16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
strejda 30.7.2006 20:23

Re: Re: Re: Omyl, strejdo

Nikdy není pozdě. Souhlasím s vámi. Je ale opravdu skutečnost, že OSN vyhlásila Srebrenici za bezpečnou zónu (byla to nejen Srebrenica, ale i další muslimské enklávy). Neměla proto obranu. V podstatě se v ní shromáždili ti, kteří nechtěli válčit (ve všech etnikách jich byla většina). Odevzdali zbraně a žili z humanitární pomoci. Bylo to obrovské selhání OSN. Holandská vláda (zcela jiná) kvůli Srebrenici padla asi po 10 letech.

onlooker 30.7.2006 19:47

Re: Re: Pravda-nepravda :)))

Tak mi to odmítlo komentář pro údajné neslušné slov - to jsem zvědav jestli to vezme kopii tohot již prošlého příspěvku:

Čtenáři, upři tvůj zrak na ten váš mrdník v ČR a nestrkej ten tvůj český usmrkaný rypák do USA . . . 

onlooker 30.7.2006 19:35

Re: Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

učinil jsem tak, ale jde to severněji od Střední Evropy!!!

G. Pašek 30.7.2006 19:23

Re: Re: Pravda-nepravda :)))

Stanine, ten nesmysl prohlásila přitroublá demokratka dorota Albrightová při volební kampani  pro kečup Kerry,  že republikáni prohrávají volby a mají schovaného UbL a vytahnou ho jako eso  týden před volbama aby vyhráli . . . . 

Demokrat TV ukecánek Bill Moyer prohlásil na TV PBS,  že když vyhraje demokrat Kerry, republikáni udělají vojenský puč a svrhou Kerry . . . . naštěstí blbeček B. Moyer už tam není . . . .

Bojar 30.7.2006 18:46

Re: Žádné cizí základny na našem území

Já si myslím, že vám váš názor nikdo nebere, ale jsou i jiní voliči a ti mají zase jiné názory. Podle mého názoru, o těchto věcech by neměli rozhodovat voliči. Nechci nikoho urážet ale většina voličů nemá ani páru o těchto problémech. Toto je problém čistě vojenský a samozřejmě politický. Tož tak.

Stanin 30.7.2006 18:25

Re: Pravda-nepravda :)))

No pekna kokotinka...nyni ale konstruktivneji.. Pred 2. volbami, kde zvitezil opet GWB bylo "verejnym tajemstvim", ze americka armada "zatkne a predvede" Usamu bin Ladina, coz bude GWB nejvetsi eso v rukavu ..:))..Nic takoveho se nestalo..Kdo si na to nepamatuje, tak at zacne brat nootropika

Alex Juchelka 30.7.2006 18:17

Re: Re: Re: dotaz

To je Vaše právo Andyo. Myslete si, co chcete. Ovšem já proti ČR žádnou patologickou nenávist nechovám, akronymy a podobné nesmysly nepoužívám a své názory jsem byl vždy schopen oddůvodnit a doložit, popř. uznat své chyby. Proškův, arogantně presentovaný, názor na základny, o jejichž rozšíření do centrální Evropy prý údajně nikdo neuvažuje, jsem jednoznačně vyvrátil. Myslím si, že Vám Vaše osobní nevraživost brání realisticky zhodnotit, kdo má pravdu. Nehledě k tomu, že se zde vyjadřuji v drtivé většině pouze o situacích, které zahrnují USA. O situacích, kde konkrétně Vaše znalosti a potenciál kvalitních příspěvků do diskuse je minimální a Vaše negativní kádrování proto beru jako kdákání hašteřivé domovnice... Šalom! ;-)

www racek 30.7.2006 17:42

Re: Není důležitá základna

to jsou vojenské újezdy, víš?

Strašidlo D.Z. 30.7.2006 17:40

Re: Rozhnodnuti ANO/NE nelze provest bez argumentu

Je to marné,zde na Psu mají pravdu se sílou axiomu jen Aston - Neff,Haas,Hipík a Rosťa Hedvíček.Demokracie v Absurdistánu? Dobrý fór.

Michal 30.7.2006 17:35

Re: nepodložená lež, jako obvykle

Tak to se omlouvam, to jsem nevedel,  Nicmene se domnivam ze by  vojaci USA meli spadat minimalne po dnasi voj. policii tak jak je obvykle u jinych vojaku NATO pri cviceni u nas a naopak.

Volič 30.7.2006 17:33

Žádné cizí základny na našem území

 Nechci na našem území ani ruskou ani americkou ani německou, ani britskou ani žádnou jinou vojenskou základnu, která by nepodléhala nám. Jistě se najde mnoho chytrolínů, kteří mně budou přesvědčovat o nezbytnosti,  výhodnosti a přímo nutnosti umístění např. německé tankové brigády na našem území. Jako volič říkám ne. Budou nás muset opět okupovat jako Rusové.  O schopnostech amerických politiků svědčí  výsledky jejich činnosti  v Kosovu a v Iráku. Humanistické bombardování Srbska a výsledný efekt - vznikajicí islámistická republika v Kosovu. V Iráku  je každodenní penzum mrtvých větší než za vlády Husajna a i tam hrozí vznik tentokrát dvou islámských republik - jedné šíítské a jedné sunitské. Jinak řečeno - na co Američané  sáhnou to po*erou. A takovým lidem chcete  dovolit odpalovat rakety z našeho území?

Minorita 30.7.2006 17:22

Re: Re: Omyl, strejdo

Asi už se vracím pozdě, ale přece.

Mám dojem, že Srebrenici neodzbrojila OSN. Srebrenica se prostě vzdala, protože už nemohla vydržet obležení dál. A holandská jednotka OSN poté nedokázala zabránit hromadné popravě zajatců ze strany Srbů, ani se o to nepokusila. Padla kvůli tomu jedna holandská vláda.

Na tomto znění bych se s vámi shodnul.

Strašidlo D.Z. 30.7.2006 17:18

Re: Re: Dokud

Hele,velký bojovníku kde jsi už bojoval?  Jako záklaďák v Česku,než jsi vzal dekle? Můžeš mi ještě popovídat nějaké další pohádky? Předtím však dolož pohádky na které jsem reagoval v sobotu v začátku komentářů.Už je mi z českých radilů z emeriky k blití.

vládík 30.7.2006 16:26

Re: Re: Re: kecy, kecy, kecy

sorry. poznámka byla k Jasanovi

fakír 30.7.2006 16:17

Re: Proč pořád argumentovat?

R^R^R^

BIS 30.7.2006 15:49

Israel Über Alles

ISRAEL UBER ALLES

Alias 30.7.2006 14:19

Re: Re: GWB je teroristata stejně jako Usáma,

Blahoslavení ............... . Závidím vám vaši případnou hrdost. Já bych se za to styděl.

P.M. 30.7.2006 14:12

Re: Dokud

Velmi dobre suma sumarum. Skoda, ze pstrosi s hlavou v pisku to nemohou videt. Jak Hipik rika,doufaji, ze k njim bude nepritel setrnejsi.

strejda 30.7.2006 13:49

Re: Omyl, strejdo

Netvrdím, že nebyly i masakry na Srbech. V Bosně se pral každý s každým. Tady jde o to, že OSN garantovala bezpečnost ve Srebrenici, odzbrojila muslimské zbrojence a pak je vydala k popravě.V tom vidím rozdíl.

strejda 30.7.2006 13:44

Re: Re: bod 2

Dávám přenost vlastním názorům. Jsem rád, že je mám.

J. 30.7.2006 13:42

Re: bod 2

To je jasne, protoze:

http://nehoupat.blogspot.com/

Jara London 30.7.2006 13:42

Není důležitá základna

důležité je, kdo vlastní pozemky v lokalitě, kde bude postavena. Tvrdík, Gross, Liška ...... . O tom to celé je. Když dokázali na popud Šloufa a pánů Hávy a Pigy z Omnipolu zrušit nejprve Vojenské obranné zpravodajství proto, že rýpalo do častých návštěv Tvrdíka v bordelu madam Barkové, pak i armádu ČR ve jménu získání 100 mld Kć na nákup gripenů a prohnání těchto peněz "přes ty správný firmy",  zřízení raketové základny na pozemcích, které tato parta vlastní, je už úplná brnkačka.

J. 30.7.2006 13:35

Re: Americká základna tu bude, at chceme,, ci ne - zitra ci za 10 let

Jasne ze tady bude. Drive nebo pozdeji. Nektere "spojenecke nabidky" nase elity proste z kratkozrakosti odmitnout nedokazou... a zbytek se uz zaridi, aby si prosty lid myslel, ze pohosteni cizi armady, rekneme na 50 let, je to nejlepsi... spousta penez (Americane jsou bohati, ne?), investic, hi-tech armadni rakety, ktere nema nikdo jiny (ktere bohuzel nekontrolujeme)... a vubec je dobra vec mit tady Americany. Vzdyt mame po Rusech spoustu nevyuzitych vojensky prostoru. Tak je dame Americanum... za 50 let treba Cinanum... To je jedno. Proste dneska je to vyhodne a nase deti uz si s temi cizimi vojsky se smlouvami do roku 2088 budou muset poradit.

Rika se, ze deti plati za chyby otcu.

kylchap 30.7.2006 13:28

Americká základna

tady prostě bude a kdo bude protestovat dostane přes hubu!

Cruton 30.7.2006 13:12

Re: Re: Jiný pohled na stejnou věc

1) Základna za podmínek, které kladou USA, bude vadit těm, kteří chtějí suverénní a samostatnou ČR.

2)"Systém proti vymyšlené hrozbě není efektivní": Kdyby příslušná hrozba byla reálná (tj. nebyla vymyšlená), tak by tento protiraketový systém stejně nebyl schopen nepřátelské rakety v požadované míře zlikvidovat.

Cruton 30.7.2006 12:56

Re: Re: kecy, kecy, kecy

1) Nevadí mi jiné vidění problému. V rámci vzájemné výměny názorů jsem pouze uvedl svůj pohled.

2) O jaké protiargumenty máte zájem?

Cruton 30.7.2006 12:43

Re: Re: jasanova chamberlainovská politika

Ad "Potupné podmínky": http://www.novinky.cz/domaci/protiraketova-zakladna-usa-by-nepodlehala-ceskym-zakonum_91407_qvh5e.html

Ad "Ohrožená suverenita": Schválením amerických podmínek se stáváme rukojmím USA. Pokud USA napadnou například Rusko, tak Rusko v rámci přípravy odvety nejprve zlikvidují americkou protiraketovou základnu v ČR. USA nás tímto způsobem mohou zavléci do konfliktu, který jsme si nepřáli. Suverenní stát si určuje své protivníky sám.

Ad "Komu chybí Velký bratr": Já jsem za samostatnou a suverénní ČR, která je otevřená ke vzájemně výhodné spolupráci s jinými státy. Zato Vy se evidentně bez nějakého Velkého bratra (nyní momentálně USA) nedokážete obejít.

vládík 30.7.2006 12:11

Re: Pane Haasi

Proč myslíš, že každý, kdo nesouhlasí s tvým názorem je hlupák?  Přemýšlej, zda to nemůže být i opačně?  Nebo půl:půl

vládík 30.7.2006 12:09

Re: kecy, kecy, kecy

Že ti nevadí, že tolik lidí má i jiné vidění. Co místo odvolání na historii také dát protiargumenty?

Jenda 30.7.2006 12:08

Re: GWB je teroristata stejně jako Usáma,

OSN je tak maximalne k smichu.