16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zewa 29.7.2006 15:35

Tendenčnost

Vidí,že Neviditelný pes tendenčně hafá. Na jedné straně oprávněně kritizuje sociální rasismus kritizovaného článku, na druhé straně ze stejných pozic se vyjadřuje o Halo novinách.;-ORvVV

jezevec 29.7.2006 14:52

Re: Re: Re: Re: Re: Auvajs Tomasi,

myslim že sudetáci i těšíňáci by příslušnost k německu brali hned od zítra.

německé zákony, německý pořádek, německy důkladnou byrokracii a německé platy.  

ano, chuj s hranicema a chuj s českym ísečkem, vždyť jsme v eu. už aby to bylo!

vlad 29.7.2006 14:49

Re: Re: Re: Re: dobrovolne se stat bojistem?

z toho duvodu tady ty rakety stavet chteji. Proto vypovedeli dohodu o protiraketove obrane. Proto pripravuji mezikontinentalni rakety Trident s "konvencni" havici (kdo behem nekiloka minut pozna jaka hlavice leti??  Je to porad stejny, na konci 40 let meli zakladny po celem svete a pripravovali bombardovani SSSR ale na tak velke uzemi nemeli v te dobe dostatek A-pum (nedavno bezel na CT pekny brit. dokument). No a pak jim Korojov s R7 zatnul tipec. Bezpecnost USA se VYRAZNE ZMENSILA. Ted to bude stejny.

P.M. 29.7.2006 14:49

Re: názor

Tak! Zadne cavyky s nima! ( Jen nevim: Kolik se vyfasne za vlastizradu musi byt nekde v zakoniku.Na jak dlouho se ale bruci za "schvalovaci"?Nejak me ta veta polit(ruka) nahore zmatla.) 

jezevec 29.7.2006 14:47

Re: Re: drahy Vladiku

že nečelit zlu mělo v hostorii vždy jen jediný efekt: a to ten že zlo mělo čas nabrat sílu.

Flasi 29.7.2006 14:09

Re: Re: Re: dobrovolne se stat bojistem?

Jenze to je blouzneni a vsichni to vi. Z tohoto duvodu tady ty rakety stavet nechteji.

vládík 29.7.2006 14:07

Re: Re: Re: Re: Ha ha

V čem a proč?

vládík 29.7.2006 14:05

Re: drahy Vladiku

Jsem strašně hloupý: jak to souvisí s argumentací?

deda 29.7.2006 13:54

Ideologie

Pane Haas, vysvětlete mi prosím, z jaké "neideologické báze" jste svůj názor dal dohromady Vy ?

jasan 29.7.2006 13:10

drahy Vladiku

Chamberlainovska taktika - krmit, nedrazdit, uplacet - uz stala miliony mrtvych

Jirka H. 29.7.2006 12:56

Re: Re: Ha ha

Jsou to jediné fungující systémy. USA je udajně z výzbroje vyřadily, Rusko je má dodnes, v rámci toho jednoho ochranného systému Moskvy co ho povolovala ABM.

vlad 29.7.2006 12:53

Re: Re: dobrovolne se stat bojistem?

Pokud bude US základna v ČR budeme první "na ráně" my ne Německo.  Studie  US think(?) tanků blouzní o tom že po "preventivním" masovém jaderném útoku zůstane Rusku jen několik raket na odvetu. Ty mají zadržet rakety  v ČR.

vládík 29.7.2006 12:45

Díky za argumenty proti

Díky. Teprve váš článek mi otevřel oči.                                                                                                              1/ Ano,útok na základy by zřejmě nebyl o nic horší, než jiný útok teroristů. Ale byl by mnohem pravděpodobnější, stejně jako nesrovnatelně pravděpodobnější by byly teroristické útoky obecně v celé naší krásné vlasti.

  2/ Z hlediska vojenského by prvotní útoky musely být vedeny přinejmenším na naváděcí radary sytémů, ne-li na rakety samé. Viz např. dlouholetá taktika USA před napadením Saddámova Iráku.  Píšete slušně, nerad se od takového stylu odchyluji, ale nelze než konstatovat, že popírání tohoto faktu se může dopustit buď úplný blb, nebo nesmírný darebák - demagog (to nejsou nadávky, opravdu jen popis jediných možných vlastností autora tvrzení, že se naše bezpečnostní situace nezhorší - a to výrazně).

      3/  Bolševické tvrzení o hodném bratru (SSSR) či stýčkovi Samovi (USA), který vynaloží miliadry dolarů, jen aby ochránil chráněnce či Evropu a sám z toho nemá nejmenší prospěch jste si mohl opravdu odpustit.  Samozřejmě, že oba "hodní" příbuzní se pouze snažili (snaží) oddálit nebezpečí od svých bran. A to lze pouze na úkor někoho jiného.  Ideologie a praktická obecná politika obou států je výrazně odlišná, ale vojenská strategie je (a asi musí být) jen jedna. Argumentace stanoviskem MO (které nutně musí být lobistou pro výstavbu základen) mi připadá zvlášť zvrácená.

     4/ Zkušenosti s armádami, vyňatými z jurisdikce hostitelského státu jsou vesměs spatné (ba přímo katastrofální). Je jedno, jestli újmu utrpí několik jednotlivců (v případě tisícovky odborníků), nebo několik stavek lidí.  A zkušenosti s přístupem USA k prohřeškům vojáků, jejich velitelů a generálů jsou celosvětové.

Závěr (musím končit pro omezenost počtu písmen): Jerry určitě nastraší.  PS: Argumenty jsou z mé hlavy. Nikdy (alespoň od dob reálné zletilosti) jsem nepřebíral v jakémkoliv oboru cizí argumenty. Nedělám to ani dnes.

Flasi 29.7.2006 12:37

Re: dobrovolne se stat bojistem?

Rusko? Neprodali vam spatny globus? Rakety letici na americke zakladny v Nemecku by nad nami uz prechazely mezi stredni a terminalni fazi letu.

Ladislav 29.7.2006 12:31

dobrovolne se stat bojistem?

Vezmete si globus a hledejte mista odkud a kam mohou letet rakety aby se ocitly v stredni casti letu nad CR.

Nevim proc by se Ceska republika mela sama nabizet coby potencialni bojiste pokud Spojene staty zautoci na Rusko. I zeme ktere nebudou do takoveho konfliku primo zatazeny by na tom budou dostatecne spatne.

polit 29.7.2006 12:30

názor

ten kdo schválí raketovou základnus takovou deklarovanou exteritorialitou by měl být souzen za vlastizradu a schvalovači taktéž

vlad 29.7.2006 12:28

Re: Re: dotaz

Haas lže jako zkušený propagandista. Postoj Ruska je jednoznačně odmítavý - viz např. vyjádření ruských generálů (např. www.rian.ru).  Že se na každou zbraň najde odpověď je známo z historie ( dnes Topol M, Bulava na nových ponorkách Jirij Dolgorukij - od. r. 2007, Tu 160 -letos dokupují daší stroje). Dále Čína zavádí DongFeng 31 na zemi i na ponorkách. Rakety jsou vybaveny mnohonásobnými manévrujícími hlavicemi a klamnými hlavicemi. Světovláda nebude.

 

Šerlok Humylsa. 29.7.2006 12:26

Re: Ha ha

prosím vás, kdy se používaly antirakety s jadernou náloží. Myslíte patrioty?

Šerlok Humylsa. 29.7.2006 12:25

Re: Re: Re: Ha ha

myslím, že nemáte pravdu.

Jirka H. 29.7.2006 12:17

Re: Re: Ha ha

Tak napůl :-D O to hůř, že toho ví pan Haas míň a ještě o tom píše.

Šerlok Humylsa. 29.7.2006 11:54

Re: Re: Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

no možná vám je znásilní soused, trubko.

Šerlok Humylsa. 29.7.2006 11:53

Re: USA rakety a naco pro Boha?

jo? A co s tou ropou budou dělat? Plavat v ní?

Šerlok Humylsa. 29.7.2006 11:51

Re: Ha ha

Jirko, vy jste odborník, nebo hospodský kecálista?

Jirka H. 29.7.2006 11:28

Ha ha

Páni, autor o problematice fakt nemá ani páru :-D Nedávno na idnes.cz byl online rozhovor s odborníkem na antirakety, aspoň to by si měl přečíst. Samozřejmě, že antirakety, o kterých se uvažuje pro USA základnu v ČR, jsou určené k ničení balistických raket ve střední části letu. Tedy zcela mimo atmosféru, určitě tedy nebudou moci směřovat na ČR. Co je sporné, je princip těch antiraket. Pan odborník tvrdí, že USA už opustili ten jediný osvědčený princip, tedy antirakety s jadernou náloží, ovšem kdo tomu věří, ať tam běží...

Hardy 29.7.2006 11:23

Re: Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

Tak už padej a nevykecávej se tady.

Šoumen 29.7.2006 11:21

Re: Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

Už abys byl pryč. Pak můžeš všechno kritizovat 2x. A doufám že ti nekdo ty děcka z takové základny znásilní. To bude síla.:-D;-D;-D

Flasi 29.7.2006 11:20

Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

Natahnete si na globusu spagat mezi Iranem a SV pobrezim USA. Pokud iranske rakety poleti na USA, tak to bude pres Stredni Evropu.

Šoumen 29.7.2006 11:18

Re: Re: Re: USA rakety a naco pro Boha?

Jo a systém se píše s "Y".;-D

Šoumen 29.7.2006 11:17

Re: Re: USA rakety a naco pro Boha?

Ano, pokud ta základna bude naše, jako ty bunkry. Jinak referendum.

Flasi 29.7.2006 11:15

Re: Re: Re: Re: Re: Poznámka k bodu 5

Americke, stejne jako kazde jine civilizovane soudy nehraji na to co kdo urcite vedel, ale na to co se prokaze. A kvuli tomu obcas zjevny vinik obcas unikne bez trestu. Povazujeme to za lepsi, nez obcas zavrit nevinneho.

Ten pilot nebyl potrestan za shozeni lanovky, protoze mu nebylo dokazano, ze vedel, ze podleta lanovku. Vyznamnym dukazem v tehle zalezistosti byly zaznamy o letu, ktere ovsem pilot znicil. Takze byl odsouzen za mareni vysetrovani - a z tohoto pohledu velmi prisne.

Pokud nekdo zjevne opily zpusobi dopravni nehodu, tak pokud bude jeho vysledek krevniho testu znicen, tak bude potrestan, jako by ridil strizlivy. A pokud by se zjistilo, ze ten vysledek znicil sam, tak dostane jenom maly trest navic. U nas tyhle vzorky sice obvykle nenici vinik sam, ale je to ukazka, ze u nas to v podobnych pripadech funguje uplne stejne. Zniceni dukazu se ani u nas ani v USA nepovazuje za formalni priznani viny.