile", kdyz ne raketa???

Mephisto 29.7.2006 7:31

Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

Sorry, jsem asi nechápavý, ale KDY jsme se na někoho vysrali???? Pokud vím, poctivě v rámci NATO posíláme vojáky, kam je třeba, polní nemocnice, vojenské policisty, atd.

Pokud JÁ vím, tak máme z dějin docela traumatické zkušenosti v tom ohledu, že se postupně všichni vys*ali na nás! (Roky 1938, 1945, 1948, 1968, ...) Když mluvíš o tom, jak češi umějí jenom brát, pověz, co nám NATO doposud dalo? O ničem konkrétním nevím. Zato, viz. 1. odstavec, vím o tom, co my jsme udělali pro naše spojence.

Tvoje tvrzení, Paule, se mi zdá naprosto nehorázné! Otočené o 180 stupňů. Nechceš-li být označen za demagogického sedmilháře, měl by ses k tomu vyjádřit.

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:31

Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

neleti rakety z ruska pres severni pol???

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:30

Re: Poznámka k bodu 5

a chtel bys aby cesti pruzkumnici byli trestani podle afganskych zakonu???

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:28

Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

souhlasim. dalsi duvod proc se stehuju do UK a ma decka budou Briti s peknym britskym prizvukem

Paul 29.7.2006 7:09

Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

Mohlo by to totiz zmatnou americkou i svetovou verejnost. K cemu je NATO pro cesko to je jasne. Vubec ale neni jasne k cemu je cesko uzitecne pro NATO. Cesi umeji jenom brat a ne davat. Vysrat se na vas, a nechat vas na pospas vlastnimu osudu!

Mephisto 29.7.2006 7:04

Poznámka k bodu 5

No, pan Haas ale Jerrymu v tomhle bodě moc neodpověděl; všichni víme, jak to bylo s tou Italskou lanovkou. Stejně jako nejsou socky technici, obsluhující raketová sila, nebyli socky ani US piloti v Itálii. A stejně způsobili díky svým frajeřinkám to, co způsobili. OK, to se může stát, je to tragédie, ale stát se to může. Jenže pak by měl být takový frajírek náležitě potrestán, a to nejlépe v té zemi, kde neštěstí způsobil!!! A to se nestalo. Nebyl potrestán nejen v Itálii, ale de fakto ani v USA. A to je skandální. Není sebemenší sůvod si myslet, že u nás by tomu bylo jinak. Ono, i když je člověk vzdělaný a inteligentní, má-li důvod myslet si, že je v podstatě beztrestný (a on ho má!), má velmi silný sklon toho zneužívat...

zoch 29.7.2006 6:52

Pane Haasi

Obdivuji,že dáváte tolik energie do výměny názorů s hlupáky,opožďěnci a lidmi  třeba i normálními ale zakopanými ještě hluboko v bipolárním světě minulého století. Je to Váš čas,Vaše energie.

Kryštof 29.7.2006 6:24

Referendum v této věci by svědčilo ....

a. o zbabělosti našich politiků přijmout řešení mající dosah mnohem delší než je jedno volební období

b. o věrolomnosti našich politiků, kteří mají plná ústa spojenectví se západní Evropou a USA, ale nejsou ochotni pro své spojence cokoli udělat

c. patrně by potvrdilo maloměšťácté strachy a desítky let propagandou promytí mozků u většiny obyvatel ČR.

To poslední se mi vůbec neříká lehce. Jak vůbec lidé, jejichž otcové se hněvali na Brity a Francouze, že ve jménu odmítání svého rizika a nepohodlí nedodrželi své dohody s námi před 2. světovou válkou, mohou argumentovat proti USA základně?

Strašidlo D.Z. 29.7.2006 4:03

Re: Auvajs Tomasi,

Milý Hipíku,než začneš plkat něco o bolševické pravdě a dřistat o raketách s plochou dráhou letu(které ve skutečnosti raketami nejsou) a plány Varšavské smlouvy,doporučuji skutečně prostudovat historické vojenské podklady a časové souvislosti.Není to zas takový problém.Dozvíš se kdo a kdy začal budovat  "díry" pro atomové miny,že nešlo původně o likvidaci řídicí elektroniky atomovým šokem,ale o zastavení event. útoků tankových klínů Varšavské smlouvy na uzemí tehdejší NSR a dalších.Předpokládám,že nepodezříváš němce,že ty "díry" chtěli vyhrabat na území ČSSR.Tvé další úvahy o zaminování Krušných Hor a Šumavy je z kategorie scifi. A o žádnou naši obranu nejde.Vynech tedy politické emoce a vem na vědomí,že jsem panu Hassovi a dalším dobrým rádcům z emigrace, jen chtěl říci svůj vlastní názor o elementární nutností referenda k této záležitosti.Tvé další plky,kde jsem byl,co jsem viděl a jak mám dýchat si prosím ponech k vlastnímu využití,potřebuješ to.