16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kivi 30.7.2006 0:20

Proč pořád argumentovat?

Zaráží mne ta snaha být opravdu tzv. IN. Tedy nějak pořád zdůvodňovat, proč základny na území této malé země chci, či nechci.

Mně opravdu stačí jenom jednoduchá otázka s velice jednoduchou odpovědní volbou: "ano" či "ne".

Chci pouze vyjádřit svůj požadavek!!!! Nechci nikoho přesvědčovat o jeho správnosti.

Mysch 29.7.2006 23:31

sakra, tohle nam tu

ale ta ruda propaganda v evrope uplne zatajila.

dneu 29.7.2006 23:24

nepodložená lež, jako obvykle

...jediné, s čím lze v tomto komentáři souhlasit je, že pilot EA6 Asby dostal pohých 6 měsíců a byl vyhozen z armády. Clinton se velmi vážně omluvil, stejně jako představitelé Pentagonu a USAF. Pozůstalí dostali okamžitou pomoc od italské vlády 65,000 dollarů za osobu, kterou USA Italii zaplatily. NATO vyplatilo za každou zahynulou osobu 1.6 mil. USD, z čehož USA zaplatily 75%.

Mysch 29.7.2006 23:23

jo ony cechy

byly vzdycky nejdulezitejsi zemi na zemekouli. aspon si to cesi mysli. rakusaci si to mysli o jejich zemi taky. a verim, ze tasmanci jsou o tom taky presvedceni, ze bez tasmanie by se zemekoule rozpadla.

Kolemjdouci 29.7.2006 23:18

Zadne rakety v Cesku nebudou!

Vetsina Cechu dela ramena a odmitaji obranny raketovy system. Chci videt ten narek, az zjistime, ze bychom za nej jeste museli zaplatit nejake dinary. Myslite si, ze to bude zadarmiko a jeste budete Amikum nadavat. Vsechny komentare jsou spekulace o dulezitosti CR a jeji dulezite polohy na zemske kouli. Bez nas by si na USA nikdo ani nevystrelil, jakobyste nikdy v zivote nevideli globus. 

G. Pašek 29.7.2006 22:58

Re: Pravda-nepravda :)))

Čtenáři, upři tvůj zrak na ten váš mrdník v ČR a nestrkej ten tvůj český usmrkaný rypák do USA . . .  

Alex Juchelka 29.7.2006 22:39

Re: dotaz

Ještě před dvěma týdny Steve Prošek tvrdil, že americká vláda nemá o rozšíření raketového štítu do centrální Evropy zájem (i když jsem mu vzápětí dokázal opak - na základě svědectví samotného šéfa celého programu před americkým Kongresem) a že k žádným stykům mezi českou vládou a Američany v tomto ohledu nedošlo.

Poté, co se v tisku objevily zprávy, že ČR v této věci navštívila komise amerických expertů, začal tento 'odborník' klasicky mlžit a své předchozí výroky popírat.

Doporučuji ignorovat. Tento člověk nemůže přijít ČR na jméno, a to způsobem, který je zcela za hranicemi oprávněné kritiky. Je to vůl, který o problematice nemá ponětí, ale svou 'expertízu', klasicky maskovanou nesmyslnými akronymy a rádoby vojenskou hantýrkou, nabízí na potkání všem těm, kdo se nechají oblbnout jeho neskutečně pitomými kecy... ;-D;-D;-D

František Klouček 29.7.2006 22:35

Re: Re: Re: Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

Nezáleží na velikosti,ale na technice.

František Klouček 29.7.2006 22:33

Re: Re: Re: Doufam, ze rakety v cesku nebudou.

Šoumene respektuj prosím pěkně ostatní.Děkuji.

ctenar 29.7.2006 22:29

Pravda-nepravda :)))

Sometime before the 2008 presidential election,and

possibly much,much sooner,the United States Government will detonate

a small nuclear bomb in an American city,killing 10,000 to 100,000civilians The U S government will blame Al Qaeda or Iran ,“postpone” upcoming elections,make Bush the president

indefinitely(i.e.“President for Life”),suspend the Constitution,impose martial law,and the fearful American public will go along with it  all http://english.pravda.ru/opinion/feedback/17-03-2006/77430-bush-0(Y)

ctenar 29.7.2006 22:14

Re: Re: poslete je do Polska

nenechat se zatahnout do silenych planu imperialnich neoconu neni ignorantni, ale prozretelne.Beware of the Americans bearing gifts:-D:-D:-D

G. Pašek 29.7.2006 21:58

Re: poslete je do Polska

Ano, souhlasím,  postavit je v Polsku 10km od hranic ČR . . . . . polský vlk se hezky napapá a česká ignorantní koza zůstane celá . . . uráááá, prostě to je pověstné české WIN-WIN-WIN.

ctenar 29.7.2006 21:25

poslete je do Polska

Tam jim to aji pozehnaji. Urcite se tam najde par tisic hektaru placatiny ktere budou lip vyuzity nez pestovat prebytecne plodiny pluhama s taznou kravou.Par set Polaku by si pomohlo z bidy,papezenci by si jeste vic splhli u Bushe. Proste bylo by to WIN-WIN-WIN

pro vsechny.:-D

Michal 29.7.2006 21:24

Jurisdikce

>-S většinou lze souhlasit, ale pilot letadla , které strhlo lanovku v Itálii byl minimálně důstojník , tedy žádná socka. A že ho Italové nesoudili to je pravda( ani se neomluvili pozůstalým natož je odškodnit!) Pokud tedy tady amíci budou, měli by spadat např. pod naši vojenskou policii.

mile Strasidelko 29.7.2006 20:58

Re: Re: Auvajs Tomasi,

cemu rikas historicke podklady ?

Cruton 29.7.2006 20:22

jasanova chamberlainovská politika

Nevím přesně, co jste nám chtěl svým zvoláním sdělit. Z tónu Vašeho příspěvku však usuzuji, že zřejmě horujete pro vybudování americké základny a že uvedené potupné podmínky USA Vám nejsou proti mysli. V této souvislosti nevidím rozdíl mezi politikou Chamberleina a Vaší. Chamberlain prodal Němcům naše Sudety za "mír" pro zbytek Evropy. Vy chcete také prodat kus našeho území a suverenity - tentokrát Američanům.

Ještě osobní poznámku. Zřejmě se už nemůžete dočkat až se Vás ujme nový Velký bratr. Velký bratr, který Vám zajistí spokojený a bezproblémový život - vyřeší zahraniční vztahy a vnitřní politiku ČR k Vaší spokojenosti. Už se nebudete muset obávat, že k prosazení svých cílů budete muset obětovat i nějakou energii, vyjednávat s ostatními a získávat je pro své myšlenky a cíle. Velký bratr nás bude všude vodit za ručičku a na Vás pak zůstane jen občasné kázání na Neviditelném psu o tom jací jsou Čecháčkové nesamostatný a zaprděný národ.

Flasi 29.7.2006 19:14

Re: Re: Re: Re: Re: dobrovolne se stat bojistem?

ABM vypovedeli proto, ze jinak by nemohli stavet zadny protiraketovy system. Jestli z tohoto faktu vyvozujete to, ze je to proti Rusku, tak s vami nema dalsi diskuze smysl.

Bloud 29.7.2006 18:19

Re: Re: Zajímavé!

Co to je mnohem dál ? Německo, Británie, USA ?

jasan 29.7.2006 18:13

kecy, kecy, kecy

jak nic nedelat. Politka Chamberlainu s historii proverenymi vysledky

Cruton 29.7.2006 18:00

Jiný pohled na stejnou věc

Autor předložil své myšlenky, já dávám k úvaze následující skutečnosti.

1) Je deklarováno, že raketová základna v ČR má chránit Evropu před íránskými raketami. Írán v současné době disponuje několika raketami Shabab 3 s doletem 2000 km. Dosáhne tak na Turecko, Rumunsko, Bulharsko a Ukrajinu. Írán nemá ZHN a disponuje pouze konvenčními hlavicemi. Současně Írán evropským státům nevyhrožuje žádným napadením a vzájemné vztahy jsou poměrně korektní. To, že Írán je hrozbou pro Evropu slyšíme pouze od americké vlády. Od stejné vlády, která celému světu tvrdila, že Írák disponuje ZHN a která je tam dodnes nebyla schopna najít.

2) Raketová základna v ČR má být součástí systému GMD. Tento systém však není doposud vyvinut a jeho efektivnost je neověřená. Američané se nám tak snaží vnutit systém, který proti jimi vymyšlené hrozbě není vůbec efektivní.

3) USA od ČR požadují aby měly výhradní právo rozhodovat o použití raketové základny. A to i přesto, že podle mezinárodního práva budeme za použití základny spoluodpovědní. Dále požaduje, aby jsme neměli mít právo provést inspekci a zjistit, jaké zbraně se na základně skutečně nacházejí. A za poslední požadují, aby personál základny podléhal výhradně americkému právu bez ohledu na to, zda by se případných přestupků nebo zločinů dopustil v areálu základny, či mimo ní. Takovéto podmínky kladou pouze okupanti a dobrovolně je přijímají pouze zaplacení přisluhovači nebo anální alpinisté.

Podle mého soudu je zapotřebí "lákavou nabídku" budování americké základny na území ČR odmítnout. Tato základna by nás "chránila" před neexistující hrozbou prostřednictvím neefektivního zbraňového systému. Za tento "zisk" bychom se pak mohli stát spoluviníky případné americké agrese vůči jiným státům. Nic nás nenutí akceptovat nerovnoprávný vztah s USA. Pro nás je mnohem výhodnější skutečná spolupráce v rámci NATO.

vládík 29.7.2006 17:50

Re: Re: USA rakety a naco pro Boha?

Svatá pravda. Já už ji slyšel před padesáti lety. Kromě toho,  taky že poručíme větru, dešti. Druhá teze je blbost trvalá, první v současnosti stejná, jako před těmi 50 lety.

vládík 29.7.2006 17:44

Re: Zajímavé!

Ježíš. Ten snad bude vzápětí následovat. To není jasné?? Jsou dvě možnosti:

1. Buď nás chce někdo zničit - pak to udělá nejprve tím záškodnictvím a pak raketou (bez raketové základny jen tou raketou)

2. Nechce zničit nás, ale potřebuje zajistit dolet raket mnohem dál. Pak bez základny si nás ani nevšimne. Se základnou nastane bod 1/

vládík 29.7.2006 17:40

Re: Re: Re: drahy Vladiku

Opravdu jsem nechápavý. Já měl dojem, že diskuze je o tom, kdo a na čí úkor se chce bránit před útokem. Ty rakety by totiž byly obranné.

O čelení zla je trochu jiná hra. Ale ani tady to není o převálcování jedné země druhou. Pak totiž nastává otázka, co považovat za zlo, resp. zlo pro koho (když to chcem řešit teoreticky /jak naznačuje jasanova poznámka/  a ne výhradně z pohledu Evropana).

S.P. 29.7.2006 17:39

Re: Re: dotaz

Podle pana poslance Hanuse - vlada Poslance a senatory NEINFORMOVALA! Toto neni tomasi o "utajeni" (rozpoctova zprava MDS pro rok 2004 byla na NETu uz 14 dni po schvaleni - myslim USA) - toto je o bezprikladnem chaozu, ktery v CR panuje.

Vsichni "vedi vse nejlepe" takze radeji se "utajuje" :-/ (Stabni system se rovnez utajoval - prisel tusim na 10 miliard korun a mohli na nem hrat leda solitaire!) - Gripiny, kseftiky z ujezdy atd.atd. .... utajeni? z jakeho duvodu - MDS stranky jsou dost explicitni, aby si z nich mohl vybrat ten kdo tomu opravdu rozumi (a umi anglicky) co potrebuje! .... dokonce tam maji PR - 24 hodin odpovida co se kdo pta!

Suma sumarum - ne amici, ale domocesi maji maslo na hlave a ted to kryjou jak se da. Zdravim - clanek je dobry.

Hrozd 29.7.2006 17:05

Re: Re: Pro Boha Bobo !!!!

Jsi jistě na slovo vzatý odborník a na takových jako Ty, kteří píší sistém místo systém (a nebyl to překlep,neboť to opakuješ) takoví Haasvé staví - tj. na jejich jednoduchosti, nevědomosti a snadné manipulativnosti.

Hrozd 29.7.2006 17:01

Re: Re: Ha ha

Šerloku Humylso - ty myslíš, že by na této základně byly umístěny Patrioty ? To snad nemyslíš vážně.

V každém případě platí, že to základna by výrazně snížila naší bezpečnost, neboť by z naší republiky udělala cíl případného prvého úderu proti USA (je již jedno, kdo a proč by jej vedl). Takovým cílem jinak není, neboť proč by měla být.

Navíc bychom se snadno mohli dostat do konfliktu, který by nebylv našem zájmu, se kterým bychom případně nesouhlasili - nebo snad v budoucnu bude vždy a za všech okolností nepřítel USA i naším nepřítelem ?

Jiří K. 29.7.2006 16:45

vliv raketové základny na životní prostředí

Na plánované raketové základně mi vadí nedostatek informací. Jen jsem zaslechl, že by to mělo být v Brdech u Jinců, ale už se nepíše o ploše základny, jestli tam budou nové stavby a jaký bude dopad na okolní přírodu. Do Brd občas chodím na vandry a pamatuji, jak tam měli rakety Rusové. Jedna z nejhezčích částí hřebene mezi Vrážkami a Stožcem byla oplocená ostnatým drátem, na hřebeni vykáceli velký kus lesa. Naštěstí už ta plocha celkem stačila zarůst, ale ještě teď je vidět, kde měli Rusové rakety. Američané by asi svoji základnu spíš než u Stožce postavili v centrálních Brdech ve vojenském újezdu. Tam se ani v současnosti nesmí, ale pokud se chováte tiše a jste dostatečně maskovaní, klidně můžete proniknout i na nejvyšší brdský vrchol Tok. Můj názor je, že v Brdech je vedle Křivoklátských lesů nejzachovalejší příroda v celých středních Čechách. Brdy už dávno měly být národní park nebo aspoň CHKO. V tak cenném území stavět raketovou základnu je barbarství.

 

Queribus 29.7.2006 16:30

Zajímavé!

Jestliže Jerry argumentuje možností teroristických útoků na základnu,z důvodu jejího vyřazení z provozu,znamená to,že potencionální raketový útok příjde za státu,který je s teroristy ve spojení a podporuje je. Tedy se jedná o stát teroristický.Je to tedy argument PRO vybudování základny. Snáze se vzpamatujeme z útoku teroristického, než raketového...

jasan 29.7.2006 16:15

Re: Já chci raketovou základnu! Miluji ohňostroje!

no pokud to bude padat na Posselta...  neslibijete plane?

Klaun Parafín - slepý mládenec 29.7.2006 16:08

Já chci raketovou základnu! Miluji ohňostroje!

Raketa vystřelená do stratosféry se prý točí jako bumerang, jelikož její stabilizátory nemají ve vzduchu oporu... Odbouchne-li se v této fázi, neexploduje, nýbrž se jí přeruší všechny naváděcí senzory. Ale setrvačností letí dále, jen se změní magickou či magnetickou silou na pouhopouhý meteorit. Nikdy proto nemůže dopadnou na místo, kde byla postřelená... V našem případě, tedy zasažená ze základny u nás, by spadla až někde za Chebem. A když už nějakou gravitační odchylkou v Chebu, tak žádná škoda, Cheb je prý rudý... Referendum dle mne by se mělo týkat jen toho, zda třeba Strašidlo a spol. budou mít právo nosit nějakou tu účinnou raketu při sobě jen na svou osobní obranu...co je jim do ostatních, že?